Antalya'da 1 Mayıs...
Antalya'da 1 Mayıs...
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Anadolu Nefesli Beşlisi'nden dünya müzikleri
Anadolu Nefesli Beşlisi'nden dünya müzikleri
Hadise'den 'Aşk var mı' yanıtı
Hadise'den 'Aşk var mı' yanıtı
16 Eylül 2018 Pazar - 10:34

305 kiloluk orkinos tüm zamanların rekoru oldu

İZMİR'in Çeşme ilçesinde, 'Büyük Balığın Peşinde' sloganı ile Türkiye'nin usta balıkçılarını bir araya getiren 'Columbia PFG Alaçatı Big Fish Turnuvası' başladı.

305 kiloluk orkinos tüm zamanların rekoru oldu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Columbia PFG Alaçatı Big Fish Turnuvası kapsamında, dün saat 07.30'da denize açılan tekneler saat 15.30'a kadar Alaçatı açıklarında, Yunanistan ve Türkiye karasularına 6'şar mil mesafedeki uluslararası sularda oltalarını suya bırakıp en büyük ve en fazla balığı yakalamak için yarıştı. Toplam 47 teknenin katıldığı ve turnuvanın ana sponsoru olan şirketin (Columbia PFG ve Gözalan Grup) Yönetici Ortağı Kerem Gözalan'ın da yarıştığı turnuva, Cem Boyner, Gökhan Çarmıklı, Turgut Konukoğlu, Eyyüp Necimoğlu ve Erkut Soyak Bülent Akgerman gibi Türkiye'nin önde gelen iş adamlarını ağırladı.


Türkiye'yi windsurf dalında olimpiyatlarda temsil etmiş sporcular İknur ve Ertuğrul İçingir önderliğinde 'Büyük Balığın Peşinde' sloganı ile Türkiye'nin en iyi balıkçılarını bir araya getiren 'Columbia PFG Alaçatı Big Fish' bu yıl da 'yakala-bırak-yaşat' teması ile ön plana çıktı.


Turnuvanın ilk gün yarışlarında beş tekne balıkla döndü. Fidato teknesi ekibinden 24 yaşındaki Mert Bigalı'nın oltasına saat 15.20'de takılan 305 kiloluk mavi yüzgeçli orkinos, tam 3 saat 40 dakikada tekneye çekilebildi. Old Sailors teknesi ekibi 75 kilo 550 gram, Team Mega teknesi ekibi 56 kilo 500 gram, Barbarossa teknesi ekibi de 51 kilo 600 gram ve Prana teknesi ekibi 46 kilo 950 gram aynı türde orkinos ile karaya dönen diğer tekneler oldu. 'Yakala bırak yaşat' kategorisinde ise Barbarossa teknesi ekibi iki orkinos yakalayıp, denize geri bırakmalarından dolayı derece aldı. Denize geri bırakılan 150 ve 155 santimetre boyundaki iki adet orkinosu 'Barbarossa' isimli tekne ekibinden AK Parti İzmir İl eski Başkanı Bülent Delican yakaladı.


YÜZ KİLONUN ÜZERİNDE İKİ BALIK DENİZE GERİ SALINDI


Turnuvaya 3 yıldır katıldıklarını, ancak yarışların bu yıl daha keyifli ve başarılı olduğunu belirten AK Parti İzmir İl eski Başkanı Bülent Delican, "Murat Kırca arkadaşımızın yakaladığı bir tane balıkla döndük. Bu balık çatladığı için aldık, genelde almıyoruz. İnsan balığı denize bıraktığı zaman daha mutlu oluyor. Çünkü benim çocuklarımın, torunlarımın da bu balıkları tutmasını istiyorum. Bu yüzden bu 'yakala-bırak-yaşat'a çok önem veriyoruz. Onun içindir ki benim yakaladığım ve her biri 100 kilo üzerindeki iki balığı denize geri bıraktık. Gerçekten de başarılı ve güzel bir gündü. Yarın da devam edecek. O yüzden bu organizasyonu yapan Ertuğrul ve İlknur İçingir çiftine çok teşekkür ediyoruz. Hep beraber güzel bir Alaçatı gününde hem arkadaşlarımızla hem dostlarımızla harika bir gün geçirdik" dedi.


Turnuva heyecanının yanı sıra özel etkinlikler, atölyeler, çocuklar için mini turnuva ve balıkçılıkla ilgili markaları bir araya getiren 'Offshore Fishing Expo' da sportif balıkçılık tutkunlarını buluşturdu.

ÇEŞME (İzmir), (DHA)

 

 
5 kadavra 5 hayat kurtardı
 
Teşhircilik yapan sanığa hapis
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
30 yıl sonra kep attılar
EGE Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü'nün 1986 ile 1990 yılları arasındaki ...
Kız kardeşe tecavüz sanığı ağabeylerin cezası onandı
ERZURUM'da kız kardeşleri H.B.'ye (27) tecavüz ettikleri gerekçesiyle ...
Yılda 50 ton pekmez üretip, 1 milyon lira gelir elde ediyorlar
YDIN'ın Koçarlı ilçesinin kırsal Bağcılar Mahallesi'nde yaşayanlar, yılda ...
 
Vatan Caddesi'nde kaza: 1 ölü
Van'da bir terörist sağ yakalandı
Ustalar Fuar'da bir araya geldi
 
THY seferlerine tayfun engeli
Otomobil kafeye daldı: 3 yaralı
Cübbeli yine yaptı yapacağını gündeme oturdu
Kamuoyunda Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü ile ilgili paylaşılan ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva