RTÜK'ten 'özel hayatın gizliliğini ihlal' cezası
RTÜK'ten 'özel hayatın gizliliğini ihlal' cezası
Kuş gripli ineklerin çiğ sütünü içen kediler öldü
Kuş gripli ineklerin çiğ sütünü içen kediler öldü
Marco Reus, Dortmund'dan ayrılıyor
Marco Reus, Dortmund'dan ayrılıyor
Finlandiyalı turist odasında ölü bulundu
Finlandiyalı turist odasında ölü bulundu

Turgut Güngör

Yerel halk iyi ki varsın
22 Nisan 2024 Pazartesi

İngiliz vatandaşlığına sahip Mehmet Şimşek, yabancı bir ülkede, "Yerel halkı enflasyonun düşeceğine ikna etmemiz gerekiyor" diyor. İngilizce cümlesi şöyle: "We need to convinse lokals that inflation will decrease" Kelime "locals" çevirisi yerli halk.

Yerel halk olarak neye ikna edileceğimizi öğrendik. Enflasyonun düşeceğini kabul edeceğiz. Gerçek anlamda düşmese de, hükümetin bakanı enflasyonun düştüğünü söylerse, ikna olacağız. Bu nasıl bir kafa yapısı, ne tür bir anlayıştır? 

 Dünya Bankası 5 yılda 35 milyar dolar verecek ya, hani müjde olarak duyuruldu. O dövizler "yerel halk" için değil, sığınmacılara iş imkanı yaratmak amacıyla verilecekmiş. Suriyelilerin en az yüzde 50'sinin kalıcı olarak istihdamı ve entegrasyonu koşuluyla, kredi musluğu açılacakmış.

SURİYELİ KİM ÖĞREN

 Ortadoğu toprakları Arap nüfustan temizlenerek İsrail'e alan yaratılırken, süpürülen Suriyelilerin Avrupa ülkelerine gidişi, Türkiye duvarıyla önlenecek. 

Kürt asıllı Mehmet Şimşek daha ileri giderek diyor ki: "Suriyeli kardeşlerimiz bu toprakların esas bileşenidir, ülkemiz mozaiğinin önemli bir parçasıdır."

"Yerel halk" iyi okusun, kardeşlerini tanısın, toprakların esas bileşeni kim, öğrensin. Benim kardeşim değil, biliyorum. Biz bu toprakları şehit dedelerimizin kanlarıyla vatan yaptık. Ülkemizin mozaiğinin önemli parçası diye anlatılan Suriyelilerin, kendi vatanlarından kaçtıklarını unutuyor bakan Şimşek.

Recep Tayyip Erdoğan, bir kaç yıl önce AKP il danışma toplantısında, Ali Babacan ve Mehmet Şimşek'in adlarını vererek, "Halk Bankası'nı dolandırdıklarını" anlatmıştı. 

DEMİREL'İN YOLUNDA

 Sonra derelerin altından sular geçti ve Erdoğan çok sıkıştığı bir gün Mehmet Şimşek'e Türkiye'nin maliyesi ile hazinesini emanet etti. Ne oldu ne bitti kimse anlamadı. Kötü durumdaki ekonomi böyle bir kişiye nasıl bırakılır diye çok konuşuldu. Çok garip ve açıklaması güç bir durum. Süleyman Demirel'in ünlü sözüdür: "Dün dündür, bugün bugündür." Erdoğan da aynı yoldan gidiyor. Dün eleştirdiğine, bir süre sonra görev veriyor. Hatta ekonomiyi kurtarmasını, enflasyonu düşürmesini, döviz bulmasını istiyor. Olmayacak duaya amin demek gibi bir şey.

Merkez Bankası ilk kez 818 milyar lira zarar ediyor. Döviz fiyatlarının yükselmesini önlemek için uydurulan kur korumalı mevduatla birileri dolar ve euro milyoneri oldu. Hazine'nin, Merkez Bankası'nın, genel bütçenin açığını "yerel halk" ödeyecek. Yerel halk yokluk içinde, perişan ve yoksul. Yeni vergiler yerel halkın belini büküyor. 

100 MİLYAR LİRA BORÇ

Yerel seçimde iktidara küçük bir ders verdi yerel halk, sonra görüldü ki belediyeler borç batağına gömülmüş. CHP'nin kazandığı yerlerde ilk tespitlere göre 100 milyar lira borç ödenmesi gerekiyor. Çalışanların SGK primleri ödenmemiş, vergiler yatırılmamış, müteahhitlere hak ediş verilmemiş, bankalardan krediler çekilmiş, seçim öncesi yüzlerce personel alınmış, ihtiyaç fazlası araçlar kiralanmış, milyarlık kuru yemişler yenmiş, börekler sipariş edilmiş. 

Bakanlıklarda, belediyelerde israfın haddi hesabı yok. Bir bakıyorsunuz Monako yat kulübünde yenilen ıstakozun fotoğrafını paylaşıyor milletin görgüsüz bir vekili. Bir başkası kolundaki 50 milyonluk saatiyle selfi çekiyor. Kimi 100 milyonluk marka çantasıyla dolaşıyor. Yerli halk da olan biteni öfkeyle seyrediyor. Enflasyonun düşeceğine ikna edilecek "yerel halk" iyi ki varsın. Sen olmasan bu memleket nasıl kurtulacak?

 

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva