YORUMLAR
Toplam 16 yorum var Onay bekleyen 2 yorum var.
Ya kardeşim 28 Aralık 2021 Salı  18:57

Kutlayan zaten o yolun yolcusu adam hergun yaptığını yapıyor

Yorumu oyla      0      0  
koçerli 28 Aralık 2021 Salı  12:29

Kâfirlerin bayramlarında, Müslümanların cahilleri, kâfirlerin yaptıklarını yapıyorlar, kâfirler gibi, birbirlerine hediye gönderiyorlar, eşyalarını, sofralarını kâfirlerin yaptığı gibi süslüyorlar o geceleri, başka gecelerden ayırt ediyorlar; bunlar hep şirktir, kâfirliktir” buyuruyor. (Mektubat 3/41,) Kaldı ki, kutlanan Hz. İsa(a.s.)’ın doğum günü ise biz Hıristiyanlardan daha fazla saygı duyarız; ki öyle değil. Bir peygamberin doğum gününde içki içilerek, zina edilerek günah işlenmez, Hz. Allah(c,c,)’ın hoşuna gidecek işler yapılır. Hem büyük bir peygamberin doğum gününü kutlayacaksın hem de her türlü haltı yiyeceksin; hele hele bunu yapan bir de Müslüman olacak; çok değil, azıcık düşünün!

Yorumu oyla      0      0  
İSMAİL KOCA 28 Aralık 2021 Salı  12:26

Hz. İsa hakkındaki bu telakki Kuran’da birçok ayetle reddedilir. Mealen birkaçına yer verelim: “Andolsun, “Allah, Meryem oğlu Mesih’tir” diyenler kesinlikle kâfir oldular. De ki: “Şayet Allah, Meryem oğlu Mesih’i, onun anasını ve yeryüzünde olanların hepsini yok etmek istese, Allah’a karşı kim ne yapabilir? Göklerin, yerin ve bunların arasında bulunan her şeyin hükümranlığı Allah’ındır. Dilediğini yaratır. Allah, her şeye hakkıyla gücü yetendir.” (Maide: 17) “Andolsun, “Allah, Meryem oğlu Mesih’tir” diyenler kesinlikle kâfir oldu. Oysa Mesih şöyle demişti: “Ey İsrailoğulları! Yalnız, benim de Rabbim, sizin de Rabbiniz olan Allah’a kulluk edin. Kim Allah’a ortak koşarsa, artık, Allah ona cenneti muhakkak haram kılmıştır. Onun barınağı da ateştir. Zalimler için hiçbir yardımcı yoktur.” (Maide: 72) “Andolsun, “Allah, üçün üçüncüsüdür” diyenler kâfir oldu. Hâlbuki bir tek ilâhtan başka hiçbir ilâh yoktur. Eğer dediklerinden vazgeçmezlerse, andolsun onlardan inkâr edenlere elbette, elem dolu bir azap dokunacaktır.” (Maide: 73) “Yahudiler, “Üzeyr, Allah’ın oğludur” dediler. Hıristiyanlar ise, “İsa Mesih, Allah’ın oğludur” dediler. Bu, onların ağızlarıyla söyledikleri (gerçeği yansıtmayan) sözleridir. Onların bu sözleri daha önce inkâr etmiş kimselerin söylediklerine benziyor. Allah, onları kahretsin. Nasıl da haktan çevriliyorlar!” (Tevbe: 30)

Yorumu oyla      0      0  
şahin bey 28 Aralık 2021 Salı  12:25

“Noel Baba” Tabirinin Çağrıştırdıkları Aziz Nikolas’ın “Noel Baba” olarak adlandırılması, Hıristiyanlıkta “baba” kelimesinin ne anlam taşıdığını gündem etmeyi gerektirir. Hıristiyanlığın teslis akidesine göre tanrı üçtür: “Baba Rab”, “Oğul Rab” ve “Ruhu’l Kudüs”. Nitekim “Noel”in “tanrının doğum günü” anlamına geldiği ve bu tanrının da “İsa” olduğu yukarıda ifade edilmişti. Bilindiği gibi bu inanışın İslam akaidindeki adı “şirk”tir: Hıristiyanlıktaki bu şirk telakkisi Kuran’da birçok ayetle cevaplandırılır. Bu telakkiyi en öz ve vurucu olarak çürüten ayetler ise İhlas Suresidir. Sure mealen şöyledir: “De ki: O, Allah’tır, bir tektir. Allah Samed’dir (Her şey ona muhtaçtır, o hiçbir şeye muhtaç değildir. Ondan çocuk olmamıştır (Kimsenin babası değildir). Kendisi de doğmamıştır (Kimsenin çocuğu değildir). Hiçbir şey ona denk ve benzer değildir.”

Yorumu oyla      0      0  
DELİPAŞA 28 Aralık 2021 Salı  12:21

“Ey iman edenler! Benim de düşmanım, sizin de düşmanınız olanları dost edinmeyin. Onlar size gelen gerçeği inkâr etmişken, siz onlara sevgi gösteriyorsunuz… Ben sizin gizlediğinizi de, açığa vurduğunuzu da bilirim. İçinizden onlara sevgi gösteren kimse, şüphesiz doğru yoldan sapmıştır.” (Mümtehine: 1.)

Yorumu oyla      0      0  
Arada kalmislik 28 Aralık 2021 Salı  10:34

Beyaz Türklere laf atanlar sahip çıktıkları Osmanlı padişahlarının hayatlarına baksınlar, ilim, fen, müzik,şiir. Abdülhamit''in piyona çaldığını soylemezler

Yorumu oyla      0      0  
Yakinda 28 Aralık 2021 Salı  10:32

Danismentlileri öldüren Anadolu Selçuklularıninda karadenizin fethini kutlayacaklar. Tam bir saçmalık, gidin ibadete edin. Ozamanin şartları oymuş.

Yorumu oyla      0      0  
keramettin yıldız 28 Aralık 2021 Salı  09:30

tam bilgiye sahip olasydın o kabileden öldürülenlerin zalim ve işkenceci olduklarını vede inandığı doğrultuda yaşamak isteyenlerisürgün ettiklerinide bilirdin..

Yorumu oyla      0      0  
Sabahattin 28 Aralık 2021 Salı  09:20

Peki yılbaşı diye kutlama yapılan gece bizim kültürümüze uyuyormu.bugün sadece onlaramı ait. Hristiyan kişiler kutlama yapabilir. Onlar bu işi müzikle alkol ile götürüyorlar.sırf yazı yazmak için kaleme alınmış. Başka konular bulalım.

Yorumu oyla      0      0  
vatandaş 28 Aralık 2021 Salı  09:10

yalnız şöyle bir durum var her ne kadar kureyşliler peygamber efendimizin kabilesi ise de mekke yi fetheden ordunun başında hz.muhammed (sav) var. akrabaları diye müslümanlara zulmedenleri kayırmamış bizzat kendisi savaş ilan etmiş. o açıdan yazınız biraz anlamsız olmuş....

Yorumu oyla      0      0  
MUSTAFA 28 Aralık 2021 Salı  09:06

Şimdi neresini düzelteyim diyorum. Fıkra daki gibi; adamın biri “kurban” mevzuunu anlatıyormuş: "çocuğu olmayan hazreti davut, allah'a dua etmiş, 'ya rabbi bana bir kız çocuğu ver, onu sana kurban edeyim' demiş. dua tutmuş, davut, kızının adını ayşe koymuş, gel zaman git zaman, çocuğun kurban edileceği zaman gelmiş, hazreti davut kızı yatırmış, tam boğazını kesip kurban edecekken, azrail, gökten bir keçiyle çıkagelmiş, 'kızı bırak, al bu keçiyi kurban et' demiş"! dinleyenlerden biri dayanamamış: "yahu bunun neresini düzelteyim; hz. davut değil hz. ibrahim; kız değil erkek; ayşe değil ismail; azrail değil cebrail; keçi değil, koç"!

Yorumu oyla      0      0  
Mehmet özdemir 28 Aralık 2021 Salı  07:25

Birşeyi eleştirirken olayı çarpıtmaya ve iftira atmanıza gerek yok. Bunu yapacağınıza önce Noel in neden geldiğini araştır ve onu yazın. Noel nedir?

Yorumu oyla      0      0  
umut 28 Aralık 2021 Salı  02:53

hicri takvim

Yorumu oyla      0      0  
Toylan. 28 Aralık 2021 Salı  00:02

Katılıyorum.Böyle günü seçmekte amacınız nedir.

Yorumu oyla      0      0  
Kindar Ve Dindar 27 Aralık 2021 Pazartesi  18:29

Suudi Arabistan , Mısır kutlamaz bizimkiler kutlar. Arabistan'da yılbaşı o kadar güzel partilerle kutlanır ki şaşırırsınız... Bizimkiler de olay yaratmak için kutlama yaparlar. Boş verin bu boş işleri .

Yorumu oyla      0      0  
Bilal 27 Aralık 2021 Pazartesi  14:55

Okumayan araştırmayan bir toplum ;

Yorumu oyla      0      0