3 ilde 'Mahzen-13' operasyonu: 25 gözaltı
3 ilde 'Mahzen-13' operasyonu: 25 gözaltı
Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de
Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de
Milli Takım'ın yeni forması tanıtıldı
Milli Takım'ın yeni forması tanıtıldı
Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve kar uyarısı
Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve kar uyarısı

Dursun Gündoğdu

Muhittin Böcek cemaatin okulunda ne konuştu?
28 Temmuz 2022 Perşembe

Dünden kısa bir özet yapıp 17 Ağustos 2012’de çekilen sıradan bir fotoğrafın, daha sonra nasıl önemli bir fotoğraf haline geldiğinin öyküsünü anlatayım size…

Dün, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in oğlu Mustafa Gökhan Böcek’in Gülen Cemaati’nin talimatı ile kurulan Uluslararası Antalya Üniversitesi’nin ilk öğrencilerinden olduğuna ilişkin  iddiaları gündeme getirmiş ve bazı sorular yöneltmiştim.

Böcek’e şunları sormuştum:

15 Temmuz 2016 darbe girişiminden sonra FETÖ ile müzahir olduğu gerekçesiyle kapatılan bu üniversitenin, cemaat ile ilişkisi olduğunu bilmiyor muydunuz?..

Bu özel üniversiteye oğlunuz için para ödediniz mi?.. Parayı cemaatin bankası Bank Asya’ya mı yatırdınız?..

Ve, şu can alıcı soruyu yöneltmiştim en son…

Bu üniversiteyi size kim önerdi?..

Şimdilik hiçbir sorumuza cevap gelmedi…

Önemli değil…

Biz konuya kaldığımız yerden devam edip o fotoğrafa geçelim…

Evet, bu fotoğrafa…

Bu fotoğraf, 17 Ağustos 2012 yılında çekildi…

Üniversite kurulduktan hemen sonra ilk akademik yıla başlandığı gün…

Düşünsenize, Antalya’da yeni bir üniversite kuruluyor…

Açılış törenine tek bir siyasi kişilik olarak o dönemin Konyaaltı Belediye Başkanı CHP’li Muhittin Böcek katılıyor.

Açılışta ne vali var…

Ne büyükşehir belediye başkanı var…

Ne bir siyasi partinin il başkanı var…

Ne bir bürokrat var…

Ne de üniversitenin kurulu olduğu Döşemealtı’nın belediye başkanı…

Sadece Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek var…

Niye?..

İlk sorumuz gelsin…

1-) Sayın Böcek, cemaatin Antalya imamının Fettah Tamince’ye talimatı ile kurulan üniversitenin ilk açılış töreninde neden sadece siz vardınız?.. Buraya hangi sıfatla katıldınız?.. Bir belediye başkanı olarak mı, bir öğrenci velisi olarak mı?.. Belediye başkanı olarak katıldıysanız, bundan dönemin CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök’ün, parti il yönetiminin, genel merkezin haberi var mıydı?.. Bir öğrenci velisi olarak katıldıysanız, törene onca veli katılmışken, kürsüye neden sadece siz konuşmak için çıktınız?..

Sorulara devam edeceğiz…

Önce biraz bilgilerimizi tazeleyelim…

Uluslararası Antalya Üniversitesi ilk olarak 2012-2013 eğitim öğretim yılında törenle açıldı.

İlk yılında 120’si yabancı 350 öğrencisi vardı.

Üniversitedeki konferans salonunda düzenlenen törene, Uluslararası Antalya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cihat Göktepe, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Hakan Asyalı, akademisyenler, öğrenci ve veliler katıldı.

Törenin tek siyasi konuğu biraz önce de dediğim gibi Muhittin Böcek’ti…

BÖCEK KÜRSÜYE ÇIKTI NELER DEDİ?..

Şimdi gelelim zurnanın zırt dediği yere…

Sorularla devam edelim yazımıza…

2-) Sayın Böcek, o toplantıda kürsüye çıkıp bir konuşma yaptınız mı?..

3-) Konuşma yaptıysanız, Uluslararası Antalya Üniversitesi'nde oğlunuz Gökhan Böcek'in öğrenim göreceğini anlattınız mı?.. Çok heyecanlı olduğunuzu söylediniz mi?.. Heyecanınızın nedeni neydi?..

4-) Konuşmanızda, “Bu okulu düşünen mütevelli heyetine ve emek veren herkese teşekkür ediyorum” dediniz mi?.. ‘Düşünen’ derken kimi kastettiniz?.. Teşekkürünüz kimeydi?.. Fettah Tamince’ye mi, ona cemaat adına üniversite kurulması talimatını veren Antalya imamına mı, yoksa ona da emri veren Fethullah Gülen’e mi?..

5-) Sayın Böcek, konuşmanızda, “Üniversiteye yapılması gereken ne destek varsa vermeye hazırım” dediniz mi?.. Bu desteği bir veli olarak mı dillendirdiniz, bir belediye başkanı olarak mı?.. Daha sonra sözünüzü tutup bu üniversiteye destek verdiniz mi?.. O destek nasıl bir destekti?.

6-) Konuşmanızda ayrıca, Fethullah Gülen’in konuşmalarında sık sık bahsettiği, “Kardeşlik ve barış”a vurgu yaptınız mı?.. Bu iki kelimeyi o kürsüde gerçekten bir cümle içinde kullandınız mı?..

TAMİNCE İLE DOST

CHP grupta meclis üyelerine benim Fettah Tamince ile röportaj yaparken çekilmiş fotoğrafımı gösteren Muhittin Böcek’in de bu kez başka bir fotoğrafı ortaya çıktı.

1 Haziran 2011’de Fettah Tamince Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi’nin ilk mezunlarını verdiği törende yine bir siyasi olarak sadece Muhittin Böcek yer aldı.

Bu fotoğraf ise cemaatin yayın organı Cihan Haber Ajansı tarafından çekilmiş

Bu fotoğraf çekildikten bir yıl sonra Tamince’nin kurucusu olduğu üniversitenin açılışına giden tek siyasi yine Muhittin Böcek olacaktı…

Ve, son bir soruyla bitirelim yazımızı;

7-) Sayın başkan, oğlunuzun FETÖ ile müzahir olduğu için kapatılan bir okulda okumasını, cemaatin emriyle kurulan bu okuldaki açılış törenine sadece sizin gitmenizi, Fettah Tamince’nin adını taşıyan lisenin mezuniyet törenine siyasi olarak sadece sizin katılmanızı, büyükşehire genel sekreter yapmak için Kılıçdaroğlu’nu bile karşınıza aldığınız  Av. Cansel Çevikol Tuncer’in daha önceden Fettah Tamince’nin avukatlığını yapmış olmasını nasıl izah ediyorsunuz?.. Tüm bunlar bir tesadüf olabilir mi?..

Sayın başkan…

Bakın dün de 7 soru sordum, bugün de…

Toplam 14 soru etti…

Çağırın danışmanlarınızı makama, düşünün, taşının bu sorulara bir cevap verin…

Bir saatinizi almaz.

Bekliyorum.

Söz cevaplarınızı aynen yayınlayacağım…

 

 

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ali Osamn 1 Ağustos 2022 Pazartesi  13:20

BU SORULARI BİR DE MÜTEVELLİ HEYETİ BAŞKANINA SORABİLSENİZ.

Yorumu oyla      0      0  
Erbatur Ertuğrul 1 Ağustos 2022 Pazartesi  12:49

Büyükşehir bürokratlarına rüşvet verdiğine dair mektup bıraktıktan sonra, eşini ve iki çocuğunu öldürerek, kendisi de intihar eden Selim Şimşek hakkında neden yazmıyorsunuz? İntihar eden Selim Şimşek''in geride bıraktığı intihar mektubunda kendisinden rüşvet almakla suçladığı kişiler halen görevde midir? Hatta bunlardan birinin çocuğu, "ödül" olarak, hiç bir kriter-sınav notu gözetilmeksizin Büyükşehir Belediyesi''nde işe başlatılmış mıdır?

Yorumu oyla      0      0  
akdeniz 1 Ağustos 2022 Pazartesi  09:24

Ne konuştuğunu da yazın ki kamuoyu öğrenmiş olsun.Zaten geriye bir şey kalmadı gibi,geriye dönüp bakınca, o yıllarda toplumun her kesiminden insanlar şu veya bu nedenle, FETÖ denen örgüte yakın olmak için hiç bir sakınca görmüyorlardı.Çünkü sistem öyle kurgulanmıştı ve Devletin bütün kademelerinde onlar vardı,yine iktidar vekillerinden,bakanlardan bazıları açık açık sümüklü Fethullah'a methiyeler diziyorlardı.Elini öpmek için ABD'ye uçaklar kalkıyordu,kimi veya kimleri kendi hareketlerine engel görürlerse polisleriyle,savcılarıyla,hakimleriyle bir suç uydurup içeri atıyorlardı.Kısacası çark onlardan yanaydı,o nedenle Böcek'te kendine bir zırh için böyle bir davranış içine girmiş olamaz mı,konuşsa ve sorulan sorulara cevap verse her şey daha ortaya çıkmış olacak.Ayrıca şu bitirdiği Üniversiteyi ve yüksek lisansı nerede hangi üniversitede yapmış,bari onu da bir sorun veya biliyorsanız yazın.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim değil geçim
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva