Sizler artık belediyenin müfettişlerisiniz
Sizler artık belediyenin müfettişlerisiniz
Dışişlerine 3 bakan yardımcısı atandı
Dışişlerine 3 bakan yardımcısı atandı
Generallerin affı; 'Gecikmiş ama doğru bir karar'
Generallerin affı; 'Gecikmiş ama doğru bir karar'
28 Şubat davası sanıkları affedildi
28 Şubat davası sanıkları affedildi
28 Nisan 2014 Pazartesi - 15:04

Akaydın; Evet, Evcilmen meselesi bir hataydı

Seçimi, “Masa başında kaybettim” diyen Mustafa Akaydın, “Şimdi fikirlerimi dinlendiriyorum. Ekonomik olarak ihtiyacım var. Üniversiteye dönebilirim ama gitmeyeceğim, midem kaldırmaz. Milletvekililği için partimin yeşil ışık yakması lazım” dedi.

Akaydın; Evet, Evcilmen meselesi bir hataydı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini kaybeden CHP’li Prof.Dr. Mustafa Akaydın, seçimlerin kesinlikle adil olmadığında ve hile karıştırıldığında ısrar ediyor. 
 
Seçime yönelik itirazlarını sürdüren Akaydın, Asliye Hukuk Mahkemesi ve Seçim Kurulu’na yaptığı son başvurusunda AKP’li Menderes Türel gibi belediye başkanlıklarına seçilen milletvekillerinin durumuna dikkat çekti, mazbataların geçersiz olduğunu öne sürdü.
 
Prof.Dr. Mustafa Akaydın, hukuk danışmanlarıyla görüştükten sonra mahkemeye ve seçim kuruluna yaptığı itirazın içeriğini şöyle anlattı:
“Yasaya göre belediye başkanı seçilen milletvekilleri istifalarını 15 gün içinde sunar. Burada bir sıkıntı yok. Ancak avukatlarımızın iddiası milletvekiliğin düşebilmesi için TBMM Genel Kurulu’nda istifaların oylanarak kabul edilmesi gerekiyor. Oysa Meclis Başkan vekili Meral Akşener istifalarla ilgili sadece meclisi bilgilendirdi. Şu anda milletvekillerinin vekillikleri yasal olarak devam ediyor. Buna itiraz ettik. Eğer haklı çıkarsak, bu vekiller yeni seçildikleri görevi kabul etmemiş sayılırlar ve mazbataları geri alınır. En çok oy alan ikinci adaya mazbatası verilir.” 
 
“Masa başında kaybettim” diyor Akaydın hoca. Şu sıralar “Fikirlerimi dinlendiriyorum” diyerek partilileri ve gazetecileri izleyerek insanların nasıl değiştiklerini gözlemlediğini de saklamıyor Hoca. Bundan sonra ne iş yapacağıyla ilgili olarak dobra yanıt veriyor: 
“Ekonomik olarak ihtiyacım var. Üniversiteye gitme hakkım var. Ancak orada arkamdan yaptıklarına midem kaldırmaz. Ama özel hastaneler ve sağlık organizasyonları konusunda teklifler olursa değerlendiririm.”
 
KEŞKE’LERİM YOK
Prof.Dr. Mustafa Akaydın ile gazetemiz bürosunda seçim sonrası ilk kez buluştuğumuzda sorularımıza açıklıkla yanıt verdi vermesine ama bazı konular için ‘Siyasi etik’ nedeniyle yazılmamasını istedi.
 
-Sayın Akaydın hiç ‘keşke’leriniz var mı?
AKAYDIN- Hiç bir ‘keşke’m yok. Ufak tefek var ama onları da siyaseten anlatamam. Ahde vefa duygum var benim. Yıldıray Sapan ile ilgili ilişkilerim konusunda bana kızan arkadaşlarım da oldu mesela ama onda da keşkem yok. Çünkü 2009 seçiminde beraber çalıştık. Bana büyük destek verdi. 
 
-Fethullan Gülen ile ilgili açıklamalarınız. Kahve içmeye giderim vs gibi.
AKAYDIN- Onda da keşkem yok. Siyasetçi toplumun her kesimiyle görüşebilmeli. Ben de görüşürüm. Parelel filan diyorlar. Öyleyse basın inlerini tutuklayın. Gülen cemaatinin ABD’de çok güçlü bir lobi gücü var. Türkiye bunu kullanmalı bence. Ayrıca Abdullah Öcalan ile görüşenler suçlu değil de Fethullah Gülen’le mi görüşmek suç.
 
MURATPAŞA’DA HATA YAPILDI
-Süleyman Evcilmen?
AKAYDIN- Evet Evcilmen meselesi o bir hataydı. Ama son dakikaya bırakılması hataydı. Bu konuda benim hiçbir dahlim yok. O kadar muktadir değilim.Ben de Manavgat’ta İl Başkanı Devrim Kök ile birlikte seçim çalışmalarında olduğum bir sırada herkes gibi duydum. Şaşırdık. Ve sonrasında da zik zak yapılması da ayrı bir hataydı.
 
-Sayın Evcilmen Konuksever Mahallesi’ndeki AVM’yle ilgili tavrı nedeniyle tekrar aday gösterilmediğini öne sürüyor.
AKAYDIN- O, ona sığınıyor. Ama ben de onun gibi oy kullandım.
 
SORUŞTURMA YAPILSIN
-Eski Genel Başkan ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın “Hatalar yapıldı” açıklaması için sizin bir yorumunuz olur mu?
AKAYDIN- Sayın Baykal Genel Merkezi suçluyor, Akaydın’ı neden aday yaptınız demek istiyor. Ama şunu söyleyeyim başarısızlık yok ortada. Ben fazla oy almışım. Bu ortada. Partimiz yüzde 32.5, ben yüzde 34.6 oy almışım. Baykal, benim aday gösterilmemi hata olarak görüyor. Ben Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na bir rapor yazdım. İlimizde bir soruşturma yaptırın dedim. Herkes içimizdeki İrlandalıların kim olduğunu biliyor. 
 
KİBİRLİ DEĞİLİM
-Kibirli misiniz?
AKAYDIN- Rektörken çalışma arkadaşlarım beni aşırı müsamalı, aşırı hoşgörülü, aşırı demokrat olarak görürlerdi. Hatta bu nedenle eleştirdikleri olurdu. Kibirli olan böyle olur mu. Kibirli olduğumu düşünmüyorum.
 
-Gelecekte siyasette nerde olmayı düşünüyorsunuz. Milletvekilliği düşünüyor musunuz?
AKAYDIN- Tabi ki teklif gelirse milletvekilliğini düşünürüm. Ama genel başkan davet etmeli birlikte çalışmak istediğini söylemesi gerekir. Kendi başıma çıkmam. Partimizin yeşil ışık yakması daha şık olur. Antalya’ya 35 yıl hizmet etmiş bir adamım. 
SUÇLU SEÇİM SİSTEMİ
-Sizce seçimin suçlusu kim?
AKAYDIN- Buna halk karar verir. Türkiye’nin seçim sistemi suçludur. Seçime hile karışmıştır. Kimseye suçlu demiyorum. Bu sistemde hileli seçmen yaratmak mümkün. Normal şartlarda AKP’nin oylarının Türkiye genelinde yüzde 33 civarında olduğu söyleniyor. Geçersiz oylar çok yüksek mesela. Sistem AKP lehine işledi. Bu bilimsel olarak açıklandı. Artık Türkiye’de adil bir seçimden bahsedilemez. Örneğin fligranlı oy pusulaları olmalı. Gerçek suçlu adaletsiz seçim sistemidir. Vicdanlı hakimlerin bir gün çıkıp bunları açıklamalarını bekliyorum.
 
-Başkanlığı sayın Menderes Türel’e niye siz devretmediniz?
AKAYDIN- Çok istedim. Hazırlık da yaptım. Çok güzel bir konuşma hazırlamıştım. Nasıl bir belediye teslim ettiğimi kaleme almıştım. Hakikaten çok şık bir devir teslim töreni olacaktı. Ama belediye basmalar oldu, elimi dahi sıkmayacağını söyledi. Birçok şeyle itham etti, hakaretlerde bulundu sayın Türel. Bunlar yüzünden devir-teslime gitmedim. Bunlar olmasaydı çok şık bir devir teslim töreni olmasına çalışırdım. Türel’e, projelerimi anlatır, bunların devam ettirilmesini söylerdim.
 
Bülent ECEVİT-Mehmet TALAY/ Antalya EKSPRES
 
 
 

 
Kaza yapan genci soğuk su ayılttı
 
Türel, seçim gecesi Başbakan'a ne söylemiş
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
chp 07 30 Nisan 2014 Çarşamba 11:34

akaydını ve d.kökü kutluyorum.bu kadar siyasi yenilgi ve parti içi düzenbazlık,yalanlardan sonra hala kendilerini bulunmaz hint kumaşı sanmalarndan,partilileri uyutmalarından ve en önemlisi( müfettişi) ikna edip kendilerine inandırıp kendilerini haklı çıkardıkları ve arsız büyük egolarından dolay kutluyorum.

Yorumu oyla      6      3  
KEREM ERDEM 29 Nisan 2014 Salı 13:46

Mustafa Akaydın, belediyeyi eşi ve 5-6 kişi ile yönetmiştir. seçildiği dönemin il başkanı Ömer Melli'yi muhatap dahi almamıştır, daha sonraki il başkanı Özer Ülken de belediyede itibar görememiştir. CHP il başkanı CHP belediye gurubunun başkanıdır. Ama bir kez dahi Ne Melli ne de Ülken bu gurubu toplayamamış, başkanlık yapamamış, projelerini belediyede nasıl bir politika izlendiğini öğrenememiştir. Devrim Kök'e son güne kadar karşı olan ve kendi adayını çıkaran Akaydın son dakikada Kök ile ittifak yapmıştır. Kök İl Başkanı olduktan sonra da CHP İl yönetimi belediyede hiç bir konuda söz sahibi olamamıştır. Özellikle Cemal Öcal, Adem Akyürek ve Duygu Batmaz'ın uygulamaları hep eleştiri konusu olmuş, ama her seferinde Akaydın ekibime dokundurtmam diyerek Genel başkan dahil herkese rest çekmiştir. Parti ve ilkeler hatırlatıldığında bir çok arkadaşımıza " bize CHP'den bahsetmeyin, zaten biz CHP'li değiliz" denilmiştir. Sol görüşlü, sosyal demokrat kimlikli bir çok kişi görev yaptırılmadan pasifize edilmiştir. Danışman Murat Özdemir zorla istifa ettirilmiş, Sağlık daire başkanı Ramazan Çetin'e MHP'li birinin yerini değiştirdi diye Öcal tarafından baskı yapılmış ve istifaya zorlanmıştır. Aynı şekilde Duygu Batmaz usulsüz işlerine bulaşmadı diye şube müdürlerinin diplomaları tartışma konusu yapılmış ( kendisi lise dengi bir okul mezunu olarak Daire Başkanı olduğu halde halde) tek tek Günseli hanımın onayı ile görevlerinden uzaklaştırmıştır. Konservatuar'a müzikten hiç anlamayan biri getirilmiş, alay ve dalga konusu olunmuştur. Adem Akyürek tarafından Avrupa Birliği projelerine " Emperyalist projelerdir" denilerek aşağılanmış ve bu projeleri üreten ve belediyeye milyonluk hibeler sağlamak isteyen dostlarımız rencide edilmiştir. Bütün bunlar geçmiş ve mevcut il yönetimine aktarılmış, çare bulunması istenmiş ama maalesef duyarsız kalınmıştır. Belediye meclis üyelerinin belirlenme yönteminde daha önce söz verdikleri ilkelere sadık kalınmamış, adeta aday adayları ile alay edilmiş, pazar kurulmuştur.Kepez'de tarikat militanı aday yapılmış, İlçe yönetimi dahil örgüt çalışmamıştır. Muratpaşa'da binbir fırıldak çevrilmiş, parti itibar ve imaj kaybetmiş ve cankurtaran simidi Ümit Uysal olmuştur. Korkuteli'nde MHP il genel meclis üyesi CHP Belediye başkan adayı olarak gösterilmiş ve örgüt dışlanmış bu yüzden de çalışmamıştır.Saymakla bitmez ama sadece bunlar bile neden Akaydın'ın kazanamayacağının göstergeleridir. Bu acı yenilginin alınmasından CHP denetmeni Erdal Aksünger, Gökhan Günaydın, Adnan Keskin, İl Başkanı Devrim Kök ve Mustafa Akaydın sorumludurlar. Önce bunlar özeleştiri yapacak, Danışma kurulunu toplayarak istifa edecek ve değişim, hesap verme sürecini başlatacaklardır. bu kaçınılmazdır, ya olacak ya olacaktır. Kök'ten özeleştiri, Kök'ten değişim ve Kök'ten yenileşme ve demokrasi sağlanmadıkça CHP bir adım ileri gidemez..!

Yorumu oyla      11      4  
Ali arslan 29 Nisan 2014 Salı 00:49

Hala suçlunun kendisi ve çocuk olduğunu hala evcilmene yapıların haksızlık olduğunu ve bu sonucunda ilahi adalet olduğunu kabul etmiyor birde genelbaşkandan milletvekilliği için özel davet bekliyor buna ancak yüzsüzlük denir

Yorumu oyla      11      3  
29 Nisan 2014 Salı 00:35

Siz her zaman bizim başkanımız olarak kalacaksınız kim ne derse desin Antalya'da sizden çok daha fazla oy alacak kimse yoktu buna inanın siz evde oturacak bir insan değilsiniz bilgi birikiminizi bir şekilde halkla paylaşmalısınız ilk seçimlerde sizi Milletvekili olarak görmek isterim bu görevi layıkıyla yapacağınızdan hiç kuşkum yok geriye bakmayacağız artık ileriye bakacağız

Yorumu oyla      5      13  
PARTİLİ.... 28 Nisan 2014 Pazartesi 19:50

DAHA NE KONUŞUYOSUN SEN.GİT ARTIK GİTTTTTTTTTTTTTTTTTTT DEFOLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL UTANMAZ ADAM.

Yorumu oyla      11      3  
gercek partılı 28 Nisan 2014 Pazartesi 17:53

okadar kabarma padişahım senden büyük allah var.

Yorumu oyla      11      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yarkadaş Devrim Kök'ü yazdı
CHP'yi en iyi tahlil eden gazetecilerden gercekgundem.com'un sahibi Bariş ...
CHP gençliği Antalya'dan mesaj verdi
CHP'li gençler tarafından kurulan Eylem Örgütlenme Gençliği'nin sözcüsü ...
AKP'li aday CHP'li meclis üyesini vurdu
Yalova’nın Çınarcık ilçesine bağlı Koruköy beldesinde cuma namazı öncesi ...
 
Antalyalı gazeteciler ne yazdı?
CHP İl Başkanı Devrim Kök'ün yerel seçimlerle ilgili yaptığı açıklamalar ...
Kök'e göre suçlu; Bütünşehir yasası ve genel merkez
ANTALYA'da 30 Mart seçimlerinin 'kaybeden' il başkanı CHP'li Devrim Kök, ...
Al kumu ver oyu
Hürriyet'ten Salim Uzun günün haberine imza attı. İddia şu; kum karşılığı ...
 
Kök topu genel merkeze attı
CHP İl Başkanı Devrim Kök, Antalya'da seçimin kaybedilmesinin çok tartışılacak ...
DEVRİM ÇOCUK İSTİFA ETSİN
Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Bekir Kumbul, açtı ağzını yumdu gözünü. ...
Akaydın ile çok özel
Antalya eski Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, seçimlerle ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva