AKM'de klarnet keyfi
AKM'de klarnet keyfi
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
12 Mayıs 2015 Salı - 13:44

1000 kişiye sosyal kart

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Vakıfbank işbirliğiyle hayata geçen ilk etapta 1000 kişinin yararlanacağı ve 4 kişilik bir aileye temel ihtiyaçlarını karşılaması için 100 lira yatırılacak 'Sosyal Kart' projesinin tanıtımını gerçekleştirdi.

1000 kişiye sosyal kart
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 4 kişilik aileye aylık 100 lira yardım sağlayacak 'Sosyal Kart' tanım toplantısında "Halka yapılan insani yardımları 'rüşvet' diye niteleyenler seçimden sonra banknot matbaasını çalıştırıp para dağıtacaklarını ilan ediyorlar. Banknot matbaasının çalışması enflasyonun hortlaması demektir" diye konuştu.

Belediyeciliğin her alanında iddialı olacaklarını belirten Başkan Türel, "Sosyal belediyecilikte de çığır aşacağımızı beyan etmiştim" dedi. Engelli bireylerin, ihtiyaç sahibi ailelerin yanında olacaklarını söyleyen Menderes Türel, sosyal belediyeciliğin Ak Parti iktidarıyla yerel yönetim anlayışı içinde önemli bir yer tutmaya başladığını, çok başarılı uygulamaların söz konusu olduğunu dile getirdi.

'YALAN VAATLERDE BULUNMADIK'

Başkanlığının ilk döneminde, engelli rehabilitasyon merkezinin temelini attıklarını, evde bakım hizmeti, ücretsiz sağlık hizmeti gibi uygulamaları başlattıklarını belirten Başkan Türel, "Bunların önemli bir kısmı yarım kaldı. Bu defa 1 yıl içinde rehabilitasyon merkezimizi, engelli destek merkezimizi geliştirdik" dedi. 'Sosyal Kart' projesinin Büyükşehir için bir ilk olduğunun altını çizen Türel, böylelikle seçimlerden önce vermiş oldukları sözlerden fazlasına geçmeyi başardıklarını kaydetti. Başkan Türel şöyle konuştu:

"Biz yoksul vatandaşımızı, ihtiyacı olan vatandaşımızı istismar ederek seçim kazanmadık. Biz başkaları gibi yapamayacağımız vaatlerde de bulunarak seçime girmek gibi bir anlayışı sergilemedik. Biz şunu çok iyi biliyoruz. Türk milleti onurlu bir millettir. Bu onurlu milletini karşısına seçim rüşveti gibi vaatlerde çıkmak ayıptır. 'Bu bize yakışmaz' dedik hep. Biz hiçbir zaman 100 bin kişiye iş gibi yalan vaatlerle seçim atmosferinde bulunmadık. Ben bugüne kadar ne söz verdiysem, şükürler olsun yapabilmeyi başardım. Hatta daha da fazlasını yaptım."

Sosyal Kart uygulamasının toplumun yoksul kesimlerini istismar etmeyi değil, 'sağ elin verdiğini, sol elin görmediği' anlayışıyla ortaya koyduğunu belirten Türel, ilk kez hayata geçen bu projeden ilk etapta 1000 ailenin yararlanacağını açıkladı. 'Sosyal Kart'ın, kredi kartı özelliklerine sahip olduğunu belirten Başkan Türel, bu karta belediyenin her ay 2 kişilik aileler için 50 TL, 3 kişilik aileler için 75 TL ve 4 kişilik aileler için 100 TL yükleme yapacağını söyledi. Türel, kartla sadece temel gıda, temizlik ve kırtasiye harcamaları yapılabileceğini, lüks tüketim harcamalarına kartın izin vermediğini söyledi.

YARARLANAN SAYISI DA BÜTÇE DE ARTACAK

Karta Belediye tarafından yüklenecek meblağların başlangıç rakamları olduğunu dile getiren Menderes Türel, "Sistemi yerli yerine oturtmamız gerekiyor. Sistemi ayakları üzerinde sağlam şekilde işleyecek hale getirmemiz gerekiyor. Daha sonra sistem devreye girdikten sonra ihtiyacı göreceğiz. Sonraki aşamada ihtiyaca göre bu karttan istifade eden aile sayısı artacak ve bütçe imkanımıza göre desteklerimiz de her geçen sene çoğalacaktır" diye konuştu.

'Sosyal Kart' uygulamasıyla artık, 'ihtiyaç sahibini kendi ihtiyacının herhangi bir marketten istediği zaman karşılayabileceği', 'vatandaşa daha saygılı' bir sisteme geçildiğini belirten Türel, kartın ilk 1000 kullanıcısına bu hafta içinde ulaştırılacağını söyledi. Kartın kimlere verildiği Büyükşehir Belediye Başkanı olarak kendisinin dahi bilmediğinin altını çizen Türel, "Önemli olan ona yapacağımız desteği siyasi değil bir insani görev olarak yerine getirmektir" dedi. Bu nedenle tanıtıma kart sahibi olan kimseyi davet etmediklerini hatırlatan Başkan Türel, şunları söyledi:

"Bu hizmetimiz bizim garip olan vatandaşımıza şu veya bu sebeple ihtiyacı olan ailelere gösterdiğimiz hassasiyetin göstergesidir. Biz komşusu açken tok yatanlardan, biz vatandaşı seçimden seçime hatırlayanlardan değiliz. Biz hiçbir zaman gündüz salonlarda atanlardan akşam unutanlardan olmadık, olmayacağız. Türkiye'de sosyal hizmeti ilk defa Ak Partili belediyeler başlatmıştır. Devletin sosyal politikası da ilk defa Ak Parti hükümetleriyle hayata geçirilmiştir. Engelli vatandaşlarımızın ailelerine Ak parti iktidar oluncaya kadar bir tek kuruş dahi yardım etmek devletimizin aklına gelmemişti. Biz bunları başarmanın bir insanlık görevi olarak onurunu yaşıyoruz."

YİNE SEÇİM YİNE BOL VAAT

Türkiye'nin yeni bir seçim döneminde olduğunu belirterek konuşmasını sürdüren Türel, "Yine bakıyoruz, bol bol vaat. Çok kolay, asgari ücret 1500'de, 2 bin 500'de, 5 bin 500'de. Ama bunu yaptıktan sonra Türkiye'yi geçmişte olduğu gibi 70 cente muhtaç ülke haline getirirseniz o zaman o yaptığınız asgari ücretin geri dönüşü bize, belki, bir şişe suyun bedeli 3 lira, 5 lira olarak geri gelir ki, bunu hiçbir şekilde kabul edemeyiz" şeklinde konuştu. Partisinin sosyal destekleri seçimler öncesi vaat konusu yapmadığını belirten Başkan Türel, "Günde 4 doların altında gelire sahip olanlarını nüfusa oranı 2002'de yüzde 30 civarındaydı. Bugün sadece nüfusun yüzde 2'sidir. Yoksulluk edebiyatı yapanlar bu rakamları hiç telaffuz etmezler. Yoksulluk rakamlarını çarpıtarak söyleyeler bunlara hiç değinmezler" dedi. Ak Parti hükümetlerinin sosyal politika tedbirlerinin muhalefet partileri tarafından 'Halka sadaka dağıtılıyor. Rüşvet veriyor' şeklinde istismar edildiğini belirterek açıklamalarını sürdüren Türel, "Şimdi ise halka yapılan insani yardımları 'rüşvet' diye niteleyenler seçimden sonra banknot matbaasını çalıştırıp para dağıtacaklarını ilan ediyorlar. Banknot matbaasının çalışması enflasyonun hortlaması demektir. Ama millet bunu bilmiyor diye utanmadan, sıkılmadan dile getiriyorlar" diye konuştu.

TÜRKİYE 2009 YILININ ANTALYASINI YAŞIYOR

Antalya'nın 2009 yılında gerçekleşen yerel seçimlere '100 bin kişiye iş. Bedava elektrik' gibi vaatler eşliğinde gerdiğini, sürecin 'Merak etme hemşerim Antalya Ankara'dan zengin' sloganıyla sona erdiğini anlatan Türel, "Ama sonuçta işçinin maaşından kesilen vergiyi bile ödemeden çekip gittiler" dedi. Bugün Türkiye'nin 6 yıl önce Antalya'da yapılanın aynısını yaşadığını söyleyen Türel, "Biz sosyal yardım vermekle övünmeyiz. İnsani görevimiz. Bizim asıl hedefimiz Antalya'da bir tek işsiz bir tek yoksul kalmamasıdır" dedi. Yoksulluğu ancak ortaya koydukları vizyon projeler ve başlattıkları yatırımların ortadan kaldıracağını belirten Türel, "Yoksulluk ancak yatırımla ortadan kalkar. Bunun başka bir formülü yok. Bugün muhalefetin ortaya koyduğu vaatlere baktığımızda Türkiye'nin yatırım bütçesi sıfırlanıyor. Yatırımın sıfır olması zenginliğin fakirliğe dönüşmesi demektir. Sosyal yardım ya da yoksulluğu ortadan kaldıracak yatırım projelerinde bizimle yarışamayanlar ancak desteksiz vaatlerle halkını huzuruna gelebiliyorlar" diye konuştu. Türel, konuşmasını "Özellikle 'Sosyal Kart' projemizle Antalya gördük ki onlar konuşur biz yaparız. İşte yapıyoruz" sözleriyle tamamladı.

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA) -

 

 
Patara Plajı renklendi
 
ANTDOB sahnesindeki son temsil 'Türküyem'
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
taşeron işcisi 13 Mayıs 2015 Çarşamba 10:59

bir tek işsiz kalmaması demişssin başkanım. allahını seversen. 3800 taşeron işçisini sen atmadın mı işten? insanların ekmeğiyle oynamadın mı ? kanser hastasını sürmedin mi. bügünlerde gelip gececek. akaydını sevmen ama. adam senın yaptıgın işçi kıyımını hiç yapmadı. akp ye oy verdğimize pişman ettiniz. sırf hoca döneminde işe girdik diye işten çıkarıldık.

Yorumu oyla      4      4  
başkanım 12 Mayıs 2015 Salı 14:47

büyükşehir çalışanları arazi tazminatı alamıyor. sds de çok düşük bu kartlardan bizede dağıtın

Yorumu oyla      5      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Üniversiteli gençler Athena ile coştu
BU yıl 18'incisi düzenlenen Uluslararası Akdeniz Gençlik Şenliği'nin ilk ...
Atıcılar Demre'de yarıştı
DEMRE'de Avcılar Atıcılar Derneği tarafından bu yıl 4'üncüsü düzenlenen, ...
Öğrenciler şenlikte resim yaptı
ANTALYA'nın Elmalı İlçesi'ne bağlı Bayralar Mahallesi Durmuş Yener İlkokulu'nda ...
 
Kumluca'da davul zurna kursu açıldı
ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından davul- zurna kursu açıldı.
Hakimden ibretlik cevap
ANTALYA Birinci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Nihat Altuğ, çocuğunun tedavisi ...
Koç Fest 2016 finali Antalya'da
KOÇ Holding Kurumsal Marka Müdürü Okyar Tuncel, Türkiye Koç Fest Üniversiteler ...
 
Düzlerçamı'nda Yörük Festivali
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi ile Antalya Yörükler Derneği işbirliğiyle ...
Gürcü gelin 100 bin lirayı alıp kaçtı
ANTALYA'da fabrika işçisi Süleyman Toran, dini nikahla yaşadığı Gürcistan ...
Engelliye doğru yaklaşım eğitimi
ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde Milli Eğitim Müdürlüğü ile Alternatif Yaşam ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva