Başkan Uysal, Vali Hüsnü Tuğlu okulunda oy kullanacak
Başkan Uysal, Vali Hüsnü Tuğlu okulunda oy kullanacak
Banu Parlak gözaltına alındı
Banu Parlak gözaltına alındı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek

İsa Altun

Yaktın bizi tipsiz polis
19 Eylül 2015 Cumartesi

"Bugün bir meslek anısını yazmak istiyorum. Polis için ‘ele geçirilen 1 gram uyuşturucu ile 1 ton arasında bir fark yoktur’ Çünkü her iki unsur da zehirdir. Üç kuruş için elin adamı gelip sizin çocuğunuzu zehirleyecek ve siz buna kayıtsız kalacaksınız. 

Mümkün değil. Konuyla ilgili Polislik mesleğinde unutamadığım, hatırlarken tebessüm ettiğim bir anımı sizlerle paylaşmak istiyorum. Aldığımız bir ihbarı değerlendirmek üzere operasyona gidiyoruz. Ben ve diğer meslekdaşımla alıcı kılığındayız. Üzerimizde bize zimmetlenmiş yüklü miktarda Alman markı var. Alışveriş bir köyde yapılacak. 

Operasyonda her şey en ince ayrıntılarına kadar düşünülmüş. Üzerimizde kendimizi koruyacak silah ve mesleki kimliğimiz bile yok. Karşınızda para için gözü dönmüş bir suç örgütü var. Yapacağınız en küçük bir hata, kıracağınız bir pot, hayatınıza mal olabilir. 

Suç çetesinin lideri beni ve diğer meslekdaşımın gözünün içine bakarak bize ayar verircesine samimiyetimizi sorguluyor. Derken alışveriş başladı. Kahveler geldi. Kahve geldikten sonra beni bir korku ve endişe aldı.’Ya bu kahvelerin içinde uyku ilacı varsa ve parayı alıp giderlerse. Bu parayı devlete ödemek için memleketteki Harran ovasını satsam ödeyemem düşüncesiyle ’Kahveyi ben mi içtim, yoksa kahve mi beni içti anlayamadım.

Can tatlı nasıl olsa. Allahtan diğer arkadaşım sakin ve huzurlu bir atmosfer içinde ayaklarını uzatmış keyfine bakıyordu. Neticede yılların Narkotikçisi. Bense tıfıl bir memur. Kahveler içildikten sonra numuneler geldi. Arkadaşım kontrol ederken diğer ekipteki arkadaşlarımız da köyü kuşatmıştı. Derken bütün zehirlerin olduğu ambara gittik. 

Arkadaşım zehirleri gördükten sonra müsaede istedi ve tuvalete gitmek istediğini belirtti. Tuvalette cep telefonundan arkadaşlarımıza operasyon için başlamalarını istedi. Köyde konuşlanmış arkadaşlar üzerimize çullandılar. Ben de diğer arkadaşım da alıcı kılığında olduğumuz için, rol icabı ben iki elimi başımın arasına almama rağmen onlarca tekme, tokat, yumruklar yedik. Üzerimizdeki elbiseler paramparça edildi. Suç çetesi ile birlikte nezarete atıldık.

Mesleğin cilvesi olsa gerek yediğimiz dayak ve yırtılan elbiseler bize kar kaldı. Ama tarifi imkânsız büyük bir kıvanç ve onur yaşadık. 90’lı yılların ilk döneminde gazeteci dostlar bir operasyon bittikten sonra suç işleyenleri nezarette bile görüntüleyebiliyorlardı.
 
Ortada ses getirecek büyük bir operasyon başarısı söz konusu. Yüklü miktarda uyuşturucu madde ele geçirilmiş. Basın da bunu elbette ki haberleştirecek. Şahısların sorgusu bittikten sonra adliyeye sevk edildiler. Gazeteci arkadaşlardan o dönem Gaziantep27 gazetesinin acar muhabir Yusuf Kılıç gazetede kaçakçıların beyanına göre sekiz sütuna manşet bizi haber yapmıştı.

Tarihe geçen manşet aynen şöyle: ‘ Tipleri o kadar bozuktu ki şüphelenmedik.’ Devamında da şu görüşlerini paylaşmışlar. Bizim köye gelip, bizim kahvemizi içen bu iki şahsın tipi o kadar bozuktu ki, güzellik yarışmasına girseler tipsizlikten 6 ay hapis yatarlar. 

Polis olacakları hiç aklımıza gelmemişti. Yaktınız ula bizi.’Diğer yerel ve ulusal gazetelerde de şahısların aynı ifadeleri yer almıştı. Haberi okuduktan sonra şubede diğer arkadaşıma ‘bu ifadeler sana mı yönelik bana mı?’diye takılmıştım. Kendisinin son derece yakışıklı bir Polis olduğunu belirterek ‘Ben haşin ve karizmatik bir şahsiyetim. Jean Paul Belmondo’nun Türkiye versiyonuyum kardeşim. Aşkolsun. Bana nasıl böyle bir ithamda bulunabilirsin.’deyince tüm şubede kahkaha tufanı kopmuştu."
 

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva