37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Patara'da bilirkişi keşfi tamamlandı, sıra raporda
Patara'da bilirkişi keşfi tamamlandı, sıra raporda
Demet Akalın'dan Zuhal Topal itirafı
Demet Akalın'dan Zuhal Topal itirafı
22 Mayıs 2020 Cuma - 12:09

6 kişiyi kezzapla yaralamıştı, yeniden yargılanacak

KONYA'da, kavgalı olduğu komşularının üzerine kezzap atarak, 3'ü çocuk 6 kişiyi yaraladığı iddiasıyla 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan Gülay Durusoy'a (42), verilen ceza, Konya Bölge Adliye Mahkemesi 1'inci Ceza Dairesi tarafından yargılamada avukatı olmaması nedeniyle bozuldu.

6 kişiyi kezzapla yaralamıştı, yeniden yargılanacak
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Meram ilçesine bağlı Gödene Mahallesi Hanedan Caddesi'ndeki apartmanda yaşayan Saadet Şahin (45), 17 Eylül 2018 tarihinde işten eve dönen eşi Ramazan Şahin'i karşılamak için 3 çocuğuyla birlikte kapıyı açtı. Bu sırada, daha önceden tartışma yaşadığı karşı komşusu Gülay Durusoy, elindeki kasenin içinde bulunan kezzabı komşularının üzerine attı. Saadet Şahin’in yüzünde, omzunda ve ellerinde yanıklar oluşurken, yüzde 75 zihinsel engelli oğlu Akil'in (14) yüzünde, gözünde, kollarında ve vücudunun çeşitli yerlerinde yanıklar meydana geldi. Ayrıca çocukları Osman (13) ve Ayşegül’ün (8) elleri ve kolları, Ramazan Şahin’in kolu ve bacağı yandı. Apartman sakinlerinden Şeyda Bağbudar'ın da kollarında yanıklar oluştu. Hastaneye kaldırılan yaralılar, tedavilerinin ardından taburcu edildi ancak vücutlarında kalıcı izler oluştu. Gözaltına alınan Gülay Durusoy, tutuklandı. 

9 YIL HAPİS CEZASI

17'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'kasten yaralama' suçundan 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Gülay Durusoy, ikinci duruşmada tahliye edildi. Durusoy, geçen 4 Ekim günü görülen karar duruşmasında 'kasten yaralama' suçundan 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, cezada, sanığın yargılama sırasında olumsuz tutum ve davranışlar sergilediği, suçunu inkar ettiği ve pişman olmadığı gerekçesiyle indirim yapmadı. Dava dosyası İstinaf Mahkemesi'ne gönderildi.

KARAR BOZULDU, YENİDEN YARGILANACAK

Konya Bölge Adliye Mahkemesi 1'inci Ceza Dairesi, Gülay Durusoy'a verilen cezayı bozarak, dosyayı yerel mahkemeye geri gönderdi. Daire kararında, sanığın, yargılama aşamasında kendisinin seçtiği bir müdafi bulunmadığı gibi CMK'nın 156'ncı maddesi gereğince re'sen müdafi görevlendirilmediğini bildirerek, bu nedenle adil yargılama hakkının ihlal edildiğini ifade etti. Bozma kararında ''Bulunduğu hal nedeniyle, delillere erişme ve savunma hazırlama imkanları itibariyle çekişmeli yargılamanın gereği olan 'silahların eşitliği' ilkesinin ve Anayasa'nın 36, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 6'ncı  maddeleriyle  teminat altına alınan adil yargılanma hakkının ihlali sonucunu doğuracak biçimde, adaletin selameti açısından gerekli olan müdafinin hukuki yardımından yararlandırılmadan yapılan yargılamada, savunma hakkının kısıtlanması, ayrıca daha sonra müdafi atanmış ise de savunmasının yeniden alınmaması ve hukuka aykırı elde edilen savunmasının hükme esas alınması suretiyle, CMK'nun 101/3,188/1 ve 289/1-a-e,i maddelerine aykırı davranılması'' denildi.

Kararda, Gülay Durusoy'un, apartman sakinlerinden mağdur Şeyda Bağbudar'a doğrudan kimyasal madde atmadığı, diğer mağdurlar kimyasal madde atılmasından sonra girdiği ortamda kimyasal maddeye maruz kalarak yaralandığı halde 'olası kast' hükümlerinin uygulanması gerektiğinin düşünülmemesi belirtildi. Ceza Dairesi, suç tarihinde 12 yaşını doldurmuş olup, beden ve ruh bakımından kendini savunamayacak durumda olduklarına dair bir iddia ve tespit bulunmayan mağdurlar Osman ve Akil 'e yönelik eylemlerde TCK 'nın 86/3-b maddesinin uygulanması, gözetilerek hükümlerin kesin olarak bozulmasına hükmetti.  

Gülay Durusoy, bu karar sonrası yeniden yerel mahkemede hakim karşısına çıkacak.

 KONYA'DA, KAVGALI OLDUGU KOMSULARININ UZERINE KEZZAP ATARAK, 3'U COCUK 6 KISIYI YARALADIGI IDDIASIYLA 9 YIL 4 AY 15 GUN HAPIS CEZASINA CARPTIRILAN GULAY DURUSOY'A (42), VERILEN CEZA KONYA BOLGE ADLIYE MAHKEMESI 1'INCI CEZA DAIRESI TARAFINDAN BOZULDU.(FOTO:ARISV-TOLGA YANIK/KONYA,DHA)

SALDIRIDA YUZDE 75 ZIHINSEL ENGELLI   AKIL'IN SAHIN'IN  (14) YUZUNDE, GOZUNDE, KOLLARINDA VE VUCUDUNUN CESITLI YERLERINDE YANIKLAR MEYDANA GELDI(FOTO: KONYA,DHA)

SALDIRIDA YUZDE 75 ZIHINSEL ENGELLI   AKIL'IN SAHIN'IN  (14) YUZUNDE, GOZUNDE, KOLLARINDA VE VUCUDUNUN CESITLI YERLERINDE YANIKLAR MEYDANA GELDI(FOTO: KONYA,DHA)(FOTO:ARISV-TOLGA YANIK/KONYA,DHA)

Tolga YANIK/KONYA, (DHA)

Etiketler:
 
İngiltere’de koronavirüs bağışılık sertifikası verilecek
 
Patlayan cep telefonu paniğe neden oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Anahtarı almak için 3. kata tırmanırken düşüp yaralandı
Sultangazi'de bir kişi, kapının üzerinde unutulan anahtar nedeniyle 5 ...
Kapkaççıyı kırmızı bisikleti ele verdi
MERSİN’de pazardan dönen H.K.Ç. isimli kadının boynundaki altın kolyeyi ...
Ağabeyinin ardından kardeşi de koronvirüse yenik düştü
İZMİR'de, koronavirüs nedeniyle ölen iş adamı Süleyman Avinca'nın yine ...
 
Havalimanlarına Covid-19 sertifikası
ULAŞTIRMA ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ''Bakanlığımız uhdesinde ...
Sarıyer'de eski tv binasında yangın
Sarıyer'de eski TV binasında söküm çalışmaları sırasında yangın çıktı. ...
91'lik Hilmi dede immün plazmayla koronayı yendi
İSTANBUL'DA yaşayan 91 yaşındaki emekli öğretmen Hilmi Oral, yaklaşık ...
 
Turizm cenneti Avşa Adası'nda koronavirüs vakası görülmedi
BALIKESİR’in her yaz yüz binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan turizm ...
3 bin yıllık antik kentteki kaçak inşaata suç duyurusu
BODRUM'da 3 bin yıllık Myndos Antik Kenti'nde kıyının taş ve betonla doldurulması ...
Karantina süreleri dolan 86 kişi evlerine gönderildi
LİBERYA ve Fildişi Sahilleri’nden getirilerek yurda yerleştirilen 86 kişi, ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva