Teleferik kazasında bilirkişi raporu dosyaya girdi
Teleferik kazasında bilirkişi raporu dosyaya girdi
Antalya'da 'Sera Okul' açılıyor
Antalya'da 'Sera Okul' açılıyor
Bebek Parkı’nda anne ve çocuk sağlığı söyleşisi
Bebek Parkı’nda anne ve çocuk sağlığı söyleşisi
Plajlarda sezon hazırlıkları
Plajlarda sezon hazırlıkları
22 Şubat 2011 Salı - 10:00

ABD'de lobi faaliyeti

ABD’deki Türk kuruluş ve derneklerini bünyesinde barındıran iki büyük çatı kuruluşu, ABD’de yaşayan Türk gençlerini lobicilikte etkinleştirmek ve liderliğe özendirmek için Washington’da düzenlenecek Ulusal Liderlik Konferansında gerçekleştirecek

ABD de lobi faaliyeti
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

ABD’deki Türk kuruluş ve derneklerini bünyesinde barındıran iki büyük çatı kuruluşu, TADF (Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu) ve Türk Amerikan Dernekleri Asamblesi (ATAA) kuruluş tarihlerinin en büyük ortak organizasyonunu, ABD’de yaşayan Türk gençlerini lobicilikte etkinleştirmek ve liderliğe özendirmek için Washington’da düzenlenecek Ulusal Liderlik Konferansında gerçekleştirecek.
Washington’da 17-19 Mart’ta gerçekleştirilecek, Ulusal Liderlik Konferansında ABD’de yaşayan Türk gençleri, Türkiye ve ABD’nin politika, diplomasi, akademi, iş, sanat ve medya dünyasının ünlü simaları ile bir araya gelecek. Ulusal Liderlik Konferansına Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ta katılacak.
Washington Büyükelçisi Namık Tan, TADF Başkanı Kaya Boztepe ve ATAA Başkanı Günay Evinch'in organizasyonun mükemmel olması için yoğun çaba harcadığı Ulusal Liderlik Konferansına, Türkiye-ABD Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Suat Kınıklıoğlu, ABD Kongresi Türk Dostluk Gurubu Eş Başkanı Virginia Fox ve çok sayıda Amerikalı kongre üyesi, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da katılacak. ABD’nin en başarılı Türkleri arasında yer alan Doktor Mehmet Öz, Coca Cola’nın CEO’su Muhtar Kent, Amerikan MSNBC televizyonunu yıldızı giderek parlayan Türk sunucusu Cenk Uygur gençlere başarıya ve liderliğe giden yolda yaşadıkları tecrübelerini aktaracaklar.

-ABD'DE ÇOK SEVİLEN BÜYÜKELÇİ TAN, TÜRKLERİ BİRLEŞTİRDİ-

ABD’de yaşayan Türkleri birleştirici çabaları ve mütevazi davranışlarıyla ülkede yaşayan Türk vatandaşlarının takdirini kazanan Washington Büyükelçisi, Namık Tan’ın önderliğinde bir araya gelen iki çatı kuruluşu, TADF ve ATAA başta 1915 Ermeni iddiaları olmak üzere, ABD’de bir çok ulusal konuda ortak hareket etme kararı almışlardı.

-"GENÇLERİN TECRÜBELERİMİZDEN FAYDALANMALARINI SAĞLAMALIYIZ"-

Washington'da düzenlenecek Ulusal Liderlik Konferansı'yla ilgili ANKA'ya bilgi veren TADF Başkanı Boztepe şöyle konuştu:
"Amerika'nın en büyük iki çatı kuruluşunun ilk defa böylesine büyük bir organizasyon için bir araya gelmesi son derece önemlidir. Dünya coğrafyası, Ortadoğu, Türkiye'ye yakın ve komşu ülkeler böylesine karışıkken, Amerika'da doğan büyüyen çocuklarımızın, gençlerimizin kültürlerini, tarihlerini ve özellikle Laik Cumhuriyetin temellerini oluşturan değerleri, Cumhuriyet tarihini bilmelerinin son derece önemli olduğunu düşünüyorum. Kendi konularımıza vakıf olmazsak başkalarına hiç anlatamayız. Üniversite okuyacak gençlerimizin hangi konulara eğilmeleri gereği, burs imkanlarını, iş imkanlarını bilmeleri gerekir. İleride yüksek makamlara ulaşmalarını istediğimiz gençlerimizin dayanışmaları, birlik içinde olmaları, Amerika'da lobicilik, tanıtım ve bizleri ilgilendiren her konuda bilinçli olmaları için onları yetiştirmeli, örnek olmalı, tecrübelerimizden faydalanmalarını sağlamalıyız. Amerikan Kongresinin önemli isimleriyle bir araya geleceğimiz bu faaliyetimizde, gerek Türkiye, gerek Amerika'dan aramıza katılacak tanınmış ve önemli iş adamları, başarılı meslek sahipleri, diplomatlar, tv programcıları, gazeteciler ve toplum liderleri gençlerimize örnek olacak.

 
Türk işçiler rehin
 
Ben de mahalle baskısı hissediyorum
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türk işçiler rehin
LİBYA'ya 6 ay önce çalışmaya giden Sami Balkan'ın Ankara'da oturan ailesiyle ...
Destek ziyareti
Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Cuma günü Türkiye’ye gerçekleştireceği ...
Libya'dan kaçışa devam
LİBYA'da yaşanan olayların ardından ülkede bulunan Türkler, dönmeye devam ediyor.
 
Kalabalık aile
Hindistan'ın Mizoram eyaletindeki Baktawng köyünde yaşayan 67 yaşındaki ...
Şantiye yağması
Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Libya’da çıkan isyan sonucu basılan Türk ...
Libya uçağı geri döndü
Libya’da Muammer Kaddafi karşıtı gösterilerin merkezi olan Bingazi’den ...
 
Türk girişimci devrimi
Amerikan karayolu taşımacılığında devrim sayılabilecek yeni bir teknoloji ...
Green Card uyarısı
ABD Büyükelçiliği Konsolosluk Bölümü, son zamanlarda artan sahte Green ...
Hürrem İngiliz basınında
Türkiye’de “Muhteşem Yüzyıl” dizisine ilişkin tartışmalar, Batı’da ilgi çekmeyi sürdürüyor.
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva