Başkan Kocagöz, 11 Haziran'da hakim karşısına çıkacak
Başkan Kocagöz, 11 Haziran'da hakim karşısına çıkacak
Belediye çalışanına dolandırıcılık davası
Belediye çalışanına dolandırıcılık davası
Antalya DOB’dan bir ilk ‘fuaye sohbetleri’
Antalya DOB’dan bir ilk ‘fuaye sohbetleri’
Aşkına karşılık vermeyen kadını öldürdü
Aşkına karşılık vermeyen kadını öldürdü
3 Temmuz 2014 Perşembe - 11:40

'Barcıdan başkan mı olur?'

Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Abdal Musa Anma Törenleri’nden sonra, Antalya Alevi Kültür Derneği Konyaaltı Şube Başkanı Tahsin Akpınar’ın çeşitli gazetelerde yer alan açıklaması, Abdal Musa Derneği Başkanı Ali Eriş’i kızdırdı.

 Barcıdan başkan mı olur?
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Aliseydi KARAGÖZ / GÜNHABER
 
Tahsin Akpınar’ın, Abdal Musa törenlerinde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’i hedef alan şu sözleri fitili ateşledi;
 
“ Buraların siyasi arena haline getirilmesine izin vermedik. Şenlikler için Tekke Köyü'ne gelen Menderes Türel ile CHP'den istifa ederek AKP'ye geçen, Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Ercan Merthatun ve  CHP İl Başkan Yardımcısı iken partiden istifa eden Ergun Kurt'u protesto ettik ve şenlik alanını terk etmelerini istedik. Protestolar üzerine bu kişiler ayrıldı ve biz de şenliğimizi kendimiz yaptık."
 
‘BARCI’DAN ALEVİ TEMSİLCİSİ Mİ  OLUR ?
 
Abdal Musa Derneği Başkanı Ali Eriş, Gün Haber’den Aliseydi Karagöz’e yaptığı açıklamada şunları söyledi;
 
 ”Konyaaltı Alevi Derneği  Başkanı Tahsin Akpınar, kim oluyor da Aleviler adına açıklama yapıyor. Bu tip insanlar 3-5 kişiyi toplayıp hemen Alevi derneği kuruyor. Ondan sonra da kendini Alevilerin sözcüsü ilan ediyorlar. Alevilerin sözcülüğü kim, sen kim ? Hiç kimse Alevilerin sözcülüğüne soyunamaz. Menderes Türel’i protesto etmekle elinize ne geçti? İnsanların huzurunu ve güvenini bozmakla elinize ne geçti? Bu kişi Konyaaltı’nda bar işletiyormuş. Barcıdan Alevi derneğinin başkanı ve temsilcisi mi olur? En kutsal ayımız olan Muharrem ayında herkes oruç ve yas tutarken, kendisi barında içki satıp milleti eğlendiriyor. Bu mu Alevilik?.. Bu mu Alevi inancına saygı ve sevgi. Hayatında bir defa Cem’e girmemiş, ikrar almamış, müsaip olmamış birileri kalkıyor, bize Alevilik dersi veriyor. Sen kimsin de bize Alevilik dersi vermeye kalkıyorsun. Törenleri protesto ediyorsun. İnsanları kışkırtıyorsun. Basına demeç veriyorsun.Herkes haddini bilsin.”
 
Abdal Musa Derneği Başkanı Ali Eriş sözlerini şöyle sürdürdü; “Yıllarca köyümüze hiçbir hizmet yapmadıkları halde CHP’ liler törenlere geliyor, konuşma yapıyordu. Bu şov olmuyordu da sayın Menderes Türel’in gelmesi mi şov oluyor. Hiçbir karşılık beklemeden anma törenlerimize büyük katkı ve hizmet sunan sayın Menderes Türel’in köyümüze misafir olarak  gelmesi bizim için onurdur, şereftir. Misafir inancımız gereği kutsaldır. Alevi kültür dernekleri ve cemevi yöneticileri daha önceleri yaptıkları açıklamalarda biz en büyük desteği Menderes Türel’den aldık. Ama Mustafa Akaydın’dan hiç hizmet alamadık diye yakınıyorlardı. Şimdi ne oldu da Sayın Menderes Türel’e düşman oldular.”
 
PROVOKATÖRLERE ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ
 
“Toplumuzun huzurunu ve güvenini bozan kim olursa olsun bundan böyle asla izin vermeyeceğiz. Abdal Musa Dergahı siyasi şov yapanların mekanı değildir. Bu yıl anma törenlerinde ben jandarma komutanının yanına gittim. Burada önlem alın yoksa olay çıkacak dememe rağmen hiçbir önlem alınmadı. Hatta jandarma komutanına eğer siz önlem almazsanız, bırakın biz alalım dediğimde, jandarma komutanı bana, biz önlem alırız, sen eğer köyün gençleri ile olaylara müdahale edersen sorumlu seni tutarım dedi. Bende jandarmaya güvenerek önlem almaya lüzum görmedim. Biz tamamen güvenliği jandarma ve güvenlik görevlilerine bıraktık. Fakat jandarma ve güvenlik güçleri önlem almada bizi mahçup ettiler. Hem dernek başkanı olarak beni ve yönetimimi,  hem  köy halkımızı, hem de köye gelen misafirlerimize karşı mahçup olduk. Sayıları 10-15 geçmeyen  bu provokatörler maalesef huzurumuzu bozdu. Bizleri üzdü. Sayın Menderes Türel’e yapılan bu provokatif eylemi şiddetle kınıyoruz. Asla tasvip etmiyoruz. Bir daha ki törenlerde  gereken her türlü önlemleri kendimiz alacağız.Köylü olarak buna asla müsaade etmeyeceğiz.”
 
“AKAYDIN ALEVİLERİ SEVMİYOR” 
 
“Ben geçen sene Abdal Musa Anma Törenleri’nden önce Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ın yanına gittim.Törenlere yardımcı olmasını söyledim. Kendisi tamam yaparız diyerek beni gönderdi. Anma törenlerine  geldi, konuşmasını yaptı. Ben daha sonra  yanına gittim. Bana size yardımcı olması için benim yetkilim kültürden sorumlu Adem Akyürek’tir dedi. Bende daha sonra Adem Akyürek’in yanına gittim. Beni çok soğuk karşıladı. Sekreterimden randevu al öyle gel dedi. 5 gün sonra randevu verdiler yanına gittim. Beni yine soğuk bir şekilde karşıladı. Sana biz yardım edemeyeceğiz dedi. Bende sebebini sorduğumda, oda bana, ‘Biliyor musun Ali Eriş, sana bir şey söyleyeceğim, Akaydın hoca sizleri hiç sevmiyor’ dedi. Ben bu söz üzerine şok oldum.ve oradan ayrıldım. Bir daha da gitmedim ve görüşmedim de. Şimdi bu provokatörlere soruyorum 5 yıl boyunca hiçbir hizmet görmediğimiz ve Alevileri sevmeyen Akaydın mı bizim dostumuz, yoksa köyümüze hiçbir karşılık beklemeden hizmet götüren, bize destek veren, bize kucak açan, derdimize ortak olan, bizi insan yerine koyan sayın Menderes Türel mi? Konuşmaya gelince Alevileri seviyoruz diyerek bizi kandıranlar. Törenlerde  bizlere kalkmışlar insanlık dersi vermeye kalkıyorlar. Siz kim insanlık kim ? Tekrar ediyorum, Sayın Menderes Türel bizim her zaman başımızın tacıdır. 3-5 tane kendini bilmezin çıkıp protesto gösterisi yapmasını şiddetle kınıyoruz. Bu tip olaylara asla bir daha izin vermeyeceğiz. Herkesin bunu bilmesini istiyoruz. “
 
BUGÜN TÜREL’İ ZİYARET EDECEKLER
 
Abdal Musa Anma törenlerinde yaşanan provokatif eylemler nedeniyle bugün saat 16.00 da dernek yönetimi ve 30’a yakın Tekke Köyü halkı ile birlikte Antalya Büyükşehir belediye başkanı Menderes Türel’i ziyaret edeceklerini ifade eden Abdal Musa Derneği Başkanı Ali Eriş, “Sayın başkanımızı bugün makamında ziyaret edeceğiz. Bu gibi olayları tasvip etmediğimizi ve olayları çıkartan provokatörlerin yapmış oldukları mide bulandırıcı alayları asla  tasvip etmediğimizi ve olaydan duyduğumuz üzüntülerimizi bir kez daha kendisiyle paylaşacağız “ dedi.
 
 

 
Annesi birayı geç getirince ortalığı ayağa kaldırdı
 
Konuşurken elindeki cep telefonu patladı
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 3 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
abdal musa cezalandiriyor 11 Mayıs 2015 Pazartesi 14:10

elmalida tekkede gun boyu elma buyuklugunde kar toplariyla herseyi yok etti, eger saygisizliga devam edilirse diger dogal felaketler birbirni izleyecek zamani gecerse kurban kessekte fayda etmez

Yorumu oyla      3      3  
ben buldum faizciyi 14 Temmuz 2014 Pazartesi 21:10

gözlük takıyor deyilmi

Yorumu oyla      4      3  
bilmece 8 Temmuz 2014 Salı 21:22

bilmece buldurmaca abdal musa etkinliginde yıl boyunca toplanan paralar ne oluyor. düşünün bakalım bulacakmısınız. hangi faizciye veriliyor. çalıştırılması için.düşünün bakalım. bulacakmısınız. bu faizci kim.. klmln üzerinde gayrimenkuller alındı . düşünün düşünün düşünün bulun..

Yorumu oyla      4      3  
TEKKELİ ALEVİ GENÇLİK 7 Temmuz 2014 Pazartesi 14:13

RANTCILARI DURDURACAGIZ GELEN PARALARI HALKA DAGITACAGIZ. ŞİMDİYE KADAR GELEN PARALAR TEKKEDE DAGILSAYDI TEKKEDE LNSANLAR ZENGİN OLURDU. DIŞARDA ÇALIŞMASINA GEREK KALMAZDI.

Yorumu oyla      4      3  
Seyid Ali 6 Temmuz 2014 Pazar 11:14

Arkadaslar her yil teeke senliklrini gelirim, gercekten yillardir bir civi bile cakilmiyordu,bu yl gordumki bazi calimalar yapiliyor, turbe guzellesiyor. Sirf turbe icin hizmet eden insanlara kapisini acan Ali Erisi yermek yerine birzda ovelim. Adam kendi icin hic birsey istemiyor. Tanidivim kadariylada oyle bir adam degil. Sirf alkol aliyor diye haksizlik etmeyelim lutfen. Biraz sagduyulu olalim

Yorumu oyla      5      21  
ALİ ERİŞ Tekke köyü 5 Temmuz 2014 Cumartesi 21:29

Tekkeli diye yazı yazan arkadaş.Benim türbenin parası ile yiyip içtiğimi ispat etmezsen namertsin.Türbenin parasını alıp yiyen içen kimse, ben dahil olmak üzere şerefsizdir onursuzdur ve ahlaksızdır.Türbenin parası ile rakı içeceğine lağım suyu içsin.Birde ismini yazda kim olduğunu bilelim senin.Organizasyonu yapmak öyle kolay mı zannediyorsun.Boş laflara karnımız tok.Türbeye hizmet etmek herkesin harcı değil.Abdal Musanın ve tekke köyünün milli degerlerini korumak herkesin harcı degil.Ali Eriş bir halk kahramanıdır.bunu herkes bilir.Ali Eriş,Haramı helalı bilen bir insandır.ALİ ERİŞ Tekke Köyü.

Yorumu oyla      6      17  
abdal musa 4 Temmuz 2014 Cuma 12:03

hem tüm şenlik alanını rant alanına çevireceksin,sırf üç beş kuruş para almak için siyasileri oraya yığıp inanç için oraya gelen insanlara ayıp edeceksin bir de çıkıp onu bunu suçlayacaksın. hayır bir de jandarmayı suçlamış.ne yapsaydı adamlar gazı basıp protesto edenleremi saldırsaydı.ali eriş alevilerin üzerine polis -jandarmayı mı salmak istiyor.sırf kendi şahsi rantı için hemde?

Yorumu oyla      13      10  
tekkeli 4 Temmuz 2014 Cuma 00:23

ali eriş kendin derneğin paralarıyla içiyorsun adam bar işetincemi kötü oldu türbenin ordan çıkmıyosun kurban kes türbeye die verilen paraları rakıya yatırıyorsun çıkmış konuşuyorsun ben konuşursam burda insan içine çıkamazsın

Yorumu oyla      12      5  
chp li 3 Temmuz 2014 Perşembe 22:16

akaydın sanki chp limi idi akaydın tüm chp lileri kandırmıştır akaydının seçimlerde koymuş oldugu meclis üyelerine bakarsanız tüm listelerin 1.3.5 sıralara bakın kaç tane chp li var ali eriş dogru söylüyor akaydın sadece alevileri degil chp lileri bile sevmiyordu bakın bakalım kaç tane chp li daire başkanı kaç tane daire müdürü vardı hangi chp li büyükşehir belediyesine hangi partilinin işini gururla yapmıştır türel akaydının 5 yılda yapmadıgı hizmeti tekke köyüne hizmet etmiştir

Yorumu oyla      8      4  
Haydar ÖZDEMİR 3 Temmuz 2014 Perşembe 21:10

Tek kelime ile yazıklar olsun size.Barcıdan başkan olmaz diyorsunda,şenlikler de dahil içkinin başından kalktığın mı var.O kutsal mekanı her zaman olduğu gibi gene kişisel çıkarlarınız uğruna peşkeş çekiyorsun.Sayın başkanına gittiğin de kaç tane aleviyi işten attırdığını ve kaç tane alevi memuru da sürdüğünü de sor kendisine.

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Annesi birayı geç getirince ortalığı ayağa kaldırdı
ANTALYA'da dün akşam içkisi biten ve annesinin birayı geç getirdiğini ...
Antalya’da Sivas katliamı ve Soma birlikte anıldı
ANTALYA'da '2 Temmuz Sivas Katliamı'nın 21'inci yılında, hayatını kaybeden ...
Büyükşehir önünde sürgün eylemi
ANTALYA'da aralarında sendikalar, meslek odaları ve siyasi parti temsilcilerinin ...
 
Antalya'da eylem
ANTALYA Anadolu Kadınları Platformu, CHP milletvekili Emine Ülker Tarhan'ın ...
Sualtı rekortmeni derya, Soma için dalıyor
SERBEST dalışta dünya rekorları bulunan milli sporcu Derya Can, Manisa'nın ...
Altın portakal heykelini çalarken yakalandılar
ULUSLARARASI Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin simgesi olan Venüs ...
 
Kırmızı ışıkta geçen tır, otomobile çarptı
ANTALYA'da kırmızı ışıkta geçen Tır, içinde anne ve kızının bulunduğu ...
Bollywood Antalya'da
HİNDİSTAN sinemasının kalbi Bollywood, Antalya'da film çekim sezonunu ...
Kabotaj bayramına renkli final
ANTALYA'daki 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamaları, renkli görüntülerle son buldu.
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva