Teleferik kazasında bilirkişi raporu dosyaya girdi
Teleferik kazasında bilirkişi raporu dosyaya girdi
Antalya'da 'Sera Okul' açılıyor
Antalya'da 'Sera Okul' açılıyor
Bebek Parkı’nda anne ve çocuk sağlığı söyleşisi
Bebek Parkı’nda anne ve çocuk sağlığı söyleşisi
Plajlarda sezon hazırlıkları
Plajlarda sezon hazırlıkları
4 Aralık 2011 Pazar - 12:42

Kılıçdaroğlu'nun 24 saati

Kılıçdaroğlu demek biraz da tertip, düzen demek. Her sabah 07.30'da kalkıyor. Favori yemeği kuru-pilav. Şu sıralar Silivri'den yazılanları okuyor.

Kılıçdaroğlu nun 24 saati
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Neredeyse bir ayı buldu. Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün fitilini ateşlediği ‘Dersim’i konuşuyoruz. İlk vuruş CHP’den gelse de Başbakan Erdoğan’ın topa sert girmesi, parti içi muhaliflerin de bunu fırsat bilmesi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu sıkıntıya soktu. Siyasette belki de en zorlu virajda bulunan Kemal Bey’in bir günü, 24 saati nasıl geçiyor? Ne yer, ne içer, ne okur? İşte CHP liderinin bir günü, alışkanlıkları ve en son etkinlikleri.

07.30 KALKIŞ: Kılıçdaroğlu demek biraz da tertip, düzen demek. Ne de olsa ‘memur emeklisi.’ Ömrü mesai mefhumuyla geçmiş. Yatış saati 24.00- 01.00 arasında. Kaçta yatarsa yatsın sabah 07.30’da kalkıyor.

ÖĞLE ÇİFT KAŞARLI TOST: Eşi Selvi Hanım’la kahvaltı yapıyor. Günün ilk haberlerine kulak kabartıyor. Saat 08.30 gibi evinden çıkıyor. İlk adres Genel Merkez’deki makam katı. Yoğun mesai programı başlıyor. İyi bir gazete okuyucusu. Haber ve yazarları dikkatle okuyor. Sonra görüşmeler, randevular, programlar… Öğle yemeği genelde çift kaşarlı tost ile geçiştiriliyor. Bazen de genel merkezdeki tabldot’tan yeniyor. Akşam yemeği için fırsat bulabilirse evine gidiyor

FAVORİ KURU-PİLAV: Eşi Selvi Hanım, CHP’ye değil ama Kemal Bey’in beslenmesine müdahale ediyor. İncir, badem, kuru üzüm, fındıktan oluşan çerez dörtlüsünü mutlaka alıyor. Kemal Bey ‘kebap’ değil ‘tencere yemekleri’ eğilimli siyasetçilerden. Favori yemeği, örnek aldığı Bülent Ecevit’le aynı: Kuru-pilav.

DİZİ DEĞİL, TARTIŞMA PROGRAMI: Kemal Bey, Ankara’da eşiyle birlikte yaşıyor. Kızları İstanbul ve Antalya’da. Oğlu ise yurt dışında. Aile son kez seçimde bir araya gelmişti. Evde geçirdiği akşamlarda haber ve siyasi tartışma programlarını kaçırmıyor. Salgın haline gelen o TV dizilerinden hiçbirini izlemiyor. Evin alışverişlerini genelde semt pazarlarından eşi Selvi Hanım yapıyor.

PARTİDE SİNEMA-TİYATRO: Sanata düşkünlüğü biliniyor Kemal Bey’in. Son izlediği film Kürt sorununa bir başka açıdan parmak basan ‘İki Dil Bir Bavul.’ Parti merkezinde izledi bu filmi. Öncesinde de Nuri Bilge Ceylan’ın ‘Bir Zamanlar Anadolu’da’ filmi için sinemaya gitmişti. Kemal Bey, parti binasında sinema ve tiyatro gösterileri geleneği başlattı. Tuncay Özinal’ın ‘Uyan Uyan Gazi Kemal’ isimli eseri de CHP’de Kılıçdaroğlu ve ekibinin huzurunda oynandı.

RESİM MERAKLISI: Kemal Bey’in en büyük ‘hobi’si ise tablolar. Evinde çok sayıda tablo var. Resim meraklısı. Ancak son zamanlarda herhangi bir tablo satın alamadı. En son i Güzin Dino kendisine Paris ziyaretinde Abidin Dino’nun kara kalem bir çalışmasını hediye etmişti.

FB’Lİ AMA FANATİK DEĞİL: Kılıçdaroğlu da Başbakan Erdoğan gibi Fenerbahçeli. Maçları zaman zaman izliyor. En son partisinin Abant kampında Türkiye-Almanya milli maçını izlemiş.

SİLİVRİ’DEN YAZILANLARI OKUYOR: Kemal Bey’in şu anda başucu kitapları nedir? Bu soruların cevabı CHP’nin Ergenekon Davası’na, Silivri’ye olan ilgisini gösteriyor. Kemal Bey, şimdilerde Oda TV davasından Silivri’de tutuklu bulunan gazeteci Müyesser Yıldız’ın ‘Yılan’ın Kış Güneşi’ kitabını okuyor. Bitirdiği son kitap da yine Silivri’de tutuklu olan polis şefi Hanefi Avcı’nın ‘Haliç’te Yaşayan Simonlar’ kitabı olmuş. Kılıçdaroğlu, İş Bankası Yayınları’nı da beğeniyle izliyor.

AK Parti’de iki Dersimli var

Dersim’de rüzgâr 1960’tan bu tarafa hep ‘sol’dan esti. AK Parti’nin üç seçimdir milletvekili çıkaramadığı tek il Tunceli. Yine de AK Parti’nin milletvekili kadrosunda iki tane Dersimli var. Birisi Sünni, diğeri ise Alevi. İkisi de İstanbul milletvekili. Mustafa Ataş, Çemişgezek doğumlu. Yüksek İslam Enstitüsü’nü bitirdi. AK Parti’nin şu anda ‘tek’ Alevi milletvekili olan İbrahim Yiğit ise SHP-CHP kökenli. SHP’de ilçe başkanlığı yaptı, CHP ve DSP’den milletvekili adayı oldu. Ertuğrul Günay’la birlikte 2007’de AK Parti’ye giren Yiğit, ‘Dede soyu’ndan gelen bir Alevi. Dedeleri Seyyid Cemal Sultan 1300’lü yıllarda gelmiş Dersim’e. Dersim olaylarının amacını “Alevileri Sünnileştirme, Kürtleri Türkleştirme projesi” diye değerlendiren Yiğit’e göre yaşananlar tam anlamıyla katliam. Başbakan’ın özrünün tabuları yıktığını savunan Yiğit, “Dersimli, Alevi olunduğu eskiden söylenmezdi. Fabrikada gizlenirdi, okulda gizlenirdi. AK Parti ile birlikte çok şey değişti” diyor.

Yaşayan en kariyerli Dersimli

‘Dersimli’ bilinen siyasiler içerisinde en kariyerlisi merkez sağın ‘İsmet Abi’si İsmet Sezgin. Süleyman Demirel’le yarım asır yol arkadaşlığı yaptı. TBMM Başkanı olarak devletin iki numaralı koltuğuna oturdu. ‘İsmet Abi’nin Dersimli olduğu yıllar sonra ortaya çıkmıştı. İçişleri Bakanı olduğu dönemde “Ben de oralıyım” dediği söylenen Sezgin’in Dersim’le ilgisi hem de son tartışmalara bakışını merak ettim. “Ben Aydınlıyım” diye söze başlayan Sezgin, 38 sürgünlerinden olmadıklarını söyledi: “19’uncu asırda anne tarafı kolağası olarak o bölgede bulunmuş. Sonra da Aydın’a göçmüşler.” “Dersim’de katliam yapılmadı, isyan vardı” diyen Sezgin, Hasan İzzettin Dinamo’nun ‘Kutsal Barış’ adlı kitabında gerçeklerin anlatıldığını söyledi.

Ömer ŞAHİN / RADİKAL

 
“Cumhuriyetin çağdaş kadınlarıyız”
 
Kütahyalı: Yılmaz Özdil'i Hürriyet'ten kovacaklar
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ÇOK KORKUYOR ÇOK.. 6 Aralık 2011 Salı 19:41

Kılıçdaroğlu Sevdalılarına duyurulur:Tunceli il yönetimini görevden alıyor,yönetime kardeşini atıyor Kemal Bey..Hanımını da Ankara İl Başkanı yapar bu gidişle..Oğlunu Gençlik kolları Genel Başkanı atattırır,Antalyada damadını İl Başkanı atar..Özer Beye muhalifler niye aday arar ki?:)Ama korkunun ecele faydası yok Sayın Kılıçdaroğlu ve sevdalıları.Soyadınızın bir şanı var ama siz o şana layık da değilsiniz..Korkunuzdan örgütleri kendinize yakın insanları akrabalarınızı atıyorsunuz..Sizin parti kültürünüz işte bu kadar..Memur Kemalin yapacağı bu..başka ne beklenir ki..Köhnemiş yapı diye örgüte hakaret eden,partiyi çizgisinden çıkaran Kemal Kılıçdaroğlu,Atatürkün koltuğuna ihanet ettiğini çok iyi bilmektedir,koltuğu koruma peşinde anti demokratik eylem içerisinde örgütleri görevden almaktadır.Takiyye de yapmaktadır.Yazıklar olsun.Ama arkasındaki güçlere güvenen Kemal Kılıçdaroğlu bir şeyi hesaba katmamaktadır.:Kale gibi güçlü ideolojik yapısı sağlam bir CHP tabanı bu oyunları bozacaktır.Kemalist CHP tekrar genel merkezi yönetecektir.Antalyalı Kemalist

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu, miting için İzmir'de
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, pazar günü düzenlenecek olan mitinge ...
Yeşil Antalya'dan Köşk'ü arıyordu
Hacı Ali Demirel’le yakın ilişkilerinin olduğu dönemde Yeşil’i sık sık ...
Kırcami ve Kepez konusunda STK’ların tepkisine cevap:
Kepez’deki imar plan revizyonu ile birlikte Kırcami’nin imara açılmasının ...
 
Önder Sav, CHP’lilerle buluştu
CHP'nin eski Genel Sekreteri Önder Sav, bir grup partiliyle görüş alışverişinde ...
CHP İl Yönetimi Cemevi’nde iftara katıldı
CHP İl Başkanı Özer Ülken, İl Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Hacı ...
“Yeşil Demirel'in evinde” iddiası
Özel Yetkili Başsavcı vekiline ifade veren tanık M.E. gündeme bomba gibi düşecek iddialarda bulundu.
 
Erdoğan cumhurbaşkanı olursa yerine kim gelecek?
Başbakan Erdoğan cumhurbaşkanı olursa AKP'nin başına kim geçecek?.. Cumhuriyet'ten ...
Ülken’den toplu taşımacılara uyarı
CHP İl Başkanı Özer Ülken; “Toplu taşıma sektörü bu fırsatı iyi değerlendirip ...
Baykal, Müjdat Gezen’e ödülünü verdi ve…
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva