12. Akdeniz Tıp Öğrenci Günleri düzenlendi
12. Akdeniz Tıp Öğrenci Günleri düzenlendi
Rusya, Odessa’yı vurdu: 14 yaralı
Rusya, Odessa’yı vurdu: 14 yaralı
Antalya'da 1 Mayıs...
Antalya'da 1 Mayıs...
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
23 Temmuz 2012 Pazartesi - 13:59

AKP'den erken seçim sinyali

Başbakan Erdoğan, AKP MYK üyelerinin yerel seçim tarihinin öne çekilmesi konusunda mutabık kalması üzerine, düzenlemeyi değerlendirmeye aldı.

AKP den erken seçim sinyali
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

İlke olarak seçimlerin hep normal süresinde yapılması taraftarı olan Başbakan Erdoğan, AK Parti MYK üyelerinin yerel seçim tarihinin öne çekilmesi konusunda mutabık kalması üzerine, düzenlemeyi değerlendirmeye aldı.

Star'ın haberine göre Başbakan Erdoğan, “olumsuz iklim koşulları gerekçesiyle” seçim tarihinin uyarlanması ve kıştan önceye çekilmesi önerisine onay verdi. Buna göre, yerel seçimlerin 2013 yılı Ekim ayında yapılması planlanıyor.

Seçimlerin kış aylarından önce yapılması için Anayasa'da geçici madde ile düzenleme gerekecek. Yasal düzenleme için Meclis'te muhalefetle temas kurularak, Grup başkanvekilleri görüşecek. Ancak düzenleme için AK Parti ısrarcı olmayacak. CHP ve MHP'nin olumsuz yaklaşması durumunda seçim zamanında gerçekleşecek.

13 il büyükşehir olarak girecek Seçimlerin 6 ay öne çekilmesiyle 2013'ten sonra 3 yıl üst üste seçim yapılacak. 2014'te Cumhurbaşkanı seçilirken, 2015'te genel seçimler olacak. Yerel seçimlerin öne alınması durumunda, TBMM tatile girdiği için yaz öncesi Meclis'ten geçirilemeyen Büyükşehir Belediye Kanunu, Ekim ayında Meclis açılır açılmaz görüşülecek ilk yasa olacak. Böylece 2014 sonbaharında yapılması planlanan yerel seçimlerden 1 yıl önce değişikliklerin yasalaşması ve büyükşehirlerin tescil edilmesi sağlanacak. Nüfusu 750 binin üzerinde olan 13 il seçimlere büyükşehir olarak girebilecek.

AK PARTİ ilk etapta Ekim ayını tercih ederken, muhalefetle uzlaşmaya göre Kasım veya Eylül aylarında seçim de olası. Muhalefetin yerel seçimler için daha erken bir tarih olan Eylül ayını talep etmesi durumunda Meclis'in erken açılması ve büyükşehir yasasının Genel Kurul'da görüşülmesi mümkün. Ancak büyükşehir yasasının geniş içeriği nedeniyle, kulislerde bu olasılık düşük görülüyor. 1 Ekim'de Meclis'in açılmasıyla birlikte, düzenlemelerin ardarda ele alınması ve Ekim-Kasım aylarında seçim tarihinin netleştirilmesi hedefleniyor. Mart ayında yapılan seçimlerde Ocak ve Şubat aylarına yayılan seçim kampanyaları özellikle doğu illerinde çok zor gerçekleşiyor. Karla kapanan yollar ulaşımı engelliyor, parti teşkilatları oldukça zorlanıyor. 2009 seçimlerinde BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu seçim kampanyasını yürütürken, helikopterinin düşmesi sonucu vefat etmiş, yoğun kış şartlarında Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopteri arama çalışmaları aksamıştı. Yerel seçimlerin bir kez iklime göre uyarlanmasıyla, 5 yılda bir yapılan yerel seçim tarihi hep sonbaharda gerçekleşecek.

AKP'Lİ KURMAY DAHA ÖNCE SİNYAL VERMİŞTİ


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Temmuz başında yerel seçimlerin öne alınabileceğine dair sinyal vermişti. Tanrıverdi, ''Ana muhalefet ve muhalefet partilerinin düşüncesi, 'kış şartlarında değil de sonbaharda seçim yapılsın' ise o zaman yetkili organlarımızda bunu değerlendirir, TBMM'de bir anayasa değişikliğiyle seçimler öne alınabilir'' diye konuşmuştu.

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı'nca Kocaeli'de düzenlenen ''2. Bölge Yerel Yönetimler Toplantısı''nda konuşan Tanrıverdi, parti içinde yapılan bu toplantıların önemli olduğuna dikkati çekerek, toplantılar sayesinde parti üyelerinin bir birleriyle hasret gidermelerine vesile olduğunu söylemişti.

 
Otomobil, sürücü kursuna girdi
 
‘Fenerbahçe 1’ teknesiyle birinci oldular
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu: Alevilik din değil, müslümanlığın bir parçasıdır
CHP Milletvekili Hüseyin Aygün’ün “Alevilik bir dindir” şeklindeki açıklamasına ...
Cımbızlı başkan yol ayırımında
CHP kurultayında Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 98 kişilik anahtar ...
AKP'den 'eyalet sistemi'ne andıran teklif
AK Parti'li vekiller "eyalet sistemini" andıracak bir teklif hazırladılar. ...
 
CHP PM’de sadece 31 isim yerini korudu.
Kurultayın en çok oy alan ismi Keskin “Başarılı bir kurultay süreci geçirdik” ...
CHP'den her eve hediye ayıcık
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni dönem stratejilerini açıkladı. ...
AKP'nin sitesi 'hack'lendi
AKP'nin video sitesi akkanal.com 'hack'lendi. Gökçeklerin bilgileri ifşa edildi
 
Ve, dediğimiz çıktı
CHP Antalya'da hüsran... Ümit Uysal PM'ye giremedi
CHP'de Parti Meclisi seçimi tamamlandı. Kılıçdaroğlu'nun listesi delindi, ...
İşte Kılıçdaroğlu'nun PM listesi
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun hazırladığı Parti Meclisi listesi belli ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva