12. Akdeniz Tıp Öğrenci Günleri düzenlendi
12. Akdeniz Tıp Öğrenci Günleri düzenlendi
Rusya, Odessa’yı vurdu: 14 yaralı
Rusya, Odessa’yı vurdu: 14 yaralı
Antalya'da 1 Mayıs...
Antalya'da 1 Mayıs...
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
20 Şubat 2019 Çarşamba - 13:08

3 işçinin öldüğü maden faciasında, 3 şüpheli adliyede

MUĞLA'nın Milas ilçesinde feldspat madeni çıkarılan sahada, dev kayanın iş makinelerinin üstüne devrilmesi sonucu 3 işçinin öldüğü, 1 işçinin de yaralandığı faciayla ilgili gözaltına alınan işletme sahibi ve 2 şirket yetkilisi, bugün adliyeye sevk edildi.

3 işçinin öldüğü maden faciasında, 3 şüpheli adliyede
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Sarıkaya Mahallesi ile Labranda Antik Kenti arasındaki bölgede yer alan Yumrutaş mevkisinde, açık arazide faaliyet gösteren feldspat maden sahasında, geçen pazartesi günü saat 10.30 sıralarında dev kaya parçası iş makinelerinin üzerine devrildi. Kaya bloklarının sahadan kaldırılması esnasında, kayaların yerinden oynaması sonucu meydana geldiği belirtilen olayda, ekskavatör operatörleri Engin Tutuk (44) ve Servet Çapacıoğlu (24) ile kamyon şoförleri evli ve 2 kız çocuğu babası Şükrü Otlak (42) ve Tayfun Akıncı, 500 tonu aşkın ağırlıktaki dev kayanın altında kaldı. Şirket çalışanları tarafından kayanın altından yaralı çıkarılan Tayfun Akıncı, Milas Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Akıncı, tedavisinin ardından taburcu edildi.

İKİ İŞÇİ DÜN TOPRAĞA VERİLDİ

Maden ocağı çalışanlarının Muğla 112 Acil Çağrı Merkezi'ni aramasıyla, olay yerine sağlık, itfaiye, jandarma, polis ve AFAD ekipleri sevk edildi. Madene UMKE ve AKUT ekipleri de geldi. Kaya altındaki işçilerin kurtarılması için çalışma başlatıldı. Ancak, işçilere ulaşıldığında öldükleri belirlendi. Şükrü Otlak'ın cenazesi ilk gün kayaların altından çıkarıldı. Ertesi gün de Engin Tutuk ve Servet Çapacıoğlu'nun cenazeleri kayaların altından çıkarıldı. Şükrü Otlak, dün kırsal Kırcağız Mahallesi'nde toprağa verildi. Engin Tutuk da yine dün memleketi Aydın'ın Çine ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

ÜÇ KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Savcılık 3 işçinin yaşamını yitirdiği, 1 işçinin de yaralandığı olayla ilgili soruşturma başlattı. Milas Cumhuriyet Başsavcısı Adem Efe, soruşturma kapsamında maden mühendisi, inşaat mühendisi ve iş güvenliği uzmanından bilirkişi heyeti oluşturulduğunu açıkladı. Başsavcı Efe, soruşturmanın tüm yönleriyle devam ettiğini ve gelişmelerle ilgili bilgi verileceğini ifade etti. Soruşturma kapsamında 3 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Jandarma ekipleri ilk olarak zanlılardan şirket sahibi M.A.K. ile şirket yetkisi S.A.'yı gözaltına aldı. Akşam ise aranan Ö.K. de gözaltına alınarak jandarma karakoluna götürüldü.

Öte yandan, işletmenin ruhsatsız olduğu iddialarıyla ilgili açıklama yapan Muğla Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, madenin ruhsatının bulunduğunu ifade etti.

Gözaltındaki 3 şüpheli, bu sabah, işlemlerinin tamamlanmasının ardından Milas Adliyesi'ne sevk edildi.


MUGLA'NIN MILAS ILCESINDEKI FELDSPAT MADENI CIKARILAN SAHADA, DEV KAYALARIN IS MAKINELERININ USTUNE DEVRILMESI SONUCU ENGIN TUTUK, SERVET CAPACIOGLU ILE SUKRU OTLAK ADLI 3 ISCININ OLDUGU OLAYDA GOZALTINA ALINAN ISLETME SAHIBI  M.A.K. VE SIRKET YETKILISI S.A. VE O.K. ADLIYEYE SEVK EDILDI. (FOTO: MILAS, DHA) (ARSIV)

MUGLA'NIN MILAS ILCESINDEKI FELDSPAT MADENI CIKARILAN SAHADA, DEV KAYALARIN IS MAKINELERININ USTUNE DEVRILMESI SONUCU ENGIN TUTUK, SERVET CAPACIOGLU ILE SUKRU OTLAK ADLI 3 ISCININ OLDUGU OLAYDA GOZALTINA ALINAN ISLETME SAHIBI  M.A.K. VE SIRKET YETKILISI S.A. VE O.K. ADLIYEYE SEVK EDILDI. (FOTO: MILAS, DHA) (ARSIV)

MUGLA'NIN MILAS ILCESINDEKI FELDSPAT MADENI CIKARILAN SAHADA, DEV KAYALARIN IS MAKINELERININ USTUNE DEVRILMESI SONUCU ENGIN TUTUK, SERVET CAPACIOGLU ILE SUKRU OTLAK (FOTOGRAFTA) ADLI 3 ISCININ OLDUGU OLAYDA GOZALTINA ALINAN ISLETME SAHIBI  M.A.K. VE SIRKET YETKILISI S.A. VE O.K. ADLIYEYE SEVK EDILDI. (FOTO: MILAS, DHA)

MUGLA'NIN MILAS ILCESINDEKI FELDSPAT MADENI CIKARILAN SAHADA, DEV KAYALARIN IS MAKINELERININ USTUNE DEVRILMESI SONUCU ENGIN TUTUK (FOTOGRAFTA), SERVET CAPACIOGLU ILE SUKRU OTLAK ADLI 3 ISCININ OLDUGU OLAYDA GOZALTINA ALINAN ISLETME SAHIBI  M.A.K. VE SIRKET YETKILISI S.A. VE O.K. ADLIYEYE SEVK EDILDI. (FOTO: MILAS, DHA)

MUGLA'NIN MILAS ILCESINDEKI FELDSPAT MADENI CIKARILAN SAHADA, DEV KAYALARIN IS MAKINELERININ USTUNE DEVRILMESI SONUCU ENGIN TUTUK, SERVET CAPACIOGLU ILE SUKRU OTLAK ADLI 3 ISCININ OLDUGU OLAYDA GOZALTINA ALINAN ISLETME SAHIBI M.A.K. (FOTOGRAFTA) VE SIRKET YETKILISI S.A. VE O.K. ADLIYEYE SEVK EDILDI. (FOTO: MILAS, DHA)

Mehmet Can MERAL (Muğla), (DHA)

Etiketler:
 
Biga'da gece boyu süren depremler uyutmadı
 
Ameliyatı yapan genel cerrah sorumlu bulundu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Biga'da gece boyu süren depremler uyutmadı
ÇANAKKALE'nin Biga ilçesi, dün sabaha kadar 1.0 ile 4.0 büyüklüğünde toplam ...
Soma faciası Bölge Adliye Mahkemesi'nde
MANİSA'nın Soma ilçesinde 301 madencinin yaşamını yitirdiği faciayla ilgili ...
Üniversite öğrencisi köprü korkuluklarına asılı bulundu
BOLU'da, üniversite öğrencisi Rıfat S. (21), sulama kanalının üzerine ...
 
Markette çıkan yangında maddi zarar meydana geldi
DENİZLİ'nin Merkezefendi ilçesindeki bir markette çıkan yangın, itfaiye ...
Evden kaçan 2 kız, bileklerini keserken bulundu
KAYSERİ'de ailelerine intihar edeceklerini söyleyerek evden ayrılan B.Ö. ...
İki kardeş aynı hastalığın pençesinde
İZMİR'de tedavi gören kemik iliği yetmezliği 'fankoni aplastik anemi' ...
 
Kablo hırsızlarına operasyon: 5 gözaltı
KONYA'nın Meram ilçesinde jandarma, telefon hattındaki kablo hırsızlığı ...
Kontrolden çıkan kamyon devrilince durdu
MERSİN’in Tarsus ilçesinde bilinmeyen bir nedenle kontrolden çıkan kamyonun ...
Baraj kapakları açıldı, köprü su altında kaldı
BALIKESİR’in Manyas ilçesind, baraj kapaklarının açılması nedeniyle Kocaçay ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva