Hadise, Belçika'da bir müzik yarışmasında jüri üyesi oldu
Hadise, Belçika'da bir müzik yarışmasında jüri üyesi oldu
Şehit polis son yolculuğuna uğurlandı
Şehit polis son yolculuğuna uğurlandı
İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, mazbatasını aldı
İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, mazbatasını aldı
Reynmen ile Emire Cansu Kurtaran evleniyor
Reynmen ile Emire Cansu Kurtaran evleniyor
11 Ocak 2011 Salı - 08:02

5 subay şehit oldu

Kara Havacılık Okul Komutanlığı’na ait eğitim uçuşu yapan helikopterin düşmesi sonucu 5 subayın şehit olduğu kazada helikopter telsizinden son olarak pilotun, “Bulut içi oldum” sözü duyuldu.

5 subay şehit oldu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Ankara'da eğitim uçuşu için havalandıktan sonra irtibatın kesildiği UH-1 Genel maksat eğitim helikopterinin Tuluntaş Köyü yakınlarında enkazına ulaşıldı. Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada Kara Havacılık Dkul Komutanlığı'na ait gece eğitimi için uçuşa çıkan UH-1 Tipi bir helikopterin henüz bilinmeyen bir nedenle Ankara'nın Tulumtaş Köyü civarında düşmesi sonucu 5 kara pilot subayının şehit olduğu bildirildi. Kaza nedeni, uzman ekiplerin yapacağı inceleme sonucu ortaya çıkacak.
 ORGENERAL CEYLANOĞLU VE BERK OLAY YERİNDE
Ankara'da eğitim uçuşu yaparken düşen askeri helikopterin Tuluntaş Köyü yakınlarında enkazının bulunmasının ardından güvenlik güçleri ve itfaiye ekipleri bölgeye sevk edildi. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu ile Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin (EDOK) Komutanı Saldıray Berk de olay yerine gitti. Komutanlar Ceylanoğlu ve Berk kaza alanında incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı. Çevrede önlem alan güvenlik güçleri, kaza bölgesine gazeteciler ve sivilleri yaklaştırılmadı.
KAZA SIRASINDA HAVADA SİS VARDI
Bölgede bulunan köylerde yaşayan vatandaşlar, saat 19.00 sıralarında jandarmanın muhtarları arayıp, bölgede bir helikopterin düştüğünü, arama çalışmalarına katılmalarını istediğini söyledi. Köylüler ayrıca, imamların camilerden Ballıkuyumcu ve Hisarlıköy arasındaki bölgede bir helikopterin düştüğü anonsunu yaptığını söyledi. Köylüler, kaza sırasında havada sisin hakim olduğu belirtildi.
YANLIŞ YERDE ARAMA YAPILDIĞI İDDİASI
Aramaya katılan bazı köylüler ise kendilerine verilen koordinatların yanlış olduğunu, başka bölgelerde arama yaptıklarını söyledi. Köylülerden biri, "Bir kişinin cep telefonu çalınıyor, sinyallerinden anında bulabiliyorlar. Burada şehit olan askerlerin cep telefonları arandı, açan olmadı. Ama sinyallerden kaybolan helikopterin yerini bir türlü bulamadılar ” diye konuştu.

Görgü tanıkları, düşen helikopterin birkaç parçaya bölündüğünü şehitleri görünce yüreklerinin burkulduğunu söyledi.

ŞEHİT SUBAYLARIN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Kara Havacılık Okul Komutanlığı'na ait, gece eğitimi için uçuşa çıkan UH-1 tipi bir helikopterin Ankara'nın Tuluntaş Köyü civarına düşmesi sonucu şehit olan beş kara pilot subayının isimleri belli oldu. Şehit pilotların isimleri şöyle: Kr.Plt.Ütğm. Kemal Taşcı, Kr.Plt.Ütğm. Şükrü Pürlü, Kr.Plt.Ütğm. Taner Erdoğan, Kr.Plt.Ütğm. Fikri Dilsiz ve Kr.Plt.Ütğm. Erhan Gül.

Kr.Plt.Ütğm. Erhan Gül'ün cenazesi bugün Kocatepe Camiinde kılınacak ikindi namazını müteakip Ankara Cebeci Şehitliği'nde defnedilecek. 

Diğer şehitler için yarın düzenlenecek törenle, Kr.Plt.Ütğm. Kemal Taşçı'nın cenazesi Ataköy 5'nci Kısım Camiinde kılınacak öğle namazını müteakip İstanbul Edirnekapı Şehitliği'nde, Kr.Plt.Ütğm. Şükrü Pürlü'nün cenazesi öğle namazını müteakip Sivas'da, Kr.Plt.Ütğm. Taner Erdoğan'ın cenazesi öğle namazını müteakip Tokat Erbaa'da, Kr.Plt.Ütğm. Fikri Dilsiz'in cenazesi Muğdat Camiinde kılınacak öğle namazını müteakip Mersin Şehitliği'nde defnedilecek.

ERHAN GÜL  SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
Şehit Pilot Üsteğmen Erhan Gül’ün cenazesi göz yaşları içinde uğurlandı. Erhan Gül'ün, Kocatepe Camii’ndeki cenaze namazı sırasında anne Feraye Gül ile eşi Duygu Gül, güçlükle ayakta durabildi. Acılı eş, şehit Üsteğmen eşine son kez “seni seviyorum” diyerek veda etti.
Kara Havacılık Okul Komutanlığı’na ait gece eğitimi için uçuşa çıkan UH-1 tipi bir helikopterin Ankara’nın Tuluntaş Köyü civarına düşmesi sonucu şehit olan 5 pilottan biri olan Üsteğmen Gül’ün cenazesi Kocatepe Camii’ndeki ikindi namazını mütakip kılınan cenaze namazının ardından, son yolculuğuna uğurlandı.
Kocatepe Camii’ndeki cenaze namazına , TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, Kuvvet Komutanları, Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Cemil Çiçek, Adalet Bakanı Sadullah Egin, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, CHP Genel Başkanı Gürsel Tekin, Ankara garnizonuna bağlı subaylar ile şehit ailesi ve yakınları katıldı. Cenaze töreni öncesi hükümet üyeleri acılı aileye ve Genelkurmay Başkanı Koşaner’e başsağlığı diledi.
Cenaze töreni sırasında camii etrafında bulunan binalarda alınan geniş güvenlik önlemleri de dikkat çekti. Törende Erhan Gül’ün babası Musa Gül’ün güçlükle ayakta durduğu gözlenirken, anne Feraye Gül ise gözyaşlarına hakim olamadı.
EVLADA SON VEDA
Cenaze namazının kılınmasının ardından Şehit Üsteğmen Gül'ün Türk Bayrağına sarılı cenazesi askerlerin omzunda top arabasına konuldu. Bu sırada anne Gül, kendisini sakinleştirmeye çalışan yakınlarından uzaklaşarak oğlunun tabutuna koştu. Acılı anne göz yaşları içinde evladının tabutunu öperek oğluna veda etti. Şehit Üsteğmen Erhan Gül’ün bir buçuk yıl önce evlendiği genç eşi Duygu Gül ise, eşine son kez “seni seviyorum” diyerek veda etti. Acılı eş Duygu Gül, güçlükle ayakta durabildi.
Kocatepe Camii'ndeki törenin ardından Erhan Gül'ün cenazesi, yakınların ve silah arkadaşlarının gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlanmak üzere Cebeci Asri Mezarlığına götürüldü.
AİLESİNİN YANINDAN GİTTİ ŞEHİT DÜŞTÜ
Ankara'daki helikopter kazasında 4 subay arkadaşıyla şehit olan Kara Pilot Üsteğmen Taner Erdoğan'ın kardeşi Ahmet Erdoğan, "Ağabeyim askeri liseden sonra uçmayı istemişti" dedi. 6 ay önce evlenen Pilot Üsteğmen Taner Erdoğan, hafta sonunu Erbaa"da ailesinin yanında geçirdiği ve kazadan 10 saat önce ilçeden ayrılarak göreve gittiği belirtildi.
Kara Havacılık Okul Komutanlığı'na ait eğitim uçuşu yapan UH-1 tipi askeri helikopterin Ankara'nın Gölbaşı İlçesi Tuluntaş Köyü yakınlarına düşmesi sonucu şehit düşen 5 subaydan biri olan Kara Pilot Üsteğmen Taner Erdoğan'ın, Erbaa ilçesindeki baba ocağına ateş düştü. 6 ay önce evlenen Pilot Üsteğmen Taner Erdoğan İzmir'de görev yaparken, 4 ay önce Ankara'da helikopter pilotluğu eğitimi almaya başladı.
EŞİ ERBAA'DA AVUKAT
Avukat olan ve Erbaa'da görev yapan eşi Gonca Erdoğan ile hafta sonları Erbaa'ya gelerek görüşebilen Şehit Üsteğmenin, hafta sonu memleketinde olduğu öğrenildi. Üsteğmenin kardeşi Ahmet Erdoğan, "Haftasonu buradaydı. Sabah yolcu ettik, akşam ise kaza haberini aldık. Ağabeyim askeri liseyi kazandıktan sonra uçmayı istemişti. İstediğini yaptı, uçtu. Artık hep göklerde olacak" diyerek gözyaşı döktü.
Şehit Pilot Üsteğmen Taner Erdoğan'ın, Erbaa'nın Ertuğrulgazi Mahallesi'ndeki baba evine Türk bayrağı asıldı. Babası Behlül, annesi Habibe ve eşi Gonca Erdoğan da cenazeyi almak için bu sabah Ankara'ya gitti. Şehit Kara Pilot Üsteğmen Taner Erdoğan, üç kardeşin en büyüğüydü.
Şehit Pilot Üsteğmen Taner Erdoğan'ın cenazesi yarın memleketi Erba İlçesi'nde toprağa verilecek.

 

 

 
Akbabayı ajan sandılar
 
Günhaber’den dev anket
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
BÜLENT ŞANLITÜRK 11 Ocak 2011 Salı 17:26

SAYIN DURSUN GÜNDOGDU,SİZİN OLDUGUNUZ YERDE CESARET,ÖZGÜRLÜK,HALKIN SESİ OLACAK İNANCIYLA YAYININIZA HAYIRLI OLSUN DİLEKLERİMİ İLETİYORUM.ANTALYADAN MİLLETVEKİLİ GÖRMEK İSTEDİKLERİMİZ KAMPANYASINI LÜTFEN ÇOK CİDDİ VE GENİŞ KAPSAMLI HALE GETİRELİM.ADAY GÖSTEREBİLİNECEK SAYGIDEGER TÜRK KADINLARIMIZ NEREDE?MİLLETVEKİLLERİNİ ARTIK PARTİ BAŞKANI BELİRLEYİPTE BİZİDE KOYUN GİBİ DURUMUNDAN KURTARAN BİR BAŞKALDIRIŞ OLSUN BU KAMPANYA.ADAYLARIN KENDİ ALANLARINDA YAPTIKLARIYLA İLGİLİ KÜÇÜK BİLGİLEROLSUN İSİMLERİ YANINDA,ANTALYANIN ÇIKARACAGI MİLLETVEKİLİ SAYISI KADAR KİŞİ İŞARETLEYEBİLSİN HERKES,HAYDI ARTIK ADAYLARIMIZI HALK OLARAK BİZ BELİRLEYELİM,KENDİ BELİRLEDİGİMİZ ADAYLARA SANDIKTA OY VERELİM VE HALKA ,HALK İÇİN ANTALYA İÇİN TÜRKİYE İÇİN ÇALIŞMAZLARSA,DÜRÜST OLMAZLARSA HESABINI DA BİZ SORALIM.TEKRAR BAŞARILAR VE İÇTEN SAYGILARIMLA

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akbabayı ajan sandılar
Bacağında demir bilezik takılı olan ve kanatlarında 'K06' yazan akbabayı ...
Bu karar çok tartışılacak
TAPDK’nın yeni yönetmeliği, alkollü içki reklamı ve satışına ilişkin kısıtlamalar ...
Gripten korunma
Diyetisyen Özlem Sert Aydın, bir tür solunum yolu hastalığı olan gribin ...
 
Yeni işinde hayatını kaybetti
İki gün önce işe başlayan kamyon şoförü, buzlanma nedeniye meydana gelen ...
e-öğrenim ağaç kurtardı
Türk Telekom son 3 yılda e-öğrenme faaliyetleri sayesinde yaklaşık 5 bin ...
Belediyelere "engel olmayın" davası
Tüm Engelliler ve Aileleri Yardımlaşma Derneği, Özürlüler Yasası ile ilgili ...
 
İç ve Doğu kesimlerde kar yağışı
Yağışlar; Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinin ...
Tarihe saygı projesi
Mustafa Kemal'in, "Ben size taarruz emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum" ...
Tarihi kitabelere İsrail öfkesi
Rize’de bir dernek, tespit ettiği 150'ye yakın kitabede yer alan ve Hz. ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Yakınlaşma olur mu?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva