Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
3 Eylül 2019 Salı - 14:18

'Doğu Akdeniz, beka meselesi'

KONYAALTI Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (KONYSİAD) aylık olağan toplantısında konuşan, Akdeniz Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Emete Gözügüzelli, Doğu Akdeniz'in beka meselesi olduğunu söyledi. GÜN HABER oradaydı ve bu konuşmayı YORUMLADI...

 Doğu Akdeniz, beka meselesi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Gözügüzelli, "Doğu Akdeniz'de var olan bütün gelişmelerde ve projelerde, aslında yüz yıllardır bitmeyen projenin devamı getirilmek istenilmektedir. Dün toprağımız üzerinde gözü olanlar, bugün Kıbrıs, Suriye örneklerinde olduğu gibi ülkemizin bölünmez bütünlüğü üzerinde sinsi emellerini yürütüyor" dedi.

Antalya'da, otelde düzenlenen KONYSİAD'ın aylık olağan toplantısına; KONYSİAD Başkanı İlhami Kaplan, dernek üyeleri ve basın mensupları katıldı. KONYSİAD'ın bu ayki onur konuğu, Akdeniz Üniversitesi İİBF Uluslararası Hukuk Ana Bilim Dalı Başkanı ve aynı zamanda Kıbrıs Bahçeşehir Üniversitesi Deniz Hukuk Uygulama ve Araştırma Merkezi Başkanı öğretim üyesi Dr. Emete Gözügüzelli oldu.



'YÜZYILLARDIR BİTMEYEN PROJENİN DEVAMI'

Toplantıda Doğu Akdeniz'deki son gelişmeler hakkında bilgi veren Emete Gözügüzelli, Doğu Akdeniz'deki olayların 'beka' sorunu olduğunu belirtti. Birlik ve beraberlik çağrısı yapan Gözügüzelli, "Doğu Akdeniz beka meselesidir. Neden bir beka meselesidir? Türk Deniz Kuvvetleri ve Kara Kuvvetlerimiz Kıbrıs'ta mevcut haklarımızı korumak için o bölgede varlığını sürdürmektedir. Doğu Akdeniz'de var olan bütün gelişmelerde ve projelerde, aslında yüz yıllardır bitmeyen projenin devamı getirilmek istenilmektedir. Dün toprağımız üzerinde gözü olanlar bugün Kıbrıs, Suriye örneklerinde olduğu gibi ülkemizin bölünmez bütünlüğü üzerinde sinsi emellerini yürütüyor" dedi.

'KIBRIS TÜRK'TÜR'

Doğu Akdeniz'in 'mavi vatan' olduğunu vurgulayan Gözügüzelli, Kıbrıs'ta Türklerin azınlık olarak gösterilmeye çalışıldığını belirterek, "Kıbrıs aslında bizimdir. Tarihi gerçeklere baktığımızda, Kıbrıs'ı 1571'de Rumlardan almadık, biz Venediklilerden aldık. 'Kıbrıs Yunan adasıdır' gibi sonradan Yunan milliyetçiliğini ortaya koymak adına dile getirilen o Helen milliyetçiliği var. Kıbrıs Türkleri azınlık olarak gösterilmeye çalışılıyor. Bunlar maalesef gerçekliği yansıtmıyor. Kıbrıs Türktür ve bugün bu egemenlik devam etmektedir" diye konuştu.



'TÜRKİYE'NİN KIBRIS'TAN ÇIKARILMASI İSTENİYOR'

Kıbrıs müzakere ve Maraş süreçlerinin hayata geçirilmek istendiği kaydeden Emete Gözügüzelli, Batı'nın yeni görüşme süreci başlatma çabası içinde olduğunu söyledi. Gözügüzelli, "Bu kadar çaba neden oluyor? Türkiye'nin Akdeniz'den, Türkiye'nin Kıbrıs'tan çıkarılması isteniyor. Bunu nasıl kabul edelim. Kıbrıs'ı birleştirdikleri anda yarın Anadolu'yu isteyecekler; yarın Rum Pontusçular canlanacak, Karadeniz'i isteyecek. Bu ülkeyi parçalamak için uğraşanlara karşı uyanık olmak zorundayız" dedi.

Kıbrıs'a Anadolu'dan gelen Türkler olduğunu belirten Dr. Emete Gözügüzelli, "Bugün bize diyorlar ki 'Siz Kıbrıslısınız'. Bizim öz kimliğimiz ve İslam kimliğimize karşı hem içte hem dışta asimile politikaları uygulanıyor. Kıbrıs'ta sınırlarımızda provokatif çalışmalar inatla sürmektedir. O yüzden anavatan garantörlüğü çok önemli. Maraş neden isteniyor? Egemenliklerini yaymak istiyorlar. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu olmasaydı Kıbrıs'ta Türk varlığının devamlılığı tehlikeye girecekti. Bunu Rum basını da yazmıştır. Mevlüt Çavuşoğlu engellemiştir, Birleşik Kıbrıs yönünden. 'Garantörlük' adı altında sunulan harita oyununa, Dışişleri Bakanı'mız Mevlüt Çavuşoğlu olmasaydı düşmüş olacaktık. Müthiş bir bürokrasi tecrübesi ve davranışı sergileyerek bu oyuna gelinmemiştir" diye konuştu.

 DİYOR Kİ

KONYSİAD’ın kahvaltısında sizi dinledik… Yardımcı doçent titrinize rağmen, Akdeniz Üniversitesi’nde ana bilim dalı başkanı, Kıbrıs Bahçeşehir Üniveritesi’nde merkez başkanı olmanızı taktir ettik.

Siz kürsüde konuşurken, bir akademisyeni değil de bir siyasiyi dinliyor gibiydik… Sizden mevcut durumu ortaya koymanızı beklerken, konuya bodoslama siyasi yönünden daldınız. Diplomasi, bilim, ilim ve akademik dilden çok uzaktı yaptığınız konuşma... Sizi tanıyayım diye Google amcaya bir soralım dedik. Ekşi Sözlük’te gazetecilik döneminize ilişkin şöyle bir not düşülmüştü;  Kıbrıs'tan, çalıştığı gazete olan Tercüman'a pireyi deve yaparak paso galeyan dolu haberler ileten muhabir. İki günde bir; Kıbrık elden gitti, Rum'a teslim olduk, yandık, bittik, kül olduk tarzında başlıklarla belirir…”

Bu notun düşüldüğü 2007’den bu yana tarzınızda bir değişiklik olmamış maşallah…

“Akdeniz'de savaşa çok az kaldı, kaybedersek Türkiye parçalanır” sözünüz ise bu yıla ait…

BM ve AB onaylı INSPAD Enstitüsü’nün ‘Barış Büyükelçisi’ sıfatınızla Kıbrıs konusundaki şahin bir tavrı nasıl aynı kapta saklıyorsunuz?..

Gerçekten şaşırdık.

Sizin gibi akademisyenlerin sakin, yapıcı, yol gösterici olmanız gerekir. Sadece gerçeği söyleyip gerisini siyasete ve diplomasiye bırakmanız lazım.

Danışman konumunda olması gereken bir akademisyen ‘Savaş’ derse, bunu önlemekle görevli diplomatlara, savaş kararı alma yetkisindeki siyasetçilere, savaşmakla görevli askerlere ne diyebiliriz ki…

Size sadece şunu söyleyebiliriz…

Kıbrıs konusunda aynı hassasiyete sahibiz…

Ancak, birilerine bilgi verirken, görüşlerinizin akademik sınırlar içerisinde kalmasını tavsiye ederiz.

Bırakın yorumları dinleyenler olarak biz yapalım…

 Fotoğraf: Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA) 

 
Somali'de patlamada yaralanan Hamda, kurtarılamadı
 
Kazandığı ilk parayla arkadaşlarına krampon aldı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
dinleyen 4 Eylül 2019 Çarşamba 09:57

Bravo sayın Gündoğdu kaleminize sağlık.

Yorumu oyla      3      3  
Ahmet Mert 3 Eylül 2019 Salı 15:48

Hocamızın görüşlerini gerek TV den gerekse sosyal medyadan yakından takip ediyorum. Kıbrıs ve dış politika konusunda sayılı bilim insanlarından birisi. Yaptığınız eleştiri dayanıksız ve yüzeysel bir defa. Hocanın söylediği hangi konu yanlış? Somut olarak yazmayıp bel altından vurmaya çalışmışsınız, geçmişte şöyleydi falan filan diye. öncelikle emperyalizm nedir ve cumhuriyet tarihini iyi bilin. Bu ülkede barış örtüsü ile mandacılık yapamaz kimse. Bu coğrafyada bir çok ülkeyi bölmeye çalışırlarken Kıbrıs'ın birleşmesi sevdası neden yıllardır ısıtılıp ısıtılıp önümüze getiriliyor?!

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da trafo arkasında hayatını kaybetti
ANTALYA'da, Ukraynalı Yuliia Bilohub'u (42) boğarak öldürdüğü ileri sürülen ...
Ukraynalı grup Armia tatilcileri coşturdu
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde konser veren Ukraynalı müzik grubu ARMIA, ...
ANFAŞ SporTurkey açılıyor
ANTALYA Fuar ve Kongre Merkezi tarafından organize edilen 2'nci ANFAŞ ...
 
'Kiralık ev' yalanıyla dolandırdı
ANTALYA'da, kiraladığı evin fotoğraflarını çekip, internet sitelerine ...
Antalyalılar gözünüz bu ihalede olsun...
Dursun GÜNDOĞDU yazdı
Muratpaşa'da sonbahar spor okulları başlıyor
MURATPAŞA Belediyesi, sonbahar dönemi spor okulları kapsamında, yetişkin ...
 
Anne Marie, minik hayranıyla karate yaptı
REGNUM Live in Concert 2019'un son sahne performansını gerçekleştiren ...
Arkeoloji dünyasının ünlü ismi Abbasoğlu, hayatını kaybetti
ARKEOLOJİ dünyasının ünlü ismi Prof. Dr. Haluk Abbasoğlu, yaşamını yitirdi.
Kaş'taki orman yangınında 40 hektar alan küle döndü
ANTALYA'nın Kaş ilçesinde dün çıkan orman yangınında ilk belirlemelere ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva