'Sera Okul'a renkli açılış
'Sera Okul'a renkli açılış
Başkan Kotan’dan güreşçilere moral ziyareti
Başkan Kotan’dan güreşçilere moral ziyareti
Antalyalı 130 köylünün kömür ocağı mücadelesi
Antalyalı 130 köylünün kömür ocağı mücadelesi
Dayakçı işadamına hapis talebi
Dayakçı işadamına hapis talebi
4 Ekim 2022 Salı - 10:52

3 öğrenci, okul için her gün 20 mil deniz yolculuğu yapıyor

ANTALYA'nın Demre ilçesi Üçağız Mahallesi'nin bir parçası konumundaki Kaleköy'den 2 ve Kaş'ın Kılınçlı Mahallesi'nden 1 öğrenci, taşımalı eğitim sistemi kapsamında önce deniz ardından kara yoluyla okula ulaşabiliyor.

3 öğrenci, okul için her gün 20 mil deniz yolculuğu yapıyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Demre'nin Üçağız Mahallesi'nin bir parçası olan Kaleköy'de kara bağlantısı olmasına rağmen kara yolu ulaşımı bulunmuyor. Kaleköy'de herkes, ulaşımı denizden sağlıyor. Kaş'ın Kılınçlı Mahallesi'nin kara yolu ulaşımı olmayan Aperlai bölgesinde pansiyonculuk yapan Cüce ailesi de aynı sorunu yaşıyor. Kaleköy'de yaşamını sürdüren ailelerin çocukları ise 2009 yılından bu yana eğitim için önce tekneyle Üçağız Mahallesi'ne ulaşıyor, buradan da yaklaşık 3 kilometre midibüsle Çevreli Mahallesi'ndeki Bozoğlu-Tarkun İlkokulu ve Ortaokulu'na gidiyor.

Üçağız Mahallesi'nden sabah erken saatte hareket eden kaptan Mehmet Ekici yönetimindeki tekne, önce 3,5 mil yol alıp Aperlai bölgesindeki 6'ncı sınıf öğrencisi Ada Ahmet Cüce'yi alıyor. Ekici, ardından geri dönerek 5 mil yol gidip, bu kez Kaleköy'den 6'ncı sınıf öğrencisi Pınar Demirel ve 5'inci sınıf öğrencisi Ömür Karataş'ı alıyor. Yine 1,5 mil yol yapan tekne, 3 öğrenciyi Üçağız Mahallesi'nde bekleyen midibüse teslim ediyor. 3 öğrenci, midibüsle de kara yoluyla 3 kilometre gidip okullarına ulaşabiliyor. Akşam ders bitiminde de aynı yolun tekrarlandığı yolculukta öğrencilere bazen Çevreli Bozoğlu-Tarkun İlkokulu ve Ortaokulu'nun müdürü Ercan Aydemir de eşlik ediyor. Öğrenciler, eğitim hayatlarını sürdürebilmek için her gün toplam 20 mil deniz, 6 kilometre kara yolculuğu yapıyor.

Kaleköy'deki öğrencilerin bir bölümü, eğitim için Demre ilçe merkezinde oturuyor, bir bölümü de Demre'deki özel okullara gidiyor. Özel okullara giden öğrencileri, aileleri kendi sürat tekneleriyle Üçağız Mahallesi'ne getiriyor. Öğrenciler, buradan kara yoluyla okullarına gidebiliyor.

'BİZDEKİ YOLCULUK KİMSEDE YOK'

Pınar Demirel, Kekova'ya yol yapılmasını istemezken, turizme etkisinin olumsuz olacağını düşündüğünü söyleyerek "Doğallığı gider. Tekne turu olmaz. Turizm adına bu yolculuğa her gün razıyım. Bu yolculuk güzel. Bizdeki yolculuk hiç kimsede yok" dedi.

Ömür Karataş ise "Biz tekneyle denizin ortasından gideriz okula. Güzel, eğlenceli ve sürekli. Yol yapılsın istemiyorum" diye konuştu.

Ada Ahmet Cüce de yolculuğun sıkıcı olması dışında güzel geçtiğini belirterek, "Deniz sesiyle deniz kokusuyla gitmek güzel" dedi.

'BİR ÖĞRENCİ BİLE KALSA DEVAM EDECEĞİZ'

Demre İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan da "Kaleköy, karada olup kara yolu bağlantısı olmayan bir yaşam yerimiz. Buradaki öğrencilerimizin okula ulaşımını sağlayabilmek için yaklaşık 10 yıldır bakanlığımızın uygulamaya koyduğu taşımalı eğitimle her sabah öğrencilerimizi tekneyle alıp, Üçağız'daki noktaya getiriyoruz. Buradan da yine en yakın ilköğretim okulumuz olan Çevreli Bozoğlu-Tarkun İlkokulu ve Ortaokulu'na kara yoluyla götürüyoruz. Biz şu anda 3 öğrencimizi taşımaktayız. Bakanlığımızın politikaları çerçevesinde 1 öğrenci bile kalsa taşımayı öğrencilerimize ve velilerimize sunmaya devam edeceğiz" dedi. 

ANTALYA'NIN DEMRE ILCESINE BAGLI UCAGIZ MAHALLESI'NIN BIR PARCASI KONUMUMDAKI KALEKOY'DEN 2 OGRENCI ILE KAS'IN KILINCLI MAHALLESI'NDEN BIR OGRENCININ OKUL YOLCULUGU, DIGERLERINDEN COK FARKLI. 3 OGRENCI TASIMALI EGITIM SISTEMI KAPSAMINDA ONCE DENIZ, ARDINDAN KARA YOLU ILE OKULA ULASABILIYOR. OGRENCILERE ARADA CEVRELI BOZOGLU - TARKUN ILK VE ORTAOKULU MUDURU ERCAN AYDEMIR DE ESLIK EDIYOR. (ERCAN AYDEMIR - PINAR DEMIREL - OMER KARATAS - ADA AHMET CUCE) (FOTO:AHMET ACAR/DEMRE-DHA)

ANTALYA'NIN DEMRE ILCESINE BAGLI UCAGIZ MAHALLESI'NIN BIR PARCASI KONUMUMDAKI KALEKOY'DEN 2 OGRENCI ILE KAS'IN KILINCLI MAHALLESI'NDEN BIR OGRENCININ OKUL YOLCULUGU, DIGERLERINDEN COK FARKLI. 3 OGRENCI TASIMALI EGITIM SISTEMI KAPSAMINDA ONCE DENIZ, ARDINDAN KARA YOLU ILE OKULA ULASABILIYOR. ( OMUR KARATAS - PINAR DEMIREL - ADA AHMET CUCE) (FOTO:AHMET ACAR/DEMRE-DHA)

ANTALYA'NIN DEMRE ILCESINE BAGLI UCAGIZ MAHALLESI'NIN BIR PARCASI KONUMUMDAKI KALEKOY'DEN 2 OGRENCI ILE KAS'IN KILINCLI MAHALLESI'NDEN BIR OGRENCININ OKUL YOLCULUGU, DIGERLERINDEN COK FARKLI. 3 OGRENCI TASIMALI EGITIM SISTEMI KAPSAMINDA ONCE DENIZ, ARDINDAN KARA YOLU ILE OKULA ULASABILIYOR. ( OMUR KARATAS - PINAR DEMIREL ) (FOTO:AHMET ACAR/DEMRE-DHA)

ANTALYA'NIN DEMRE ILCESINE BAGLI UCAGIZ MAHALLESI'NIN BIR PARCASI KONUMUMDAKI KALEKOY'DEN 2 OGRENCI ILE KAS'IN KILINCLI MAHALLESI'NDEN BIR OGRENCININ OKUL YOLCULUGU, DIGERLERINDEN COK FARKLI. 3 OGRENCI TASIMALI EGITIM SISTEMI KAPSAMINDA ONCE DENIZ, ARDINDAN KARA YOLU ILE OKULA ULASABILIYOR. ( MEHMET EKICI - OMUR KARATAS - PINAR DEMIREL - ADA AHMET CUCE) (FOTO:AHMET ACAR/DEMRE-DHA)

ANTALYA'NIN DEMRE ILCESINE BAGLI UCAGIZ MAHALLESI'NIN BIR PARCASI KONUMUMDAKI KALEKOY'DEN 2 OGRENCI ILE KAS'IN KILINCLI MAHALLESI'NDEN BIR OGRENCININ OKUL YOLCULUGU, DIGERLERINDEN COK FARKLI. 3 OGRENCI TASIMALI EGITIM SISTEMI KAPSAMINDA ONCE DENIZ, ARDINDAN KARA YOLU ILE OKULA ULASABILIYOR. ( OMUR KARATAS  - ADA AHMET CUCE) (FOTO:AHMET ACAR/DEMRE-DHA)

ANTALYA'NIN DEMRE ILCESINE BAGLI UCAGIZ MAHALLESI'NIN BIR PARCASI KONUMUMDAKI KALEKOY'DEN 2 OGRENCI ILE KAS'IN KILINCLI MAHALLESI'NDEN BIR OGRENCININ OKUL YOLCULUGU, DIGERLERINDEN COK FARKLI. 3 OGRENCI TASIMALI EGITIM SISTEMI KAPSAMINDA ONCE DENIZ, ARDINDAN KARA YOLU ILE OKULA ULASABILIYOR.(FOTO:AHMET ACAR/DEMRE-DHA)

ANTALYA'NIN DEMRE ILCESINE BAGLI UCAGIZ MAHALLESI'NIN BIR PARCASI KONUMUMDAKI KALEKOY'DEN 2 OGRENCI ILE KAS'IN KILINCLI MAHALLESI'NDEN BIR OGRENCININ OKUL YOLCULUGU, DIGERLERINDEN COK FARKLI. 3 OGRENCI TASIMALI EGITIM SISTEMI KAPSAMINDA ONCE DENIZ, ARDINDAN KARA YOLU ILE OKULA ULASABILIYOR.(FOTO:DEMRE-DHA)

ANTALYA'NIN DEMRE ILCESINE BAGLI UCAGIZ MAHALLESI'NIN BIR PARCASI KONUMUMDAKI KALEKOY'DEN 2 OGRENCI ILE KAS'IN KILINCLI MAHALLESI'NDEN BIR OGRENCININ OKUL YOLCULUGU, DIGERLERINDEN COK FARKLI. 3 OGRENCI TASIMALI EGITIM SISTEMI KAPSAMINDA ONCE DENIZ, ARDINDAN KARA YOLU ILE OKULA ULASABILIYOR.(FOTO:DEMRE-DHA)

Ahmet ACAR/ ANTALYA, (DHA)

 
Antalyaspor'da Fernando Martins müjdesi
 
Sosyal Medya Hesaplarınız İçin Wubity
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da feci kaza; dede- torun öldü, 4 yaralı
ANTALYA'nın Kaş ilçesinde, minibüs ile otomobilin kafa kafaya çarpıştığı ...
9 ilde silahlı suç örgütüne operasyon: 37 gözaltı
ANTALYA merkezli 9 ilde, silahlı suç örgütüne yönelik gerçekleştirilen ...
Suçlular; bürokrat, tahsilliler, işsiz, İŞTE TÜRKİYE…
Serpil Nur Abiral yazdı
 
Yasak gelmeden okunacak bir haber ?
Bugün size, TBMM gündeminde bulunan Sosyal Medya Yasa teklifi kanunlaştığında ...
ATSO'da bir üye seçilme yeterliliği olmadığı için iptal oldu
ATSO'nun 1 Ekim Cumartesi günü yapılan 283 meslek komitesi üyesi ile 117 ...
Kepez’den Tamamlayıcı Tıp Polikliniği
Kepez Belediyesi’nin Sağlık Merkezi çatısı altında Tamamlayıcı Tıp Polikliniği ...
 
Geleceğin sporcuları
Kırkgöz Döşemealtı Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü ilçe gençlerini sporla ...
Saldırıya uğrayan avukattan şüphelinin serbest bırakılmasına tepki
ANTALYA'da müvekkilinin oturduğu apartmanda ruhsatsız apart işleten kiracı ...
Yangında, park halindeki tüp kamyonu korkuttu
ANTALYA'da otluk ve çalılık alanda bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Yerleşim ...
 
Dursun Gündoğdu
Belediye işletmeleri siyasilerin avutulma yeri mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva