Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
19 Temmuz 2018 Perşembe - 11:34

15 Temmuz gecesi neden MİT'e gitti?

Eski Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde saldırıya uğrayan MİT binasında yaşadıklarını ilk kez detaylı olarak anlatırken MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın başbakanın (Binali Yıldırım) telefonu sonrası yaptıkları toplantıdan ayrıldığını anlattı.

15 Temmuz gecesi neden MİT e gitti?
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Dönemin Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in 15 Temmuz darbe girişimi gecesi MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile görüştüğü biliniyordu. Habertürk’te soruları yanıtlayan Mehmet Görmez o gece neler yaşandığını ilk kez detaylı olarak anlattı.

Görmez o gece MİT binasında olmasının sebebini şöyle anlattı: “Benim o gece orada olmamın nedeni biz yine 2013 yılında DEAŞ’ın ortaya çıkışıyla bir inisiyatif kurduk. Dünyadaki 200 büyük alimden oluşuyordu. 10 kişilik temas grubu oluşturuldu. Temas grubu üyelerinden biri Muaz el-Hatip. 3 ayda bir toplanıyorduk. Bana ‘Bende bilgiler var’ dedi. ‘Bunları cumhurbaşkanımızla paylaşmam lazım yardımcı olur musunuz?’ dedi. ‘Ben de cumhurbaşkanımız yoğundur’ dedim. Bu 15 Temmuz’dan 3-4 gün öncedir. İlk bir randevu verdi MİT Müsteşarı. Sonraki randevu 15 Temmuz günü akşam 20.30. Ben nikah şahitliğinden hemen sonra çıkacaktım. Dediler ki ‘Sayın müsteşar başka bir yerde hocamız ayrılmasın.’ 

Başbakan arayınca Fidan kalkmış
Mehmet Görmez randevu sırasında yaşadıklarını da şöyle aktardı: “Muaz el-Hatip ile gittik. Mit Müsteşarı geldi. Tedirgin hali vardı. Sordu ‘Misafir ne kadar zaman istiyor.’ Dedi ki ‘Hocam mümkünse 20 dakikada bitirsin.’ Muaz el-Hatip sunumunu yaparken sürekli notlar geliyordu. Kendisi önemli konular takip ediyordu. Mekan değiştirdik, orada görüşülen konuları maddeler halinde görüştük. Oradan aldığı şeyleri, talimata geçirmek için notlar alıyordu Müsteşarımız. Sonra ‘Beni Genelkurmay başkanına bağlayın’ dedi. Bağlayamadılar. Biraz sonra artık saat 22.00’yi geçti. Bize ‘Kısa tutun’ dedi. Ama biz hocalar sözü uzatıyoruz tabi. Bir süre sonra ‘Sayın Başbakan arıyor’ dediler. Bir kaç cümle duyar duymaz. ‘Hocam buradan ayrılmayın, burada oturun, dua edin’ dedi ve bizi terk etti. Biz anlam veremedik. Bir kaç dakika sonra helikopter sesleri duymaya başladım. Ben kalktım oradaki görevlilere ‘Ne oluyoruz’ dedim. ‘Bir saldırı ile karşı karşıyayız’ dediler. ‘Müsteşarımız karargahına geçtiler’ dedi. İkinci bir ses geldi, ‘Sığınağa inmemiz gerekiyor’ dedi. Hakan Fidan ‘Ben her an ayrılabilirim’ demişti, o cümleyi kurduğunu hatırlıyorum. Sığınağa giderken eşim aradı. ‘Darbeden söz ediliyor’ dedi. Aşağı iner inmez arkadaşlar ‘Benim Diyanet’e gitmem lazım’ dedim. ‘Güvenlik sorunumuz var olmaz’ dediler. Bir zırhlı araç getirdiler kapıya. Telefon çaldı. Arayanın peşine düşmedim. Numarayı verdim, gereğini yaptıklarını düşünüyorum. ‘Bu gece Türkiye Cumhuriyeti tarihinde çok önemli bir gece, beni 3-5 dakika dinlemeniz gerekiyor’ dedi. Ben bir vatandaşım dedi. ‘O zaman otur duanı yap’ dedim. Bir kez daha çaldı. Arkadaş ‘Açmayın yer tespiti yapıyor olabilir, telefonu iptal edin’ dedi. Eşim aradı ‘Neredesin, eve gelme, evin çevresi tekin görünmüyor’ dedi. ‘Büyük kızımızla buluşalım’ dedi. Tekrar o ses aradı. Ben tekrar kapattım. Kızım telefonu tamamen kapattı. Başka telefona geçtik.”

Etiketler:
 
Antalya turizminde yeni rekor
 
Cumhuriyet muhabirine hapis cezası
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu hakkında soruşturma
CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, ...
600 işçi, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı
İZMİR'in Aliağa ilçesindeki Star Rafinerisi şantiyesinde çalışan yaklaşık ...
O kedicik Şener Şen'in yeğeni çıktı
Adnan Oktar ve grubuna yönelik operasyonda yeni bir gelişme daha yaşandı. ...
 
Çatıdaki genç polisi ve itfaiyeyi alarma geçirdi, gerçek başka çıktı
MANİSA'nın Turgutlu ilçesinde, dört katlı apartmanın çatısından ayaklarını ...
Efsane 19 Mayıs Stadı'nın yıkımı başladı!
Ankara 19 Mayıs Stadyumu'nda yıkım işlemleri başladı.
CHP'de kurultay için imzalar toplanıyor!
CHP’de genel başkan değişimi isteyen partililer, olağanüstü kurultay toplanması ...
 
Aracın altında sürüklenen cesedi 500 metre ileride fark etti
Dinar'da Badem Festivali
Öğrenci yurdunda korkutan yangın
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva