AKM'de klarnet keyfi
AKM'de klarnet keyfi
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
27 Şubat 2011 Pazar - 15:00

'Libya'dan tümüyle ayrılmayacağız'

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Libya’dan tümüyle ayrılmak, oradaki hizmetleri yüzüstü bırakmak gibi bir niyetleri olmadığını belirterek, "Tam tersi, gelişmelerden sonra Libya’nın refahı için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz" dedi

 Libya dan tümüyle ayrılmayacağız
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Başbakan Yardımcısı Çiçek, partisinin İl Danışma Toplantısı'na katılmak üzere Burdur’a geldi. İlk olarak Burdur Valiliği ve Burdur Belediyesi'ni ziyaret eden Bakan Çiçek, daha sonra Burdur Belediyesi Konferans ve Sergi Salonu’nda yapılan İl Danışma Toplantısı'na geçerek burada bir konuşma yaptı. Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan’ın hayatını kaybettiğini kürsüden öğrenen Çiçek, "Eski başbakanlarımızdan sayın Necmettin Erbakan’ın vefat ettiği haberi geldi. Allah rahmet eylesin. Allah mekanını cennet etsin. Sevenlerine milletimize de başsağlığı diliyorum" dedi.

Çiçek toplantıda yaptığı konuşmada, Libya’da yaşanan son günlerdeki gelişmelerden söz etti. Ülkede bulunan Türkler Türkiye'ye getirilmesine rağmen Libya'dan tümüyle ayrılmak, oradaki hizmetleri yüzüstü bırakmak gibi bir niyetleri olmadığını belirten Çiçek, şunları söyledi:

"Libya’dan tahliye edilen vatandaşların sayısı sürekli değişiyor. 2 gemi Marmaris’ten Libya’ya tekrar hareket etti. 12’si askeri, 4’ü Türk Hava Yolları’na ait olmak üzere 16 uçak da tahliye çalışmalarına devam ediyor. 480 civarında vatandaşımız Tunus'ta bulunuyor. Onları Tunus’tan alıyoruz. Bir vesile ile Sicilya’ya gelmiş olanlar var. Onları da Roma üzerinden alıyoruz. Dolayısıyla şu an ilk günlerin sıkıntısı, heyecanı çok büyük ölçüde hafiflemiş durumda. Bizim de orada çok önemli hizmetlerimiz var. 30 milyar doların üzerinde Türkiye’nin orada üstlendiği işler var. Biz bu işleri devam ettiriyoruz. Oraya hizmete devam etmeye kararlıyız. O nedenle de bu durum mevcut kargaşanın, kaosun ortaya çıkardığı arızi bir durumdur. Yoksa Libya’dan tümüyle ayrılmak, oradaki hizmetleri yüzüstü bırakmak gibi bir niyetimiz yok. Tam tersi, gelişmelerden sonra Libya’nın refahı için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz, göstereceğiz."

TAHLİYE ÇALIŞMALARINI EN İYİ YAPAN TÜRKİYE

Halen yürütülen tahliye çalışmalarının geçici sorunları ortadan kaldırmaya yönelik olduğunu kaydeden Çiçek, "Bunu en iyi başaran ülke Türkiye. Kendi vatandaşlarının tahliyesi noktasında da şu ana kadar bize başvuran ülke sayısı 42’dir. Olayların başladığı andan itibaren Akdeniz’de varlığı en büyük ölçüde hissedilen ülke Türkiye'dir" diye konuştu. Bakan Çiçek, konuşmasının ardından Isparta’ya hareket etti.

BU ÖLÜM ÜZERİNE BAŞKA ÖLÜM KONUŞULMAZ

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, AK Parti’nin 'Türkiye Buluşmaları' kapsamında Burdur'un ardından Isparta’ya geldi. Süleyman Demirel Sergi ve Kongre Sarayı’nda çok sayıda partiliye hitap eden Bakan Çiçek, Türkiye gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Salona girmeden önce ilk olarak gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çiçek, eski Başbakan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan’ın ölümüyle ilgili başsağlığı dileğinde bulunurken, Özdemir Sabancı’nın katili terörist Fehriye Erdal’ın öldürülmüş olabileceğine ilişkin iddialarla ilgili soruya ise Erbakan'ın vefatını kast ederek, "Bu ölüm üzerine başka ölüm konuşulmaz" dedi.

TÜRKİYE ARTIK 1'İNCİ LİGDE

Daha sonra salona girip partililere hitap eden Bakan Çiçek, hükümetin çalışmalarından söz etti. Türkiye’nin artık G- 20 ülkeleri arasına girdiğini kaydeden Çiçek, şöyle dedi:

"Biz iktidara gelinceye kadar Türkiye 2'nci lig ülkesiydi. Ne düşündüğü merak edilmeyen, ne yapacağı hususunda sual sorulmayan, bazen geçerken uğranan, bazen de hiç uğranmayan 2'nci lig ülkesiydi. Verdiğimiz desteklerle artık Türkiye 1'inci lig ülkesidir. G-20 ülkeleri arasındayız. 1'inci ligde top oynayan ülkelere G-20 ülkesi deniliyor. Türkiye bugün G-20 ülkesidir. Bize yakışan, milletimize yakışan, tarihimize yakışan ilk 10’a girmektir. Hatta 2023’e geldiğimizde şampiyonluğa oynayan birkaç ülkeden biri olmalıyız. Olmak zorundayız."

ALEYHTAR ÜLKELERİN VATANDAŞLARI DA TAHLİYE EDİLİYOR

Libya’dan gerçekleştirilen tahliyelerle ilgili de konuşan Çiçek, Türkiye'nin Libya'daki tahliyeler konusunda en başarılı ülke olduğunu savunarak, şunları söyledi:

"Şundan emin olasınız, ister oradaki vatandaşlarımız, ister başka ülkelerin vatandaşlarına, isterse Libyalı kardeşlerimize yardım elini uzatan, Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı tahliye operasyonunu ufak tefek sıkıntılar dışında gerçekleştiren dünyadaki tek ülke Türkiye Cumhuriyeti devleti ve onun hükümetidir. Bununla iftihar edebilirsiniz. Bunu kıskananlar var, çekemeyenler var. Ama haset denilen şey insanda olmaması gereken bir hastalıktır. Halbuki bu hepimizin başarısıdır. Çok zor şartlar altında vatandaşlarımızı getirdik. Şu ana kadar birçok ülke kendi vatandaşlarını Libya’dan çıkartmamız için bizden talepte bulundu. Bunun içinde dünyanın en gelişmiş ülkeleri var. ABD, İngiltere, Almanya, Fransa dahil. 42’ye yakın ülke bunu bizden istedi. Biz de insan olmamız gereği, kültürümüz gereği, insanlığımızın gereği, hak ve hukuk anlayışımızın gereği, hangi milletten, dinden olursa olsun, Türkiye Cumhuriyeti devletinin ve milletinin aleyhine, her türlü kumpasın içinde olan ülkelerin vatandaşları da dahil bu tahliyeleri gerçekleştirdik, gerçekleştiriyoruz."

 
AB'nin seçim endişesi
 
Kadınların feryadı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kanadoğlu: Siyasi partiler artık dokunulmaz bir varlık
Son yapılan düzenlemelerle siyasi partilerin dokunulmaz hale geldiğini ...
AKP'li İpek; yetki mafyada değil
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, "Bu ülkede artık söz de, ...
Torba Yasa yürürlükte
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dün akşam saatlerinde “Torba Yasa”yı onayladı.“Bazı ...
 
AKP ile flört için görüşler
CHP, DYP ve MHP arasında mekik dokuduktan sonra, “GATAB Başkanı” olabilmek ...
Toskay'dan sorular
MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, ...
'Çocuk Bakanlığı' talebi
Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, Türkiye’de ...
 
CHP'den Arapça yayın
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin internet sitesinin yeni ...
'Hilal Kart' mahkemelik
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin seçim vaadi olarak sunduğu, “Hilal ...
'Krizin nedeni 28 Şubat'
Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, bugüne kadar sadece siyasi yönüyle ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva