Dizlerde ağrı, kireçlenme habercisi olabilir
Dizlerde ağrı, kireçlenme habercisi olabilir
Holding binasına ateş açıldı
Holding binasına ateş açıldı
İsrail, İran'a misilleme saldırısı gerçekleşirdi
İsrail, İran'a misilleme saldırısı gerçekleşirdi
Rapunzel operasına çocuklardan yoğun ilgi
Rapunzel operasına çocuklardan yoğun ilgi

Nesrin Mater

Marina Bondarenko
19 Kasım 2013 Salı

Yaşama Anlamını Kazandıran Hayatı Fark ettiren Yaşam Sosyolog’u “Marina Bondarenko”
Bugün Akdeniz’deyiz Antalya’nın güzelliklerini keşfetmeye devam ediyoruz. Elinde beyaz çiçeklerle bir grup güzel bayan karşı masadan benim dostlarımla oturduğum masaya çiçekle geliyorlar. Rusların güzeli bir Türk kadar güzel Türkçe konuşan, güzel yürekli Marine “bu çiçekler size özel” derken, adeta gözlerinde sevgi, dostluk belirtisi ile başlayan bir hikâye…
Sevgili Marine kendisini anlatmaya başladı. Güzel bir sohbeti paylaşırken, hayata bakış açımızın ne kadar yanlışlarla olduğunu bizlere fark ettirdi. Türkiye’nin birçok yerinde hayata dair yaptığımız yanlışlar, kazanacağımız güzellikleri insanlarla paylaşıyor.
Ciddi ciddi hayat hepimiz için farklılaşıyor. Dinliyorum, dinledikçe her şey daha güzel daha anlamını kazanıyor. Bakın neler konuştuk?

Ben Marina Bondarenko (Marina Liman) 19.05.1982’de Ukrayna, Odessa’da doğdum. Annem ben 6 aylıkken vefat etti. Odessa’nın Gizli Güvenlik Müdürlüğünü yapıyordu. Bunu gururla söylüyorum çünkü annemi herkes severdi ve ona saygı duyarlardı. Sevgi ve saygı çok önemli olmakla beraber ayrı bir duygu,  hangisi daha önemli? Sevmek mi saygı duymak mı? Sevip saygı duymamak mı, ya da saygı göstermek mi hiç sevmeden?

 

Bir süre Hindistan’da kaldım ve orada meditasyon, yoga, Reiki, Feng-shui, nefes eğitimleri aldım. Ukrayna’da Sufi grubundayım, İslam üzerinde bir felsefe, Mevlana gibi bir yaşam tarzını benimsiyorum. Okumayı, öğrenmeyi çok seviyorum ve 1 senelik finans kursu bitirdim.
Problemli insanı çok severim ama saygı duymam… Görmeyenlerle eğitim çok farklı bir his, ama görmeyenler bizden daha çok görüyor, gözler değil sahibi kördür!
Babam çalışkan bir inşaat işçisiydi. 9 senede sıfırdan başlayıp tepeye ulaştı, ama tutunamadı. Babam çok zekiydi. Yaşananlarla mutlu olmayı öğrendiğinde, kendisini böyle kabul ettiğinde çok rahatladı, ben de rahatladım. Çok dua okuyorum, Allah kabul etsin İnşallah. Ben bana gelenlere ve herkese dualar okurum, bazen tutuyor, bazen ise beklediğim gibi olmuyor. Karşımdaki insana göre…
Eskiden bir projeyi aylarca çizerlermiş, şimdi 5 dakikada print ediyoruz, her şey çok basitleşti, insanlar bu yüzden sıkılıyor…
2000-2005 yılları psikoloji ve pedagoji alanında diploma aldım. Aynı zamanda yaz aylarında Türkiye’de yaşadım. 2000’de ilk kez Türkiye’ye geldim. Türkçe öğrendim, rehberlik yaptım, satış-pazarlama ile uğraştım, ev satacak kadar İngilizcem var, Fethiye’de 4 sene yabancılara emlak sattım. Her sene tatil yaptım.  Malta, Mısır, İsrail, Hindistan, Thailand’a gittim. 21 senedir babamın kooperatifini çalıştırıyoruz.
O kadar çok insan girip çıkıyor ki hayatımıza, başımız dönüyor. “Bu hayata yalnız geldik, yalnız gideceğiz” sözünü çok karamsar buluyorum. Hep destek olmaya çalışıyorum, yaşıyorum, uyguluyorum. Hatalar elbette ki vardır.
Bu hayatımdaki en önemli kısım galiba : ) Hayatımda özet yok, her an çok önemli, asıl insanlara anlatmak istediğim konu bu! Üniversite okurken, ben 5 sene içinde evdeki durumları düzeltmeye çalıştım, bütün tezlerim; ev, babam, annem ve ben üzerine oldu. Yanlış saydım her zaman önce BEN olmalı! Ben mutluysam, babamı annemi, yakınlarımı mutlu edebilirim… Hepimiz için bu geçerli!
31 yaşındayım, çok şey öğrendim ve öğrendiğim kadar da kazandım, ama kendimi unuttum. Çocukluğumdan beri, babaannemle kiliseye giderdik bu çok hoşuma gidiyordu. Babaannemin bana bıraktığı inancı içimde çok kuvvetli. Ailem için, çok dua ediyorum.
Çalıştığım firmalar ve iş dünyasında hayatlarında başarılı olduklarını görmeleri ile birlikte hayatlarını daha iyi bir hale getirmek için dünyanın güzelliklerini onlarla keşfediyoruz.

Benim yaşadığım tarzı merak eden insanlara anlattığımda; eldekilerle mutlu olmayı, sahip çıkmayı bildiğimi söylüyorum. Çünkü geçmişimize baktığımız müddetçe, geleceğimizi kaçırıyoruz hem de anı yaşamadan!  

Sevgili Marine’yi uzun uzun dinledim.
Çok güzel bir sohbetti, genç yaşında tecrübesi, insanı tanımak, eğitimli, gönül gözü açık, kadınlığın iyi yönleriyle duruşunu sergileyen, yaşadığımız hayatı daha anlamlaştıran, Tanrı’nın ona verdiği gönül güzelliği ile birleştirdiği zaman sizlerle paylaştırdığı takdirde dünyaya bakış açınız çok farklılaşır.
Hayatı Kaçırmadan, Hayatı Yakalayalım, Marine ile güzel sohbetlerde buluşalım. Sevgili Marine dünyayı, sevgiyi, dostluğu, barışı, güveni, iş hayatında, başarıyı kişisel başarısızlıkları kısacası hayatınızdaki takıntıları size keşfettiriyor. İyi bir sosyolog ve hepimizin bu hayat derslerine ihtiyacı var.
Güzel Hayatlara…
 
 
 

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Palmiye yayınları 26 Kasım 2013 Salı  15:33

Palmiye yayınları olarak gazeteci, yazar, şair arkadaşlarımıza bir imkân sunuyoruz. Destekli yayıncılık kapsamında yazılarınızı kitaba dönüştürebiliriz. Siz yazın biz basalım yayınlayalım. Konu ile ilgili ayrıntılı bilgi için lütfen iletişime geçiniz. İletişim bilgilerimiz: [email protected] https://www.facebook.com/palmiyeyayinlari Tel: 0555 2915061-0539 3602045

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva