TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı

Turgut Güngör

Türkiye krizden çıkış yolu arıyor
7 Haziran 2021 Pazartesi

Türkiye'nin sorunları bitmez. Türkiye'de konu bitmez, gündem bitmez, skandal bitmez, kriz bitmez.

 Evet pandemi var, aşılar yetersiz. Yüksek vaka sayıları nedeniyle AB, Türkiye'ye seyahat kısıtlamalarını kaldırmıyor. Marmara Denizi müsilaj/deniz salyası nedeniyle ölüyor. Salda gölünü yok etmeye çalışıyoruz. İkizlere'de köylüler HES direnişini sürdürüyor. İşsizlik, yoksulluk, açlık dev boyuta tırmanıyor.

Bu karamsar ortamda doğalgaz buluyoruz. Büyük müjde. 19 yılda 38 doğalgaz ve petrol keşfi yapıyoruz, bir türlü çıkaramıyoruz.

 Konular bitmez dedik. Bitmiyor da. Örneğin, Çamlıca Camii'ne İstanbul Büyükşehir Belediyesi kaynaklarından 290 milyon milyon dolar verilmiş. Vakıflar Genel Müdürü'nün maaşı 161 bin liraymış. Bodrum'da tatilin faturası bir daire fiyatına ulaştı. Cumhurbaşkanı 2 yılda 2 Hazine ve Ekonomi Bakanı, 4 Merkez Bankası Başkanı, 2 Varlık Fonu Genel Müdürü, 2 Borsa İstanbul Genel Müdürü, 2 TÜİK Başkanı değiştirdi. Televizyonda faizlerin inmesi gerektiğini söyleyince dolar 20 kuruş arttı. 450 milyar dolar dış borcumuz 90 milyar Türk Lirası daha yükseldi.

ABD CİDDİ BASTIRIYOR

ABD başkanı Biden, göreve geldikten sonra aylardır bizi muhatap almıyordu. Randevu vermiyor, telefonla görüşmüyor, adeta dışlıyordu. Gerekçe Rusya'dan aldığımız S 400 füzeleri diye biliniyordu.

 Geçen hafta ABD Dışişleri Bakan yardımcısı Wendy Sherman, Türkiye'ye geldi ve dedi ki: "S 400'ler için Ankara'ya alternatif sunduk. Ne yapmaları gerektiğini biliyorlar. Umarız ortak bir yol buluruz. Karar onların."

ABD bizden "taviz" istiyor. Ödünle ilgili kararı verecek kişi, ilk sözü de son sözü de söyleyecek olan Cumhurbaşkanı. 

Ne yazık ki ikili ilişkilerde dosyamız kabarık. İki ülke arasında çok ciddi bir kriz yaşanıyor. Fetullah Gülen'in iadesi ile başlayan tırmanma süreci, Rıza Zerrab olayı, Halkbank davası, S 400 alımı ve Ermenilere soykırım kararının onaylanması ile karanlık bir döneme girdi. 

YATIRIMA ÇAĞIRIYORUZ

 Cumhurbaşkanı geçen hafta ABD'nin 20 dev şirketinin yöneticileri ile internet ortamında görüştü. PepsiCo, Honeywell, GE, Cargill yöneticilerine Türkiye'deki ekonomik ve sosyal gelişmeleri anlattı, yatırıma çağırdı.

 ABD'nin 650 milyar dolarlık 2 fonu, Ermeni diasporasının baskısı sonucu Türkiye'den çekilme kararı aldı. Kamu fonları yatırım yapacağı ülkenin adalet, sosyal yapı, eğitim, huzur, toplumsal barış gibi konularına da bakıyor. Son dönemde kullanılan üslup,  politikada olumsuzluklar, adalete güvenin kaybolması, resmi kurumlara güvensizlik, yabancı yatırımcıların ülkeden çıkışına yol açıyor.

 Bizimkiler içeride tabanlarına oynarken dışarıya verdikleri görüntü ile kendi ayaklarına kurşun sıkıyorlar. Yaralı bacakla topal ördek yürüyüşü olur. Halk bu durumu hak etmiyor. Olan koca ulusa oluyor. 

Türkiye, ekonomik analiz kuruluşu Oxford Economics'in yayınladığı Mali İtibar Endeksi'nde, gelişen 20 ülke arasında, sondan 5 sıraya geriledi. Nedeni? Özelleştirme gelirleri azaldı, kamu borcu arttı ve mali disiplin bozuldu. Kısacası, sınıfta kaldık.

LİDERLER ZİRVESİNDE

 Türkiye ABD'nin istediği ödünleri verir mi? 14 Haziran'da iki ülkenin liderleri NATO zirvesinde  buluştuğunda büyük pazarlık olur, ya ipler tamamen kopar ya da her şey düzlüğe çıkar. Siz bakmayın muhalefetin erken seçim çağrısına karşı çıkan iktidar partisi genel başkanının sessiz duruşuna.

Ya Amerika'nın S 400 formülünü kabul edeceğiz, bir anlamda teslim olacağız, dediğini yapacağız, ya yeni bir dünyada yerimizi alacağız.

ABD kesenin ağzını açar, ambargoları kaldırır ve para kaynaklarını serbest bırakırsa Türkiye, ekim veya kasım aylarında seçim yapabilir.

Seçimin sloganları bugünlerde gündemdeki 3 soru olur:

"128 milyar dolar nerede?", "Mafyadan 10 bin dolar maaş/haraç alan milletvekili kim?",  "Ziraat Bankası'nın 700 milyon dolar kredisi ödendi mi?"

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva