Armağan Şenol yaşamını yitirdi
Armağan Şenol yaşamını yitirdi
Cannes jürisinde Türk isim
Cannes jürisinde Türk isim
Eşini av tüfeğiyle öldürdükten sonra intihar etti
Eşini av tüfeğiyle öldürdükten sonra intihar etti
Ege Denizi açıklarında 4.2 büyüklüğünde deprem
Ege Denizi açıklarında 4.2 büyüklüğünde deprem
11 Mart 2011 Cuma - 14:32

Türk paylaşım sitesi ilk 100'de

DESNET Yazılım CEO'su 27 yaşındaki Ömer Ekinci'nin kurduğu Türkiye'nin ilk global sosyal paylaşım sitesini 100 günde 1 milyon kişi ziyaret etti.

Türk paylaşım sitesi ilk 100 de
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

1000 liraya mal olan 'quizy.me' adlı site Şili ve Brezilya gibi ülkelerde yaygın şekilde kullanılmaya başlandı ve 100 günde dünyanın en çok edilen ilk 100 sitesi arasına girdi.

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Girişimcilik ve Kariyer Topluluğu tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenen 'Ulusal Akdeniz Girişimcilik Zirvesi' kampüsteki Atatürk Konferans Salonu'nda gerçekleşti. Toplamda beş oturumdan oluşan zirvenin 'Büyük başarıların öyküleri' bölümünün konuğu yılın genç girişimcisi ödüllü Desnet Yazılım CEO'su ve 'quizy.me' adlı sosyal paylaşım sitesinin kurucusu Ömer Ekinci oldu. Zirvenin açılış konuşmasını yapan AÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Meral Gültekin, çocukları yetiştirirken fazla koruyucu kollayıcı davranıldığını ifade ederek, üniversitelerin fırsatları değerlendirme anlamında iyi bir alan olduğunu söyledi.

İNTERNET KAFEDEN GELEN BAŞARI

Ailesinin maddi olarak sıkıntıda olduğunu, zorlukları aşarak başarılı bir girişimci olduğunu anlatan Ömer Ekinci, 14 yaşında hayatın zorluklarıyla karşı karşıya kaldığını ve ortaokul döneminde yazılım programları yapmaya başladığını kaydetti. Ekinci, "Ya karanlığa küfredecektim ya da ışık yakacaktım" dedi. Evinde bilgisayar olmadığı için yazılımları internet kafede yapmak durumunda kaldığını belirten Ekinci, 17 yaşında bir tela dükkanına barkod yaptığını ifade ederek, "O şirket şimdi Türkiye'nin en büyük tela şirketi oldu, 14 yıl oldu onlar beni büyüttü, ben onları büyüttüm. Şimdi o şirket Çin'e tela satıyor" diye konuştu.

'NE BİTİRDİĞİN DEĞİL NE YAPTIĞIN ÖNEMLİ'

2002 yılında kaydolduğu İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'ni iş yaşantısı nedeniyle henüz bitiremediğini aktaran Ömer Ekinci, şirketlerin işe eleman alırken diplomayı birinci öncelik olarak görmediğine dikkat çekti. Ekinci, "Ne bitirdiğinin önemi yok, daha önce ne iş yaptığın, deneyimlerinin ne olduğu önemli" dedi. Babasının ürettiği ancak pazarlayamadığı 'yüzde yüz yerli' yazıcıları kendi çabalarıyla açtığı 35 metrekarelik bir dükkanda üretip satmaya başladığını anlatan Ekinci, şimdi Casio'nun Türkiye'deki iki distribütöründen biri haline geldiklerini kaydetti. Ekinci ayrıca, 12 dünya ülkesiyle iş yaptıklarını söyledi.

SINIRLARI ZORLAMAK

Başarının arkasında 'sınır tanımamak' ve 'sınırları zorlamak' gibi etkenlerin olduğunu üniversiteli öğrencilerle paylaşan Ömer Ekinci, "Ben haddimi hiç bilmedim, biz gençlere hep sınır koymak istediler ya da koydular. Ama ben Facebook, Twitter'e rakip sosyal ağ yapma kararı aldım. Buna çok karşı çıkan oldu. Türkiye'nin ilk global sosyal paylaşım sitesi quizy.me'yi kurduktan sonra 'Gavur yapmış arkadaş' şeklinde yorumlar geldi. İşte şimdi açıklıyorum, o gavur benim" diye konuştu.

Quizy.me paylaşım ağını, dünyanın en dev global paylaşım siteleri olan 'Facebook' ve 'Twitter'dan ayıran en önemli özelliğinin sorularla paylaşım imkanı vermesi olduğunu aktaran Ekinci, Çince, Rusça, Türkçe ve İngilizce dilde yanını olan quizy.me'nin 100 günde dünyada en çok ziyaret edilen 100 site arasında yer aldığını ifade etti. Şili ve Brezilya gibi sitelerde çok yaygın bir kullanıcı kitlesine ulaştıklarını belirten Ekinci, "Yaklaşık 100 gündür yayındayız. Günde 10 bin kişi sisteme girip soru cevaplıyor. 1 milyon ziyaret aldık, kısa sürede 2 milyon üyeye sahip olmayı hedefliyoruz. Türk sitesi olarak dünyadaki en büyük 3 sosyal paylaşım sitesi arasında yer alacağız" diye konuştu.

Sitenin tasarım ve yazılım dahil 1000 liraya mal olduğunu anlatan Ekinci, "Siteyi kurduğumuzda en az desteği Türkiye'den aldık. Günlük Amerika'dan girilen oranla Türkiye'deki rakamlar hemen hemen aynı seyrediyor" dedi. Ekinci, site adını Türk bir isimle tanıtmak istediklerini ancak global dünyanın istekleri doğrultusunda yabancı bir isim vermek durumunda kaldıklarını dile getirdi.

FACEBOOK'U TÜRK KURSAYDI

Ekinci, 'Facebook'u bir Türk kurmuş olsaydı ne olurdu' başlığında yaptığı sunumla üniversite öğrencilerine örnekler verdi. Ekinci, "Cari açığımızın üçte 1'i bizde olurdu. 1.3 milyar lira ve yaklaşık 1000 kişilik istihdam bizde olurdu. 20 milyon Türk bu siteye üye ama sadece tüketiciyiz. İnternet sektörünün kalbi İstanbul'da olurdu" diye konuştu. Facebook'un teknik altyapısını 3 ayda yazacak çok sayıda firma olduğuna dikkat çeken Ekinci, "Bir insan bir şeyi gerçekten isterse tabiattaki her şey onun olmasına yardım eder" ifadeleriyle konuşmasını noktaladı.

 
50 yaşındaki üniversiteli
 
Doktor Nefi Kara CHP'den aday adayı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Turistlerin deniz keyfi
Türkiye’nin birçok bölgesinde ağır kış koşulları yaşanırken, Antalya'nın ...
Torbacı operasyonu
Alanya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ...
İhbar sonuç vermedi
Antalya'nın Alanya ilçesinde sahilde köpeğiyle gezintiye çıkan bir kişinin, ...
 
Mahkumlar arı kovanı üretiyor
Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü ile protokol imzalayan Alanya L Tipi ...
Otomobilde tarihi eser
Antalya'nın Serik ilçesinde ihbar üzerine bir otomobilde yapılan aramada ...
Kızılot işadamlarıyla
Hürriyet Gazetesi yazarı Prof. Dr. Şükrü Kızılot, vergi ve sigorta primleri ...
 
Irmağa atladı 'Villamı arıyorum' dedi
Antalya'nın Manavgat ilçesinde, akli dengesi bozuk 22 yaşındaki Abdullah ...
Toplu nikah toplu kahkaha
Antalya'da düzenlenen 6'ncı Evlilik ve Düğün Hazırlıkları Fuarı'nda, 5'i ...
Kasaplardan tepki
Türkiye Kasaplar ve Besiciler Federasyonu Başkan Vekili ve Antalya Kasaplar ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva