Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
25 Mayıs 2020 Pazartesi - 13:56

'Beton odalarda esirler'

Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu Başkanı Nesrin Çıtırık, Gün Haber’in, ‘Başkan günah çıkartıyor’ başlıklı haberine yaptığı yorumda, 6 ay önce meydana gelen olayı ‘Belediye zulmü ve vahşeti’ olarak niteledi.

 Beton odalarda esirler
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Konyaaltı Belediyesi’ne ait hayvan barınağına geçtiğimiz aralık ayında hayvanseverlerin yaptığı baskında 21 köpek ölüsü bulunmuştu. Bu olayın üzerinden 6 ay geçtikten sonra dün Belediye Başkanı Semih Esen, kucağında köpek yavrusuyla fotoğraf çektirmiş ve 50 besleme noktasında 5.5 ton mama dağıttıklarını açıklamıştı.

Bu haberin, Gün Haber’de, ‘Başkan günah çıkartıyor’ başlığıyla yayınlanmasının ardından Başkan Esen’e tepki yağdı. Hem sosyal medyada, hem de haberin altına yorum yazanlar tepkilerini dile getirdi.

BETON ODALARDA ESİRLER

Bu tepki verenlerden biri de Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu Başkanı Nesrin Çıtırık oldu. Çıtırık, haberin altına yazdığı yorumda şu iddialarda bulundu:

“Konyaaltı Belediye Bakımevi’nde, hayvanlar dar bölmelere sıkıştırılmış iken, önde YEMYEŞİL BÜYÜK ALANLAR kullanılmadan, sadece görsellik olsun diye tutuluyor. Bu hayvanlara ihanettir. Yıllar önce de bunu eleştirmiştik. Hayvanın doğasında koşmak hareket etmek vardır, tüm organların çalışması açısından, tıpkı biz insanlar gibi... Bize nasıl hekimler hep HAREKET EDİN derler, aynı şey. KEŞKE sizin vasıtanızla başkana ulaşılsa ve bu yeşil bahçelerin en az bir miktarını HAYVANLARIN KONDUĞU BÖLMELER EKLESELER... Orada hayvanları gezdiriyoruz YALANINI söyleyecekler, bu külliyen YALANDIR... O bahçeye çıkartılan hayvanlar bir daha o beton odaya girerler mi? Hayvanlar MANZARA değil HAREKET ALANI isterler... Barınaklardaki BELEDİYE ZULMÜNÜ ve VAHŞETİNİ kapatmak için hep böyle yeşil alanlar yaparlar... Konyaaltı da böyle bir belediye... Şıklık olsun diye yeşil alanlar, ama hayvanlar dar beton odalarda ESİR.... Vesile olduğunuz için teşekkür ederim.”

Ayşe isimli okurun tepkisi de şöyle:  

“Kesinlikle katılıyorum. Hayvanlara karşı son derece duyarsız davrandı, görüşme ve randevu taleplerimize dönmedi. Konyaaltı ilçesi kırsalı yavrulu hayvan dolu. 50 tane besleme yeri bu ilçe için neye çözüm olur. Bundan sonrası için de takipçi olacağız, bakalım ne kadar çözüm odaklı ve samimi.”

Bir başka okur ise konuyu siyasi mecraya çekip şöyle yazdı:

“Semih bey ne yapsın yerel yönetim den bihaber Milletvekili yapamadık bari Başkan yapalım dediler koca Konyaaltını hayatında (10 ) kişi yönetmeyen bu kardeşimize teslim ettiler bakalım sonuç ne olacak nasıl olsa Konyaaltı çantada keklik!!!”

 
Baskın erken seçim gündemde... İşte düşünülen zaman...
 
6 server tanıtımı
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ayse 26 Mayıs 2020 Salı 15:31

Kendi adıma tuzu kuru tabir edilenlerden değilim. Son derece kısıtlı imkanlarla onlarca kedi köpek besliyor ve imkanımlari çook zorlayarak tedavi ettiriyorum. Belediyeler görevini yapmış olsa sokakta yavrular olmaz. Caydırıcı kanun olsa kimse hayvanıni sokağa terk edemez. Elbette suçlu olan görevini yapmayan heryere para bulan sokak hayvanlarına gelince yok diyen Belediyeler. Onlara bakması gereken vatandaş değil. Yasalar bu görevi Belediye ye vermiş. Görüyoruz nekadar lüzumsuz harcama ve israf içinde olduklarını. Allâh''ın emaneti hayvanların yaşaması için destek olmak mecburiyetindeler. Hayvanların suçu değil bu durumda olmaları. Belediyeler bakacak, kısırlastiracak, tedavi edecek. Devlette gerekli olan Kanunu çıkaracak ve bu sorunu çözecek. Kendi ruzkindan keserek Allâh rızası için hayvanlara bir lokma yiyecek ve su vermeye çalışan İnsanlara laf söylemek kimsenin hakkida haddi de olamaz.

Yorumu oyla      1      1  
taş 26 Mayıs 2020 Salı 09:03

Bir kere alışmışlar,hemen belediyeleri suçlamaya,burada bir suçlu aranıyorsa önce vatandaş kendisini sorgulayacak.Yaz oldu mu tatile gelen vatandaşlar kedi köpek alıyorlar,yaz boyu sevip oynuyorlar.Sonrada tatil bitip memleketlerine giderlerken sokaklara bırakıyorlar.Şöyle sokaklara bakın bir sürü sahipsiz köpek var.Sürüler halinde geziyorlar.Belediye bakım merkezlerinin kapasiteleri belli,gereğinden fazla olunca hangi birine baksınlar.Bu konuşanların çoğunun tuzu kuru,geçinmek için bir sıkıntıları yok,insanlar asgari ücretle iş ararken, evindeki çocuğuna 1 litre süt alamazken,belediyeler bu çocuklu ailelere süt dağıtsalar olmaz mı.Bu hayvan severler şöyle yapabilirler,bir araya gelsinler nöbetleşe barınaklarda çalışabilirler, veya buraların masraflarını karşılayabilirler,belediyelere her vatandaş vergi veriyor.Onlardan öncelik kendisine hizmet edilmesi,her sorunumuzu hallettik de sorun yok sürekli köpekler mi konuşulacak.Bahar geliyor her taraf da doğurmuş köpekler,bunların derhal kısırlaştırılması gerekir.Vatandaşlara köpek alıp sokaklara atmayın derseniz,kalanlarla da belediyeler başa çıkabilirler.Hatta bu hayvan severler 1 er tane alıp evlerinde bakabilirler.

Yorumu oyla      1      1  
Ayse 25 Mayıs 2020 Pazartesi 15:03

Yazılan ve soylenenlerin eksiği var fazlası yok. Ama bu durum sadece Konyaalti Belediyesine has değil. Ülkenin %95 ı bu durumda. Ciddi bir cezai yaptırım olmadan mevcut yasa ile sorunlar çözülmez. Öncelikle yıllardır hayvanlar konusunda görevini ihmal eden Belediyeler ciddi cezai yaptırmlar içeren yasal düzenleme kapsamına alınmalı, hayvanlara kötü muamelenin her türlüsü hapis cezası kapsamına alınmalıdır. Aksi hâlde yapılan herşey eksik ve yetersiz olur. Meclis bu konuda beklenen yasası bir an önce çıkarıp yürürlüğe koymakla sorumludur. Ve bu bir vicdan borcudur.

Yorumu oyla      1      1  
Ben 25 Mayıs 2020 Pazartesi 14:59

olenlerın vahsetı yasayanların korkuları... Ayrıca MUTLU bey Burdan benı kımse alamaz burası benım diye duvara dayanıp yuzumuze haykırmıstı Bır de hıcbır hayvan aclıktan ölmez diyordu..ve hepımız sahıt olmustuk ... calısanlar dahıl.... aclıktan ölmüşlerdı. .afrıkaya gonderelım kendısını Pıknık yapılıyormuş davetler...hayvanlar kafeste kokuların ortasında işkence

Yorumu oyla      1      1  
Ben 25 Mayıs 2020 Pazartesi 14:22

9.12.19 tarıhlı Konyaaltı belediyesi yazdıgım yazı Temızlık ve insan refahı odaklı bir barınak Mama yok su yok kaka yok ac kalınca kaka yapmaz kaka yoksa temızdır. Günlerce ugranılmamıstı sanki mama verdıgımızde nasıl saldırdıklarını gormelıydınız. Calışanın parkasına bakıp havlayan kopekler onları gorunce kuyruklarını sıkıstırıp korkak uzaklasıyorlardı. Beden dilini okumak yeter. Calısan cekıngen onlar dese de ... Hastaları zorla alıp tedavıye goturun dedıgımızde bıle vet hekim zorlandı. Onlar eldıvenle calısırken bızler ellerımızle canlıya ölü hayvanlara dokunurken aklımıza bıle gelmedi temızlık. Işık bır kopek tek basına ölüme terkedılmıstı kahverengı 1 aylık uyuz yaraları vardı ve muhtemelen ölmüştür. Mama su kapları annenin ulaşacagı yukseklıkteydı cocuklar için defalarca asagıya koyarsanız ulaşırlar dedıkten sonra lutfen koydular ... Sorduk sabah 8de mama saatı defı. Oysa bebekler günde 5 kez beslenmelıdır hatta kaplarında hep mama olmalıdır. Yasayan Anneler de cok zayıftı. Ac hasta zayıfları gosterdıkce calışanlar yanımızdan uzaklastılar... Bahce kocaman portakal agacları cocuk parkı sülün hındı kazlar ozgurce dolasırken mangal partisinde Kopeklere kedilere kokudan ıskenceye maruz bırakılmaları... Kedi evleri ayrı konu... Antalya Yhkg olarak gozlemlerımden bır kısmı bu....yeni yılda emınım bızı davet edersınız bırlıkte gezerız vıcdanımız acıyor guven sorunu da yasıyoruz. 1. Zayıf Kopegın ölmüş donmuş bebegını yalayarak canlandırmaya calısması bıze vermemek ıcın sarılması aldıgımızda da uluması... 2. 1 bebegın kafesın dısında yatar durumda hareketsiz dıkkatımızı cektı. uyuyor dıyen vet hekıme ısrarla bakın cansız gıbı dedıgımızde lutfen dokunması ve gunler oncesı ölmüş olması kafese baktığında anne ve 6 kardesının daha coktan ölmüş boceklenmıs goruntulerı dıger kafeslere korkarak gıttık ve.....kafeslerde canlı ölü kopekler bırlıkteydıler....bılın ıstedım Bızım yanımızda müdürünn çalışanına " 7 yavrusuyla ölen annenin kayıtları var mı bir bakın" demesı.... düşündürücü Yanıtı 3saat sonra verıldı Merhaba, yaşanan bu üzücü hadise için gerekli adli ve idari soruşturmayı başlatmış bulunmaktayız. Veteriner işleri müdürü ve müdür yardımcısı soruşturmanın sağlıklı yürütülmesi için görevden uzaklaştırılmıştır. Konuyu titizlikle araştırarak sonucunu tüm kamuoyuyla paylaşacağız. Bilginize sunar, iyi günler dileriz. Tesekkur ediyorum bılgılendırfıgınız için. Gelişmeleri takip ediyoruz. Eminim son olur sevgı merhamet huzur guven adalet barıs kazanır... Antalya Yhkg E.O.

Yorumu oyla      1      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kadın savcı yalanıyla dolandırdılar
DENİZLİ’nin Pamukkale ilçesinde, Mukaddes A.'nın (65) evine kendisini ...
Araç köprüden uçtu, kadın sürücü öldü
ANTALYA’nın Alanya ilçesinde hafif ticari aracıyla köprüden uçan sürücü ...
Antalya'da 4 saat süren rehine operasyonu
ANTALYA’da kumar borcu yüzünden bunalıma girdiği iddia edilen Ş.Ç. (46), ...
 
Başkandan, bayramda sokağa çıkan yaşlılara kahve ikramı
ANTALYA'da sokağa çıkma kısıtlamasından 6 saatliğine muaf tutulan 65 yaş ...
Sokağa çıkma izninde hayatını kaybeden babasını son kez öptü
ALMANYA'dan Antalya'daki kızının ve damadının yanına gelen Mustafa Torun ...
Kepez'deki konvoyda yasak ihlali...
Kepez Belediyesi, Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle Ramazan Bayramı’nda ...
 
Komşu dayanışması büyüyor
ANTALYA'da, kent sakinleri arasında samimi bir dayanışma ve yardımlaşma ...
Yangın, villalara 15 metre kala söndürüldü
ANTALYA'nın Kaş ilçesinde gece saatlerinde çıkan orman yangını, ekiplerin ...
Antalya-Isparta ve Burdur'da yeni SİT alanları ilan edildi
Antalya, Isparta ve Burdur'da bazı alanlar arkeolojik sit alanı olarak ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva