Tedavi gören Yıldız Tilbe 'dişsiz' halini paylaştı
Tedavi gören Yıldız Tilbe 'dişsiz' halini paylaştı
42 ilde Narkoçelik-14 operasyonu
42 ilde Narkoçelik-14 operasyonu
Pastanede oturan 2 arkadaşa silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı
Pastanede oturan 2 arkadaşa silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı
Erzincan'da 4.1 büyüklüğünde deprem
Erzincan'da 4.1 büyüklüğünde deprem
2 Kasım 2019 Cumartesi - 11:19

'Kadından saat tamircisi mi olur' diyenlere cevabını onararak verdi

MANİSA'nın Saruhanlı ilçesinde Büşra Baba (24), 3 yıl önce 67 yaşında kalp krizinden ölen dedesi saat tamircisi Ali Gül'ün mesleğini sürdürüyor.

 Kadından saat tamircisi mi olur  diyenlere cevabını onararak verdi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Yanında daha önce 3,5 ay çıraklık yaptığı dedesinden kalan 10 metrekarelik dükkanda kol saati, duvar saatine kadar her türlü saatin tamirini yapan Büşra Baba, kendisini görünce, "Sen mi bakıyorsun?', 'Saat tamirini becerebiliyor musun?' diye soran müşterilerine cevabı, bozuk saatlerini tekrar çalıştırarak veriyor.

Saruhanlı'da ortaokul mezunu Büşra Baba, çocukluktan beri boş zamanlarında dükkanına uğradığı saat tamircisi dedesi Ali Gül'ün mesleğine ilgi duymaya başladı. Büşra Baba, 3 yıl önce de dedesinin yanında çırak olarak işe başladı. Ancak, 3,5 ay kadar çıraklık yapan Büşra Baba, dedesinin kalp krizinden yaşamını yitirmesiyle yıkıldı. Dedesinin ölümünden sonra, dayısının baba mesleğini yapmak istemeyip, boyacılık yapmayı sürdürdüğünü belirten Büşra Baba, "Bunu üzerine dükkanı ben işletmeye başladım. 10 metrekarelik dükkanda, duvar saati, kol saati, cep saatleri, eski tip saatler ve dijital saatlerin tamirini yapmaya başladım. İş başa düşünce de zaten çocukluğumdan beri aşina olduğum saat tamiri işini daha da ilerlettim" dedi.

Saat tamirinin yanı sıra saat, gözlük, tespih, bileklik, yüzük satışı da yaptığını belirten Büşra Baba, kısa sürede müşterilerinin kendisine alıştığını söyledi. Saatleri 25 ile 250, diğer ürünleri ise 10 ile 100 lira arasında değişen fiyatlarla sattığını anlatan Baba, "Dedemin yanında çırak olarak çalışmaya başladığımda, 'Yapamazsın', 'Kadından saat tamircisi mi olur?' diyenler oluyordu. Ancak, yılmadan bu işi öğrenmek için devam ettim. Dedemin ölümünden sonra işin başına geçince de benzer durumlarla karşılaştım. Beni ilk kez gören müşterilerimden bazıları şaşırıp, 'Sen mi bakıyorsun?', 'Saat tamirini becerebiliyor musun?' diye soruyor. Ben de onlara en güzel cevabı bozuk olan saatlerini tamir ederek veriyorum" diye konuştu.

Bozuk bir saati tamir edip, tekrar çalıştırdığında çok mutlu olduğunu belirten Büşra Baba, "Dedemin yanına gelip gittiğimde bir şeyler öğrendim. Dedeme çalışırken gizli gizli bakıyordum. Dedem  40 sene bu işi yaptı. İşinde çok iyiydi. Ben de onun gibi olmak istiyorum" diye konuştu.

Kendisinin Saruhanlı'nın tek kadın saat tamircisi olduğuna dikkat çeken Büşra Baba, lakabının 'Saatçi kız' olduğunu ifade etti.

MÜŞTERİLER MEMNUN

Müşterilerden Mustafa Bekar (41), "Saatlerimiz bozulduğunda Büşra kızımıza getiriyoruz.  Kendisi Saruhanlı'da tek kadın saat tamircisi. Kendisinden çok memnunuz. İşini iyi yapıyor" dedi.

Hasan Duman (23) da saat tamirciliğinin iyi bir meslek olduğunu belirterek, "Saruhanlı'da böyle bir kızımız yetiştiği için 'Helal olsun' diyorum" diye konuştu.

Hakan Güçbilekli (31) de, "Yok olmaya yüz tutan meslekler arasında olan saat tamirciliğini bu genç kızımız sürdürüyor. Saatlerimizi güvenle getirip, tamir ettiriyoruz.  Maşallah, kızımın on parmağın on marifet var" şeklinde konuştu.

MANISA’DA YASAYAN BUSRA BABA, (FOTOGRAFTA)3 YIL ONCE KAYBETTIGI DEDESININ MESLEGI OLAN SAAT TAMIRCILIGINI 10 METREKARELIK BIR DUKKANDA SURDURUYOR. FOTO:CEMIL SEVAL/MANISA,(DHA)

MANISA’DA YASAYAN BUSRA BABA, 3 YIL ONCE KAYBETTIGI DEDESININ MESLEGI OLAN SAAT TAMIRCILIGINI 10 METREKARELIK BIR DUKKANDA SURDURUYOR. FOTO:CEMIL SEVAL/MANISA,(DHA)

MANISA’DA YASAYAN BUSRA BABA,(FOTOGRAFTA) 3 YIL ONCE KAYBETTIGI DEDESININ MESLEGI OLAN SAAT TAMIRCILIGINI 10 METREKARELIK BIR DUKKANDA SURDURUYOR. FOTO:CEMIL SEVAL/MANISA,(DHA)

MANISA’DA YASAYAN BUSRA BABA, 3 YIL ONCE KAYBETTIGI DEDESININ MESLEGI OLAN SAAT TAMIRCILIGINI 10 METREKARELIK BIR DUKKANDA SURDURUYOR. MUSTERILERDEN HASAN DUMAN(FOTOGRAFTA) ACIKLAMALARDA BULUNDU. FOTO:CEMIL SEVAL/MANISA,(DHA)

MANISA’DA YASAYAN BUSRA BABA, 3 YIL ONCE KAYBETTIGI DEDESININ MESLEGI OLAN SAAT TAMIRCILIGINI 10 METREKARELIK BIR DUKKANDA SURDURUYOR. MUSTERILERDEN MUSTAFA BEKAR(FOTOGRAFTA) ACIKLAMALARDA BULUNDU. FOTO:CEMIL SEVAL/MANISA,(DHA)

MANISA’DA YASAYAN BUSRA BABA, 3 YIL ONCE KAYBETTIGI DEDESININ MESLEGI OLAN SAAT TAMIRCILIGINI 10 METREKARELIK BIR DUKKANDA SURDURUYOR. MUSTERILERDEN HAKAN GUCBILEKLI(FOTOGRAFTA) ACIKLAMALARDA BULUNDU. FOTO:CEMIL SEVAL/MANISA,(DHA)

MANISA’DA YASAYAN BUSRA BABA, 3 YIL ONCE KAYBETTIGI DEDESININ MESLEGI OLAN SAAT TAMIRCILIGINI 10 METREKARELIK BIR DUKKANDA SURDURUYOR. FOTO:CEMIL SEVAL/MANISA,(DHA)

MANISA’DA YASAYAN BUSRA BABA, 3 YIL ONCE KAYBETTIGI DEDESININ MESLEGI OLAN SAAT TAMIRCILIGINI 10 METREKARELIK BIR DUKKANDA SURDURUYOR. BUSRA BABA, VEFAT EDEN DEDESI ALI GUL'UN(FOTOGRAFTA) MESLEGINE DE SAHIP CIKIYOR. FOTO:CEMIL SEVAL/MANISA,(DHA)

Cemil SEVAL/MANİSA, (DHA)

Etiketler:
 
Kamyonetten fırlayan Ebrar öldü, anne ve babası yaralı
 
Bodrum mavisi sandalyeler ücretsiz dağıtılıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kamyonetten fırlayan Ebrar öldü, anne ve babası yaralı
ÇORUM’da yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkıp takla atan ...
Bankta yaşayan kadın, yardım bekliyor
İZMİR'de, ikinci eşinden ayrıldıktan sonra sağlık sorunları nedeniyle ...
Cinsel istismar sanığı 10 yıl sonra cezaevinde
ERZURUM'da 3 yıl boyunca çalıştığı iş yerinin önünde seyyar tartısıyla ...
 
6 kişilik aile, çadırda sobadan zehirlendi
KAYSERİ'nin Bünyan ilçesine tarlada çalışmak için gelen 6 kişilik aile, ...
Barınaktaki tepki çeken görüntülere soruşturma
ORDU Büyükşehir Belediyesi, Ünye ilçesinde etkili olan yağışla birlikte ...
Yaralanan kızıl şahine şantiye bekçisi sahip çıktı
HAKKARİ"nin Yüksekova ilçesinde akıma kapılıp yaralanan kızıl şahine, ...
 
Erzurum beyaza büründü
ERZURUM'da yağan mevsimin ilk karı, kent merkezini beyaza bürüdü.
4 bin litre sahte içki ele geçirildi
ADANA'da bir depoya düzenlenen baskında 4 bin litre sahte içki ele geçirildi, ...
İkiz bebekler ile 2 yaşındaki kız, devlet korumasına alındı
KONYA'da bir apartmanın giriş katına terk edilen biri kız 1,5 aylık ikiz ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva