Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
4 Ağustos 2020 Salı - 10:50

3 motosiklet tutkunu, bayram tatilini yolda geçirdi

İSTANBUL'dan yola çıkan 3 motosikletçi, 2 bin kilometre yol kat ederek, Çanakkale'ye ulaştı.

3 motosiklet tutkunu, bayram tatilini yolda geçirdi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

İstanbul'da yaşayan İhracatçı Bülent Demircioğlu (43), Tekstilci Fatih Görür (50) ve Türkiye Motosiklet Federasyonu ileri sürüş eğitmeni Burak Ercan (50), 4 günlük Kurban Bayramı tatilinde pandemi nedeniyle farklı bir alternatif tatil rotası belirledi. İleri sürüş eğitmeni Burak Ercan öncülüğünde Demircioğlu ve Görür, motosikletlerle hem ileri sürüş tekniklerini öğrenmek hem de pandemi nedeniyle kalabalık ortamlardan uzak durmak için dağ yollarını kullandı. İstanbul'dan yola çıkan 3 arkadaş, Eskişehir, Manisa Salihli ve Kaz Dağları üzerinden bayramın son günü Çanakkale'ye ulaştı. 4 günlük Kurban Bayramı tatilini motosiklet üzerinde 2 bin kilometre giderek geçiren 3 motosikletçi yol boyunca bu anlarını kamera ile saniye saniye görüntüledi. 

'2 BİN KİLOMETRE YOL KAT ETTİK'

Kurban Bayramı'nda pandemiden dolayı kendilerine böyle bir alternatif tatil belirlediklerini belirten Bülent Demircioğlu, "Arkadaşımızla birlikte kalabalıktan uzak durmak amacıyla motosikletlerle hem eğlenceli, hem güzel bir tur organize ettik. 2 bin kilometre yol kat ettik. İstanbul’dan Eskişehir’e, Eskişehir’den Manisa Salihli’ye, Kaz Dağları ve Çanakkale olmak üzere hep dağ yollarını kullanarak hiçbir otoban yoluna girmeden çok keyifli tatil süreci geçirdik. Buradan da İstanbul’a dönüş yapacağız. 4 gündür hep motosiklet üzerindeyiz. Dağ yolundan gelirken çok güzel yerlerden geçtik. Çok güzel tarihi dokular var. Şehrin betonlaşmasından uzaklaştık. Anlatamam, yaşanması lazım. Çünkü İstanbul’un telaşında, betonlaşmasından kurtulduk. Çok güzel stres attık. Herkese tavsiye ederim. Motosiklet eğitmeni Burak hocamızın eşliğinde çok güzel bir rota çizerek, bu süreci tamamladık" dedi.

'MOTOSİKLET SÜRÜCÜLERİ KENDİSİNİ GELİŞTİRMELİ'

Türkiye Motosiklet Federasyonu ileri sürüş eğitmeni Burak Ercan ise "Bu seyahatimizin ana amaçlarından biri hem pandemi de kalabalıklardan kaçıp, hem de kendimizi dağ yollarındaki virajlara atıp, Fatih ve Bülent arkadaşımızla ileri seviye sürüş tekniklerini çalışmak oldu. Türkiye’de yaşıyoruz, İstanbul özellikle çok kalabalık. Trafik kurallarına uyup uymamak konusunda herkesin nasıl davrandığı ortada. Çok dikkatli olmak lazım, özellikle ne işe yarar demeyin, gidin profesyonel insanlardan motosiklet eğitimi alın. Motosiklet sürücüleri kendisini geliştirmeli. Ben 50 yaşındayım. 30 senedir motosiklete biniyorum. Hala her gün yeni bir şeyler öğreniyorum. Kendinizi eğitin, geliştirin, ondan sonra trafiğe bırakın. Görünmez olduğunuzu farz edip, öyle sürecek seviyeye kadar gelmenizi tavsiye ederim" diye konuştu.

'EN ÖNEMLİSİ EĞİTİM'

Sürüş esnasında oluşabilecek olumsuz durumlara karşı da sürücülere tavsiyelerde bulunan eğitmen Burak Ercan şunları söyledi:

?"Giyim çok önemli. Bu yüzden kıyafet ve korunma konusunda sürücüler dikkatli olmalıdır. Şart olmamakla beraber, dizliklerde, dirseklerde, omuzlarda korumalar, kask zaten olmazsa olmazımız. Diğer araçtaki sürücülerle göz teması kurmalarına rağmen bu onların mesaj verdikleri anlamına gelmiyor. Bazen göz teması kuruyorsunuz, fakat trafikte kavşaktan geçerken yola çıkabiliyor. Sportif araçlara çok dikkat etmek gerekiyor. Bu araçların etraflarında daha fazla zaman geçirmiyoruz. Kırmızı ışıklara geldiğimiz zaman bir gözümüz sürekli dikiz aynasında olsun. Arkadan bazen kırmızı ışığı görmeden gelip, temaslar yaşanabiliyor. Bu tarza birçok ufak tefek püf noktalarımız var. Fakat en önemlisi eğitim. Lütfen kendinizi geliştirin. Bu trafikte bu motosiklet keyfini uzun yıllar yaşayabilmek için."

ISTANBULDAN YOLA CIKAN BULENT DEMIRCIOGLU (SOLDA), BURAK ERCAN (ORTADA) VE FATIH GORUR (SAGDA) 2 BIN KILOMETRE YOL YAPARAK, CANAKKALEYE GELDI. 4 GUN BOYUNCA DAG YOLLARINI KULLANARAK, ISTANBUL, ESKISEHIR, MANISA SALIHLI VE CANAKKALENIN TARIHI DOKULARI VE CEVRE GUZELLIKLERINI YERINDE GORME FIRSATI BULAN 3 MOTOSIKLETCI, KURBAN BAYRAMINI MOTOSIKLET UZERINDE GECIRDI. (FOTO: CANAKKALE, DHA)

ISTANBULDAN YOLA CIKAN 3 MOTOSIKLETCI 2 BIN KILOMETRE YOL YAPARAK, CANAKKALEYE GELDI. 4 GUN BOYUNCA DAG YOLLARINI KULLANARAK, ISTANBUL, ESKISEHIR, MANISA SALIHLI VE CANAKKALENIN TARIHI DOKULARI VE CEVRE GUZELLIKLERINI YERINDE GORME FIRSATI BULAN 3 MOTOSIKLETCI, KURBAN BAYRAMINI MOTOSIKLET UZERINDE GECIRDI. (FOTO: CANAKKALE, DHA)

ISTANBULDAN YOLA CIKAN BULENT DEMIRCIOGLU (SOLDA), FATIH GORUR (SAGDA) 2 BIN KILOMETRE YOL YAPARAK, CANAKKALEYE GELDI. 4 GUN BOYUNCA DAG YOLLARINI KULLANARAK, ISTANBUL, ESKISEHIR, MANISA SALIHLI VE CANAKKALENIN TARIHI DOKULARI VE CEVRE GUZELLIKLERINI YERINDE GORME FIRSATI BULAN 3 MOTOSIKLETCI, KURBAN BAYRAMINI MOTOSIKLET UZERINDE GECIRDI. (FOTO: CANAKKALE, DHA)

ISTANBULDAN YOLA CIKAN 3 MOTOSIKLETCI 2 BIN KILOMETRE YOL YAPARAK, CANAKKALEYE GELDI. 4 GUN BOYUNCA DAG YOLLARINI KULLANARAK, ISTANBUL, ESKISEHIR, MANISA SALIHLI VE CANAKKALENIN TARIHI DOKULARI VE CEVRE GUZELLIKLERINI YERINDE GORME FIRSATI BULAN 3 MOTOSIKLETCI, KURBAN BAYRAMINI MOTOSIKLET UZERINDE GECIRDI. (FOTO: CANAKKALE, DHA)

ISTANBULDAN YOLA CIKAN BULENT DEMIRCIOGLU (SOLDA), BURAK ERCAN (SAGDA) VE FATIH GORUR (ORTADA) 2 BIN KILOMETRE YOL YAPARAK, CANAKKALEYE GELDI. 4 GUN BOYUNCA DAG YOLLARINI KULLANARAK, ISTANBUL, ESKISEHIR, MANISA SALIHLI VE CANAKKALENIN TARIHI DOKULARI VE CEVRE GUZELLIKLERINI YERINDE GORME FIRSATI BULAN 3 MOTOSIKLETCI, KURBAN BAYRAMINI MOTOSIKLET UZERINDE GECIRDI. (FOTO: CANAKKALE, DHA)

ISTANBULDAN YOLA CIKAN 3 MOTOSIKLETCI 2 BIN KILOMETRE YOL YAPARAK, CANAKKALEYE GELDI. 4 GUN BOYUNCA DAG YOLLARINI KULLANARAK, ISTANBUL, ESKISEHIR, MANISA SALIHLI VE CANAKKALENIN TARIHI DOKULARI VE CEVRE GUZELLIKLERINI YERINDE GORME FIRSATI BULAN 3 MOTOSIKLETCI, KURBAN BAYRAMINI MOTOSIKLET UZERINDE GECIRDI. (FOTO: MUSTAFA SUICMEZ/CANAKKALE, DHA)

ISTANBULDAN YOLA CIKAN FATOH GORUR (SOLDA), BULENT DEMIRCIOGLU (ORTADA), BURAK ERCAN (SAGDA) 2 BIN KILOMETRE YOL YAPARAK, CANAKKALEYE GELDI. 4 GUN BOYUNCA DAG YOLLARINI KULLANARAK, ISTANBUL, ESKISEHIR, MANISA SALIHLI VE CANAKKALENIN TARIHI DOKULARI VE CEVRE GUZELLIKLERINI YERINDE GORME FIRSATI BULAN 3 MOTOSIKLETCI, KURBAN BAYRAMINI MOTOSIKLET UZERINDE GECIRDI. (FOTO: MUSTAFA SUICMEZ/CANAKKALE, DHA)

Mustafa SUİÇMEZ/ÇANAKKALE, (DHA)

Etiketler:
 
Saksıdaki fesleğeni çalan kadın kamerada
 
Gönüllülerden 130 aileye kurban eti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Saksıdaki fesleğeni çalan kadın kamerada
BAYRAMPAŞA'da, yoldan geçen bir kadın gayrimenkul dükkanın önündeki fesleğeni ...
Kendini asan kadını, astsubay kurtardı
KÜTAHYA’nın Çavdarhisar ilçesinde, kendisini asarak intihar girişiminde ...
Havuz ve göletlerde 'koronavirüs' riski
DİCLE Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana ...
 
Kağızman kayısısı, coğrafi işaret yolcusu
KARS Ziraat Odası Başkanı Adem Ertaş, Kağızman ilçesindeki 1200- 1400 ...
Havalı tüfekle vurulan kedinin omuriliğinde saçma bulundu
ESKİŞEHİR'in Beylikova ilçesinde, arka ayağını kullanamadığı için araç ...
Adanalı kebapçıların aşırı sıcakta zorlu mesaisi
ADANA’da, gündüz saatlerinde 40 dereceyi aşan hava sıcaklığında kebap ...
 
Kadınların Taksim'deki laf atma kavgası kamerada
TAKSİM'de yürürken birbirlerine laf attıkları iddia edilen iki kadın arasında ...
Gezgin grubu "Yürüyen Budalalar"a koronavirüs rötarı
AYNI sektörde çalışan arkadaş topluluğunun, Fransız reklamcı Jacques Sequela'nın ...
Acil servisteki televizyonu ve kapıyı kırdı
KONYA'da annesinin Covid-19 şüphesiyle hastaneye sevk edildiği ambulansa ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva