Demet Akalın'dan Zuhal Topal itirafı
Demet Akalın'dan Zuhal Topal itirafı
MAG’lar şimdi her yere ulaşacak
MAG’lar şimdi her yere ulaşacak
Konyaaltı'nda gönüllülerden resim sergisi
Konyaaltı'nda gönüllülerden resim sergisi
Kırmızı Takım'dan o isim arkadaşlarına veda etti
Kırmızı Takım'dan o isim arkadaşlarına veda etti
9 Nisan 2015 Perşembe - 12:06

'boşaltın' tebligatı alan esnaf, 2 işyerini ateşe verdi

ANTALYA Muratpaşa Kaymakamlığı tarafından gönderilen 'işyerlerinizi boşaltın' tebligatı alan esnaf, kararı protesto için 2 işyerini ateşe verdi.

 boşaltın  tebligatı alan esnaf, 2 işyerini ateşe verdi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Olay, saat 00.30 sıralarında Muratpaşa İlçesi, Lara Kamplar Bölgesi olarak bilinen Lara Beach'te meydana geldi. Muratpaşa Kaymakamlığı tarafından dükkanları boşaltmaları için sahilde bulunan 33 esnafa tebligat gönderildi. Kararı protesto için bir araya gelen esnaf, ilk olarak 9 numaralı Sandal Kafe adlı işyerini ateşe verdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Esnaf, alevlere müdahale etmeye çalışan itfaiye ekiplerine engel olmak istedi. Polisin esnafı ikna etmesinin ardından itfaiye ekipleri alevleri ağaçlık alana sıçramadan kontrol altına alarak söndürdü. 

Polis, uzun süre esnafı evlerine gitmeleri için ikna etmeye çalıştı. Esnaf ise mağdur olduklarını belirterek, belediye başkanı ve yetkililerin olay yerine gelmesini istedi. Polisin uzun uğraşları sonucu kalabalık grup ikna edilerek evlerine gönderildi.

Yaklaşık 1 saat sonra aynı bölgede ikinci bir işyeri daha ateşe verildi. İtfaiye ekipleri kısa sürede yangına müdahale ederek kontrol altına aldı. Polis sahilde geniş güvenlik önlemi aldı.

ANTALYA MURATPASA KAYMAKAMLIGI TARAFINDAN GONDERILEN 'ISYERLERINIZI BOSALTIN' TEBLIGATI ALAN ESNAF, KARARI PROTESTO ICIN 2 ISYERINI ATESE VERDI.(FOTO:YUSUF UNAL/ANTALYA-DHA)

TÜREL'DEN AÇIKLAMA
ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, bugün sabaha karşı yangın çıkan Lara Beach Park'ta tahliyelerin yasal zorunluluk olduğunu belirterek, “Bu zorunluluk yerine getirilmediği için Milli Emlak Genel Müdürlüğü bugüne kadar birikmiş 6 milyon lira ve her gün için 30 bin lira ceza tahakkuk ettirmiştir. Taksimetre çalışır gibi" diye konuştu.


Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan ayı olağan toplantısı, Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü'nde yapıldı. Gündem görüşmeleri öncesi söz alan CHP Grup Sözcüsü Ruhi Beşiktaş, sabaha karşı işyerlerinde yangının da çıktığı Lara Beach Park'ta esnafın iki gündür sürdürdüğü eylemi gündeme getirdi. 

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Türel, hukuki bir zorunluluğu yerine getirdiklerini söyledi. Lara'da tahliyelerin olmaması için milletvekilliği döneminde de esnafa sahip çıktığını anlatan Başkan Türel, “Lara plajı Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Bekir Kumbul tarafından Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nden kiralanarak Zeytur adlı firmaya ihale edilmişti. Firma süresi boyunca işletilmiştir" diye konuştu. Sonrasında firmanın isim değişikliğine giderek alt kiracılarıyla bölgede faaliyet gösterdiğini anlatan Türel, “Fakat benim belediye başkanı olmadığım dönemde, CHP görevdeyken burada Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi'nin protokol yükümlülüklerini yerine getirmemesi nedeniyle protokolü feshetmiştir" dedi. 

Kendisinin göreve gelmesinin ardından protokol feshinin sözleşmenin sona ermesi anlamına geldiği şeklinde bir değerlendirme yaptıklarını aktaran Türel, fakat sözleşmenin fiilen bitmesinin ancak tahliyelerin gerçekleşmesiyle mümkün olduğunun ortaya çıktığını söyledi. Bu durumdan kaynaklı Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün Büyükşehir Belediyesi'ne bugüne kadar 6 milyon lira ceza işlettiğini ve her gün için 30 bin lira ceza tahakkuk ettirdiğini belirten Başkan Türel, “Taksimetre çalışır gibi Büyükşehir çok ciddi maddi yükümlülük altına girmiştir. Bu nedenle sözleşme feshi tahliye şartına bağlı olduğu için bu tahliyeleri gerçekleştirmek zorundayız" dedi. Tahliyelerin ancak işletmecilerin Büyükşehir'in karşı karşıya olduğu maddi yükümlülükleri karşılamasıyla mümkün olabileceğini belirten Türel, “6 milyon lira biriken ve her gün de 30 bin lira ödesinler, tahliye noktasında gereken adımları tekrar gözden geçirelim" çağrısında bulundu. 

Aksi durumda kamu zararı oluşacağını kaydeden Türel, sözleşmenin tahliyelerle birlikte fiilen sona ermesinin ardından alana ilişkin Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nden tahsis talebinde bulunacaklarını açıkladı.

ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYE BASKANI MENDERES TUREL, BUGUN SABAHA KARSI YANGIN CIKAN LARA BEACH PARK'TA TAHLIYELERIN YASAL ZORUNLULUK OLDUGUNU BELIRTEREK,
ANTALYA, (DHA) 
 

 
AKP'deki son Alevi de gitti
 
35 şüpheli adliyeye sevk edildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AÜ Çevre Hizmet Ödülleri-2014 sahipleri belli oldu
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi ...
Gülay'dan spor lisesine ziyaret
ANTALYA İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, Muratpaşa Spor Lisesi'ni ziyaret etti
Dağcılar Sivridağ'da buluştu
KAYA Tırmanış İhtisas Kulübü (KATİK) 3'ncü Grup Tek İp Boyu Geleneksel ...
 
Sıra 'Şiir Atölyesi'nde
MAVİ Kitap Yayınevi tarafından kurulan 'Şiir Atölyesi', çalışmalarına ...
Kamyonla otomobil çarpıştı: 2 yaralı
ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde kamyonla otomobilin çarpıştığı kazada, 2 kişi yaralandı.
Medreseden ilk konser
TARİHİ Karatay Medresesi'nde müzik çalışması yapan 'Karatay Medresesi ...
 
Antalyalı mankenler Rus klibinde
RUSYA'nın popüler dizi oyuncusu aynı zamanda şarkıcı Vilademir Silivanov, Kemer'de klip çekti.
Emekcil anısına sergi
GÜZEL Sanatlar Derneği tarafından (GÜSAD) kurucu Esen Emekcil'in anısına ...
Yayaya çarpıp kaçan sürücü 5 ay sonra yakalandı
ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde yayaya çarparak yaralanmasına neden olan ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva