Antalya'da uyuşturucu operasyonunda 75 gözaltı
Antalya'da uyuşturucu operasyonunda 75 gözaltı
MSB: Irak'ın kuzeyinde 12 terörsit etkisiz hale getirildi
MSB: Irak'ın kuzeyinde 12 terörsit etkisiz hale getirildi
Görme Engelli Para Atletizm Milli Takımı Kobe’de
Görme Engelli Para Atletizm Milli Takımı Kobe’de
Yoldan çıkan TIR'ın sürücüsü yaralandı
Yoldan çıkan TIR'ın sürücüsü yaralandı
11 Mart 2011 Cuma - 13:52

50 yaşındaki üniversiteli

Ispartalı işadamı 50 yaşındaki Şükrü Başdeğirmen, gençliğinde okuyamadığı üniversite eğitimini tamamlamak için haftanın 4 günü otomobiliyle 600 kilometre yol katediyor. Geçen yıl girdiği sınavda Celal Bayar Üniversitesi Alaşehir Meslek Yüksekokulu Kooperatifçilik Bölümü'nü kazanan Başdeğirmen, haftanın dört günü Isparta'dan Manisa'nın Alaşehir İlçesi'ne gidip geliyor.

50 yaşındaki üniversiteli
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanvekili ve Süleyman Demirel Üniversitesi Teknokenti Başkan Yardımcısı Şükrü Başdeğirmen, 1980 öncesi Ankara Üniversitesi İşletme Fakültesi'ni kazanmasına rağmen, o dönemki olaylar nedeniyle ailesi göndermedi. Üniversite eğitimini hayatında hep büyük bir eksiklik olarak hisseden evli ve 2 çocuk babası Şükrü Başdeğirmen'i, eşi Şadiye Başdeğirmen geçen yıl ÖSS başvurusunu onun adına gizlice yaptı. Sınav tarihini gösteren belgeyi postadan alan Şükrü Başdeğirmen, eşinin yaptığı sürprizin yarım kalmasını istemedi ve geçen yıl girdiği üniversite sınavında Manisa Celal Bayar Üniversitesi Alaşehir Meslek Yüksekokulu Kooperatifçilik Bölümü'nü kazandı ve kaydını yaptırdı.
 
Bu yıl birinci sınıfta öğrenim gören işadamı Başdeğirmen, çocukları yaşındaki öğrencilerle aynı sıraları paylaşıyor. Haftanın dört günü Isparta'ya 300 kilometre uzaklıktaki okulu için saat 06.00'da otomobiliyle yola çıkan Şükrü Başdeğirmen, öğleden sonra dersleri bittiğinde de Isparta'ya dönüyor. Eğitimi için haftada 2 bin 400 kilometre yol kateden Başdeğirmen, hem derslerindeki başarısıyla, hem de gösterdiği azmiyle tüm okulda öğrenciler için örnek gösteriliyor.
 
ÖĞRENCİLER ÖĞRETMEN ZANNETTİ
 
Okulun ilk günü sınıfa girip sıraya oturduğunda, kendisinden sonra gelen öğrencilerin kapıdan geri döndüklerini anlatan Başdeğirmen, ilk günlerde çok yadırgandığını belirtti. Önceleri sınıf arkadaşlarının kendisini öğretmen zannetiklerini kaydeden Bağdeğirmen, şunları anlattı:
 
"İlk gün ben geldim oturdum sıraya, beni gören dışarı çıktı, 'hoca girmiş, ondan sonra girmeyelim' diye. Sonra ben çıkıp dışarıdan 'gelin ben de sizin gibi öğrenciyim' diye çağırdım arkadaşları. İlk zamanlar herkes bana bir hoca gibiymişim gibi baktı. Çünkü herkes benim gibi ilk defa başlıyor. Birde '50 yaşına gelmiş nasıl okuyor bu insan?' diyenler oldu. Ama zamanla alıştık arkadaşlarla ve şimdi hepimiz aynı sınıfta, aynı sıralarda oturuyoruz ve sınıf arkadaşıyız."
 
TEKNOKENT'TEKİ GÖREV ARKADAŞLARININ TÜMÜ PROF
 
Türkiye'nin sürekli geliştiğini ve toplumun büyük bir kısmının üniversite mezunu olduğunu belirten Şükrü Başdeğirmen, iş hayatında lise mezunu olarak yaşadığı zorluğu şöyle anlattı:
 
"Belki insanlar sizi rencide etmiyor ama siz rahatsız oluyorsunuz. Örneğin, yenilikçi ve önemli bilimsel çalışmaların yapıldığı SDÜ Teknokenti'nde başkan yardımcısıyım. Başkanı SDÜ Rektörü, diğer başkan yardımcısı MAKÜ Rektörü ve diğer tüm üyeler de profesör. Aralarında tek ben varım lise mezunu. Bazen toplantıyı benim yönetmem gerekiyor. Herkes profesör ve o yüzden bu eğitimi almam ve üniversiteyi bitirmem gerektiğini düşünüyorum. İşime de uygun olan kooperatifçilik bölümü Isparta'da olmadığı için burayı tercih ettim."
 
ÖĞRENCİLERE ÖRNEK OLUYOR
 
Kayıt sırasında tanıştığı sıra arkadaşı Emrah Çiftçi, Şükrü Başdeğirmen'in çocuğunu kayda getirdiğini zannettiğini ve bunun kendisi için güzel bir anı olduğunu söyledi. Çiftçi, "Şükrü Bey bu yaştaki azmiyle tüm sınıfa örnek oldu. Benim bu kadar azmim yoktu, 'iki yıllığı bitirdikten sonra ne olacak' diye takıntılarım vardı ama, gösterdiği çabayı görünce bizim daha da da çok çalışmamız gerektiğini düşünmeye başladım" dedi.
 
Başdeğirmen'i ilk gördüğünde çok şaşırdığını belirten sınıf arkadaşlarından Afra Karaca da, "Ama şu an kendimle yaşıt hissetmeye başladım. Bende tereddütlerle gelmiştim ve Şükrü ağabeyi gördükten sonra 3 saatlik yolu gelip- gidiyor ve bizden fazla azim gösteriyor" diye konuştu.
 
Kamu Maliyesi dersinin öğretim görevlisi Hüseyin Atalay ise, Şükrü Başdeğirmen'in gayet başarılı bir öğrenci olduğunu söyledi.
 
ÜNİVERSİTE EŞİNİN SÜRPRİZİ OLDU
 
Gıda Mühendisliği Bölümü'nü yarıda bırakan eşi Şadiye Başdeğirmen, üniversite eğitimi için ilk müracaatı eşinden habersiz kendisinin yaptığını söyledi. Şadiye Başdeğirmen şöyle dedi:
 
"Üniversite eğitimi, iş hayatındaki yoğunluk nedeniyle eşimin yıllardır ertelediği bir istekti. Gerçekten içinde bir heves olarak yatıyordu. İmkanlar doğmuşken Şükrü beyin haberi olmadan müracaatını ben yaptım ve büyük bir sürpriz oldu. Kayıt yaptırmaya birlikte gittik. Büyük bir mutlulukla, yeni ilkokula başlamışlar kadar mutlu oldu. İlk günlerinde ilköğretime yeni başlayan öğrenciler gibi sevinçli ve heyecanlıydı. Vize ve final sınav dönemlerinde birlikte gidiyoruz. Okul bitinceye kadar arkasında olacağım."
 
KIZI ÜNİVERSİTEDE OĞLU KOLEJDE
 
İnşaat şirketleri bulunan Başdeğirmen'in kızı 21 yaşındaki Mürüvvet Ankara Başkent Üniversitesi'nde, oğlu 16 yaşındaki Celal ise Ankara Doğa Koleji'nde öğrenim görüyor. Başdeğirmen çifti, Isparta'da birçok ilköğretim okulu ve lisenin yapımına da hayırsever olarak katkı sağlıyor.
 
 

 
Dağ tutkusu
 
Türk paylaşım sitesi ilk 100'de
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dağ tutkusu
Manisa'nın bin 517 metre yüksekliğindeki yılın her mevsimi yılkı atları, ...
Seyyar anaokulu çocukların hizmetinde
Okul öncesi eğitimde okullaşma oranını yüzde 100'e ulaştırmak isteyen ...
Cumhurbaşkanı Gül Pamukkale'yi gezdi
Denizli'de ziyaretlerde bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, geceyi ünlü ...
 
Bu da 'Modern Cazibe'
Kırıkkale'nin Lüleburgaz İlçesi'ndeki Bahçelievler İlköğretim Okulu Okul ...
Midyat'ın taşçı kızları
Mardin'in Midyat İlçesi'nde ünlü kalker taşları, taş ustası adayı genç ...
İstanbul Film Festivali başlıyor
Türkiye’nin en büyük sinema etkinliği olarak kabul edilen İstanbul Film ...
 
Mehmet Akif Ersoy'a müze
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan Mehmet Akif Ersoy Edebiyat ...
Yurtiçi mevduat arttı
Yurtiçi yerleşiklerin bankalardaki TL ve yabancı para toplam mevduatı, ...
Verimlilikte 30. sıra
TİSK Genel Başkanı Tuğrul Kudatgobilik, Türkiye’nin verimlilikte arzu ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva