YORUMLAR
Toplam 30 yorum var Onay bekleyen 3 yorum var.
fırat 28 Haziran 2011 Salı  22:07

Sayın Nuri Ünal nerde çelışırsın bilmem ama konuşmana göre antalya veya istasyonlarında çalışıyosundur tahminim ben hiç yalakalık yapmadım ama Necip DUMAN dediğin kişi önce sopayı yalakalara gösteriyor haberin olsun gerçi sen şimdi diceksinki sopayı yemişsin konuşuyosun diceksin aksine hiç yemedim ama Meteoroloji teşkilatı Necip DUMANI çok iyi tanır nasıl olduğunu.bize anlatmana gerek yok tosun.

Yorumu oyla      3      4  
Rasatçı 28 Haziran 2011 Salı  16:33

sayın serdar KURT belliki sen meteorolojide vur kafayı al maaşı yapmışın sen hiç tek çalıştınmı ayrıca benim gibi yıllık iznini yaktınmı veya aileni tek başına hastanede yüz üstü bıraktınmı benim en yakın ailemin cenazesine gidemediğim günler yaşadım 10 yıl boyunca sabah 6,30 da kalkıp akşam 10 eve gittinmi ve okuduğum diyağramlar yüzünden gözlerim kör olma safhasına geldim ve bunun üstüne yediğim fırçalar da boşver kardeşim açıkçası lütfen bilip bilmeden konuşma ya ziraat mühendisiymiş tabi torpille gelip masa başına geçtin sıkıntı görmedin uzaktan davulun sesi hoş geldi.konuşup duruyorsun yazıkki meteorolojide çalışmışın.hiç bişey görmeden gitmişin .

Yorumu oyla      4      3  
Hak mağduru 28 Haziran 2011 Salı  16:16

sayın meteoroloji bürokratları söz konusu konuyla ilgilenen amirlerim. her yıl bir defa görevde yükselme sınavları oluyor klimada görev yapıp sinoptik kursu görmeyip ve sınavlarda çoğunluğu snoptik soruları olup sınavda başarılı olmayan mağdur personellere ne gibi cevap lar sunuyorsunuz bu konuda bilgi verilirse memnun olurum saygılarımı sunarım.

Yorumu oyla      3      3  
savaş koç 20 Nisan 2011 Çarşamba  13:47

nisan 15... bu ayda maaşlar eksik ödendi.ve hala bir çıkar yol bulunamadı.

Yorumu oyla      4      3  
Tebrikler Pınar Hanım 18 Mart 2011 Cuma  10:48

Çok güzel bir konuya değinmissiniz tebrikler...

Yorumu oyla      5      3  
gariban kurum 17 Mart 2011 Perşembe  22:44

ek ödeme 3 ay gecikirse kurum çalışanlarının en az %10 u büyük sıkıntı içine girer...bu vebal de ödenmez...maliyeye bu durum, havacılık tazminatı çalışmaları nedeniyle bildirilmedi demek yanlış çünkü siz oranları artırısanız eurocontrol gelirleriniz bir sonraki yıl aynı paralelde artar.Şu an genel müdür 2011 de eurocontrolden dhmi ye para aktarılmadığı için onlar da bize yeterli kaynak aktaramadı diyor büro memursenin sitesinde..yani gelirimiz yetiyor ama tahsilatta problem olmuş.Ama bunların hiçbiri mazaret değil çünkü ilgili kanunda ek ödemeye hak kazanılmasının aylıklar hükmünde olduğu yazılı ve de döner sermaye harcama talimatında öncelik sırası belirtilen harcamalar için aksaklığa sebebiyet verilmemesi için nakit ayrılması gerekliliği belirtiliyor..

Yorumu oyla      7      3  
pınar seyitoğlu 17 Mart 2011 Perşembe  10:33

ben DMİ kurumuna 2008 yılın da özelleştirmeden geldim. Yani 4046 sayılı kanunla geldim kanunun 22 maddesi derki vergi dahil kurumdaki emsale yetişmeden vergi bile kezemezsin kanunun hükmü amirdir.Bu nasıl bir keyfiyettir ki kurumun verdiği ek tazminatlardan 1 tl yararlanamazken sen benim maaşıma giydrilmiş tazminatımı nasıl kesip kimlerin maaşını ödeyip nerelerde hangi kokteyler açılışlar vs. harcamalarda kullanırsın .Anlamakta inanılmaz güçlük çekiyorum.Ama bu iş böyle bitmiyecek Savcılığa suç duyurusunda bulunacağım .

Yorumu oyla      9      3  
meteor mağduru 16 Mart 2011 Çarşamba  21:34

meteoroloji genel müdürü, sizin görevlerinizi nedir acaba? kendi personelinizin bile maaşını ödettiremeyecek kadar acizseniz hala neden oturuyosunuz o koltukta? kurum yöneticiğili böyle mi yapılır? herhalde siz senenin en az yarısını yurtdışında geçirerek, bakanlıktakilere yaranmak için haftanın 3 günü özel yemekler ve kokteyler vererek, yakınınızda ve size yalakalık yaparak çalışanlara özel haklar getirerek kurum yönetilir sandınız? Ama bu iş o kadar basit değil. Her sefanın bir cefası olur. Siz artık sefa döneminizi doldurdunuz. İnşallah cefa günlerinize de meteoroloji personeli olarak tanık oluruz. Bu dünyada neyse de öbür tarafta bu kadar insanın hakkını nasıl ödersiniz bilinmez. Hiç aynaya baktığınızda vicdanınız sızlamıyor mu sayın genel müdür? Aslında daha neler var söylenecekte o yaptıklarınızda bizde kalsın. Elbet zamanı gelir, teker teker basından duyarsınız ve verirsiniz hesabını. Şimdilik kalsın bizde. Yazık size. Sadece acıyorum...

Yorumu oyla      34      4  
acıların çocuğu... 16 Mart 2011 Çarşamba  21:25

Döner sermayenizde maaşlarını ödeyecek para yoktu da; bu konuda maliye bakanlığına yazı ile bilgi verdiniz mi? Bu ay ödeyemeyeceğinizi, memurların mağdur olacağını bildirdiniz mi? Şayet bunu yapmadıysanız görevinizi ihmal etmiş sayılırsınız. Kurumu yönetecek bu kadar bilgiden yoksun musunuz? 1 ay öncesinden niçin gerekli tedbirleri almadınız? bu konuyu maliye bakanlığına sorup bir girişimde bulunmadıysanız cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağız. Çünkü mağduriyetimiz hat sahfadadır.

Yorumu oyla      38      4  
Nuri ÜNAL 16 Mart 2011 Çarşamba  19:09

Bir maaş hadisesini, hak hadisesini ne hale getirdiniz. Unutmayın; herkezin rızkını Allah (cc) maaşını devlet veriyor. Kimse kimsenin rızkını istesede alamaz. Bu haberin altına meslek yada okuduğu okul savaşına döndürmek, konunun üstünü kapatmaktır. Bu ancak beceriksizliğin üstünü örtmek için yapılmış iştir. Hedefiniz ne, yaptığınız iş ne derler adama. Kurumda görevde yükselme yada kurumda kimler nasıl çalışıyor bunların platformu da ayrıca oluşturulmalı. Hiçkimse hangi devlet dairesinde çalışacağını kendi keyfiyeti ile belirleyemiyor. Bunu da biliniz. Bu kurumda Meteoroloji Mühendisi yada Teknik lise mezunu olmayan binlerce insan ekmek yiyor. Onlara da sorsanız kimbilir hangi kurumlarda çalışmak isterler. Birbirinizi kırıp dökmek, bir aşiret büyüklüğünde bir kuruma yakışmıyor. Hepmizi toplasanız bir mahalle nüfusu kadarız. El ele, gönül gönüle bir aile gibi olmamız gerekir. Saygı ve selamlar.

Yorumu oyla      34      3  
Serdar Kurt efendiye 16 Mart 2011 Çarşamba  16:18

Emin olunuzki bu beyefendi içimizden birisi yani halen şuanda çalışmakta olan birisidir niyetide bellidir. İkincisi ise kardeşim DMİ de nerde sörf yapılıyormuş bütün siteler erişime kapalı haddinizi bilip öyle konuşun insanları karalamayın burada kendi yaptığın yorumada katılıyorum gibi oylama yapma.

Yorumu oyla      44      6  
cimbom85 16 Mart 2011 Çarşamba  16:14

Bu para maaşın bir unsuru olduğu için (ek ödeme tüm memurlara veriliyor)ödenmemesi söz konusu değil. O yazıda belirtildiği gibi en son seçeneğe değil a seçeneğine giriyor. Bunu bildkleri için Genel Müdürlük Maliye Bakanlığına bir yazı yazarak para istemeği düşünüyor. Ancak Havacılık Tazminatında oranlarında artış gündemde olduğu için maliyenin"hani sizin geliriniz yetiyordu" demesinden korktukları için vaz geçiyorlar. ve personeli mağdur ediyorlar. Sanki şimdi bu durum ayyuka çıkmadı mı? Maliye bunu duymadı mı? Kurum rezil olmadı mı? Ne yüzle tazminan oranlarında artış teklif edecekler. Bu oranları bile ödeyemiyorsunuz ne artışı. hadi oradan demezler mi adama.

Yorumu oyla      70      3  
yılmaz 16 Mart 2011 Çarşamba  15:38

cimbom85 üniversite hasbel kader kazanılmaz.ama meteoroloji lisesine nasıl girildiğini ben biliyorum.uzun yıllar torpille öğrenci aldı.

Yorumu oyla      11      87  
engin 16 Mart 2011 Çarşamba  14:36

serdar efendinin meteorolojide fakülte mezunu olmayanların müdür olamamasının yıllardır geçerli bir kural olduğundan şimdi haberi olmuş heralde...arkadaşım ukalalık yapma git tarlada patates soğan ek!

Yorumu oyla      232      29  
16 Mart 2011 Çarşamba  14:35

serdar efendi sen kurumdan ayrılmışın, geçekten isabet olmuş! bence dünyanın en basit işini sen yapıyorsun, o da çamur atmak! kendine seçtiğin bu mesleğinde başarılar dilerim! Ben bu kurumda yıllardır çalışıyorum hiç senin dediğin türden korkum olmadı, buna gerek de yoktu, meteoroloji mühendisi olup hiç bir işe yaramayanı da gördük, işe yarayanı da, ama senin gibi boşboğaz, herşeyi bildiğini sanan ukala görmedim! Mühendislik bir yönetim bilimi değildir, önce mühendislik nedir onu öğren, sonra da bütün mühendisleri yönetici yapmanın ne faydası olur onu hesapla. Meteoroloji'de şu anda değil bundan yıllar öncesinde de en basit müdürlük için "fakülte mezunu olmak şartı" vardı! Bu yeni çıkmadı, ama yeni trend bütün mühendisleri müdür yapmak, diğer fakültelerin mezunlarını yok saymak oldu heralde... sonra maaşlar ödenemeyince bir mühendislik hesabı yaparsınız ödersiniz değil mi serdar bey! sen gideli o köprülerin altından çok sular aktı serdar efendi, burada mevzu meteoroloji mühendisi ya da diğerleri değil, bugün bu kurumda çalışan kimse maaşını tam alamadı! onun için haddini bil, başkasının işine burnunu sokma, senden fayda bekleyen de yok, iftira bekleyen de! Evet sen şu anda mesainde başkalarına çamur attığına göre işler kesat heralde ama olsun git tarlada patates soğan ek, boş boş konuşma...

Yorumu oyla      251      31  
cimbom85 16 Mart 2011 Çarşamba  14:30

Serdar KURT adlı kişiye, Teknisyenler şimdiye kadar bölge müdürüydü diye yazmışsın. Müdür olan tüm arkadaşlar teknik lise kökenlidir ama teknik lisenin üzerine 4 yıllık bir fakülte bitirmişler çoğu master ve doktora bile yapmıştır. Esasında bu insanlar; hasbel kader üniversiteyi kazanmış 6-12 yılda ancak bitirmiş ve mühendis etiketi almış kişilerden daha bilgili olduklarından bu mühendislerin korkulu rüyasıdırlar.

Yorumu oyla      187      34  
serdar kurt 16 Mart 2011 Çarşamba  12:14

burdan iddaa ediyorum türkiyede en basit işi yapanlar meteorolojide çalışanlardır bu işlerinin önemsiz olduğunu göstermez elbette.gidin bakın meteoroloji müdürlüklerine çoğu video paylaşım sitelerinde,sosyal sitelerde sörf yapıyordur.meteorolojide çalışan teknisyen arkadaşların bir meteoroloji mühendisi korkusu var eskiden beri.adı başında meteoroloji mühendisi adam meteorolojide çalışacak ve idareci olacak.orman bölge müdürlüğüne bölge müdürü olan orman muhafaza memuru gördünüzmü.ama meteorolojide şimdiye kadar teknisyenler bölge müdürüydü.şimdiki genel müdür buna dur dedi.byrdaki amaç maaş falan değil,teknisyenlerin önünün kesilmesi.ben meteoroloji de boş oturmaktan sıkıldım ve tarım bakanlığına geçtim.sizlerde baş teknisyen olmak için çaba gösterin.meteoroloji genel müdürü bu işin kompetanıdır.boşuna feryat figan etmeyin.herkes yerini bilecek.meteoroloji mühendisleri sonuna kadar haklı,tanıdığımın hepside işini iyi bilen insanlar. 2 yıllık bağ budama bölümünü bitirip şube müdürü olmak mazide kaldı.

Yorumu oyla      24      247  
yavuz 16 Mart 2011 Çarşamba  11:15

serdar bey evvela mantığınızın doğru çalışıp çalışmadığını kontrol edin. örneğe bak:"kardeşim sen hiç hastanede laborant başhekim gördünmü.ama hastanede laborantta çalışır" diyorsun.Adı üstünde baş-HEKİM... hem hekim diyorsun hem de laborantın başhekim olmasından bahsediyorsun, senin kurumdan ayrılman isabet olmuş yoksa "baş meteoroloji mühendisi olacağım" falan diyebilirdin bu mantıkla. Ayrıca o verilmeyen paralar maaşlarımızın bir bölümüdür, bilmediğin konularda yorum yapma lütfen!

Yorumu oyla      215      40  
hadi ordan! 16 Mart 2011 Çarşamba  10:28

"tartışırken bile saygılı olamıyoruz!!" diyen arkadaşım, kusura bakmayınız, ama Meteoroloji'yi ve çalışanlarını bu kadar küçük görüp aklısıra birşey söylediğini zanneden haddini bilmezlere, hakettikleri biçimde cevap verilmelidir diye düşünüyorum ve öyle de yaptım. Yoksa ne ziraat ne de başka bir mühendislik dalındaki arkadaşlarımla bir sorunumuz var... o söylediğim, bu şahsa kendi hatasını anlayabilmesi için, yine onun tarzıyla bir göndermeydi. Yazdığımı dikkatli okursanız eminim anlarsınız. Yoksa hiç bir meslek dalını küçük görmek kimsenin haddine değil, ben de bunu söylüyorum zaten, ama muhatap aldığım kişinin anlayacağı dilden.

Yorumu oyla      205      40  
tartışırken bile saygılı olamıyoruz!! 16 Mart 2011 Çarşamba  09:34

Sevgili hadi ordan lütfen yorum yaparken olayı ziraat mühendislerine çevirmeyelim.Tartışmamız gereken daha büyük sorunlar var.İnsanlar sizin beğenmediğiniz meslek sayesinde ekmek yiyiyor.Biz Meteoroloji çalışanları olarak bu ufak tefek sürtüşmeler yüzünden bir adım yol alamıyoruz işte. Lütfen öncelikle birbirimize saygılı olmayı öğrenelim sonrada birlik olup zorlukların üstesinden gelelim.En azından çabalayalım.

Yorumu oyla      11      75  
hadi ordan! 16 Mart 2011 Çarşamba  09:19

Ayrıca serdar efendi,"bu alamadığınız para zaten maaş değil" diyorsun, önce bilgi sahibi ol! cehaletini her yerde belli etme, bu basbaya maaşın bir bölümüdür! haddini bil, seni ilgilendirmeyen mevzulara nane olma! hem "meteorolojide yapılacak iş yok" demeye getirip, hem de "şu andaki genel müdür de bu işi yapabilecek en iyi kişilerden birisidir." diyebilecek kadar saf olamaz insan, ben de sana sorayım o zaman, hangi işi yapıyor genel müdürün! sana göre iş yok ya! hadi git nerde yatıyorsan yat, bulaşma başkalarının işine!

Yorumu oyla      198      41  
hadi ordan! 16 Mart 2011 Çarşamba  09:03

serdar efendi, madem artık meteorolojide değilsin, ne komplekse gir ne de üzerine vazife olmayan işlere burnunu sok! o işler sana basit görünüyor olabilir belki hayatında 24/24 çalışmamış da olabilirsin, belki şu anda çok daha rahat bir yerde ense yapıp, ona buna laf atıyorsundur, ama saçma görüşlerini kendine sakla! meteoroloji mühendisleri bu kurumda sorun olmadı, sen daha konuyu doğru anlamamışın, önce öğren, sonra konuş.şu andaki genel müdür genel müdür olmak yerine meteoroloji mühendisliği mi yapıyor da en iyisidir, gördük ne kadar iyi olduğunu, sonuç ortada, Allah bilir sen de Türkiye'de en iyi ziraat mühendisi falansındır, elimi sallasam ziraat mühendisine çarpıyor zaten bir de sen çıkma! Çok memnunsan sevgili arkadaşın senin maaşını ödemesin! ayrıca o kadar rahat gördüğün kurumdan neden gitme ihtiyacı duyduğunu da açıkla lütfen, ha ziraat müh.lerini küçümsediğimden değil, ama gerçek buydu serdar efendi!

Yorumu oyla      184      43  
yavuz 16 Mart 2011 Çarşamba  00:28

Nuri bey, sayın Bölge Müdürü "Böyle bir sorun ilk defa yaşandı" demişler. Bu ücretin ödemesinde daha evvel de 1-2 gün gibi bir gecikme yaşanmıştı, geçen yıl bir bayram tatiline denk gelen maaş gününden sonraki günlerde ödeme yapılmıştı. Bunu da belirtmekte fayda var. Ayrıca burada söz konusu olan paranın ödenmemesi değil, zamanı belirsiz bir gecikmeli ödemedir. Bu bile hesabını sabit gelirine göre yapan bizim gibi memurlar için büyük sorunlara yol açabiliyor, borçlu olduğumuz yerlere boyun bükmemize sebep olabiliyor. Evet Bölge müdürü bu işin muhatabı değildir, buna katılıyorum, kendisi bir teselli vermek istemiştir belki de, ama hiç bir şey söylemese daha iyiydi bence de...

Yorumu oyla      82      5  
serdar kurt 16 Mart 2011 Çarşamba  00:12

bazı arkadaşlarda aşağılık kompleksi var.sürekli meteoroloji mühendisleri ne laf atıyor.kardeşim sen hiç hastanede laborant başhekim gördünmü.ama hastanede laborantta çalışır.bu alamadığınız para zaten maaş değil.otomatik istasyon çıktı akşama kadar bilgisayar karşısında oyun oynuyorsunuz.türkiyede en kolay yapılacak iş meteorolojide çalışmaktır.vatandaş gelmez,vali gelmez,bakan gelmez.saat başı 2 dakikada veriler kodlanır tuşa basılır işlem tamam.bu mesleği küçümsediğim için değil ama gerçek bu.ziraat mühendisi olmama rağmen bende DMİ de çalıştım bir zamanlar.şu andaki genel müdür de bu işi yapabilecek en iyi kişilerden birisidir.

Yorumu oyla      38      211  
sağduyu 15 Mart 2011 Salı  23:54

haklısınız maaşlar ödenecekmişte bölge müdürü engellemiş sanki. el insaf komiksiniz.

Yorumu oyla      14      4  
Nuri ÜNAL 15 Mart 2011 Salı  23:41

Arkadaşlar Bölge Müdürü Necip DUMAN adam gibi adamdır. Sırf bu hükumetin bürokratıdır diye haksızlığa gerek yok. Yapılan yanlışları bizim kadar bilen ve karşı çıkabilen doğru bir insandır Necip bey. Ne demesini bekliyordunuz. Bu paralar verilmez mi demeliydi. Hakedilmiştir. Haktır diyor daha ne desin. Hiç açıklama yapmasa daha iyi idi. Ama şunu belirteyim. Hırsızlığa,haksızlığa kimden gelirse gelsin karşı durabilecek ferasette bir müdürdür. Sendika ayrımcılığı yapmadığına da şahitim. Yukarıda Allah var. Ben Türk Büro Sen Şube Başkanıyım. Taraflı dersem günaha girerim. Mücadele tarzı; tek ağaca değil ormana bakmak, kişiye değil işe bakmaktır. Bir yanlış vardır. Bununla mücadele edilecektir. Bölge Müdürü bu işin muhatabı değildir.

Yorumu oyla      61      5  
sarı sendikalara 15 Mart 2011 Salı  21:47

ey gidi sarı sendika(Memur-Sen yani Akp-Sen) bakıyorumda yorumlara katılmıyorum yarışına girmişler sahtekarlar utanıyorum sizlerle aynı iş yerinde çalışmaktan... Millet geçim derdine düşmüş Memur Sen Meteoroloji 3 nolu şube başkanı lokalde papaz dövüştürüyor.

Yorumu oyla      56      4  
sayın! 15 Mart 2011 Salı  16:49

Sayın Bölge Müdürü , biz de biliyoruz ödenir... ama ne zaman! bankalar ben kredi borcumu ödemediğim zaman faiz istiyorlar, onu da ödeyecekler mi? bu arada yaşanan mağduriyetler nasıl giderilecek, bilginiz var mı? Bu para ekstradan ödenen bir para değil, bu para maaşlarımızın bir bölümü, size hatırlatırım! böyle boş açıklama değil, maaşımız lazım bize! orda burda gereksiz toplantılar düzenleyip paraları savuranlara bir laf söyleseydiniz daha hayırlı olurdu! hergün kurumun sitesinde reklamları izlemekten gına geldi, yeter be!

Yorumu oyla      55      4  
atılmıs 15 Mart 2011 Salı  16:47

Kunta Kintelerin maaşlarıhiç verilmesede olur. Önemli olan met mühler aman! omlar üzülmesin. Sayın! 'yöneticiler' bilmem kaçıncı defa yapılan görevde yükselme yönetmeliği değişikliği sonrası keyfı gıcır olan met-mühlerisakı üzmeyi olmaz mı?!!!

Yorumu oyla      51      4  
rasatçı 15 Mart 2011 Salı  15:59

medyatik genel müdürün medyatik bölge müdürü çıkmış, hakedilmiş maaşlar ödenir diyor, benim kredim faize ugradıktan sonra mı, benim kredi kartım faize ugradıktan sonra mı , ailemin rızkını eve götüremedikten sonra mı, diyecek çok şey var da işte..

Yorumu oyla      67      6