Antalya'da cansız bedeni kanalda bulundu
Antalya'da cansız bedeni kanalda bulundu
3 ilde 'Mahzen-13' operasyonu: 25 gözaltı
3 ilde 'Mahzen-13' operasyonu: 25 gözaltı
Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de
Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de
Milli Takım'ın yeni forması tanıtıldı
Milli Takım'ın yeni forması tanıtıldı
17 Eylül 2021 Cuma - 12:31

'Elmalı Davası'nda 6'ncı duruşma başladı

ANTALYA’nın Finike ilçesinde kız çocuğu G.E.G. (7) ile ağabeyi İ.E.G.'ye (10) cinsel istismarda bulundukları iddiasıyla yargılanan anne Merve A. ile üvey baba Rahmi A., Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi’nde 6'ncı kez hakim karşısına çıktı.

 Elmalı Davası nda 6 ncı duruşma başladı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Balıkesir’de geçen yıl Haziran ayında savcılığa giden babaanne G.S., o dönem 6 ve 9 yaşında olan 2 torununun cinsel istismara uğradığı iddiasıyla eski gelini Merve A., onun eşi Rahmi A. ve kadının erkek arkadaşlarından şikayetçi oldu. Savcılık, babaannelerinin yanındaki istismara uğradığı öne sürülen ana sınıfı öğrencisi G.E.G. ile ağabeyi İ.E.G.'nin, Çocuk İzlem Merkezi'nde ifadesine başvurdu.

G.E.G., ifadesinde anne ve babasının ayrıldığını, annesi Merve A.'nın Rahmi A. ile evlendiğini, ancak F., A., M. ve M. adlı erkeklerle de ilişkisi olduğunu söyledi. G.E.G., geçen yıl, üvey babası Rahmi A. ile isimleri F., A. ve M. olan kişilerin kendisine cinsel istismarda bulunduğunu anlattı. Yaşadıklarıyla ilgili annesi Merve A., üvey babası Rahmi A. ve dayısı S.C.G.'den şikayetçi olan G.E.G., ağabeyiyle kendisine çok acı çektirdiklerini anlatırken, anneannesi F.G. ile dayısı S.C.G.'nin de kendisini çok dövdüğünü sözlerine ekledi.

İSTİSMARI RESİMLE ANLATTILAR

Savcıya ifade veren ağabey İ.E.G. ise anneannesinin Finike'deki evinde kaldığı 7-8 aylık süreçte oklava ve şarj kablolarıyla dövüldüğünü söyledi. İ.E.G., üvey baba Rahmi A., M. ve dayısı S.'nin kendisinin özel bölgelerine dokunduğunu söyledi. G.E.G. ile ağabeyi İ.E.G., yaşadıklarını, deftere yaptıkları çizimlerle de anlatmaya çalıştı. Çocukların yaptıkları resimler, soruşturma dosyasına girdi. Soruşturma kapsamında yakalanıp, gözaltına alınan anne Merve A. ile üvey baba Rahmi A., sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Sanıklar Merve A. ve Rahmi A., üçüncü duruşmada yurt dışına çıkış yasağı şartıyla adli kontrolle serbest bırakıldı. Çocuklar ise devlet korumasına alındı.

ALTINCI DURUŞMA

Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen 6’ncı duruşmaya, tutuksuz sanıklar Merve A., Rahmi A., suça sürüklenen çocuk S.C.G. (15) ile babaanne G.S. ve taraf avukatları katıldı. Duruşmada, Türkiye’nin birçok ilinden avukat da hazır bulundu.

Babaanne G.S. sanıklardan şikayetçi olduğunu belirterek, “Burada olmayan çocukların dedesi, anneanne ve teyzelerinden de şikayetçiyim. Çocuklar mağdur oldular. Torunlarım ağır travma altındalar. Yaşlarının üzerinde ağır ilaçlar kullanıyorlar" dedi.

'ÇOCUKLARIMI ÖZLEDİM'

Mağdur çocukların öz babası Gürhan G. ise çocukların durumuna çok üzüldüğünü ifade ederek, “Ben çocuklarımı özledim, onlar da beni özlüyor. Devletimiz çocuklarıma iyi bakıyor. Ama onların benim sevgime ihtiyacı var. Çocuklarıma bunları yaşatanlar şu an serbest. Çocuklarım da yaklaşık 80 gündür benden ayrı. Sanıkların en ağır cezaya çarptırılmasını istiyorum" diye konuştu.

Antalya Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Avukat Serap Ertuğrul da sosyal hizmetler uzmanının yazdığı son raporun dikkate alınmaması gerektiğini belirterek, “Raporda babaannenin hastalığından bahsedilmektedir. Bu rapora dayanılarak çocuklar babaannelerinden alınmıştır. Babaanne için tam teşekküllü bir hastaneden rapor alınmalıdır. Çocukların akıbetinden babaannenin haberi yoktur. Çocuklar ağır ilaçlar kullanmaktadırlar. Çocuklar için de tam teşekküllü bir hastaneden rapor alınmalıdır. Sanıkların çelişkili beyanları vardır. Suç vasfı gözetilerek sanıkların tutuklanmasını talep ediyoruz" dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vekili de sanıkların tutuklanmalarını ve cezalandırılmalarını talep etti.

UCİM'DEN TUTUKSUZ YARGILAMAYA TEPKİ

Duruşmanın sona ermesinin ardından Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) Genel Başkanı Saadet Özkan, açıklama yaptı. Özkan, mahkeme heyetinin, delillerin toplandığını ve karartma şüphesi olmadığını söyleyerek tutuksuz yargılama esasıyla devam etme kararı aldığını söyledi. Çocukların 80 gündür özgür olmadığını, aslında tutuklu olanların da çocuklar olduğunu belirten Saadet Özkan, şöyle konuştu:

“Adalet nöbetimize devam edeceğiz. Biz neden susmuyoruz, çünkü çocuklar ifşa olmasın, istismarcılar çocukları bilmesin, onların başına bir zarar gelmesin diye ama düşüncesizce o çocukların her türlü adı sanı, adli tıp raporları ortaya ayan beyan serildi. Bugün buraya gelen ve çocuklar için mücadele eden barolarla birlikte hep beraber sesimizi çıkardık. İnsan haklarından, çocuk haklarından, çocukların yararından ve davanın içindeki açıkça söyleyemediğimiz ayrıntılardan, adli tıp kurumunun raporundan da bahsettik. O zaman biz raporları bir kenara bırakalım, başka türlü televizyon ekranlarına çıkalım, halk jürisinin önünde davaları mı devam ettirelim? Hayır. 'Adalet, devletin temelidir' dediğimiz yerde, adaleti adliye koridorlarında, duruşma salonlarında vermeye devam edeceğiz. Tüm çocuklara sesleniyoruz. Alçak istismarcılara karşı konuşun, sizi susturmalarına izin vermeyin, bu ülkenin ve bu milletin fertleri susmayacak. Şu anda tutuksuz olabilirler ama daha görülecek günler var."

'BU DAVADA EN ÇOK ZARARI ÇOCUKLAR GÖRDÜ'

Sanıklar Merve A. ile Rahmi A.'nın avukatlarından İbrahim Şimşek ise soruşturmanın başından bu yana dosyada yer aldığını belirterek, “Maalesef dosyamız, sosyal medyada farklı bir şekilde afişe oldu. Daha doğrusu çocuklar, afişe oldu ve en çok zarar görenler de onlar oldu. Sosyal medyada dosyamızda ilgisi olmayan başka davalara ait belgeler, dokümanlar sanki bizim dosyamızınmış gibi paylaşıldı. Sonunda da halkta 'bu sanıkları nasıl salarlar?' şeklinde bir algı oluştu ama belirtmek gerekir ki, özellikle ses kaydı, hatıra defterinden kesit dolaşıyordu. Onlar bizim dosyaya ait değiller. Sosyal medyada dolaşan ve çocukların çizdiği resimlerle ilgili de maalesef birçok şey konuşulmadı. Babaannenin çocukları yönlendirdiğine ilişkin bir psikolog raporu var. Teşhis mevcut. Dolayısıyla bir taraf dinlenip, bir taraf dinlenmeyince yargısız infaz ve linç girişimi oldu. Çocukların da sanıkların da unutulma hakkı var" diye konuştu.

ANTALYANIN FINIKE ILCESINDE KIZ COCUGU G.E.G. (7) ILE AGABEYI I.E.G.'YE (10) CINSEL ISTISMARDA BULUNDUKLARI IDDIASIYLA YARGILANAN ANNE MERVE A. ILE UVEY BABA RAHMI A. (FOTODAKILER), ELMALI AGIR CEZA MAHKEMESINDE 6'NCI KEZ HAKIM KARSISINA CIKTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYANIN FINIKE ILCESINDE KIZ COCUGU G.E.G. (7) ILE AGABEYI I.E.G.'YE (10) CINSEL ISTISMARDA BULUNDUKLARI IDDIASIYLA YARGILANAN ANNE MERVE A. ILE UVEY BABA RAHMI A. (FOTODAKILER), ELMALI AGIR CEZA MAHKEMESINDE 6'NCI KEZ HAKIM KARSISINA CIKTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYANIN FINIKE ILCESINDE KIZ COCUGU G.E.G. (7) ILE AGABEYI I.E.G.'YE (10) CINSEL ISTISMARDA BULUNDUKLARI IDDIASIYLA YARGILANAN ANNE MERVE A. ILE UVEY BABA RAHMI A., ELMALI AGIR CEZA MAHKEMESINDE 6'NCI KEZ HAKIM KARSISINA CIKTI. G.E.G. ILE AGABEYI I.E.G., YASADIKLARINI, DEFTERE YAPTIKLARI CIZIMLERLE DE ANLATMAYA CALISMISTI.(G.E.G.'NIN YAPTIGI RESIM) (FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYANIN FINIKE ILCESINDE KIZ COCUGU G.E.G. (7) ILE AGABEYI I.E.G.'YE (10) CINSEL ISTISMARDA BULUNDUKLARI IDDIASIYLA YARGILANAN ANNE MERVE A. ILE UVEY BABA RAHMI A., ELMALI AGIR CEZA MAHKEMESINDE 6'NCI KEZ HAKIM KARSISINA CIKTI. G.E.G. ILE AGABEYI I.E.G., YASADIKLARINI, DEFTERE YAPTIKLARI CIZIMLERLE DE ANLATMAYA CALISMISTI.( (I.E.G.'NIN YAPTIGI RESIM) (FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYANIN FINIKE ILCESINDE KIZ COCUGU G.E.G. (7) ILE AGABEYI I.E.G.'YE (10) CINSEL ISTISMARDA BULUNDUKLARI IDDIASIYLA YARGILANAN ANNE MERVE A. ILE UVEY BABA RAHMI A., ELMALI AGIR CEZA MAHKEMESINDE 6'NCI KEZ HAKIM KARSISINA CIKTI. G.E.G. ILE AGABEYI I.E.G., YASADIKLARINI, DEFTERE YAPTIKLARI CIZIMLERLE DE ANLATMAYA CALISMISTI.(I.E.G.'NIN YAPTIGI RESIM) (FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA'NIN FINIKE ILCESINDE KIZ COCUGU G.E.G. (7) ILE AGABEYI I.E.G.'YE (10) CINSEL ISTISMARDA BULUNDUKLARI IDDIASIYLA YARGILANAN ANNE MERVE A. ILE UVEY BABA RAHMI A., ELMALI AGIR CEZA MAHKEMESINDE 6'NCI KEZ HAKIM KARSISINA CIKTI. DURUSMANIN SONA ERMESININ ARDINDAN SAADET OGRETMEN COCUK ISTISMARI ILE MUCADELE DERNEGI (UCIM) GENEL BASKANI SAADET OZKAN (PEMBE CEKETLI), ACIKLAMA YAPTI.(FOTO:ASLI DURAN/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'NIN FINIKE ILCESINDE KIZ COCUGU G.E.G. (7) ILE AGABEYI I.E.G.'YE (10) CINSEL ISTISMARDA BULUNDUKLARI IDDIASIYLA YARGILANAN ANNE MERVE A. ILE UVEY BABA RAHMI A., ELMALI AGIR CEZA MAHKEMESINDE 6'NCI KEZ HAKIM KARSISINA CIKTI. DURUSMANIN SONA ERMESININ ARDINDAN SAADET OGRETMEN COCUK ISTISMARI ILE MUCADELE DERNEGI (UCIM) GENEL BASKANI SAADET OZKAN (PEMBE CEKETLI), ACIKLAMA YAPTI.(FOTO:ASLI DURAN/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'NIN FINIKE ILCESINDE KIZ COCUGU G.E.G. (7) ILE AGABEYI I.E.G.'YE (10) CINSEL ISTISMARDA BULUNDUKLARI IDDIASIYLA YARGILANAN ANNE MERVE A. ILE UVEY BABA RAHMI A., ELMALI AGIR CEZA MAHKEMESINDE 6'NCI KEZ HAKIM KARSISINA CIKTI.(FOTO:ASLI DURAN/ANTALYA-DHA)

ANTALYANIN FINIKE ILCESINDE KIZ COCUGU G.E.G. (7) ILE AGABEYI I.E.G.'YE (10) CINSEL ISTISMARDA BULUNDUKLARI IDDIASIYLA YARGILANAN ANNE MERVE A. ILE UVEY BABA RAHMI A., ELMALI AGIR CEZA MAHKEMESINDE 6'NCI KEZ HAKIM KARSISINA CIKTI. DURUSMA SONRASI SANIKLAR MERVE A. ILE RAHMI A.'NIN AVUKATLARINDAN IBRAHIM SIMSEK (FOTODAKI) ACIKLAMA YAPTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

 

Süleyman EKİN-Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA)

 
Antalya'daki orman yangınında 'yangın şeytanı' oluşmuş
 
Kaçak kazıya suçüstü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'daki orman yangınında 'yangın şeytanı' oluşmuş
ANTALYA'daki büyük orman yangınında boyu metreleri bulan alevler arasında ...
Büyük Manavgat yangınında küle dönen evi için türkü yaktı
ANTALYA'nın Manavgat ilçesi Oymapınar Mahallesi'nde yaşayan Yüksel Atik ...
Demre Belediyesi güneşten para kazanmaya başladı
DEMRE Belediyesi'nin kurduğu güneş enerji santralı (GES) enerji üretmeye ...
 
Tatilcilerin favorisi gün doğumunda at turu
ANTALYA'nın Kemer ilçesinde bir at çiftliğinin turlarında tatilciler at ...
Kaymakam Çimşit'ten Tuğgeneral Özfidan'a ziyaret
KORKUTELİ Kaymakamı Ömer Çimşit, Antalya İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral ...
Hayırsever aile, arsasını Milli Eğitim'e bağışladı
ANTALYALI hayırsever Ayşe- Yakup Esen çifti, üzerinde ilkokul bulunan ...
 
'Sizin Oraların Nesi Meşhur?' Sivas'ta
ANTALYA Ticaret Borsası (ATB) ve Antalya Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğiyle ...
Uysal, sezonun ilk balık mezatına katıldı
MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, başlayan balık sezonunda, Antalya ...
AGC Başkan adayı Taş, projelerini açıkladı
ANTALYA Gazeteciler Cemiyeti (AGC) başkanlığına adaylığını açıklayan İdris ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim değil geçim
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva