Antalya'da uyuşturucu operasyonunda 75 gözaltı
Antalya'da uyuşturucu operasyonunda 75 gözaltı
MSB: Irak'ın kuzeyinde 12 terörsit etkisiz hale getirildi
MSB: Irak'ın kuzeyinde 12 terörsit etkisiz hale getirildi
Görme Engelli Para Atletizm Milli Takımı Kobe’de
Görme Engelli Para Atletizm Milli Takımı Kobe’de
Yoldan çıkan TIR'ın sürücüsü yaralandı
Yoldan çıkan TIR'ın sürücüsü yaralandı
30 Nisan 2014 Çarşamba - 07:47

3-5 meclis üyeliği çok görüldü

Yerel seçime 40 gün kala CHP İl Gençlik Kollan Başkanlığı görevinden alınan Önder Kurnaz, 3-5 belediye meclis üyeliği koltuğunun gençlere çok görüldüğünü söyledi. Kurnaz, "Kota dolsun diye gençler son sıralara yazıldı" dedi.

3-5 meclis üyeliği çok görüldü
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

8 belediye kazanan CHP'nin son seçimde 5 belediye ile yetindiğini; Ak Parti'nin ise aynı dönemde 5 olan belediye sayısını 11’e çıkardığını söyleyen Kurnaz, "Yenilgide 'kavgaların baş aktörü' Akaydın ile Kök'ün sorumluluğu büyük" dedi.
 
CHP'nin Muratpaşa gibi Türkiye genelindeki metropol ilçelerde belediye başkan adaylıklarını açıkladığı 9 Şubat sürecinde görevden alınan Kurnaz, o dönem yaşananları ve ortaya çıkan yenilgiyi değerlendirdi. CHP'nin yerel seçim takvimini iyi yönetemediğini söyleyen Kurnaz, Antalya'da kavgalı bir parti görünümü verilmesinin seçmende güven kaybı yarattığını söyledi.
 
SEÇİME 40 GÜN KALA GÖREVDEN ALINDINIZ? SEBEBİNİ BİLİYOR MUSUNUZ?
 
Hayır, bilmiyorum. 10 yıl aradan sonra kongreyle göreve seçilen ilk İl Gençlik Kollan Başkanı oldum. Doktor, mühendis, işçi, öğrenci, esnaf... Yani her kesimden genç vardı yönetimimizde. Başarılı işlere de imza attık. Seçime hazırlanırken görevden alındım ?
 
MURATPAŞA BELEDİYE BAŞKANI SÜLEYMAN EVCILMEN'İN CHP'DEN YENİDEN ADAY GÖSTERİLMEMESİNİ PROTESTO ETTİĞİN İÇİN GÖREVDEN ALINDlGlN SÖYLENİYOR?
 
İl Başkanı Devrim Kök'ün "Anketlerde açık ara önde. Adayımız olacak" dedikten sonra seçime 45 gün kala Süleyman Evcilmen'in Muratpaşa'dan aday yapılmaması yanlıştı. Bunun Büyükşehir'in kaybedilmesi anlamına geleceğini biliyordum. Neticede öyle de oldu. Neyse... 9 Şubat'ta İl Binası önünde ana kademe ilçe ve il yönetiminden başkan yardımcıları, kadın kollan yöneticileri, belediye meclis üyesi aday lan ve yüzlerce partili gibi ben de oradaydım. Benim bireysel olarak bir taşkınhğım olmadı. Hatta İl Başkanı'nın koltuğunu binadan aşağıya indirme girişimine engel oldum. Kaldı ki. o sırada henüz CHP'den istifa etmeyen Evcilmen'in aday gösterilmemesini protesto etmek suç da değildi.
 
SİZİN EVCİLMENCİ OLDUĞUNUZ SÖYLENDİ?
 
CHP artık bu 'adamcı' hastalığından kurtulmalıdır. Görev süremizde 60'a yakın etkinlikte, projede bulunduk. Basın açıklamaları, iftar yemekleri, Kepez'de evi yanan bir vatandaşımıza ev yapılması vs... Tüm bu etkinliklerimizde Süleyman Evcilmen'den hep destek gördük ama aynı desteği İl Başkanı Devrim Kök'ten göremedik. Yanılmıyorsam 2 etkinliğimize ancak geldi. E. haliyle Evcilmen'le ilişkimiz daha pozitif yönde gelişti. Burada esas olan partiye hizmetti.
 
ADAY ADAYI BİLE OLMAYANLARIN ADAY YAPILMASI...
 
Özellikle Muratpaşa'da aday adayı bile yapılmayan birinin aday olarak açıklanmasına rağmen aday adaylan yine de adayın arkasında çalışmışlardır. Fakat, ta Haziran'da başlatılan aday adaylığı süreciyle sonuçta ortaya çıkan tablo bir biriyle uyuşmamıştır. Eğitim programına katılmayanlann aday adayı olamayacağı, ön seçim yapılacağı, anket yapılacağı gibi sözler verildi ama hiç birine uyulmadı.
 
SİZ AYNI ZAMANDA BELEDİYE MECLİS ÜYESİ ADAY ADAYIYDINIZ. KENDİNİZİ KANDIRILMIŞ HİSSEDİYOR MUSUNUZ?  YEREL SEÇİM BAŞARISIZLIĞINDAN DENİZ BAYKAL'I SORUMLU TUTMA GAYRETİ VAR...
 
Parti içi kavgalarda maalesef Mustafa Akaydın hep tetikleyici oldu. Aksini iddia etmesine rağmen parti içi yarışlarda,  kongrelerde hep taraf olmuştur. Deniz Baykal. CHP'nin ortak değeridir. Parti içi hesaplaşmalara malzeme yapılmaması gerek. Deniz Baykal'ın yerel seçimlerde CHP adayları için oy istediğine, ilçeleri dolaştığına bizzat şahidim. Kaldı ki. Deniz Bey, aday belirleme süreçlerine dâhil edilmemiştir. Aday belirlemede etkin olan Mustafa Akaydın ve Devrim Kök'ün işi Deniz Bey'e yıkma gayretleri nafiledir. Bir şey beklemediğiniz birini, başarısızlıktan sorumlu tutmak ahlaki değildir.
 
DEVRİM KÖK NE YAPMALI?
 
Gençlik Kollarından gelen bir isim olarak Devrim Kök'ün yeniden kazanılması gerekir ama biraz dinlenmesi kendisi için de faydalı olacaktır. Ben çalışmadığını söyleyemem, yakın mesaimiz oldu ama aday belirleme süreçlerinde sanırım strateji hatası yaptı. İmza toplanarak il başkanlığından düşürülmesini doğru bulmam. En doğru olanı Kök'ün kendi karan ile istifa etmesi ya da kongreye gitmesidir.
 
CHP'DE DİSİPLİN CEZALARI GÜNDEMDE...
 
Özellikle 9 Şubat sürecinde İl Binası önünde protesto gösterilerine katılan gençlerin disipline sevk edildiğine ilişkin haberleri ben de duyuyorum. Gençlik kollarından gelen bir il başkanımızın görevde bulunduğu dönemde disiplin sürecinin işletilmesini doğru bulmuyorum. Zaten gençlik örgütlenmesinde sıkıntı yaşayan bir parti olarak gençleri CHP'den uzaklaştırmaya değil, onları kucaklamaya ihtiyacımız var. Hasbelkader il başkan yardımcısı olmuş birkaç kişinin İl Sekterliği üzerinden ihraç taleplerini İl Yönetim Kurulu'na getirmesi söz konusu. Bizim ricamız, partinin İl Sekterliği'nden değil İl Başkanlığı'ndan yönetilmesidir. tam bir hezimet yaşamıştır. CHP 2()09'da 8 olan belediye sayısını bu seçimde 5"e düşürmüştür. Rakibimiz AKP ise 2009'da 5 olan belediye sayısını 11 'e çıkarmıştır. Üstelik kaybettiği Büyükşehir'i geri almıştır. Devrim Kök'ün başarı kıstası nedir merak ettim.
 
CHP'DE ÖN SEÇİM BEKLENTİSİ KARŞILANDI MI?
 
Benim nihayetinde partide bir görevim vardı. Kandırıldım demem yersiz olur ama bir takım görevlere talip olanların kendisini kandırılmış hissetmesi kaçınılmazdı. Parti kandırmaz ama parti yöneticileri insanları kandırmıştır.
 
İL BAŞKANI DEVRİM KÖK, "BAŞARISIZ DEĞİLİZ" DİYOR. SİZCE CHP BAŞARILI MI?
 
Başkanı Devrim Kök'ün "Adayımız olacak" dedikten sonra seçime 45 gün kala Süleyman Evcilmen'in Muratpaşa'dan aday yapılmaması yanlıştı. Hayır, bu beklenti Devrim Kök'ün kongrede söz vermesine rağmen karşılanmadı. Konyaaltı ve Muratpaşa'da birer sıra kontenjana bırakılarak yapılan eğilim yoklamasının da sonuçlarına uyulmadı. Mesela, Muratpaşa'da 6'inci sırada çıkan Abdullah Taşkıran ile 11. sırada çıkan Şerif Şenel arkadaşımız hak etmelerine rağmen belediye meclis listelerine alınmadı. İlginçtir ikisi de gençti.
 
CHP'DE İÇ ÇEKİŞMELER HİÇ EKSİK OLMADI...
 
Parti içi kavgalarda maalesef Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunda oturan Mustafa Akaydın hep tetikleyici oldu. Ortada hiçbir şey yokken kongrelerde Deniz Bey'e saldırmış olması, ilçe belediye başkanları ile belediye meclis üyeleriyle, milletvekilleriyle inatlaşması, son olarak 9 Şubat sürecinde gençleri vandallıkla suçlaması Akaydın'ı kavganın en büyük tarafı yapmıştır. Seçim sonuçlarını biraz da kendisi bu hale getirmiştir. Aksini iddia etmesine rağmen parti içi yarışlarda, kongrelerde hep taraf olmuştur. İl seçiminin de ilçe seçiminin ortasındaydı.
 
ADAYLARIN BELİRLENMESİNDE SİZDEN GÖRÜŞ İSTENDİ Mİ?
 
Ne belediye başkan adaylarının ne de belediye meclis üyelerinin belirlenmesinde bize hiç bir şey sorulmadı. Hadi biz yönetimdeyiz yönetim dışındaki gençlere de sorulmadı. Atatürk ülkeyi gençliğe emanet ederken. CHP'li gençlere 3-4 belediye meclis üyeliği koltuğu çok görüldü. Yüzde 10 kota vardı ama gençler dalga geç lircesine kota doldurmak için listelerin sonlarına yazıldı. Etkinliklerimizde Süleyman Evcilmen'den gördüğümüz desteği İl Başkanı Devrim Kök'ten göremedik.
 
ANTALYA'DAKİ SEÇİM YENİLGİSİNİN BELLİ BAŞLI NEDENLERİ NELERDİR?
 
 2 yıl önceki kongrede İl Başkanımız Devrim Kök, "Yüzde 30'larla kale olunmaz. AKP Erzurum'da yüzde 90 alıyor, Malatya'da yüzde 80 alıyor, Sivas'ta yüzde 70 alıyor. İşte kale odur." diyerek Antalya'da basan çıtasını yüzde 60'a koymuştu. Şimdi nasıl olur da yüzde 34'ü başarı olarak değerlendiririz. Kaldı ki, CHP Antalya'da 2009 ile kıyasladığımızda kazanılan belediye sayısı bakımından Yenilginin birçok nedeni var ama Muratpaşa'da yapılan hata Büyükşehir'in kaybedilmesinde tek başına yeterli. Muratpaşa'dan CHP'nin Büyükşehir adayına gidecek olan 19 bin oy MHP, AKP ve DSP arasında paylaşıldı. Kepez'de 2009'da Ak Parti ile 10 bin olan oy farkı bu seçimde 60 bine çıkmıştır. Serik, Korkuteli, Alanya gibi ilçelerde sağ partilerden devşirme adayların aldığı oy CHP'nin 2011 oylarının bile gerisinde kalmıştır. Sağa açılım yapılmaya çalışıldı ama öz gücümüz olan kendi parti tabanımız unutuldu.


Rasim GÜNDÜZ/Antalya KÖRFEZ
 
 

 
Cumhurbaşkanlığı için Antalya'dan 2 isim
 
Tır midibüse çarpti: 1 yaralı
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ali 2 Mayıs 2014 Cuma 22:19

İlginç rumuzlu arkadaşa yazıyorum: 1- Önce röportaj ve makalenin aynı yazı türü olmadığını öğren 2- Türkçe anlatım ve dilbilgisini en az lise seviyesinde öğren 3- Bu iki konu başlığında birkaç fırın ekmek yedikten sonra röportaj sığ mı çiğ mi ona göre fikir beyan et

Yorumu oyla      3      3  
İlginç 30 Nisan 2014 Çarşamba 23:05

Önder kurnaz sanki kendi sormuş kendi cevaplamış.Onca makale okudum bukadar çiğ ve sığ bir röportaj görmedim.Yönetimi ilkokul mezunlarından oluşuyordu ayrıca 1-2 kalifiye insan vardı boşuna onları ön plana çıkararak diğerlerini saklamasın.tamam devrim kök hatalıdır ancak önce birde kendine bak yerlere düştün.Kendi "meclis üyesi adayı" iken koltuk sevdasından vazgeçmeyen biri bu arkadaş.

Yorumu oyla      4      3  
halil bolatan 30 Nisan 2014 Çarşamba 20:49

chp böyle gelir böylede giderse ana muhalefet partisi bile olamaz birdahaki seçimlerde şu andaki aldıgı oyun yarısını bile alamaz

Yorumu oyla      4      3  
PARTİM CHP 30 Nisan 2014 Çarşamba 18:27

BAYBUKE RUMUZLU ARKADAŞ BAYKAL VE O BİTİRİM İKİLİYİ AYNI CÜMLEDE DHA KULLANMAYIN.HADDİNİ BİLMELİ HERKES.

Yorumu oyla      5      3  
Baybuke 30 Nisan 2014 Çarşamba 13:30

Baykal,kök ve akaydın meselesi kangren haline geldi artık aday gösterme sürecini vay ayakkabı kutusu vay şu vay bu değil garanti görmek halka danışmadan aday belirlemek örgütü ve halkı hiçbirşeye saymamak

Yorumu oyla      6      3  
halk 30 Nisan 2014 Çarşamba 11:10

deniz baykal hata yapmıştır dediğin günler halak kulaklarımızda. seni oralara getiren devrim kök un ta kendisidir.

Yorumu oyla      8      4  
PARTİM CHP 30 Nisan 2014 Çarşamba 10:47

SİZİ GÖREVDEN ALMASININ BEDELİ SEÇİM KAYBI OLDU.SANDIK BAŞINDA DURACAK GENÇ BULMADILAR.DEVRİM VE AKAYDIN CHP Lİ İSE BEN DEĞİLİM ARKADAŞ.ONLAR GİTMEDEN HUZUR YOK.

Yorumu oyla      9      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çelebi’den Gün Haber’i ziyaret
Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, bir düğün için geldiği ...
CHP Bartın İl Başkanı'ndan şok teklif
Ak Parti'nin din ve tek parti dönemi üzerinden CHP'ye yüklendiğini belirten ...
Anavatan Partisi Lideri simitçide
TURGUT Özal'ın 1983 yılında kurduğu Anavatan Partisi'nin devamı niteliğinde ...
 
Türel, seçim gecesi Başbakan'a ne söylemiş
AK Parti Antalya İl Başkanı Av. Mustafa Köse, seçimin geride kaldığını ...
Akaydın; Evet, Evcilmen meselesi bir hataydı
Seçimi, “Masa başında kaybettim” diyen Mustafa Akaydın, “Şimdi fikirlerimi ...
Yarkadaş Devrim Kök'ü yazdı
CHP'yi en iyi tahlil eden gazetecilerden gercekgundem.com'un sahibi Bariş ...
 
CHP gençliği Antalya'dan mesaj verdi
CHP'li gençler tarafından kurulan Eylem Örgütlenme Gençliği'nin sözcüsü ...
AKP'li aday CHP'li meclis üyesini vurdu
Yalova’nın Çınarcık ilçesine bağlı Koruköy beldesinde cuma namazı öncesi ...
Antalyalı gazeteciler ne yazdı?
CHP İl Başkanı Devrim Kök'ün yerel seçimlerle ilgili yaptığı açıklamalar ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva