AKM'de klarnet keyfi
AKM'de klarnet keyfi
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
11 Temmuz 2022 Pazartesi - 13:41

2 sevgiliye 42,5'ar yıl hapis cezası

ANKARA'da Dilek Ece Aydemir'in erkek arkadaşı Mustafa Saydam'ın, 12 ve 13 yaşlarındaki 2 kız çocuğuna cinsel istismarda bulunmasıyla ilgili dava sonuçlandı.

2 sevgiliye 42,5 ar yıl hapis cezası
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Saydam, 'cinsel istismar' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından, Aydemir de iki suça iştirakten toplam 42 yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırıldı. Mağdurlardan M.A.'nın annesi F.T. "Bu kadar ceza verilmesine çok sevindim. Davadan vazgeçmemiz için bizimle çok uğraştılar. Ben hiçbir şekilde davamdan vazgeçmedim. 'Ölsem de vazgeçmeyeceğim' dedim. Kimse davasından vazgeçmesin" dedi. 

Geçen yıl Sincan ilçesinde meydana gelen olayda Dilek Ece Aydemir, üst kat komşularının kızı N.U. (13) ile onun yanına misafirliğe gelen kız arkadaşı M.T.'yi (13),  'Kahvaltı yapacağız' diyerek, erkek arkadaşı Mustafa Saydam'ın yanına götürdü. Mustafa Saydam ve Dilek Ece Aydemir, daha sonra 2 kızı taksiyle kiraladıkları günlük eve götürdü. Mustafa Saydam'ın, evde zorla içki içirip, darbettiği 2 kıza cinsel istismarda bulunduğu iddia edildi. Binada görevli kapıcının sesler üzerine zile basmasının ardından Mustafa Saydam, 2 kızı bıraktı. M.T.'nin durumu anlattığı annesi F.T.'nin şikayeti üzerine Mustafa Saydam ile kız arkadaşı Dilek Ece Aydemir, polis tarafından yakalanıp, mahkemece tutuklandı.

'HAYAL DÜNYASINDA DÜŞÜNÜYORLAR'

Ankara 1'inci Batı Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanan sanıklar, karar duruşmasında hakim karşısına çıktı. Mustafa Saydam, son savunmasında, "Atılı olan suçlarda bir çoğunda haklılık payı vardır. Hayal dünyasında tecavüze uğradıklarını düşünüyorlardır. Ancak ben yapmadım. Benim maddi durumum iyidir. Ben 22 tane ülke gezmişim. 4 tane yabancı dilim vardır. Beraatımı ve tahliyemi talep ederim" dedi.

Sanık Dilek Ece Aydemir ise, "Ben kimseyi zorla bir yere götürmedim. O gün kahvaltıya gittik. Mustafa bize 'günlük eve gidelim, alkol içeriz, hamburger yeriz' dedi. Ben de mağdurlara 'gidelim mi' diye sordum. Onlar da kabul edince birlikte gittik. Ben bu olayda mağdurum. Ben üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum. Uzun zamandır tutukluyum. Beraatımı ve tahliyemi talep ederim" dedi.

42 YIL 6 AY HAPİS

Mahkeme heyeti sanık Mustafa Saydam'a, N.U. ve M.T.'ye yönelik 'nitelikli cinsel istismar' eyleminden toplam 30 yıl ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan da 12 yıl 6 ay olmak üzere 42 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Sanık Dilek Ece Aydemir de aynı suçlara iştirakten 42 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

'BU KADAR CEZA VERİLMESİNE ÇOK SEVİNDİM'

DHA'ya konuşan M.T'nin annesi F.T. (43), "Bu tarz olayları izlediğimde üzülüyordum. Çok ağladığım çocuk olmuştur. Bir gün benim de başıma geleceğini düşünmemiştim. Her ikisi de 40 yılın üzerinde ceza aldılar. Ben bunlara bu kadar ceza verilmesine çok sevindim. Hiç kimse hiçbir anne davasından vazgeçmesin. Davadan vazgeçmemiz için bizimle çok uğraştılar. Ben hiçbir şekilde davamdan vazgeçmedim. Ölsem de vazgeçmeyeceğim dedim. Ben hiçbir şekilde iyi hal indirimi yapılmasını ya da aftan yararlanmalarını istemiyorum ki başka çocuklar da zarar görmesin"  dedi. 

N.U’nun babası Ö.U. (39) da, "Allah kimsenin başına vermesin. Çocuğumun psikolojisi tamamen bitik şu anda. Derslerinin ortalaması yüksekti. Şimdi sınıfı zor geçti. Kimse bu gibi olaylarda davasından vazgeçmesin. Kazandık" dedi.

'AYNI CEZA TAKDİR EDİLDİ'

Avukat İbrahim Ethem Yiğit, sanıkların nitelikli cinsel istismar suçundan ceza aldıklarını söyleyerek, "Kadın olan sanık da aynı cezayı aldı; ama kadın burada eylemi gerçekleştiren kişi olarak değil suça iştirak eden kişi olarak bu cezayı aldı. Dolayısıyla onun erkek şahıstan durumu nitelik itibarıyla biraz farklı olsa da suça iştirak etmesi bakımından ona da aynı ceza mahkemece takdir edildi. Esas olan bundan sonra hedeflenmesi gereken şey bu çocukların toplum hayatına tekrar nasıl kazandırılacağı ve nasıl alışacağı. Eğitim hayatlarına nasıl devam edeceği üzerinde durmamız gerektiğini ifade etmiştik. Savunmalarımızı bu yönde yaptık. Mahkeme de böyle takdir etti" ifadelerini kullandı.

Vuslat AY-Caner ÜNVER/ ANKARA,(DHA)-

 
Ormanda ateş yakarak piknik yapan 8 kişiye ceza
 
Esen: Afetlere karşı hazırlanıyoruz
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
3 arkadaş tatil yolunda can verdi
İSTANBUL-İzmir Otoyolu'nun Balıkesir batı gişeleri yakınında bariyerlere ...
Gürcistan'daki depremde Ardahan da sallandı
GÜRCİSTAN'da, Richter ölçeğine göre 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. ...
Doktorlara saygı
Turgut Güngör
 
7 il için kuvvetli yağış uyarısı
AFAD, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Balıkesir, Zonguldak ve Bursa'da ...
7 aile arasında silahlı kavga: 54 yaralı
BATMAN'ın Beşiri ilçesine bağlı Yontukyazı köyünde husumetli 7 aile arasında ...
Son 6 ayda en çok hangi marka otomobil satıldı
2022 yılının ilk 6 ayında Türkiye otomotiv pazarında en fazla otomobil ...
 
Bahçeli seçim tarihi verdi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "18 Haziran 2023'de Türkiye bir genel ...
Ormanda kaybolan kadın nedenini anlattı
BURSA Demirtaş Barajı'nda ormanlık alanda erkek arkadaşıyla tartıştıktan ...
5 üniversiteye yeni rektör atandı
RESMİ Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva