37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Patara'da bilirkişi keşfi tamamlandı, sıra raporda
Patara'da bilirkişi keşfi tamamlandı, sıra raporda
Demet Akalın'dan Zuhal Topal itirafı
Demet Akalın'dan Zuhal Topal itirafı
14 Mart 2022 Pazartesi - 16:33

5 öğrencinin öldüğü servis kazasında, araç sahibi tahliye oldu

AFYONKARAHİSAR'ın İscehisar ilçesine bağlı Çatağıl köyünde 5 öğrencinin hayatını kaybettiği, 5 öğrencinin de yaralandığı okul servisi kazasının ikinci duruşmasında, araç sahibi İsmail Demir (71) tahliye edildi. Çocukların aileleri, karara tepki gösterdi.

5 öğrencinin öldüğü servis kazasında, araç sahibi tahliye oldu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Afyonkarahisar'da 11 Ekim 2021 günü sabah saatlerinde İscehisar ilçesi Çatağıl köyü yolunda ortaokul öğrencilerini taşıyan Adalettin Şen (54) yönetimindeki 03 UU 567 plakalı minibüs, yol kenarındaki ağaca çarptı. Kazada Alanyurt Ortaokulu öğrencileri İsmail Eser (11), Nisa Eser (14) kardeşler ile Teslime Eser (13), Melisa Demirel (14) ve Damla Duran (11) hayatını kaybetti, 5 öğrenci de yaralandı. Kaza sonrası Adalettin Şen ile araç sahibi İsmail Demir tutuklandı.

1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen ikinci duruşmada, araç sahibi İsmail Demir, kaza ile ilgili kusuru bulunmadığını, tahliyesini talep ettiğini belirterek, ayrıntılı savunmasını avukatının yapacağını söyledi. Servisin şoförü sanık Adalettin Şen de tahliyesini talep etti. Şen, "Onlar benim de çocuklarım. Düşündükçe tüylerim diken diken oluyor. Allah yardımcımız olsun. Allah annelerine ve babalarına sabırlar versin" dedi.

YOL BAKIMI İLE ÇAM AĞACINI GEREKÇE GÖSTERDİ

Sanık avukatları kazanın yaşanmasında en büyük etkenin mıcır nedeniyle şoförün araç hakimiyetini kaybetmesi olduğunu savundu. Kontrolden çıkan aracın yol kenarındaki çam ağacına çarpması nedeniyle ölü ve yaralı sayısının arttığını anlatan avukatlar, yol bakımının İl Özel İdaresi, yol kenarındaki çam ağacının kesilmesinin de orman işletme müdürlüğü sorumluluğunda olduğu gerekçesiyle olayın taksirli suç niteliğinde olduğunu dile getirdi.

Mahkeme heyeti, tutuklu kaldığı süre, suç vasfının değişme ihtimali, sabit ikametinin olması ve savunmasının alınmasını göz önüne alarak, İsmail Demir'in tahliyesine hükmetti. Demir'in tahliye kararına, kazada yaşamını yitiren öğrencilerin velileri tepki gösterdi.

'ÇALIYA SUÇ BULUNDU'

Duruşma sonrası açıklama yapan, kazada ölen Melisa Nur ile yaralı kurtulan Arda'nın babası Fatih Demirel, bekledikleri sonucun çıkmadığını ifade etti. Demirel, "Çocuklarımızın katilleri resmen elini kolunu sallayarak şu an bütün acılı ailelerin önünde geziyor. Mahkemede adalet yerini bulacak diye düşünürken tam tersi oldu. Çalıya suç bularak mahkeme salonundan elini kolunu sallayarak gitti. Araç yoldan çıkmış, çamın da canı sıkılmış, herhalde çocukları onlar öldürmüş" dedi.

Kazadan yaralı kurtulduktan sonra yürüyemediği için tekerlekli sandalyeye mahkum olan Hakan Tek'in annesi Fadime Tek, "Hakanım kaza yaptı, 35 gün hastanede yattı. Hakan'ın kolu tutmuyor, ayakları çalışmıyor. Tekerlekli sandalyeyle Hakanımı gezdiriyoruz. 'Suçlu değilim' diyor, sıyrılmaya çalışıyor. Biz suçlu arıyoruz. Suçlu kim?" diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal da ailelerin yanına gelerek onlara destek oldu.

AFYONKARAHISAR'IN ISCEHISAR ILCESINE BAGLI CATAGIL KOYUNDE 5 OGRENCININ HAYATINI KAYBETTIGI, 5 OGRENCININ DE YARALANDIGI OKUL SERVISI KAZASININ IKINCI DURUSMASINDA, ARAC SAHIBI ISMAIL DEMIR (71) TAHLIYE EDILDI. COCUKLARIN AILELERI, KARARA TEPKI GOSTERDI.(FOTO:AFYONKARAHISAR-DHA-ARSIV)

AFYONKARAHISAR'IN ISCEHISAR ILCESINE BAGLI CATAGIL KOYUNDE 5 OGRENCININ HAYATINI KAYBETTIGI, 5 OGRENCININ DE YARALANDIGI OKUL SERVISI KAZASININ IKINCI DURUSMASINDA, SERVISIN SOFORU SANIK ADALETTIN SENIN (FOTODAKI) TUTUKLULUGU DEVAM ETTI.(FOTO:AFYONKARAHISAR-DHA-ARSIV)

AFYONKARAHISAR'IN ISCEHISAR ILCESINE BAGLI CATAGIL KOYUNDE 5 OGRENCININ HAYATINI KAYBETTIGI, 5 OGRENCININ DE YARALANDIGI OKUL SERVISI KAZASININ IKINCI DURUSMASINDA, SERVISIN SOFORU SANIK ADALETTIN SENIN TUTUKLULUGU DEVAM ETTI.(FOTO:ALI FUAT GUCLUER/AFYONKARAHISAR-DHA)

AFYONKARAHISAR'IN ISCEHISAR ILCESINE BAGLI CATAGIL KOYUNDE 5 OGRENCININ HAYATINI KAYBETTIGI, 5 OGRENCININ DE YARALANDIGI OKUL SERVISI KAZASININ IKINCI DURUSMASINDA, ARAC SAHIBI ISMAIL DEMIR (71) TAHLIYE EDILDI. DURUSMA SONRASI ACIKLAMA YAPAN, KAZADA OLEN MELISA NUR ILE YARALI KURTULAN ARDA'NIN BABASI FATIH DEMIREL (FOTODAKI), BEKLEDIKLERI SONUCUN CIKMADIGINI IFADE ETTI.(FOTO:ALI FUAT GUCLUER/AFYONKARAHISAR-DHA)

AFYONKARAHISAR'IN ISCEHISAR ILCESINE BAGLI CATAGIL KOYUNDE 5 OGRENCININ HAYATINI KAYBETTIGI, 5 OGRENCININ DE YARALANDIGI OKUL SERVISI KAZASININ IKINCI DURUSMASINDA, ARAC SAHIBI ISMAIL DEMIR (71) TAHLIYE EDILDI. KAZADAN YARALI KURTULDUKTAN SONRA YURUYEMEDIGI ICIN TEKERLEKLI SANDALYEYE MAHKUM OLAN HAKAN TEK'IN ANNESI FADIME TEK, KARARA TEPKI GOSTERDI.(FOTO:ALI FUAT GUCLUER/AFYONKARAHISAR-DHA)

Ali Fuat GÜÇLÜER/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

 
Adıyaman'da 4.3 büyüklüğünde deprem
 
Kazaya müdahale ederken TIR'ın altında kalan polisin bacağı kesildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Define kazısı yapan 4 şüpheliden biri profesör çıktı
AFYONKARAHİSAR'ın Bolvadin ilçesindeki mezarlıkta kazı yapıp define ararken ...
İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy anıldı
AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı ilçesinde Türk Telekom Fen Lisesi'nde düzenlenen ...
Uyuşturucuyla yakalandı
AFYONKARAHİSAR'ın Bolvadin ilçesinde emniyet ekiplerince, durumundan şüphelenerek ...
 
Mezarlıkta define kazısı yapan 4 şüpheli yakalandı
AFYONKARAHİSAR'ın Bolvadin ilçesindeki mezarlıkta kazı yapıp define arayan ...
Jandarma hırsız ve dolandırıcılara karşı uyardı
AFYONKARAHİSAR'ın Dinar ilçesinde jandarma köylerde dolandırıcılık ve ...
Karamık Gölü'nde katliam!
AFYONKARAHİSAR'ın Çay ilçesinde izinsiz avlanan 7 avcı vurdukları hayvanlar ...
 
Yılkı atları için doğaya saman balyası bırakıldı
AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı ilçesine bağlı Ballık köyünde boş arazilere ...
Dinar'da uyuşturucu operasyonu
AFYONKARAHİSAR'ın Dinar ilçesinde polisin yaptığı operasyonda yakalanan ...
Dinar'da polis suça geçit vermiyor
AFYONKARAHİSAR'ın Dinar ilçesinde polis, araçtan dışarı ateş eden 2 şüpheli ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva