Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
26 Ocak 2019 Cumartesi - 12:50

28 yıllık eşini, böbreğiyle yaşama bağladı

ANTALYA'da, 5 yıldır diyabet ve yüksek tansiyona bağlı böbrek yetmezliği tedavisi gören Hasan Özen'in (51), 9 ay önce böbrekleri iflas etti. Doktorlar Özen'e acilen böbrek nakli olması gerektiğini söyleyince imdadına eşi Hatice Özen (51) yetişti.

28 yıllık eşini, böbreğiyle yaşama bağladı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Aksu ilçesinde 5 yıldan bu yana diyabet ve yüksek tansiyon ile mücadele eden 2 çocuk sahibi parke ustası Hasan Özen'in böbrekleri, 9 ay önce iflas etti. Doktorları en kısa sürede böbrek nakli yapılması gerektiğini bildirdi. Haziran ayından bu yana diyalize giren Hasan Özen, kadavradan böbrek nakli için Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Organ Nakli Merkezi'ne başvurdu. Organ nakli ekibi, kadavradan böbrek nakli için Sağlık Bakanlığı Organ Bekleme Sırası'nda yer alan Özen'e, her geçen günün diğer organlarına da zarar verme olasılığını hatırlattı.

OPERASYON 3,5 SAAT SÜRDÜ

Hasan Özen'in durumu nedeniyle büyük üzüntü yaşayan 28 yıllık eşi Hatice Özen, Organ Nakli Koordinasyon Birim Sorumlusu Uzm. Nilgün Bilal'e, böbreğini bağışlamak istediğini iletti. Hatice Özen'in böbreğinin, eşi Hasan Özen'e nakledilmesi için yapılan testler olumlu çıktı. 16 Ocak günü 3,5 saat süren operasyonla Hatice Özen'in bir böbreği, eşi Hasan Özen'e nakledildi. Hasan Özen, tedavisinin ardından sağlığına kavuştu.

'ARTIK DAYANAMIYORDUM'

Diyabet ve yüksek tansiyon hastalığının ilerlemesi sonucunda böbrek yetmezliği oluştuğunu belirten Hasan Özen ise, "Yıllarca tedavi gördüm. Daha fazla dayanamadım. Evde büyük sıkıntılar yaşıyordum. Eşim, durumuma daha fazla dayanamadı. Kadavradan böbrek çıkmasının zor olacağını gördük. 28 yıllık eşim bana böbreğini verdi. Eşimin her zaman yanımda olması beni hayata bağladı. Ben ve eşim şu an sağlıklıyız" dedi.

'VERİLEN SÖZ ÖNEMLİYDİ'

Eşi Hasan Özen ile ilk günden bu yana mutlu bir evlilikleri olduğunu, organ nakli kararından sonra hiç düşünmeden böbreğini vermek için girişimde bulunduğunu söyleyen Hatice Özen, "Evlenirken birbirimize verdiğimiz bir söz vardı. Hastalıkta ve sağlıkta birlikte olmak için yola çıkmış ve birbirimize 'evet' demiştik. Ailemizin direğinin başımızdan eksik olmasına razı olamazdım. Sevgimiz ve birbirimize verdiğimiz söz her şeyin üstündeydi. Diyalize girdiği süre içinde yaşadıklarına dayanamadım. Doktor ve koordinatörlerimizle görüştük. Tahliller neticesinde böbrek nakline uygun olduğumuz görüldü. 16 Ocak günü ameliyatımız gerçekleşti. Şu anda ben ve eşim ayaktayız, çok iyiyiz" diye konuştu.

'ÇİFTİN HİÇBİR PROBLEMİ YOK'

Nakil operasyonu ile ilgili açıklamada bulunan AÜ Hastanesi Başhekimi ve Organ Nakli Merkez Müdürü Prof. Dr. Bülent Aydınlı, "Diyalize girme kararı tabi ki çok zor bir karardır. Hayatınızı makineye bağlı geçirmek zorunda oluyorsunuz. Özen ailesi de önce kadavra listesi için kayıt yaptırdı. Fakat kadavra listesinde yer alan hastaya ne zaman sıra geleceği belli olmuyor. Eşinin bağışçı olması üzerine Hatice Özen'in böbreği, eşi Hasan Özen'e nakledildi. Alıcı ve vericinin sağlık açısında hiçbir problemi yok" dedi.

ANTALYA'DA, 5 YILDIR SEKER VE TANSIYON HASTALIGINA BAGLI BOBREK YETMEZLIGI TEDAVISI GOREN HASAN OZEN, 28 YILLIK ESI HATICE OZEN'IN BOBREGIYLE YASAMA TUTUNDU. HATICE OZEN, "HASTALIKTA VE SAGLIKTA BIRLIKTE OLMAK ICIN YOLA CIKMIS VE BIRBIRIMIZE 'EVET' DEMISTIK. AILEMIZIN DIREGININ BASIMIZDAN EKSIK OLMASINA RAZI OLAMAZDIM" DEDI.(FOTOEROL AKKIR/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA, 5 YILDIR SEKER VE TANSIYON HASTALIGINA BAGLI BOBREK YETMEZLIGI TEDAVISI GOREN HASAN OZEN (ESI ILE), 28 YILLIK ESI HATICE OZEN'IN BOBREGIYLE YASAMA TUTUNDU. HATICE OZEN, "HASTALIKTA VE SAGLIKTA BIRLIKTE OLMAK ICIN YOLA CIKMIS VE BIRBIRIMIZE 'EVET' DEMISTIK. AILEMIZIN DIREGININ BASIMIZDAN EKSIK OLMASINA RAZI OLAMAZDIM" DEDI.(FOTO:EROL AKKIR/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA, 5 YILDIR SEKER VE TANSIYON HASTALIGINA BAGLI BOBREK YETMEZLIGI TEDAVISI GOREN HASAN OZEN (ESI ILE), 28 YILLIK ESI HATICE OZEN'IN BOBREGIYLE YASAMA TUTUNDU. HATICE OZEN, "HASTALIKTA VE SAGLIKTA BIRLIKTE OLMAK ICIN YOLA CIKMIS VE BIRBIRIMIZE 'EVET' DEMISTIK. AILEMIZIN DIREGININ BASIMIZDAN EKSIK OLMASINA RAZI OLAMAZDIM" DEDI.(FOTO:EROL AKKIR/ANTALYA-DHA)

Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA) 
 

Etiketler:
 
Ayakkabı boyacıları zamana direniyor
 
Vali Karaloğlu Antalyalıları uyardı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya Havalimanı apronundan ilk görüntüler
Hortumun vurduğu Antalya Havalimanı'nda zarar büyük. Yaralıların da olduğu ...
Antalya'da uçağı hortum böyle vurdu
Antalya Havalimanı'nı vuran hortum, o sırada uçağa gitmek için otobüste ...
Antalya'da yaşam felç oldu
Antalya'da geçen çarşamba günü başlayan ve dün gece etkisini iyice artıran ...
 
Antalya'da geceden sabaha görüntüler
ANTALYA'da dün öğlen saatlerinde şiddetini arttıran sağanak yağış ve fırtına, ...
Bu hortum bu sabah Konyaaltı'nda çekildi
ANTALYA'da kıyının yaklaşık 1 kilometre açığında çıkan hortum cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
Antalya'da Buse'yi arama çalışmaları yeniden başladı
ANTALYA'nın Kemer ilçesinde hortum nedeniyle dereye sürüklenen otomobilde ...
 
Antalya'yı yine hortum vurdu
ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde sabah saatlerinde çıkan hortum, tarım alanları ...
'Yağmurlu havada orada ne işin vardı amca?
ANTALYA'da, yaklaşık 10 metreden düşen Bahri Keskin (63), itfaiye ekiplerince halatla kurtarıldı.
Meteoroloji Antalya'yı Afrika'dan gelecek tehlike için uyardı
Meteoroloji bu sefer Antalya’yı Afrika’dan gelecek tehlike için uyardı
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva