Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
21 Ekim 2017 Cumartesi - 20:51

1 yılda 80 kilo verdi

ANTALYA'da mide küçültme ameliyatı olan Türkçe öğretmeni 33 yaşındaki Naime Cebeci, 1 yılda 80 kilo vererek, 146 kilodan 66 kiloya düştü.

1 yılda 80 kilo verdi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya'da üniversite hazırlık yıllarında kilo sorunu başlayan, tiroid ve diyabet hastalığı ile mücaele eden Naime Cebeci, uzun yıllar yaptığı diyet ve farklı yöntemlerden sonuç alamadı. Verdiği kiloları kısa sürede alan, kiloları nedeniyle rahatsızlıkları dayanılmaz noktaya ulaşan Naime Cebeci, yakınlarının tavsiyesiyle Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç.Dr. Ayhan Mesci ile temasa geçti. Doç.Dr. Mesci'nin muayene ve tetkiklerinden sonra ameliyata karar verildi. 1 yıl önce laparoskopik yöntemle yapılan ameliyatla Cebeci'nin midesi küçültüldü.

80 KİLO VERDİ

Ameliyat ardından beslenme danışmanıyla sıkı işbirliği yapan Naime Cebeci, 1 yılda 146 kilodan 66 kiloya düştü. Aşırı kilolarından dolayı büyük sıkıntılar çektiğini anlatan Naime Cebeci, 1 yıl önce 146 kiloya ulaştığında hayatı kendi için ne kadar zorlaştırdığının farkına vardığını, bir karar alması gerektiğini anladığını söyledi. Cebeci, şöyle dedi:

"Kendimce uygulamaya çalıştığım kilo verme yöntemlerini uyguladıktan kısa süre sonra verdiğim kiloları hızla aldığımı fark ettim. Başarılı olamıyordum. Araştırmalarım sonunda mide küçültme (tüp mide) ameliyatından haberdar oldum. Bu alanda Ayhan Mesci hocanın çok başarılı olduğunu duydum, çok iyi bir ekiple çalıştığını öğrendim. Kendisiyle tanışmaya ve böyle bir adım atmaya karar verdim. Kendisiyle konuşup bilgiler aldıktan sonra ameliyat olmaya karar verdim. Ailem, arkadaşlarım ve çevrem beni çok destekledi."

"HER ŞEY DAHA GÜZEL OLACAK"

Kendisi için en doğru kararı aldığını anlatan Naime Cebeci, kilo vermeye devam ettiğini anlaktırken, "Sağlıklı bir yaşam sürüyorum. Aktif spor yapıyorum. Yaşam kalitemi artırdım. Beni gören öğrencilerim ve arkadaşlarım tanımıyor, şaşırıyorlar. Benim adıma çok mutlu oluyorlar. Ben de onlardan aldığım güzel tepkiler sayesinde mutlu oluyorum. Doktoruma ve aileme beni destekledikleri için teşekkür ediyorum. Bu cesaret isteyen bir şey, sonuçta ameliyat oluyorsunuz, ama bazen de hayatta cesur olmanız gerekiyor. Bu cesareti gösterdim ve kendim için en doğru kararı aldığımı düşünüyorum. Hayatım eskisine göre çok daha güzel oldu. Bundan sonra her şey daha güzel olacak" diye konuştu.



BAŞARI İÇİN TAKIM OLMAK ŞART

Ameliyat öncesi ve sonrasında bir ekiple çalıştıklarını, tek başına cerrahi müdahaleyle bu başarının yakalanamayacağını söyleyen Naime Cebeci, şöyle devam etti:

"Doç.Dr. Ayhan Mesci, ameliyat öncesi ve hazırlanışım sırasında tıbbi destek aldığım hemşire İlkay Artuç ve ameliyat sonrasında beslenme rejimimi benimle her gün takip edip sağlıklı kilo vermeme yardımcı olan diyetisyen Pınar Seyrek ile uyumlu bir takım oluşturduk. Diyetisyenimin tavsiyeleri, ameliyat sonrası az fakat dengeli beslenmem için uyguladığı rejimi, beslenme sıklığı, sağlıklı besinlerle ayakta kalmamı sağladı. Şu an spor da yaparak sıkılaşmamın önünü açmış oldu."

LAPAROSKOPİK AMELİYAT YÖNTEMİ

Ameliyatı gerçekleştiren Doç. Dr. Ayhan Mesci ise, hastanın aşırı kiloları nedeniyle yürüyememe, nefes alamama, solunum sorunlarıyla kendilerine başvurduklarını söyledi. Doç.Dr. Mesci, şöyle konuştu:

"Hastamıza halk arasında 'kapalı ameliyat' olarak bilinen laparoskopik ameliyat yöntemi uyguladık. Özel cihazlarla karın içine girilen ince çubuk borularla bu ameliyatı gerçekleştirdik. Bu yöntemle hastamızın midesini küçülttük ve bağırsaklarda yeni bir yol düzeni oluşturduk. Bu müdahale ile midenin hacmi küçültüldü ve gıdaların emilimi azaldı. Böylelikle kişinin yemek yeme kapasitesi, kilolu olmayan bir kişinin yiyebileceği miktara getirildi. Hastamız da kilo vermeye başladı."



 Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA)- 

Etiketler:
 
Kumluca'da yangın
 
Onur ödülleri verildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Endoskopik ultrasonografi ile tereyağından kıl çeker gibi biyopsi
Gastroenterolojik hastalıkların teşhisinde en büyük yardımcı endoskopik ...
Meme koruyucu cerrahi emzirmek için engel değil
Toplumda her 8 kadından 1’inde ortaya çıkan meme kanserinin görülme oranı ...
Düzenli spor bu korkulara iyi geliyor
MEMORİAL Antalya Hastanesi Psikiyatri Bölümü'nden Uz. Dr. Nehir Kürklü, ...
 
'Korkma farkında ol, geç kalma'
ANTALYA'da, meme kanserine karşı 'Korkma Farkında Ol' sloganıyla farkındalık ...
47 yıllık eşine böbreğini verdi
ANTALYA'da 72 yaşındaki Mehmet Çay, 47 yıllık eşi 62 yaşındaki Saadet Çay'a böbreğiyle sağlık verdi.
Meme kanserinde erken tanı için öneri
“Meme Kanserinde Erken Tanı İçin Her Ay Ayna Karşısında 5 Dakika”
 
Coşkun Göğen'in sağlık durumu iyi
ANTALYA'da, kalp damarlarının tıkalı olması nedeniyle önce anjiyo, ardından ...
Hayatı hastane odalarında geçiyor
ANTALYA'da oturan 43 yaşındaki Şehbal Civeleker'in oğlu 19 yaşındaki Yağız ...
Hepatit E virüsünün en sık görüldüğü il Van
VAN Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Bölümü ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva