Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
18 Haziran 2020 Perşembe - 15:00

'MİT mensubuyuz' deyip, köpeğe öldürtmekle tehdit etmişler

ANTALYA'da telefon alım satımı yapan Abdullah Ç. ve ortağı Aslı K., kendisini devlet görevlisi ve MİT mensubu olarak tanıtan Ahmet Ö.'nün, adamlarıyla birlikte taşınır mal varlıklarına ve paralarına el koyduğunu iddia etti.

 MİT mensubuyuz  deyip, köpeğe öldürtmekle tehdit etmişler
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Olay, Döşemealtı ilçesinde meydana geldi. Telefon alım satımı yapan Abdullah Ç. (31) ve ortağı Aslı K. (29), polise giderek kendilerini gasbedip ölümle tehdit ettiği iddiasıyla Ahmet Ö. (50) ve beraberindekilerden şikayetçi oldu. Abdullah Ç. ifadesinde, “Yusuf Can D. ile 2018 yılı şubat ayında telefon tamiri için geldiği iş yerimde tanıştım. Belinde silahla dolaşan Yusuf Can D., bana devlet görevlisi olduğunu söylemişti. 2019 yılının ocak ayının son haftasında Yusuf Can D., iş yerime, koruma görüntüsü verilmiş bir araç nezaretinde Ümit K. ve Ahmet K. isimli kişilerle geldi. Ahmet K. bana 'Bak koçum Konyalıymışsın. Biz de Konyalıyız. Burada bir hemşehrin olarak ne derdin, sıkıntın olursa bize söyle. Biz devlet olarak arkandayız. Herşey her yerde söylenmez. Biz MİT mensubuyuz. Devlete çok hizmet ettik. Devlet bize borçlu. Her sıkıntını çözeriz' dedi. Sonra Ümit K. isimli kişi, Aslı K. adına kayıtlı aracı göstererek, bu aracı satın almak istediğini söyledi. Ben zorda kalmadığım sürece aracı satmak istemediğimi söyledim. Ümit K. de bana 'Verirsin paşam verirsin' dedikten sonra ayrıldılar" dedi.

15 Şubat 2019 tarihinde Ümit K., Yusuf Can D. ve Murat Ç.'nin iş yerine geldiğini belirten Abdullah Ç., konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu kişiler şahsıma ait 3 otomobilin devrini vermem için 3 gün sonra noterde olmamı istedi. Kabul etmedim. Bana 'Allah bağışlasın 3 evladın var. Ama bu kafayla gidersen evlatların tez zamanda babasız kalırlar Apom' diyerek tehdit ettiler. Üzerimde baskı oluşturdular. Bu üç kişi, akşam benim ve Aslı K.'nin, Ahmet Ö. isimli kişinin evine gitmemizi söyledi. Hatta 'Siz mi gelirsiniz, biz mi gelelim' dediler. Korktuğumuz için akşam verdikleri adrese gittik. Ahmet Ö.'nün belinde silah, önündeki masada polis telsizi vardı. Bize elini uzattı ve korktuğumuz için elini öptük. Bir süre ayakta bekletildikten sonra oturduk. Ahmet Ö., 'İçeride sayısız mahkumum, dışarıdaysa benim için canını verecek kadar kendisini ispatlamaya hazır yüzlerce genç var' dedikten sonra yanımızdaki Ümit K., Ahmet K. ve Yusuf Can D.'yi yeğenleri olarak tanıttı. Ahmet Ö., 'Paraysa para, silahsa silah, adamsa adam, her davanızın arkasındayım. Bu yüzden küçücük beyinlerinizle bir halt yapmaya kalkmayın. Polis, savcı hepsi benim adamım' dedikten sonra, eşi olduğunu öğrendiğim Sevda T. isimli kadına seslenerek, 'Paşa'yı getir' dedi. Kadın elinde köpekle arkamızda durdu. Ahmet Ö., köpeği göstererek, '2 adam öldürdü. Bu köpek adam öldürmek için eğitildi. Anladınız mı?' dedi. Sonrasında bize, 'Benim yeğenlerim ne diyorsa ve ben ne emrediyorsam yapın. Aksi takdirde ceset yoksa, cinayet de yoktur. Demek istediğimi anladınız mı?' diyerek bizi korkuttu."

PARA VE EŞYALARINI ALINMASI KAMERADA

Sonraki süreçte üzerlerindeki baskının iyice arttığını ifade eden Abdullah Ç., 3 aracını 18 Şubat 2019'da şüphelilere teslim ettiğini, yine de kurtulamadığını öne sürdü. Abdullah Ç., belirli aralıklarla tehdit ve şantaj yöntemiyle para, cep telefonu ve elektrikli ısıtıcı dahil birçok malına el konulduğunu iddia etti. Ellerindeki paraların alınması ve ölüm tehditlerinin artması üzerine Döşemealtı ilçesindeki iş yerini kapattığını söyleyen Abdullah Ç., şüphelilerden şikayetçi oldu. 

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine yapılan araştırmada, şüphelilerin Abdullah Ç.'den aldıkları para ve eşyaların güvenlik kamerası kayıtlarına yansıdığı görüldü. Polis, belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyon sırasında Ahmet Ö. kaçmak isterken yakalandı. Şüpheli Ahmet Ö.'nün evinde silahlar ve bu silahlara ait çok sayıda mermi ele geçirildi.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİLER

Ahmet Ö., çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanırken, Ahmet K., Murat Ç., Şükrü E. adli kontrolle serbest kaldı. Diğer şüpheliler Tayir F., Ümit K. ve Yusuf Can D. ise bir ay cezaevinde kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı, şüpheli Ahmet Ö., Ahmet K., Ümit K., Yusuf Can D., Murat Ç. ve Tayir G. hakkında 'nitelikli yağma', Şükrü E. hakkında ise 'nitelikli tehdit' suçlamasıyla iddianame hazırlandı ve dosyasını ayırdı.  

Sanıklar, 8 Haziran tarihinde, Antalya 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıktı. Tutuklu sanık Ahmet Ö., duruşmaya SEGBİS aracılığıyla katılırken, tutuksuz sanıklar Ümit K. ve Yusuf Can D. salonda hazır bulundu. Diğer sanıklar Murat Ç., Tayir F., Ahmet K.'yi avukatları temsil etti. Sanıklar suçlamaları kabul etmeyerek, üzerlerine iftira atıldığını, güvenlik kameralarına yansıyan para alışverişinin oto alım satımından kaynaklandığını iddia etti. 

Mahkeme, sanık Ahmet Ö.'nün tutukluluğunun devamına karar vererek, duruşmayı erteledi. 

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA)

Etiketler:
 
Korkuteli Askerlik Şubesi'ne Alpaslan getirildi
 
Calista, Güvenli Turizm Sertifikası aldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Korkuteli Askerlik Şubesi'ne Alpaslan getirildi
KORKUTELİ Askerlik Şubesi Başkanlığı görevine Asteğmen Onur Alpaslan getirildi.
Alanya Caz Günleri TRT Müzik'te
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde geçen yılki Uluslararası Alanya Caz Günleri ...
Otomobil bahçeye daldı: 1 yaralı
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde kontrolden çıkan otomobilin yol kenarındaki ...
 
Alanya'da eve uyuşturucu baskını
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde jandarmanın yaptığı operasyonda bir kişinin ...
Antalyalı vekili şoke eden görev değişikliği
İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi’nin Hakim eşi Sabahat Bahşi’nin ...
Kamyona çarpan motosikletin sürücüsü yaralandı
ANTALYA'da bir iş yerinden geri geri çıkan kamyona çarpan motosikletin ...
 
'Denizin Dibinde Hatçem' türküsünün, oyun havasında seslendirilmesine tepki
TÜRK Halk müziği sanatçısı Sümer Ezgü, 'Denizin Dibinde Hatçem' türküsünün ...
Antalya'da sıcaktan bunalan denize koştu
ANTALYA'da sıcak havayı fırsat bilenler, dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili'ne ...
Koca'dan 'LGS' ve 'YKS' açıklaması
SAĞLIK Bakanı Fahrettin Koca, Liselere Geçiş Sınavı (LGS) ve Yükseköğretim ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva