Antalyaspor, 2025-2026 sezonu oyuncularını tanıttı
Antalyaspor, 2025-2026 sezonu oyuncularını tanıttı
Antalya'da işten dönen baba, oğlunu ölü buldu
Antalya'da işten dönen baba, oğlunu ölü buldu
'Zorba', Antalya'da ayakta alkışlandı
'Zorba', Antalya'da ayakta alkışlandı
Antalya Valisi Şahin'den Gaziler Günü mesajı
Antalya Valisi Şahin'den Gaziler Günü mesajı

Turgut Güngör

Uyumayın ne olur
27 Haziran 2022 Pazartesi

Hayatı boyunca, "Kız çocukları okusun" diye çabalayan, eziyet çeken, baskı gören Türkan Saylan öldüğünde, cenazesinde hiç biri yoktu. O bir bilim insanıydı. 

"Kızları okutmayın, kadınları cenazeme almayın" diyeni gömmek için ne kadar yalaka, oy avcısı varsa sıraya girdi. O bir sözde cemaat lideriydi. Yıllar önce genç bir müftünün ölümü için fetva(emir) vermiş, mahkemede sözlerini kabul etmiş, mahkum olmuş, sonra bir şekilde dışarı çıkarılmış, şalvarlı, sarıklı, cübbeli kanun tanımaz bir güruha lider olmuştu.

Hacı Bektaşi Veli 13. yüzyılda, "Kızlarını okutmayan milletler yok olur" diyordu. Kendini 21. yüzyılda şeyh ilan eden fani, "Kızlarınızı orta, lise, üniversiteye göndermeyin. Okutmayın, çalıştırmayın, tek başına sokağa çıkartmayın" diyor, ardından onbinleri peşine takıyor, cenazesinde ağlatıyordu. 

UYGARLIK YOLU VAR

Cami avlusunda buluşan siyasetçiler, "Benim başörtülü bacılarımı üniversiteye almadılar" diyerek, yıllardır oy topladılar.

Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk Genelkurmay Başkanı Mareşal Mustafa Fevzi Çakmak, "Cemaat ve tarikatlar, haçlıların Anadolu'da kurdukları İleri karakollardır" demişti. 

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 30 Ağustos 1925'te şunları söylemişti: 

"En doğru, en gerçek tarikat(yol) medeniyet(uygarlık) tarikatıdır. Uygarlığın emir ve isteklerini yapmak insan olmak için yeterlidir." 

Arap bedevisine özenenlere hatırlatalım. Tekke ve Zaviyeler Kanunu yürürlükte ve bir gün gelecek hepsi kapatılacak.

ŞEHİTLERE SAYGI OLSUN

İbadetini yaparken, tarikat veya cemaat adıyla birileri tarafından kandırılan ve bir şekilde kullanılan, sömürülen saf insanlar iyi bilsin ki... Emperyalist devletlerin kontrolündeki tarikat ve cemaat, önce devletin düşmanıdır, Anayasa'ya karşıdır, laikliği istemez, kadınları ve Atatürk'ü sevmez, Cumhuriyeti yıkmak ister.

Bu ülkenin evlatları, peygamber ocağında vatan görevi yaparken şehit oluyor. Yurdun dört bir köşesindeki evlere ateş düşüyor. Anadolu'nun her karış toprağında bir şehit için dikilen bayrak dalgalanıyor. 

O kim olduğu belirsiz kişilerin peşine takılan, her hafta toplantılarına giden, kimi malını mülkünü verenler, şehit cenazelerinde neredeler? Şehitlerin son yolculuğunda ne binler, on binler saf tutuyor, ne o malum siyasetçiler görülüyor. 

SANSÜR YASASI KAPIDA

O şehitlerin anası, babası, eşi, çocuğu, "Vatan sağ olsun" diye sessizce ağlarken, başka yerlerde kızları diri diri yakılarak öldürülen acılı aileler de sözde adalete, hukuksuz karara isyan ediyor.

Sonra...Birileri diyorlar ki: "Bunları görmeyin." 

O cenaze yalakası siyasetçiler diyor ki: 

"Sakın yazmayın." 

Karşımıza sansür yasası çıkarıyorlar.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir ilk yaşanıyor. Meclis'e bir trilyon 80 milyar liralık ilave ödenek teklifi veriliyor. Yılın 6 ayı dolarken bütçe yetersiz kalıyor. Ek ödenek ile bütçe açığı 278 milyar liradan 78 milyar liraya inecek(miş). Bu hesap yapılıyor, hesap kitap bilmeyenler tarafından dayatılıyor.

Halk gerçekleri görsün, öğrensin, uyansın. Uyuyan milletler ölüme mahkumdur. Ne olur uyumayın.

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Dursun Gündoğdu
Antalya'da vurgun yiyen iş insanlarının tam listesi
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
 27 milyon imza
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Almanya başarabilecek mi?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Gerçek iktidarın sahibi halktır
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
Antalya Kepez’de bitmeyen elektrik çilesi
İsa Altun
İsa Altun
Tatile çıkarken...
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Yeni Başhekim hızlı başladı
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Eylül'de Satürn'ün geri hareketle Balık burcuna dönmesi bu hafta sizi görünür olmayan yüklerle daha fazla yüzleştirebilir; ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva