Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
23 Şubat 2011 Çarşamba - 09:49

'Dilini kopartırım'a yanıt

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, kendisine, “Milli Eğitim Bakanı iki dilden bahsediyor. Koparırım senin o dilini bakan” diyen MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut'a yanıt verdi.

 Dilini kopartırım a yanıt
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, kendisine, “Milli Eğitim Bakanı iki dilden bahsediyor. Koparırım senin o dilini bakan” diyen MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut’a “Söz, yanlı olarak yaptığım bu açıklamada bile kullanmaktan imtina edeceğim kadar çirkindir. MHP Milletvekili, tercih ettiği kelimelerle şiddet eğilimim ortaya koymuştur” dedi.
Çubukçu, Ahmet Duran Bulut’a sabah erken saatlerde yaptığı yazılı açıklamayla yanıt verdi.
MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut'un hakkımda kullandığı ve basma da yansıyan ifadeleri üzerine açıklama yapılması gereği duyulduğunu belirten Çubukçu, “Bulut'un iki dilde eğitimi desteklediğim iddiasıyla sarf ettiği söz, yanlı olarak yaptığım bu açıklamada bile kullanmaktan imtina edeceğim kadar çirkindir. MHP Milletvekili, tercih ettiği kelimelerle şiddet eğilimim ortaya koymuştur” dedi. Çubukçu’nun açıklaması şöyle devam etti:

-“TEHDİDİNİ DEHŞETLE KARŞILADIM”-

“Bulut'un kullandığı şiddet dilini insanlık adına son derece vahim buluyor, tehdidini dehşetle karşıladığımı belirtmek istiyorum. Hele hele eğitimci kimliği ile ortada gezen birisi; öğretmen kökenli bir milletvekili ağzından çıkanı duymalıdır. Şimdi en büyük endişem Bulut'un çocuklara nasıl öğretmenlik yaptığı, şiddeti öğretmenin bir yöntemi olarak kullanıp kullanmadığıdır.”
Ahmet Duran Bulut’un, sadece açıklaması ile değil, bilgi kirliliği yaratarak seçmen nezdinde nemalanma gayreti ile de siyaset yapma seviyesini gösterdiğini belirten Çubukçu, “İki dilde eğitimi destekleyen herhangi bir demecim, açıklamam olmadığı halde kamuoyunu yanlış yönlendirmiş, buradan kendince pay çıkartmaya çalışmıştır. İki dilde eğitim konusundaki tutumum net olup, bugüne kadar konuyla ilgili tarafıma yöneltilen sorulara 'Devletin resmi dili Türkçe'dir ve eğilimde Türkçe yapılır' diyerek yanıt vermişimdir. Kaldı ki aksi söz konusu olsaydı bile demokratik bir ülkede tehdit ve şiddet cevap olmamalıydı” dedi.
Bakan Çubukçu, açıklamasına “Seçim öncesi oy uğruna nasıl seviyesiz bir siyaset yapılabileceğini gözler önüne seren MHP Milletvekili, inanıyorum ki kamuoyu nezdinde hak ettiği karşılığı bulacaktır” diye son verdi.

-NE DEMİŞTİ?-

MHP Balıkesir milletvekili Ahmet Duran Bulut, Balıkesir İl binasında düzenlediği basın toplantısında Hükümete ağır eleştirilerde bulunmuştu. 12 Haziran'da AK Parti'nin 9 yıllık iktidarının sona ereceğini söyledi. Bulut, seçimlerin ardından soruşturmaların açılacağını, yolsuzluk yapanların mahkemelerde adalete hesap vereceklerini bildirirken şunları söylemişti:
“AKP artık son günlerini yaşıyor, iktidardan tasını tarağını toplayıp gidecektir. Sıfır terörle aldılar ülkeyi, eve dönüş yasası çıkarıp teröristleri Kandil'e gönderdiler. Türk Ceza Kanunu'nda mahkûmiyet gerektiren suçları tahliye ettiler. Kendi hesaplarına göre ortam oluşturdular. Kafası gözü bağlı köpekleri tutmayan güvenlik güçleri öğrencileri tutuyor. Bu ülkede hak aramak için dağa mı çıkmak lazım? Ne yapılacak, ne isteniyor? Milli Eğitim Bakanı iki dilden bahsediyor. Koparırım senin o dilini bakan. Bu ülkenin resmi dili Türkçe'dir. Bu ülkenin diline, kimliğine, yüreğine, kalbine dokunulmaması lazım. Herkes bu ülkenin birinci sınıf vatandaşıdır. Bu ülkede Cumhurbaşkanlığına kadar her şey olabiliyorsun, var mı karışan? Gelip Balıkesir'e yerleşiyorsun, kızımızı alıyorsun, sana etnik köken soran var mı? Biz kardeş gibiyiz. Ama Başbakan 36 etnik köken var diyerek ayrıştırıyor. Brüksel merkezli Washington destekli ülke yönetmeye çalışıyorlar. Bu hesap sorulmasın mı? Artık bıçak kemiğe dayandı. İmralı'daki Apo'ya seçimden sonra federasyon vaadiyle ateş açmalarını önlemeye çalışıyorlar."

 
Özel uçakla geldiler
 
Magnezyum eksikliği hastalık nedeni
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Mesleğini söyle'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM grup toplantısında ...
Kılıçdaroğlu Antalya için noktayı koydu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya’da birinci sırada Deniz ...
Seçim teklifi TBMM'de
12 Haziran’da genel seçimlerin yapılmasına ilişkin AKP grup başkanvekillerinin ...
 
Başbakan'dan Libya değerlendirmesi
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, partisinin grup toplantısında ...
Turizm Bakanı görevi bırakacak mı?
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın, “Turizm Ödülleri” ödül töreninde ...
2-B seçim sonrası
Büyük bir kesimin merakla beklediği 2-B arazilerinin satışını düzenleyen yasa seçim sonrasına kaldı.
 
'Başkanlar aday olmasın' sonucu
Gün Haber’in “5 yıllığına seçtiğiniz belediye başkanları istifalarını ...
'Yurtseverler anlatmalı'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP’nin kendisine muhtaç bir toplum ...
'Kaç gazeteci içerde?'
CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva