AKM'de klarnet keyfi
AKM'de klarnet keyfi
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
12 Eylül 2014 Cuma - 10:54

'Benim başım kapalı beynimin içi değil'

CHP Kartepe Gençlik Kolları Başkanlığı'na atanan Özden Sağ'dan çarpıcı açıklamalar.

 Benim başım kapalı beynimin içi değil
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

CHP Kocaeli Gençlik Kolları Başkanı Gökhan Orhan başkanlığında yapılan toplantıda 8 Eylül pazartesi günü CHP Kartepe Gençlik Kolları Başkanlığı'na Özden Sağatandı.
20 yaşındaki Kocaeli'deki en genç CHP Gençlik Kolları başkanı olan Özden Sağ hem bir bayan olması hem de başörtülü olması dolayısıyla çeşitli çevrelerden aldığı eleştirilere Gazete Barış'tan Deniz Pınar'a aracılığıyla yanıt vererek önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Özden Sağ'ın o açıklamaları:

***CHP ile olan bağlantınız ne zaman oluştu, şimdiye dek partide hangi alanlarda görev aldınız?
1 yıl önce partiye üye oldum. Üyelik sürem boyunca da çok sayıda etkinlikte çalıştım ancak daha çok okul ile ilgileniyordum yönetimde de bulunmadım.

***Peki Gençlik Kolları Başkanlığı nasıl ortaya çıktı, o süreçten biraz bahseder misiniz?
Yönetimde bulunan ve örgütteki arkadaşların teklifi ile oldu. Kısa zamanda partideki arkadaşlarımla kaynaştım. Çalışmalara katıldım, destek verdim. İlişkilerim güçlendi. Daha sonra gençlik kolu başkanımız Hüseyin Dinç’in istifası gündeme gelince, beni partiden arkadaşlarım aradı, gençlik kolu başkanlığına layık gördüklerini söylediler. Onur duydum çünkü CHP benim düşüncelerimin izdüşümü olan bir partiydi. Çok güzel şeyler yapacağımıza inanıyorum.

***Sence Başkanlık teklifi neden başka bir partiliye değil de sana yapıldı?
Bayan olmanın avantajı olduğunu düşünüyorum. İnsanların konuşma tarzı olsun, hitap tarzı bunlar tekliflerinde etkili olmuştur. Ayrıca yeni bir yüz isteniyordu, farklı insanlara ihtiyaç vardı. Üstelik üniversite öğrencisi olmam ve oradaki geniş çevrem de bu teklifte etkili oldu diye düşünüyorum.

***Aynı zamanda öğrencisiniz. Başkanlık görevi ile birlikte öğrencilik bir arada zorlamayacak mı?
Hayır zorlanacağımı düşünmüyorum. Bununla ilgili planlamaları yaptım. Toplantıları akşam düzenleyeceğim. Çalışma planlarımı da ona göre ayarlayacağım. İkisi bir arada neden olmasın? Azmin önünde hiçbir şey duramaz, yeterki isteyelim.


“ATATÜRK SEVGİSİ İLE BÜYÜTÜLDÜM”

***Başörtülü olman ilk günden dikkat çekti. Yapılan eleştirilere cevap verecek misin?
Ben Atatürk sevgisi ile büyütüldüm. Babam bana bu sevgiyi aşıladı. Kimsenin ne dediği pek umurumda değil. Ben başörtüyü bir parti ile tanımadım. Bir parti ile de ilişkilendirmiyorum. Benim annem iktidardan önce de kapalıydı şimdi de kapalı. Ben bu eleştirilerinin olacağını bile bile bu göreve geldim. Ama artık bazı şeyleri aşmak zorundayız. Genel Başkanımız bu konuda çok geniş düşüncelere sahip. Kaldı ki CHP bir kitle partisidir. Yani zorlayacağımı hiç düşünmüyorum. Bu tür eleştiriler beni yıldırmaz, aksine kamçılar.

AKP GENÇLİK KOLLARI BAŞÖRTÜSÜNÜ ELEŞTİRDİ

***Yaşadığın bir olay var mı bu konuyla ilgili peki?
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde daha o zaman başkanlık olayım yoktu. Oy kullanmaya gittim yakın bir arkadaşım da AKP gençlik kollarında, ben de 3 ay olmuştu kapanalı. O arkadaşım bana “Özden, başörtünü de taktın iyi güzel, ama hiçbir şeye saygın yoksa başörtüne saygın olsun.” Dedi. Ben de cevap verdim, “Benim başörtüme saygım partiden dolayı olacaksa hiç olmasın ben çıkarıp atarım” dedim. Ben başörtüyü AKP ile Tayyip Erdoğan ile tanımadım. Tepki alıyorum ama gereken cevabı veriyorum. Çünkü benim başım kapalı, beynimin içi değil. 

***Peki parti içinde nasıl tepkiler alıyorsun?
Parti içinde farklı bir yaklaşım hissetmiyorum. Bu bir şeyi değiştirmiyor. Hiçbir partili arkadaşımdan tepki almadım. Zaten mantıklı düşünen insanların da bunu yapmayacağını düşünüyorum. Benim annem de babam da CHP’li. Başımızı kapattık diye tutupta AKP’ye gidecek halimiz yok, onlar bize gelsin.

***İlçe Başkanı ile olan diyalogunuz nasıl?
Kendisi ile dün görüştüm. Yönetim toplantısına davet etti, katılım gösterdim. Çalışmalarda destek alacağımıza inanıyorum. Gençlik kolu İl Başkanımız ve yöneticilerimiz de çok destek oldu hep yanımda oldular. İlçe Başkanımızla da aynı olacağını düşünüyorum. İlçe örgütündeki arkadaşlarıma ildeki arkadaşlarımın da desteği çok oldu sizin aracılığınız ile teşekkür ediyorum.

***Senden önce Başkanlıktan istifa eden Hüseyin Dinç ile ilgili neler düşünüyorsun?
Çok iyi niyetli bir insan. Partimiz için elinden geldiğinin fazlasını yaptı. Bu bir bayrak yarışı ve şimdi bayrağı ben teslim aldım. Hüseyin arkadaşımdan öğreneceğim çok şey var, sağolsun o da benim yanımda.


KADINLAR VE GENÇLER AYAĞA KALKMADAN BAŞARI MÜMKÜN DEĞİL

***Peki senin Gençlik Kolları Başkanı olarak ilk çalışman ne olacak?
Arkadaşlarımla beraber Kızılay’a kan vermeye gitmeyi planlıyorum. Okul açılınca da 20 kişilik bir üniversite komisyonu oluşturmayı düşünüyoruz. Gençler siyaset yapsın istiyoruz ama Kocaeli Üniversitesi’nde bu yok. Gençler siyaset yapsın istiyorum ben. Öğrencilerden ziyade bütün gençler siyaset yapsın. Mesela Kartepe’de gençler siyaset yapmaya korkuyorlar. Öncelikli sorunumuz bu. Apolitik bir gençlik var bizim ilçemizde, onlarla oturup konuşarak ortak paydalarda buluşmayı hedefliyorum. Çok iyi biliyorum ki, kadınlar ve gençler ayağa kalkmadan partilerde başarı mümkün değil. En büyük proje de gençliği ayağa kaldırmak olmalı.

***Gençler korkuyorlar mı dersiniz?
İktidardan, baskılardan dolayı olabilir ama korkuları oldukları çok açık. Hepsinde işe girememe korkusu var. Okuyanlarda okulda tepki görme korkusu var. Ben buna çok üzülüyorum. Gençler ücra köşelerde Bonzaiden çürüyor ben bunların yok olmasını istiyorum. Bunu yıkmak istiyorum açıkçası. Devir teslimimiz olsun hemen ardından çalışmalara başlayacağım. Önce Atatürk sevgisini aşılayacağım, Atatürk’ün hayatını, Deniz Gezmiş’in savunması onun avukatının videoları olsun bunları sinevizyon şeklinde göstermek istiyorum. Gençlerin hiçbiri bunları bilmiyor. Gençleri partiye kazandırmak için elimden geleni yapacağım. Tam bir aydın Türk genci gibi düşünüyorum. Benim başörtümle değil, beynimle ilgilensinler bir zahmet.

***Son olarak Kurultay ile ilgili neler söyleyeceksin?
Muharrem İnce partimizin yetiştirdiği bir değerdir. Konulara hakimiyeti, dobralığı çok güzel. Ancak genel başkanlık noktasında Kılıçdaroğlu’nun yapacakları henüz bitmedi. Onun gelişiyle birlikte partimiz inanılmaz bir açılım sağladı. Stotükodan uzaklaştı. Ben inanıyorum ki, bundan sonra partimiz ciğerlerini temizledi ve daha rahat nefes alacak. Rekabetli bir seçim olması güzeldi. Bu da hem partimizin hem genel başkanımızın demokrasi kurallarını işlettiğini gösterir. Öyle AKP’de olduğu gibi tek adam çıkarıp, sözüm ona kongreler yapmıyoruz.

ÖZDEN SAĞ KİMDİR?
1994 yılında Kartepe’de doğdum. İlkokul ve Ortaokulu Kartepe’de liseyi de Suadiye’de okudum. Şu anda da Kocaeli Üniversitesi’nde Pazarlama ve Reklamcılık okuyorum. 3 kardeşiz, bir abim birde ablam var. Babam Tütünçiftlik Belediyesi’nden emekli annem ise ev hanımı.

 
'Rakı cümlesi aklımda yoktu o anda çıktı'
 
Avrupa turizminin oskarı sunis hotel su'ya
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
demir 13 Eylül 2014 Cumartesi 15:16

Genç arkadaşımıza başarılar,İstediği yerde siyaset yapabilme özgürlüğünü kullanmış ayrıca gençlere çok da güzel bir örnek olmuş.Söyledikleri de dikkate değer şeyler,sırf başörtüsünden dolayı olumlu veya olumsuz eleştirmemek lazım,o kendisinin yaşam biçimi kime ne,bakın düşüncelerine bu yaş da çok iyi şeyler söylüyor.Ailesine de kendisine de teşekkürler.Umarım bu gibiler çoğalır.Cumhuriyet sen iyi ki varsın.

Yorumu oyla      8      3  
celal 12 Eylül 2014 Cuma 16:24

paralelin piyonusun ne diye kıvrılıp duruyorsun ki bundan 10 sene önce ne sen ne de annen başörtüsüyle üniversiteye giremezdiniz

Yorumu oyla      3      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Rakı cümlesi aklımda yoktu o anda çıktı'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: "Entelektüellere saygı duyuyorum ...
CHP'de istifa yağmuru
CHP Antalya’da sular durulmuyor. Yine istifalar gündemde.
Cenaze törenindeki o el
Antalya’da CHP’nin önemli sembol isimlerinden Nail Şahin’in cenaze töreninde ...
 
Kavgada ilk karar
Geçtiğimiz hafta, CHP Muratpaşa ilçe binasındaki grup toplantısında, tekme ...
CHP'li kadınlar seçim stardını verdi
CHP Antalya İl Kadın Kolları Başkanı Sultan Yeğen, il başkanlığında yapılan ...
Kök'ten birlik çağrısı: İçimizdeki kavgalara son verelim
CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök, partisinin 91'inci kuruluş yıldönümünde ...
 
CHP'de gözler seçim vitrininde
Kılıçdaroğlu’nun cumartesi günü yapılacak PM toplantısının ardından yeni MYK’yi ataması bekleniyor.
CHP 91 yaşında
Antalya CHP’de, hem yerel seçim, hem referandumda birbiri ardına alınan ...
Devrim Kök'ün iki seçeneği var
CHP kurultayında genel başkan seçimi için kurulan 24 sandık içinde sadece ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva