Çuvala takıldı, balıkçılar kurtardı
Çuvala takıldı, balıkçılar kurtardı
Alex de Souza, Antalyaspor'da
Alex de Souza, Antalyaspor'da
Başkan Uysal’dan 19 Mayıs mesajı
Başkan Uysal’dan 19 Mayıs mesajı
Antalya 14. Uluslararası Tiyatro Festivali perde açtı
Antalya 14. Uluslararası Tiyatro Festivali perde açtı
18 Şubat 2023 Cumartesi - 10:35

'Yan tarafta kayınbiraderimin oğlu bağırıyordu, sonra sesi kesildi'

KAHRAMANMARAŞ merkezli 2 depreme, yaşadığı Hatay'ın Hassa ilçesinde yakalanan Edibe Gazel (70), "Bir gürültüyle uyandım, ne olduğunu anlamadım. Her yer çok sallanıyordu. Üzerime taş düştü. Bacağımı kıpırdatamadım. Yan tarafımdan kayınbiraderimin oğlu 'Beni kurtarın' diye bağırıyordu" dedi.

 Yan tarafta kayınbiraderimin oğlu bağırıyordu, sonra sesi kesildi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kahramanmaraş merkezli 2 depremin etkilediği illerde hastanelerin de hasar görmesi nedeniyle birçok hasta, tedavileri için diğer illere gönderildi. Binlerce depremzede ise gerek AFAD aracılığıyla gerek kendi imkanlarıyla bölgeden ayrıldı. Felaketin ardından Antalya'nın Manavgat ilçesine gelen depremzedelere sağlık hizmeti verilen merkezlerden biri de Manavgat Devlet Hastanesi oldu.

Depremin olduğu gün Antalya İl Sağlık Müdürü İsmail Başıbüyük'ün yaptığı organizasyon çerçevesinde, 'acil' koduyla hazırlık yaptıklarını anlatan Manavgat Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Deniz, "Acil servislerimiz, yataklı servisimiz, yoğun bakım ve ameliyathanelerde ekstra personel görevlendirilerek, yer açılarak hazırlıklarımızı yaptık. Aynı gün depremzedelerimiz gelmeye başladı. Şu ana kadar toplam 1750 depremzedemiz hastanemize başvurdu, 60 depremzedemize yataklı tedavi hizmeti verdik, 50 hastamızı ameliyatla tedavi ettik. Yoğun bakım ünitemizde ise 15 hastamız var. İlçe Sağlık Müdürlüğü ekiplerimiz ile de ilçemize gelen tüm depremzedelerimizin sağlık taramalarını yapıyoruz. Bunlarla birlikte hastanemiz rutin tedavi hizmetlerimiz de devam ediyor" dedi.

'ÇOCUKLARIMI SAĞ SALİM GÖRMEK İÇİN DUA EDİYORDUM'

Depremde 2 gün dışarıda kaldığı için 10 aylık kızının tedavisine Manavgat Devlet Hastanesi'nde devam edilen, Sütçü İmam Üniversitesi'nde güvenlik görevlisi olarak çalışan, evli ve 2 kız çocuğu babası Bünyamin Ak (45), depreme görevde yakalandığını söyledi. Depremin çok şiddetli olduğunu anlatan Ak, ailesiyle iletişim kuramadığı için büyük endişe taşıdığını ancak üniversiteye gelenler olduğu için onlara yardım ettiğini belirtti. Depremin Kahramanmaraş'ta olan bütün anılarını sildiğini söyleyen Ak, "Arkadaşlarla eve gittim ama trafik öyle yoğundu ki 3 saat falan sürdü eve gitmem. Eve giderken çocuklarımı dünya gözüyle sağ salim görmek için dua ediyordum. Durumları nedir bilmiyorum? Telefonla ulaşamıyorum, seslerini duyamıyorum. Eve giderken eş dost onların oturdukları yerleri gördüm, hep yerle bir olmuş. İşin doğrusu öyle olmasından çok korktum. Kendi ailem için korkarken, diğer tanıdıklarım için çok üzüldüm. Eve geldim, hanımı çocukları sağ salim gördüm dışarıda. Babam gelip evden çıkarmış onları. Onları gördüğüm zaman komşumuzun bir barakası vardı, onun altında bekliyorlardı" diye konuştu.

'ANTALYA'YA OTOBÜS KALDIRIYORLARDI'

Depremin ardından ilk 2 gün dışarıda kaldıklarını ve havanın çok soğuk olduğunu belirten Bünyamin Ak, "Manavgat'ta kayınbiraderim var. Mahallemizde AFAD ekipleri vardı, Antalya'ya otobüs kaldırıyorlardı, müracaat ettik, 'Otobüs hazır' dediler. Buraya geldik. Küçük kızım o 2 gün üşüttüğü için hastalandı. Şimdi onun tedavisini yaptırıyoruz. Doktorlara ve hastane personeline çok teşekkür ederim, her şeyimizle ilgileniyorlar" dedi.

'KOMŞULARIMIN ÇOCUKLARI KURTARDI'

Hatay'ın Hassa ilçesi Yukarı Abbas köyünde yaşayan, 8 çocuk ve 15 torunu bulunan Edibe Gazel, 10 yıl önce eşini kaybetti. Depreme tek başına yaşadığı evinde yakalanan ve üzerine tavan göçtüğü için yaralanan Gazel'in tedavisi Manavgat Devlet Hastanesi'nde devam ediyor. Gazel, yaşadıklarını "Bir gürültüyle uyandım, ne olduğunu anlamadım. Her yer çok sallanıyordu. Üzerime taş düştü. Bacağımı kıpırdatamadım. Komşularımın çocukları yardıma geldi, bana 'Sen acele etme biz seni kurtaracağız' dedi. Beni çıkardılar. Arabaya bindirdiler" diye anlattı. 

Depremden sonra enkazın altında ne kadar kaldığını hatırlamadığını söyleyen Edibe Gazel, "Yan tarafımdan kayınbiraderimin oğlu 'Beni kurtarın' diye bağırıyordu. Onu duyunca ben de bağırmaya başladım. Bir süre sonra onun sesi kesildi" dedi. 

2 kızı ve 1 oğlunun Manavgat'ta yaşadığını söyleyen Edibe Gazel, "Ben zaten Manavgat'a gelecektim. Karne tatilinde torunlarım gelmişti. Oğlum 'Götüreyim seni de' dedi. Ben her şeyimi hazırladım ama evimi bırakamadım. 'Birkaç gün daha kalayım, temizleyeyim, öyle geleyim' diye düşündüm. Onlar Manavgat'a geldi ben birkaç gün daha kalmak istedim sonra deprem oldu" diye konuştu. 

DEPREMDE 2 GUN DISARIDA KALDIGI ICIN 10 AYLIK KIZININ TEDAVISINE MANAVGAT DEVLET HASTANESI'NDE DEVAM EDILEN SUTCU IMAM UNIVERSITESI'NDE GUVENLIK GOREVLISI OLARAK CALISAN EVLI VE 2 KIZ COCUGU BABASI BUNYAMIN AK (45), DEPREME GOREV ESNASINDA YAKALANDIGINI SOYLEDI. (BASHEKIM MEHMET DENIZ - BUNYAMIN AK) (FOTO:MITHAT ABAKAN/MANAVGAT-DHA)

KAHRAMANMARAS MERKEZLI 2 DEPREME YASADIGI HATAY'IN HASSA ILCESINDE YAKALANAN EDIBE GAZEL (70), "BIR GURULTUYLE UYANDIM, NE OLDUGUNU ANLAMADIM. HER YER COK SALLANIYORDU. UZERIME TAS DUSTU. BACAGIMI KIPIRDATAMADIM. YAN TARAFIMDAN KAYINBIRADERIMIN OGLU 'BENI KURTARIN' DIYE BAGIRIYORDU. ONU DUYUNCA BEN DE BAGIRMAYA BASLADIM. BIR SURE SONRA ONUN SESI KESILDI" DEDI.(F.OTO:MITHAT ABAKAN/ANTALYA-DHA)

Mithat ABAKAN/ ANTALYA, (DHA)

 
Depremzedelerden kira komisyonu alınmıyor
 
Muratpaşa ekibi yaşadıklarını anlattı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Depremzedelerde fobik bozukluklar ortaya çıkabilir'
HATAY'daki evi depremde yıkılıktan sonra Burdur'da ailesiyle yurda yerleştirilen ...
Serik'te Hint keneviri operasyonu
ANTALYA'nın Serik ilçesinde polisin bir eve yaptığı baskında 140 kök Hint ...
Antalya'da feci kaza!
ANTALYA'da market dönüşü yolun karşısına geçmeye çalışırken TIR altında ...
 
Serik'te kan bağışı
ANTALYA'nın Serik ilçesinde vatandaşlar Kızılay'a kan bağışı yaptı.
Japon aileden depremzedelere yardım
KONYAALTI Belediyesinin, Antalya'ya gelen depremzedeler için oluşturduğu ...
Boksör Seren Ay, WBC kemerini satışa çıkardı
TÜRKİYE'nin ilk WBC gümüş kemeri sahibi boksör Seren Ay Çetin, depremzedeler ...
 
CHP'nin logo rengi Antalya'da aslına döndü
CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, 6 Şubat'ta yaşanın deprem felaketi ...
İnşaat mühendisleri, yıkımların nedenini anlattı
KAHRAMANMARAŞ merkezli depremlerin ardından Hatay ve Adıyaman'da hasar ...
Antalya'da ağırlanan depremzede sayısı 140 bine ulaştı
ANTALYA Valisi Ersin Yazıcı, kentte ağırlanan depremzede sayısının 140 bine ulaştığını söyledi.
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva