Armağan Şenol yaşamını yitirdi
Armağan Şenol yaşamını yitirdi
Cannes jürisinde Türk isim
Cannes jürisinde Türk isim
Eşini av tüfeğiyle öldürdükten sonra intihar etti
Eşini av tüfeğiyle öldürdükten sonra intihar etti
Ege Denizi açıklarında 4.2 büyüklüğünde deprem
Ege Denizi açıklarında 4.2 büyüklüğünde deprem
18 Ağustos 2021 Çarşamba - 11:53

'Avcı' lakaplı seri katil hakkında yeni gelişme

KAYSERİ’de aralarında kardeşinin de bulunduğu 7 kişiyi öldüren, tahliye olduktan sonra da güvenlik görevlisi Sami Yılmaz'ı (47) pompalı tüfekle vurarak öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan 'Avcı' lakaplı seri katil Hamdi Kayapınar’a (39) verilen ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını Yargıtay onadı.

 Avcı  lakaplı seri katil hakkında yeni gelişme
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Hamdi Kayapınar, 1994 yılında henüz 14 yaşındayken kendisinden bir yaş küçük kardeşini iple boğarak öldürdü. Kayapınar, 4 yıl cezaevinde kaldıktan sonra 'Şartlı salıverme yasası'ndan yararlanarak tahliye edildi. Kayapınar, 1998-2001 yılları arasında da Yaşar Sezer, Ali Aras, Abdullah Aslan, Memiş Dinçaslan, İbrahim Genç ve Cafer Şahin'i öldürdü, polis memuru İlhan D. ve Bedrettin D.'yi de yaraladı. Tutuklanıp yargılanan Kayapınar, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Kayapınar, 'Denetimli Serbestlik Yasası' kapsamında erken tahliye hükmünden yararlanarak, 16 yıl 2 gün cezaevinde kaldıktan sonra Şubat 2017'de tahliye edildi.

GÜVENLİK GÖREVLİSİNİ POMPALI TÜFEKLE VURUP ÖLDÜRDÜ

Tahliye olduktan sonra 'Avcı' lakaplı Hamdi Kayapınar, 2 Ağustos 2018'de ise Melikgazi ilçesi Erenköy Mahallesi, Komando Caddesi'nde bir iş insanına ait villada özel güvenlik görevlisi olarak çalışan emekli uzman çavuş Sami Yılmaz'ı pompalı tüfekle vurarak öldürdükten sonra beğendiği tabancasını gasbedip kaçtı. Olaydan 4 gün sonra Yıldırım Beyazıt Mahallesi'ndeki evine yapılan baskınla yakalanan Kayapınar, tutuklandı.

KENDİNİ 'AVCI', ÖLDÜRDÜKLERİNİ 'AV' OLARAK TANIMLAMIŞTI

Kayapınar, 2002 yılında seri cinayetlerin katil zanlısı olarak yakalandığında Emniyet Müdürlüğü'nde verdiği ifadesinde, cezaevinden çıktıktan sonra ailesi ve toplum tarafından dışlandığını ileri sürerek, bu nedenle insanlara karşı kin beslediğini, öldürdüğü kişileri 'av', gasbettiği para ve eşyaları 'av ganimeti' olarak gördüğünü, kendisini de 'avcı' diye isimlendirdiğini anlatmıştı.

MAHKEMEDE TUHAF HAREKETLER YAPIP, AĞLAMIŞTI

Kayapınar hakkında Kayseri 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'tasarlayarak adam öldürme', 'yağma', 'ruhsatsız silah bulundurma' suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Duruşmada hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen sanık Kayapınar, beraatini istedi. Mahkeme başkanının olayı anlatmasını istediği Hamdi Kayapınar, uzun süre sessiz kaldı, ardından kafasını öne eğip, sağa sola sallamaya başladı. Sanığın sağ elinin titrediği, sol elini ise ağzına götürüp tuttuğu görüldü. Mahkeme başkanının evinde silah bulunduğunu sorması üzerine ise Kayapınar, "Ben öldürmedim. Bana, öldürdü, dediler. Bilmiyorum. Benim evimden nasıl çıktı, anlamadım. Bisikletim de yok" diyerek, yere kapanarak "Üzerime gelmeyin, vurmayın" diye bağırıp, ağladı.

GÜVENLİK KAMERASI KAYITLARINI İZLEMEDİ

Mahkeme salonunda izletilen güvenlik kamerası görüntülerini de izlemek istemeyen Hamdi Kayapınar, başını yerden kaldırmadı. Jandarmaların başını yerden kaldırması için yüzüne dokunduğu seri katil, "Vurmayın" diyerek yeniden yere kapandı ve tekrar ağlamaya başladı. Hamdi Kayapınar, 11 Şubat 2019’da görülen karar duruşmasında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

YARGITAY SERİ KATİLİN CEZASINI ONADI

Sanık avukatı Kayapınar’a verilen cezanın yüksek olduğu ve cezai indirim yapılması gerektiği ve eksik soruşturma yürütüldüğü, müştekinin avukatları da sanığa verilen cezanın az olduğu gerekçesiyle yerel mahkeme ve Ankara Bölge Adliye Mahkemesi’nin verdiği karara itiraz ederek, dosyayı Yargıtay’a taşıdı. Dosyanın geldiği 1’inci Ceza Dairesi, seri katil Kayapınar hakkında verilen ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına yapılan itirazı karara bağladı. Ceza dairesi, sanık hakkında verilen cezaya yapılan itiraz taleplerinin yerinde görülmediğine vurgu yaparak, temyiz başvurularının esastan reddine karar verdi. Ceza Dairesi yerel mahkemenin kararında usule ve esasa ilişkin herhangi bir hukuka aykırılığın bulunmadığı, delillerde ve işlemlerde de bir eksiklik olmadığı, cezaların kanuni bağlamda uygulandığının anlaşıldığını kaydetti. Böylece, Hamdi Kayapınar’ın cezası onanmış oldu. Ceza dairesi tarafından verilen kararın, oy birliği ile alındığı belirtildi.

KAYSERIDE ARALARINDA KARDESININ DE OLDUGU 7 KISIYI OLDURDUKTEN SONRA SARTLI SALIVERME ILE TAHLIYE OLDUKTAN SONRA OZEL GUVENLIK GOREVLISI SAMI YILMAZI OLDUREN  AVCI LAKAPLI SERI KATIL HAMDI KAYAPINAR'A (ORTADA) VERILEN AGIRLASTIRILMIS OMUR BOYU HAPIS CEZASINI YARGITAY ONADI. FOTO-KAYSERI-DHA-ARSIV

KAYSERIDE ARALARINDA KARDESININ DE OLDUGU 7 KISIYI OLDURDUKTEN SONRA SARTLI SALIVERME ILE TAHLIYE OLDUKTAN SONRA OZEL GUVENLIK GOREVLISI SAMI YILMAZI OLDUREN  AVCI LAKAPLI SERI KATIL HAMDI KAYAPINAR'A (FOTOGRAFTA) VERILEN AGIRLASTIRILMIS OMUR BOYU HAPIS CEZASINI YARGITAY ONADI. FOTO-KAYSERI-DHA-ARSIV

KAYSERIDE ARALARINDA KARDESININ DE OLDUGU 7 KISIYI OLDURDUKTEN SONRA SARTLI SALIVERME ILE TAHLIYE OLDUKTAN SONRA OZEL GUVENLIK GOREVLISI SAMI YILMAZI OLDUREN  AVCI LAKAPLI SERI KATIL HAMDI KAYAPINAR'A (FOTOGRAFTA) VERILEN AGIRLASTIRILMIS OMUR BOYU HAPIS CEZASINI YARGITAY ONADI. FOTO-KAYSERI-DHA-ARSIV

 
Görüntüsü üzüm, tadı ve aroması çilek
 
'Televizyonda başörtüsüz görürse bizi öldürür'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Görüntüsü üzüm, tadı ve aroması çilek
MANİSA'da, 1453 üzüm çeşidi ile Türkiye'nin üzüm çeşitliliğini arttıran ...
Öz kuzenine cinsel istismar suçlaması
DİYARBAKIR'da evlenmek için ailesinden isteyip olumsuz yanıt aldığı amcasının ...
Bir aile selde yok oldu
KASTAMONU'nun Bozkurt ilçesinde meydana gelen sel felaketine 2 katlı evlerinde ...
 
Kayıp 17 yaşındaki kızı, 29 gün sonra polis buldu
DİYARBAKIR’da, 29 gün önce evden ayrılan ve bir daha haber alınamayan ...
Mersin'de denizi kirleten gemilere 51 milyon TL ceza
MERSİN'de, 2019 yılının Nisan ayından bugüne kadar denizi kirlettiği tespit ...
Ayağı kırılan yılkı atını diğer atlar terk etmedi
ARDAHAN´ın Göle ilçesinde merada ayağı kırılan yılkı atını diğer atlar ...
 
AÖF Adalet Ön Lisans Programı'na son kez öğrenci alınacak
ANADOLU Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) sisteminde öğrencilerin ...
Dere yatağına kurulan evlerinde ölmek istemiyorlar
ERZURUM'da evlerinin dere yatağına kurulduğu için her yağmur yağdığında ...
Taşköprü Yaylası çöplüğe döndü
GÜMÜŞHANE sınırlarında, yeşil doğası ve temiz havasıyla ilgi gören 2 bin ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva