37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Patara'da bilirkişi keşfi tamamlandı, sıra raporda
Patara'da bilirkişi keşfi tamamlandı, sıra raporda
Demet Akalın'dan Zuhal Topal itirafı
Demet Akalın'dan Zuhal Topal itirafı
9 Haziran 2020 Salı - 09:57

'Gezegenin akciğeri' ormanlara nefes aldırıyorlar

ERZURUM Dadak Doğa Sporları Kulübü sporcuları, 'gezegenin akciğerleri' olduğunu belirttikleri çam ağaçlarını budayıp, bakım ve çevre temizliği yapıyor. Kulüp Başkanı Mustafa Tekin, "Ormanlarımıza nefes aldırıyoruz ki bize nefes olsunlar" dedi.

 Gezegenin akciğeri  ormanlara nefes aldırıyorlar
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Merkez Aziziye ilçesindeki ormanlık alana giden kulüp üyeleri, hazırlıklarını yapıp, yanlarında getirdikleri küçük testerelerle ağaçların arasına girdi. İç içe olan ve kuruyan ağaç dallarını tek tek budayan Dadak Doğa Sporları Kulübü sporcuları, daha sonra çevre temizliği yaptı. Şu ana kadar yaklaşık 3 bin ağacı budayan çevreci kulüp üyelerine Aziziye İlçe Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan da eşlik etti. Elinde testere ile saatlerce ağaç budayan Başkan Orhan, "Yaz geldi, gençlerle birlikte aktivitelerimiz devam ediyoruz. Bu en önemli çalışma. Hem doğayı, çevreyi koruma adına hem de ağaçların büyümeleri ve çevre güzelliğinin iyileştirilmesi adına. Bölgemizdeki ormanlık alanda ağaçları buduyoruz. Bizim açımızdan da spor aktivite ve etkinlik oluyor. Çevre açısından çok iyi. Gün boyu budanmış ağaçları ormanlık alandan dışarı taşıyoruz" diye konuştu.

Bisikletten, tur kayağına, dağcılıktan, buz tırmanışına kadar birçok sportif faaliyette bulunduklarını söyleyen Dadak Doğa Sporları Kulübü Başkanı Mustafa Tekin ise girdikleri ormanlık alanda birbirine giren ağaçların dallarını budayıp daha iyi nefes almalarını sağlarken, aynı zamanda kuru dallarından oluşabilecek yangınlara da engel olduklarını söyledi. Tekin, "Ormanlardaki ağaçlar bakımsızlıktan büyümüyor. Çünkü dalları iç içe girmiş adeta nefes alamıyor. Orman içinde yürümek ise neredeyse imkansız. Erzurum'da bulunan çam ormanlarını budayarak nefes almalarını sağlıyoruz. Gezegenimizin akciğeri olan ağaçlara biz nefes aldırıyoruz ki; onlar da bize nefes aldırsın. 2 aydır bu işle meşgulüz. 10-15 kişilik ekiplerle gelip 500 ile bin arası ağaçları buduyoruz. Şu ana kadar 3 bine yakın ağacı temizledik" dedi

Ağaçları budama kampanyasına çocukları Emir ve İlyas ile birlikte katılan Yıldırım Öztürk de "Bu etkinliğimize 7'den 7'e herkesi bekliyoruz. Hem kendimiz hem de geleceğimiz için ormanlarımıza sahip çıkmalıyız. Budanan ağaç dallarını ise küçük parçalar halinde kesiyoruz. Piknik için buraya gelen kullanabilir, ihtiyacı olan varsa onlar da evine götürsün" ifadelerini kullandı.

ERZURUM DADAK DOGA SPORLARI KULUBU SPORCULARI, GEZEGENIN AKCIGERLERI OLAN CAM AGACLARINI BUDAYIP, BAKIM VE CEVRE TEMIZLIGI YAPARAK ORMANLARA HAYAT VERIYOR. MERKEZ AZIZIYE ILCE BELEDIYE BASKANI MUHAMMED CEVDET ORHAN'DA '(SOL BASTA) ELINE TESTERE ALARAK GENCLERE YARDIM ETTI. (FOTO: TURGAY IPEK / ERZURUM, (DHA)

ERZURUM DADAK DOGA SPORLARI KULUBU SPORCULARI, GEZEGENIN AKCIGERLERI OLAN CAM AGACLARINI BUDAYIP, BAKIM VE CEVRE TEMIZLIGI YAPARAK ORMANLARA HAYAT VERIYOR. (FOTO: TURGAY IPEK / ERZURUM, (DHA)

ERZURUM DADAK DOGA SPORLARI KULUBU SPORCULARI, GEZEGENIN AKCIGERLERI OLAN CAM AGACLARINI BUDAYIP, BAKIM VE CEVRE TEMIZLIGI YAPARAK ORMANLARA HAYAT VERIYOR. (FOTO: TURGAY IPEK / ERZURUM, (DHA)

AGAC BUDAMAYA KULAP UYELERINDEN YILDIRIM OZTURK IKI COCUGU ILE BIRLIKTEKATILDI. (FOTO: TURGAY IPEK / ERZURUM, (DHA)

ERZURUM DADAK DOGA SPORLARI KULUBU SPORCULARI, GEZEGENIN AKCIGERLERI OLAN CAM AGACLARINI BUDAYIP, BAKIM VE CEVRE TEMIZLIGI YAPARAK ORMANLARA HAYAT VERIYOR. MERKEZ AZIZIYE ILCE BELEDIYE BASKANI MUHAMMED CEVDET ORHAN'DA '(ORTADA DUZ COKEN) SOL BASTA) ELINE TESTERE ALARAK GENCLERE YARDIM ETTI. (FOTO: TURGAY IPEK / ERZURUM, (DHA)

ERZURUM DADAK DOGA SPORLARI KULUBU SPORCULARI, GEZEGENIN AKCIGERLERI OLAN CAM AGACLARINI BUDAYIP, BAKIM VE CEVRE TEMIZLIGI YAPARAK ORMANLARA HAYAT VERIYOR. MERKEZ AZIZIYE ILCE BELEDIYE BASKANI MUHAMMED CEVDET ORHAN'DA (ONDE) ELINE TESTERE ALARAK GENCLERE YARDIM ETTI. (FOTO: TURGAY IPEK / ERZURUM, (DHA)

ERZURUM DADAK DOGA SPORLARI KULUBU SPORCULARI, GEZEGENIN AKCIGERLERI OLAN CAM AGACLARINI BUDAYIP, BAKIM VE CEVRE TEMIZLIGI YAPARAK ORMANLARA HAYAT VERIYOR.KULUP BASKANI MUSTAFA TEKIN (FOTOGRAFTAKI), SU ANA KADAR 3 BIN AGACI BUDADIKLARINI SOYLEDI. (FOTO: TURGAY IPEK / ERZURUM, (DHA)

Turgay İPEK/ERZURUM, (DHA)

Etiketler:
 
Gelin çıkarmaya gidenler, polisin çaldığı şarkıyla göbek attı
 
Sabah yazarından CHP'li belediye başkanlarına 'Gözdağı'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gelin çıkarmaya gidenler, polisin çaldığı şarkıyla göbek attı
ERZURUM'da, gelin çıkarmaya giden damat Ahmet Tekgöz'e çicek hediye eden ...
Mavi yolculukla deniz turizmi atağı
KORONAVİRÜS salgını ile mücadele kapsamında uygulanan kısıtlamaların kaldırılmasıyla ...
Sümela'ya maske ve sosyal mesafeli ziyaret
TRABZON'un Maçka ilçesinde bulunan ve Türkiye'nin önemli tarihi, turistik ...
 
Zorlu göz ameliyatlarına piyano çalarak hazırlanıyor
KAYSERİ'de Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimi Göz Hastalıkları'nda ...
Krediler ikinci el araç satışını arttırdı
KOCAELİ Oto Ticaret Merkezi Başkanı Fahrettin Batı, kredi oranlarının ...
22 ilde FETÖ operasyonu: 145 gözaltı
İZMİR merkezli 22 ilde, FETÖ/PDY'nin Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki ...
 
Yenice köylüsünün yüzü çilekle güldü
ÇANAKKALE'de, yılda ortalama 20 bin ton çilek üretimi gerçekleştirilen ...
Bileziklerini satarak sera kurdu
SAKARYA'nın Kaynarca ilçesinde Arzu Tosun (45), kolundaki bilezikleri ...
Geri dönüşüm tesisi, yangında kullanılmaz hale geldi
SAKARYA’nın Hendek ilçesindeki geri dönüşüm tesisi, çıkan yangında kullanılmaz hale geldi.
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva