'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor

İsa Altun

T.B.M.M’ ye MEKTUP
7 Şubat 2016 Pazar

 ‘Madde Bağımlısı Yakınları Dayanışma Ağı’ her ayın son Pazar günü seslerini duyurabilmek adına basın açıklaması yapıyorlar. Bağımlılıkla mücadelede görülen aksaklıkları da iletmek üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden beklentilerini de sıralamışlar.
  Bize gönderdikleri açıklama şöyle :’ Biz en çok canı yanan Madde Bağımlısı Yakınları yaşadıklarımızın kader ya da utanılacak bir durum olmadığı bilinciyle, sadece bizlerin üzerine bırakılmış fakat maddi ve manevi anlamda artık tek başımıza üstesinden gelemediğimiz Madde Bağımlılığı sorunları için bir araya geldik.
  Her ayın son Pazar günü, saat 13.00'de Galatasaray Lisesi önünde toplanarak bizden sonra başka aileler bu sorunları bizler gibi çaresizlik içinde yaşamasın diye, umutsuzluk içinde kıvrananların bir çığlığı olsun diye, sesimizi duyurmak, yaşadığımız sorunlara dikkat çekmek, toplumda ve kamu idarecilerinde farkındalık yaratmak üzere düzenlediğimiz 4.Nöbetimize katılarak destek verenlere teşekkür ediyoruz.
  Bu nöbetimizde Meclisten 2016 yılında Uyuşturucuyla Mücadele kapsamındaki kaynakların daha etkin ve gerçekçi bir yaklaşım sergilenerek, mevcut öncelikli ihtiyaçların karşılanmasına ve daha titiz kullanılmasına yönelik taleplerimizi paylaşacağız.
  Kalkınma Bakanlığı nın, Kalkınma Ajansları üzerinden yaptığı Uyuşturucuyla Mücadele Projelerini değerlendirme ve kaynak aktarma işlemlerinde özellikle 2016 da Amatem ve Çematem merkezlerinin olmadığı illerde öncelikli olmak kaydıyla, mevcut Devlet ve Üniversite Hastaneleri bünyesinde Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezleri ve Sosyal Entegrasyon Ünitelerinin açılmasına yönelik projelere öncelik vermesi ve bu kurumları proje hazırlamaya teşvik etmesi hatta zorlaması hayati bir önem taşımaktadır. 
  Müşteriye dönüştürülmüş olan Madde Bağımlılarının ve Bağımlı Yakınlarının maddi ve manevi maliyeti sürdürülemez boyutlara ulaşmış olan bu ‘’kimyasal terör’’ karşısındaki durumlarının vehametine ve gerçekliğine uygun, sonuç ve çözüm odaklı projelere mevcut kaynakların aktarılması bir zorunluluk haline gelmiştir.
  Madde Bağımlılığı tedavisi oldukça uzun ve zor bir süreçtir. Genellikle yatarak tedaviyi gerektiren en az bir hafta ile başlayan bu süreç, tamamlayıcı ve destekleyici tedavi evreleri işletilmediği için ayları hatta yılları bulabilmektedir. Detox Tedavisi (Arındırma) sonrasında hastanın Rehabilitasyon aşaması başlatılmalı ve ruhsal problemlerinin tedavisinin yanısıra Sosyal Adaptasyon süreci çözümlenmeye çalışılmalıdır.
  Bu Rehabilitasyon sürecine mutlaka ağır travma yaşayan anne, baba ve kardeşler dahil edilmek zorundadır. Bu gerçekliklere uygun kalıcı ve kapsamlı toplumsal politikalar ve düzenlemeler oluşturmak zorundayız.
  Mecliste grubu bulunan parti temsilcilerinden oluşan Uyuşturucuyla Mücadele Kurulu oluşturulmalıdır. Bu kurul mevcut uygulanmakta olan bütün hukuk ve sağlık mevzuatlarını yeniden durumun vehametine ve gerçekliğine uygun hale dönüştürmek için seferberlik halinde çalışmalıdır. 
  Eldeki mevcut kaynaklar sahada var olan gerçek ihtiyaçlara ve eksikliklere yönelik planlamalar çerçevesinde kullanılmalıdır. Özellikle her türlü istismara açık olan bu soruna ilişkin doğru kararlar ve mevzuat düzenlemeleri sorunun gerçek muhataplarıyla, yani en ağır bedeli ödeyen biz Bağımlı Yakınlarıyla kurulacak iletişim kanalları sayesinde oluşturulabilir.
  Biz Bağımlı Yakınları muhatap alınmadığımız takdirde atılacak her adımın ve her düzenlemenin mutlaka eksik kalan bir tarafının olacağını düşünüyoruz. Meclisi göreve davet ediyoruz.
*Bağımlılık tedavisi SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) ve GSS (Genel Sağlık Sigortası) kapsamına alınmalıdır.
*Her ilde mevcut Devlet ve Üniversite Hastaneleri bünyesinde ya da denetiminde Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezleri ve Sosyal Entegrasyon Üniteleri açılmalıdır.
*Bu merkezlerde görevlendirilecek personelin mutlaka Bağımlılık Tedavisi Formasyon Eğitimine tabi tutulması gereklidir.
*Sahada faaliyet yürüten STK lar ve Ex-user lar (İyileşmekte Olan Eski Bağımlı Danışmanlar) mutlak surette tedavi sürecine dahil edilmelidir.
*Aileleri kapsamayan tedavi, eksik bir tedavidir.
*Bağımlılık ömür boyu süren bir hastalıktır. 
*Kalkınma Ajansları üzerinden dağıtılan kaynaklar denetlenmeli ve sorunun gerçekliğine uygun projelere kullandırılmalıdır.
- ARTIK YETER GÖRÜN, DUYUN, GEREĞİNİ YAPIN.
5. Nöbetimizi Şubat ayının son Pazarı olan 28 Şubat 2016 da gerçekleştireceğiz.
 

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
terapist 9 Şubat 2016 Salı  00:46

Uyuşturucu madde kullanan kişiler tedavi olabilir. Özellikle tedavi ilkelerini yerine getiren kişilerde uyuşturucu maddeyi bırakma oranı çok yüksektir. kullanılan uyuşturucu madde esrar, eroin, ekstazi fark etmez. Tedavi sadece kişinin uyuşturucu maddeyi bırakmasını değil, sosyal yaşamına geri dönmesini ve yaşamını sağlıklı biçimde sürdürebilmesini de içerir. Bu ise uyuşturucu maddesiz yaşam tarzının inşa edilmesi ile mümkün olmaktadır. Tedavide başarı oranının araştırmalarda %40 olduğu bildirilmektedir. Kişinin tedavi olma motivasyonu ve tedaviye uyumu çok önemlidir. Kullanıcılar arasında “bu hastalığın bir tedavisi olmadığı” yolunda bir kanı yerleşmiştir. Halbuki, bu yanlış bir kanıdır. İsteklilik ve kararlılık tedaviyi mümkün kılmaktadır. Yapılan araştırmalar, şeker hastalarının uyuşturucu madde kullanıcılarına göre tedaviye daha uyumsuz olduğunu göstermektedir. Ancak uyuşturucu madde kullanımında hastalığın tekrarı sadece tıbbi sorunlara yol açmamaktadır. Aynı zamanda sosyal, ekonomik ve adli sorunlara da yol açmaktadır. Kişinin uyuşturucu madde kullanımını daha büyük yıkıma yol açtığı ve yaşam kalitesini düşürdüğü için, diğer hastalıkların tekrarından daha önemlidir.

Yorumu oyla      7      3  
Bağımlı yakını 8 Şubat 2016 Pazartesi  00:20

Bağımlı aileleri tabiri caizse denize düşmüş.Neyi bulsa ona sarılacak.Misal,bazı dernekler bu işi suistimal ediyor.Keşke o dernekleri de yazsanız.Ailelerden para pul istiyorlar.Ya durumu olmayanlar.Malesef bağımlılık her geçen gün daha da artıyor.Duyarlı yazılarınız için çok teşekkür ederiz.

Yorumu oyla      8      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva