Fransa'dan dayanıklılık merkezi hibesi
Fransa'dan dayanıklılık merkezi hibesi
23 Nisan'a özel 'Rapunzel' çocuk operası
23 Nisan'a özel 'Rapunzel' çocuk operası
Antalya'daki cinayet kararını Yargıtay bozdu
Antalya'daki cinayet kararını Yargıtay bozdu
Antalya Havalimanı'ndan 3 ayda 3 milyon 323 bin yolcu geçti
Antalya Havalimanı'ndan 3 ayda 3 milyon 323 bin yolcu geçti
21 Ekim 2021 Perşembe - 12:08

30 yıllık eşinin kalp ameliyatı, hayatının dönüm noktası oldu

ANTALYA'da yaşayan 30 yıllık evli Gülay (52) ve Özcan Pekmezci (56), 45 gün arayla kalp ameliyatı oldu.

30 yıllık eşinin kalp ameliyatı, hayatının dönüm noktası oldu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kaş ilçesinde çocukluğundan beri kalp kapağındaki sorun nedeniyle sıkıntı yaşayan Gülay Pekmezci, son iki yıldır sokağa çıkamaz hale geldi. Bir kat merdiven çıkarken, birkaç adım atarken bile yaşadığı nefes darlığı yüzünden hayatını devam ettirmekte zorlandığını belirten Gülay Pekmezci, korkusu nedeniyle daha önce ameliyat olmadığını ifade etti. 2 çocuk annesi Pekmezci'nin ameliyat korkusu, daha önce hiçbir rahatsızlığı olmayan eşi Özcan Pekmezci'nin 1,5 ay önce kalp krizi geçirmesiyle değişti.

Kalbinde sıkışma hissederek acile başvuran Özcan Pekmezci, kalp krizi geçirdiği belirlenince önce anjiyoya sonra da ameliyata alındı. Kalbinin tıkalı 4 damarı baypasla değiştirilen Özcan Pekmezci sağlığına kavuşunca eşi Gülay Pekmezci de eşinden aldığı cesaretle yıllardır kaçtığı ameliyata razı oldu. Eşinden 45 gün sonra aynı doktor tarafından ameliyata alınan Gülay Pekmezci'nin kalp kapağı değiştirildi. Birbirlerini cesaretlendiren ve ellerini hiç bırakmayan çift, sağlıklarına kavuştukları için çok mutlu olduklarını söyledi.

Hayat arkadaşının acil alındığı ameliyattan sonra sağlığına kavuşmasından dolayı çok mutlu olduğunu belirten Gülay Pekmezci, yaşadıkları sıkıntıları sesi titreyerek anlattı.

Çocukluğundan bu yana hasta olduğunu ama korktuğu için ameliyattan kaçtığını anlatan Pekmezci, kendisinden önce eşinin ameliyat olmasından cesaret aldığını söyledi. Pekmezci, eşinin ve kendisinin ameliyatlarını gerçekleştiren doktoruna minnettar olduklarını belirterek, teşekkür etti.

'DAHA ÖNCE HİÇBİR RAHATSIZLIĞIM YOKTU'

Çiftçilik yapan Özcan Pekmezci, eşinin yanından bir an olsun ayrılmazken, daha önce hiçbir şikayeti olmadığını da belirterek, “Kaş'ta kalbimde sıkışma hissedince hastaneye gittim ancak oradaki doktorlar beni Antalya'ya yönlendirdi. Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine geldiğimde kalbim yeniden sıkıştı. O anda kalp krizi geçirdiğim ortaya çıktı. Hemen anjiyoya aldılar. Ardından 4 damarımın tıkalı olduğu, baypas ameliyatı olmam gerektiği söylendi. Doktorlarıma güvendim ve ameliyat oldum. Şükür Allah'a, şu an iyiyim" dedi.

Kendisinin ameliyatından sonra çocukluğundan bu yana hasta olan eşinin de cesaretlendiğini söyleyen Pekmezci, “Doktorumuz bize güven verdi. Ben de eşim de ameliyatımızı olduk. İkimiz de iyiyiz" diye konuştu.

'NE MUTLU BİZE Kİ ÇİFTİN ŞİFASINA VESİLE OLDUK'

Çiftin ameliyatlarını gerçekleştiren Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp Damar Cerrahi Kliniği'nden Doç. Dr. Ali Ümit Yener ise, “Ne mutlu bize ki ailenin hekimi olduk, ailenin şifasına vesile olduk" dedi.

Özcan Pekmezci'nin ameliyattan sonra kontrole geldiğinde eşinin çok hasta olduğunu söylediğini belirten Doç. Dr. Yener, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Özcan Pekmezci, eşinin ciddi nefes darlığı olduğunu, bir kat merdiven bile çıkamadığını, yürümekte zorlandığını ve hastalığının arttığını anlattı. O gün eşine yaptığımız tetkiklerde kalp kapaklarında ciddi darlıklar saptadık. Doğuştan gelen bir hastalıktı bu. Daha önce ameliyattan korktuğunu söyleyen Gülay Pekmezci, eşinden sonra cesaretlendi. Bize 'Öncelik eşimindi. Artık eşim iyileşti. Şimdi ben de şifa bulmak istiyorum' dedi. Bunun üzerine ameliyatını gerçekleştirdik ve kalp kapağını değiştirdik. Her ikisi de gayet iyi."

Anne ve babalarının kalp ameliyatlarından sonra sağlıklarına kavuşmalarının çok mutlu ettiğini söyleyen öğretmen Özge Pekmezci (29) ile diş hekimi Emre Pekmezci (23), Doç. Dr. Ali Ümit Yener ve ekibine teşekkür etti.

ANTALYA'DA YASAYAN 30 YILLIK EVLI PEKMEZCI CIFTI, 45 GUN ARAYLA AYNI KADERI PAYLASTI. COCUKLUGUNDAN BU YANA HASTA OLAN ANCAK KORKUSU YUZUNDEN AMELIYATTAN KACAN KALP HASTASI GULAY PEKMEZCI (52), KALP KRIZI GECIREN ESI OZCAN PEKMEZCI'NIN (56) OPERASYONLA SAGLIGINA KAVUSMASINDAN CESARET ALARAK, AMELIYAT OLUP HASTALIGINDAN KURTULDU.(FOTO:SELMA KUNAR/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA YASAYAN 30 YILLIK EVLI PEKMEZCI CIFTI, 45 GUN ARAYLA AYNI KADERI PAYLASTI. COCUKLUGUNDAN BU YANA HASTA OLAN ANCAK KORKUSU YUZUNDEN AMELIYATTAN KACAN KALP HASTASI GULAY PEKMEZCI (52), KALP KRIZI GECIREN ESI OZCAN PEKMEZCI'NIN (56) OPERASYONLA SAGLIGINA KAVUSMASINDAN CESARET ALARAK, AMELIYAT OLUP HASTALIGINDAN KURTULDU. DOC. DR. ALI UMIT YENER (ORTADA), YAPILAN OPERASYONLA ILGILI BILGI VERDI.(FOTO:SELMA KUNAR/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA YASAYAN 30 YILLIK EVLI PEKMEZCI CIFTI (COCUKLARI ILE) , 45 GUN ARAYLA AYNI KADERI PAYLASTI. COCUKLUGUNDAN BU YANA HASTA OLAN ANCAK KORKUSU YUZUNDEN AMELIYATTAN KACAN KALP HASTASI GULAY PEKMEZCI (52), KALP KRIZI GECIREN ESI OZCAN PEKMEZCI'NIN (56) OPERASYONLA SAGLIGINA KAVUSMASINDAN CESARET ALARAK, AMELIYAT OLUP HASTALIGINDAN KURTULDU. (FOTO:SELMA KUNAR/ANTALYA-DHA)

Selma KUNAR/ANTALYA, (DHA)

 
Teleferikle kuşbakışı manzara
 
Yunanistan, göçmenleri dövüp Türkiye'ye itti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Teleferikle kuşbakışı manzara
TURİZM kenti Antalya'yı kuşbakışı görme imkanı veren Tünektepe Teleferik, ...
Çevre Bakanlığı'nda yangın afeti bölgesine yatırım toplantısı
ANTALYA milletvekilleri Dr. Tuba Vural Çokal, İbrahim Aydın, Kemal Çelik ...
Sanayici 'gübre ihracatı' yasağına tepki gösterdi
GÜBRE üreticileri, Ticaret Bakanlığı tarafından getirilen ihracat yasağına ...
 
Kardeşini öldüren sanığa 'haksız tahrik' indirimiyle 17 yıl 6 ay hapis
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde, zeytin ağaçlarının kesilmesi nedeniyle ...
Çandır: Tarım girdi fiyatları yükselişte
ANTALYA Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, Türkiye İstatistik Kurumu’nun ...
Jandarmadan kaçak sigara operasyonu
MANAVGAT İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, piyasa değeri 55 bin lira ...
 
Hayatı şiir oldu
ANTALYALI şair, yazar ve ressam Saniye Seycan Ülgüt, 3 kitapta topladığı ...
Ressam Ağayar'ın eserleri Ankara'da
ANTALYALI ressam Şule Ağayar, özel davet üzerine 9'ncu kişisel resim sergisini Ankara'da açtı.
Madama Butterfly yeni sezonda ilk kez sahnede
ANTALYA Devlet Opera ve Balesi, geçtiğimiz sezonlarda kapalı gişe sahnelediği ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Bayram nostaljisi
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva