Çuvala takıldı, balıkçılar kurtardı
Çuvala takıldı, balıkçılar kurtardı
Alex de Souza, Antalyaspor'da
Alex de Souza, Antalyaspor'da
Başkan Uysal’dan 19 Mayıs mesajı
Başkan Uysal’dan 19 Mayıs mesajı
Antalya 14. Uluslararası Tiyatro Festivali perde açtı
Antalya 14. Uluslararası Tiyatro Festivali perde açtı
6 Aralık 2011 Salı - 14:17

“Halk ilaca erişemez hale geldi”

AKP Hükümetinin yürüttüğü, “Sağlıkta Dönüşüm” politikasının yazboz tahtasına döndüğünü belirten CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, “Halkın sağlığını tehdit eder hale gelen uygulama kriz üstüne kriz yaratıyor. Şimdi de ilaç krizi çıkardılar. Halk artık ilaca ulaşamaz hale geldi” dedi.

 “Halk ilaca erişemez hale geldi”
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Tam Gün Yasası ile AKP’nin kamu üniversitelerinin hastanelerini boşalttığını, alanında uzman doktorları, akademisyenleri emekliliğe ve istifaya zorladığına dikkat çeken Yıldıray Sapan, “Boşalan kadrolar, vasıflı olsun olmasın yandaşlarla dolduruluyor. Böylece AKP, bir taşla iki kuş vuruyor. Kamu üniversitelerinde kadrolaşan AKP, bir yandan da halkı uluslar arası hastane zincirlerine mecbur ediyor. Zincir hastanelerin büyük bölümünün AKP üst kadrolarına yakınlığı da malumdur” dedi.

ŞİMDİ DE İLAÇLA OYNUYORLAR

Hükümetin, sağlık sisteminin bileşenlerinin görüşlerini almadan yapmakta ısrar ettiği sözde “reformların” sürekli kriz ürettiğini söyleyen Yıldıray Sapan, bunun son örneğinin ilaçta yaşandığını belirtti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın, 304 kalem ilaçta uyguladığı yüzde 8 oranındaki yeni kamu kurum iskontosunun büyük bir sorun haline geldiğini vurgulayan Sapan, şunları söyledi:

“Bu iskontoyu (indirimi) uygulamaya yanaşmayan ilaç şirketlerinin dağıtım yapmayı kestiğini duyuyoruz. Uygulama ile ilaç fiyatlarında indirime gidilirken, iskonto öncesi fiyat ile yeni fiyat arasında oluşan fark, eczaneleri zora soktu. İlaç firmaları da arada oluşan fiyat farkını karşılamayacağını bildirdi. Zaten dar boğazda olan eczaneler iskonto nedeniyle 120 milyon lira civarında zarara uğradı. İlaç firmalarının eczanelere iskontolu ilaç faturası kesmediği sürece bu zararın artacağı da ortada. Türk Eczacılar Birliği ile ülkenin her tarafındaki eczacılar yaşanan krize dikkat çekiyor. Bu şartlarda ilaç hizmeti veremeyeceklerini duyurmaya çalışıyor. Ama hükümet ve ilgili bakanlık duymuyor.”

KANSER İLAÇLARI DA BULUNMAYACAK

CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, SGK’nın iskontoyu artırması üzerine ilaç firmalarının 304 kalem ilacın ecza depolarına akışını durdurduğunu, vatandaş yüzde 8’lik farkı cebinden ödeyerek ilaç bulmaya çalıştığına dikkat çekti. Sevkiyatı durdurulan ilaçlar arasında başta kanser olmak üzere, tansiyon, kalp, şeker, antibiyotik, ağrı kesici, antidepresan, çocuk şuruplarının da yer aldığını belirten Sapan, “Halk, yaşamsal önemi büyük kanser, kalp ilaçlarına ulaşmakta büyük zorluk çekiyor. Kronik hastalığı olan ve sürekli ilaç kullanmak zorunda kalan hastalar, eczanelerin depolarındaki ilaçların farkını cebinden ödeyerek kutu kutu almaya başladı. Kanser ilaçlarının 500 liralık farkını bile ödeyen vatandaşlar bu şekilde 304 farklı ilacın yüzde 8’lik farkını cebinden karşılıyor. Hükümeti, ilaçtaki bu yanlış uygulamadan dönmeye çağırıyoruz. Eczacıların sesine kulak vermeye davet ediyoruz. Halkın sağlığını yaz boz tahtasına çevirmekten, rant aracı olarak kullanmaktan vazgeçsinler” dedi.
 
 
 

 
Muhtar’dan aşure ikramı
 
Antalya’da gözaltı
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
chp li 7 Aralık 2011 Çarşamba 20:37

vekil efend.sen sigorta hastanelerindeki ilaç kuyruklarını unuttun galiba.artık partin için birşey yap.eskimiş konularla gündeme gelmek için uğraşma.aslında hiç ortaya çıkma ankarada otur

Yorumu oyla      3      3  
Vekilim Partimize de Çare Bulalım Acil! 6 Aralık 2011 Salı 19:50

Kılıçdaroğlu Sevdalılarına duyurulur:Tunceli il yönetimini görevden alıyor,yönetime kardeşini atıyor Kemal Bey..Hanımını da Ankara İl Başkanı yapar bu gidişle..Oğlunu Gençlik kolları Genel Başkanı atattırır,Antalyada damadını İl Başkanı atar..Özer Beye muhalifler niye aday arar ki?:)Ama korkunun ecele faydası yok Sayın Kılıçdaroğlu ve sevdalıları.Soyadınızın bir şanı var ama siz o şana layık da değilsiniz..Korkunuzdan örgütleri kendinize yakın insanları akrabalarınızı atıyorsunuz..Sizin parti kültürünüz işte bu kadar..Memur Kemalin yapacağı bu..başka ne beklenir ki..Köhnemiş yapı diye örgüte hakaret eden,partiyi çizgisinden çıkaran Kemal Kılıçdaroğlu,Atatürkün koltuğuna ihanet ettiğini çok iyi bilmektedir,koltuğu koruma peşinde anti demokratik eylem içerisinde örgütleri görevden almaktadır.Takiyye de yapmaktadır.Yazıklar olsun.Ama arkasındaki güçlere güvenen Kemal Kılıçdaroğlu bir şeyi hesaba katmamaktadır.:Kale gibi güçlü ideolojik yapısı sağlam bir CHP tabanı bu oyunları bozacaktır.Kemalist CHP tekrar genel merkezi yönetecektir.Antalyalı Kemalist

Yorumu oyla      4      7  
ilker deniz 6 Aralık 2011 Salı 17:38

kesinlikle katılıyorum sn. milletvekiline. 01.12.2011 tarihinde eşimin tedavisi için bir iğne aldım fiyatı 402 tl idi. devlet karşılıyor dendi, allah devletimize zeval vermesin dedik rapor çıkardık bir de baktık ki devlet 80 tl'sini karşıladı. bizde vardı verdik ya fakir fukara nasıl alacak bu ilacı. fiş istedik eczacı yapma abi kdv'si bize kaçar diyerek isyan etti. hem parayı devlet alıyor hem de kdv'sini eczacıya geçiriyor. sosyal devletmiş. olmaz olsun böylesi.

Yorumu oyla      5      5  
selma sarısoy 6 Aralık 2011 Salı 16:59

oo sayın sapan özledik seni bayağı zamndır sesin soluğun çıkmıyordu hayırmı nerelerdeydin genel başkanın seni partıden atacak onu engellemekle meşgüldün sanırım sahi ya şu yaptığıız açıklamadan dolayı hakkınızda işlem başlatılmıştı ne oldu sonuclanmadımı sanırım az nefes aldın hemen kaldığın yerden devam ama bu yaptığın açıklamalar çok bayat beyefendi gundemi artık takıp edemiyorsun bence sen biraz dinlen kafan karışık bu soruşturma seni bayağı yormuş sanırım

Yorumu oyla      4      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Muhtar’dan aşure ikramı
Demircikara Muhtarı Ayşe Peçen, Muharrem ayı nedeniyle mahalle sakinlerine ...
CHP’li Kılıç: “Siyasette yoksak suçlusu tüm toplumdur.”
CHP İl Kadın Kolları Başkanı Aygül Kılıç, “kadınlara seçme ve seçilme ...
Cumhurbaşkanı Şike Yasası ile ilgili konuştu
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, şike cezalarını azaltan kanunu neden veto ettiğini açıkladı.
 
Gürsel Tekin’in en acı günü
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, annesi Hayriye Tekin'i kaybetti. ...
AKP’li mi, CHP’li mi, MHP’li mi?
Araştırma şirketi İKSARA'nın en güvenilir kurumları sorguladığı anketten ...
Türk solunu bitiren İSKİ'ci Ergun Göknel oyunu hangi pyartiye vermiş
Bir dönem İSKİ skandalının baş kahramanı olan Ergun Göknel, oyunu verdiği ...
 
Kılıçdaroğlu'nun 24 saati
Kılıçdaroğlu demek biraz da tertip, düzen demek. Her sabah 07.30'da kalkıyor. ...
Kılıçdaroğlu, miting için İzmir'de
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, pazar günü düzenlenecek olan mitinge ...
Yeşil Antalya'dan Köşk'ü arıyordu
Hacı Ali Demirel’le yakın ilişkilerinin olduğu dönemde Yeşil’i sık sık ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva