Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
4 Şubat 2023 Cumartesi - 11:02

81 il valiliğine 'ikinci yarıyıl' genelgesi

İÇİŞLERİ Bakanlığı'nca 81 il valiliğine, '2022-2023 Eğitim Öğretim Yılının İkinci Yarısında Alınacak Asayiş ve Trafik Tedbirleri' genelgesi gönderilerek eğitim kurumları çevrelerinde trafik kazası ve asayiş olaylarına karşı güvenlik önlemlerinin alınması istendi.

81 il valiliğine  ikinci yarıyıl  genelgesi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Bakanlıktan yapılan yazılı yazılı açıklamaya göre, genelgede 6 Şubat'ta başlayacak okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim ikinci döneminin huzur ve güven ortamı içerisinde sürdürülebilmesi, çocukların ve gençlerin okul çevrelerinde maruz kalabilecekleri her türlü olumsuzlukların engellenmesi ve trafik güvenliğinin artırılmasının önemli olduğu kaydedildi. Genelgeye göre, vali ve kaymakamların başkanlığında ilgili paydaşların katılımıyla okul servis taşımacılığı faaliyetleri düzenli ve güvenli olarak yürütülecek, okul servis araçlarının çalışmalarında karşılaşılan sorunlar çözülecek, eğitim öğretim dönemi başlamadan önce toplantı düzenlenecek ve gerekli iş birliği ve koordinasyon sağlanacak. Okul çevrelerinde yaşanan kazalara ilişkin risk analiz değerlendirmeleri çerçevesinde bu bölgelerde ilave tedbirler planlanacak. Okul servis araçlarına yönelik denetimlerin eğitim kurumlarının açılış tarihleri esas alınarak hafta boyunca kesintisiz yapılacak ve eğitim-öğretim yılı süresince planlı denetimlere devam edilecek. 

İLAVE EKİP VE PERSONEL GÖREVLENDİRİLECEK

Ayrıca okul idareleri ile irtibat kurularak okul giriş ve çıkış saatlerinde, okul önlerinde, çevresinde ve güzergahlarında gerekli trafik tedbirlerinin alınması için ekip/personel görevlendirilecek. Sürücülerin, yaya ve okul geçitleri öncesinde uyarılarak, dikkatlerini daha üst düzeye çıkarmak için yavaşlamalarını ve yayalara ilk geçiş hakkını vermelerini sağlamak amacıyla tüm ışıksız okul ve yaya geçitlerine araçların yaklaşım yönünde 'önce yaya' görsellerinin çizdirilmesi tamamlanacak, eski ve silinmiş görseller yenilenecek.

'Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik' kampanyasının okul çevrelerinde etkin yürütülmesine devam edilecek. Mobil Trafik Eğitim TIR'ı ile okullarda verilecek eğitimler il milli eğitim müdürlükleri ile koordine edilerek önceden planlanacak ve çocuk trafik eğitim parklarının modernize edilmesi ve park bulunmayan illerde trafik eğitim parklarının hayata geçirilmesine yönelik çalışmalar desteklenecek. Okul, hastane, alışveriş merkezi gibi yayaların yoğun olduğu ya da trafik akımının yayalara risk oluşturduğu yerlerde ve bu yerlerin çevresindeki cadde, sokak ve güzergahlarda azami hız sınırının saatte 30 kilometre hıza düşürülmesi çalışmaları sürdürülecek. Öncelik dereceli okullarda güvenlik tedbirleri artırılacak, okul çevrelerindeki metruk binaların yıkımına devam edilecek.

Öncelik dereceli okullar başta olmak üzere okullarda güvenliğin azami ölçüye çıkarılması amacıyla okullarda kurulan güvenlik kameralarının çalışabilirliği kontrol edilecek ve Kent Güvenlik Yönetim Sistemi'ne entegrasyonu tamamlanacak. Eğitim ve öğretim ortamını olumsuz etkilediği değerlendirilen metruk bina ve yapıların yıkılması sağlanacak. 

UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE

Okul güvenliği, uyuşturucu ve uyarıcı madde ile mücadele ve diğer konularla ilgili olarak eğitim öğretim dönemi öncesinde her ilde valilerin başkanlığında diğer paydaşların katılımıyla hazırlık toplantısı düzenlenecek. Okul önleri ve yakın çevresinde öğrencilerin kötü alışkanlıklar edinmesine ve suça sürüklenmesine sebep olabilecek alkol, sigara/açık sigara, tütün gibi maddeler ile kesici, delici, yaralayıcı gibi diğer unsurların satılması, taşınması ve bulundurulmasını önlemek amacıyla gerekli tedbirler alınacak. Öğrencilerin madde bağımlılığı ve diğer zararlı alışkanlıklara karşı korunması amacıyla diğer kurumlarla koordineli bir şekilde okullar çevresinde bar, kahvehane, kafe, internet salonu, market, büfe, park, bahçe kamuya açık alanlarda çocuk, narkotim, asayiş ve ihtiyaç duyulan diğer ekiplerle genel asayiş uygulamaları ve denetimleri yapılacak. 

ANKARA, (DHA)

 
Beyaz cennet cep yakıyor
 
Fındıkta en büyük rakip ABD olacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Beyaz cennet cep yakıyor
KIŞ turizminin önemli kayak merkezlerinden Uludağ’da, bir kişinin gecelik ...
Tarihi ahşap binada yangın
EDİRNE’de Çavuşbey Mahallesi Selimiye Sokak’ta bulunan ahşap bir binada ...
'Gözyaşı Çiftliği' can dostlara yuva oldu
İZMİR'de yaşayan, uçak yüksek mühendisi Muhammed Emin Aksel (63), 10 dönüm arazide çiftlik kurdu.
 
3 bin paketlik 'tarihi' sigara koleksiyonu oluşturdu
KOCAELİ'nin Darıca ilçesinde yaşayan Mustafa Oğuz (34), hayatı boyunca ...
4 ilde sosyal medya dolandırıcılarına operasyon: 13 gözaltı
SOSYAL medyada ele geçirdikleri hesaplar üzerinden yüksek kazanç vaadiyle ...
Çorum’da 4 büyüklüğünde deprem
ÇORUM'un Laçin ilçesinde 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
 
Yolu trafiğe kapatıp, meşale yakarak halay çektiler
ADANA’da asker uğurlama konvoyundakiler, kentin işlek bulvarını araçlarıyla ...
Yürüyen merdiven dehşetinin görüntüleri ortaya çıktı
ŞİŞLİ'de ailece gittikleri bir alışveriş merkezinde, yürüyen merdivene ...
İrem Derici ilişkisi hakkında ilk kez konuştu
Şarkıcı İrem Derici, konuk olduğu canlı yayında bir haftadır birlikte ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva