12. Akdeniz Tıp Öğrenci Günleri düzenlendi
12. Akdeniz Tıp Öğrenci Günleri düzenlendi
Rusya, Odessa’yı vurdu: 14 yaralı
Rusya, Odessa’yı vurdu: 14 yaralı
Antalya'da 1 Mayıs...
Antalya'da 1 Mayıs...
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
23 Ağustos 2011 Salı - 15:30

AKP için çok ağır sözler

CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, “Yargı kararlarına rağmen AKP, Türkiye’nin dağlarını, doğasını yabancı sermayeye ve onun AKP yandaşı yerli işbirlikçilerine peşkeş çekmeyi sürdürüyor” iddiasında bulundu.

AKP için çok ağır sözler
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Sapan, “Hizmetinde olduğu yabancı sermaye ile yerli yandaşlarının çıkarını ön planda tutan AKP,  yargıyı dinlemiyor. İşte Elmalı Dur Dağı bunun örneği” dedi.
Antalya 3. İdare Mahkemesi’nin Elmalı İlçesi Tekke Köyü’ndeki Abdal Musa Sultan Dergahı’na zarar veren yakındaki taş ocağı hakkında, “Yürütmeyi Durdurma Kararı” verdiğine dikkat çeken Yıldıray Sapan, AKP iktidarının bu kararı uygulatmadığını söyledi. AKP’nin Tekke’de faaliyet gösteren Hint firmasının çıkarlarını, Türkiye’nin doğasından, tarih ve kültür mirası önemli bir inanç merkezinden daha üstün tuttuğunu belirten Sapan, “Acaba Hintlilerin yerli işbirlikçileri kimler? Acaba bunlar arasında birkaç hatırlı yandaş bulunuyor mu?” diye sordu. 
BEYDAĞLARI  VE SAKLIKENT ELDEN GİDİYOR 
Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, “AKP iktidarının, uluslararası sermayenin ve yerli işbirlikçilerinin beklentileri doğrultusunda yaptığı maden yasasının sonuçları Antalya kent merkezinin batısında yükselen Beydağları’nda net şekilde görülüyor” dedi. Sapan şöyle devam etti:
“Batı Torosların uzantısı Beydağları’nda, Saklıkent Kayak Merkezi çevresindeki doğa talanının bir avuç AKP’li hortumcu dışında gören herkesin yüreğini dağlıyor. Beydağlarının zirveleri birer birer kesiliyor, oyuluyor. Çıkarılan ham mermer bloklarını taşıyan devasa iş makinelerinin ezdiği yollar adeta köstebek yuvasını andırıyor. Saklıkent'in dillere destan doğası, iş makinelerinin ve dev kamyonların lastikleri altında can çekişiyor.  Dağların altını üstüne getiren taş ocaklarının isteği ile kesilen ağaçlar yapılan katliamın bir başka belgesi. Buradan çıkarılan ham mermer yok pahasına uzak doğuya gönderiliyor. Orada işlendikten sonra yüzlerce kat pahalıya Türkiye’ye satılıyor. Uluslararası sermaye ile onun yerli AKP’li işbirlikçileri dışında kazanan yok. Türkiye’nin ve turizmin geleceği karartılırken bir avuç işbirlikçi köşeyi dönüyor. Saklıkent Bakırlıtepe’deki Türkiye'nin ilk ve tek gökyüzü gözlemevinin taş ocaklarının toz tehdidi altında gözlem yapamaz, çalışamaz hale gelmesi bile katliamı durdurmuyor. Çünkü hortumcuların bilime, bilimsel çalışmaya saygıları yok. Onların tek saygısı Amerikan dolarınadır.”
CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, kulislerde Beydağları Saklıkent’te faaliyet gösteren taş ocağı işletmecilerinin AKP örgütlerine destek verdiğinin konuşulduğunu ileri sürdü.
 

 
Ruslar için soyundu
 
Amerika’daki bizim danışmanlar
YORUMLAR
Toplam 19 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
özge erel 25 Ağustos 2011 Perşembe 09:15

sayın manyaslıoğlu sizin gibi düşünmeyenlerin zekasından şüpheleniyorsan sen zaten başta büyük bir diktatörsün.chp li olamazsın. seninle aynı düşünmeyenleri aptal yerine koyarsan hemde geneli kendi partililerinin buluştugu bir sitede chp zaten oy falan toplayamaz. bence sayın vekilim sizde bu konuyu bırakın.sanırım bir tuzağa düşürüldünüz. hemen herkes alevi kürt vekil diye size saldırdı hemde partililerimiz. antalya hassas bir şehir. bu tip konularda parti olarak taraf olmayalım.

Yorumu oyla      20      4  
mert ozler 25 Ağustos 2011 Perşembe 09:00

sayın vekil bu firmayı akp işbirlikçisi diye yargılayınca %50 oy almış bir partinin tarafları tarafından zaten otomatikman desteklendi.birde orda çalışanlardan chp mhpli varsa onlarında desteğini aldı.e sayın vekil şimdi sen kime hizmet ettin?bir köydeki sıradan bir dava için bir partiyi taraf ilan ettin ve belkide kendi tarftarlarınında tepkisini aldın.

Yorumu oyla      34      5  
sidar tuncel 24 Ağustos 2011 Çarşamba 15:17

CHP eski Ankara Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Tomanbay, şarkıcı Bülent Ersoy’un CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a yönelttiği, “12 Eylül döneminde sahne yasağımın kalkması için bir parti genel başkanı benden servet istedi” yönündeki iddiaları üzerine, bir televizyon programına telefonla katılmış ve CHP lideri Baykal’dan söz konusu iddialara açıklık getirmesini istemişti. Tomanbay'ın bu açıklamalarını dinleyen ve Baykal'a yönelik iftiralar içerdiğini belirten CHP Antalya Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Sapan, Tomanbay'ı arayarak bir telefon görüşmesi yaptı. Sapan bu görüşmenin üzerinden geçen 1,5 yılın ardından 1 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ankara 2. Sulh Ceza Mahkemesi CHP eski Ankara Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Tomanbay’ın, CHP Antalya Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Sapan hakkında açtığı davayı karara bağladı. Mahkeme, “tehdit, kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret” suçlarından açılan davayı, Tomanbay’ın lehine sonuçlandırdı. CHP Antalya Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Sapan, CHP eski Ankara Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Tomanbay’a “hakaret” ettiği gerekçesiyle, 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sapan, Tomanbay’ı “tehdit” ettiği için de ayrıca 6 ay hapis cezası aldı

Yorumu oyla      27      6  
berrin 24 Ağustos 2011 Çarşamba 15:16

sayın vekil kars lı olarak ne çabuk köyleri öğrendiniz. ne rantınız var o köydede yargıya giden konulara müdahil oluyorsunuz???işte chp nin bu dönemki vekili.

Yorumu oyla      38      6  
ayşe karalar 24 Ağustos 2011 Çarşamba 13:46

bu chp zihniyetını gerçekten anlamak zor bu kadar kopya olmaz bir beyefendi dıyorkı akaydının varsa bir yolsuzluğu ile alakalı belge mahkemeye götürsünler güzelde ya kılıçtaroğlu hukumet hakkında hergun aynı suclamaları yapmıyormu madem bu işer belgeyle oluyor o niye yapmıyor guldurmeyın adama kalın kafalar kım allah görüyor debelenip durdunuz millet size oy vermedi hala aynı kafadasınzı ne denırkı aynen devam edin sapana soulan sorulara cevap verseye kendi çöplüğüne bakmayanlar eleştireyemeyenler gerçekci olamaz onun derdi yukarda bir yer kapmaktır bunu hala anlaamdınızmı adamın antalya ile ne alakası var nerelı olduğu bile bilinmeyen mechul bir zat beyefendi

Yorumu oyla      26      8  
dilek demir 24 Ağustos 2011 Çarşamba 11:29

bu kadar sehitler varken gundeme neler getiriyorlar.mahkemelik seylerfe robin hood culuk oynayacagina sayin vekil teror belasini gundemine al biraz.

Yorumu oyla      39      5  
serhan ertan 24 Ağustos 2011 Çarşamba 11:02

bir elmalılı olarak konuyu çok iyi biliyorum.köylüler başta bergamadan birilerini getirip yürüyüşler yaptırdılar.sonra baktılarki kullanılıyorlar.işi bıraktılar.biz mermer ocağının oldugu yere eskiden bira içmeey giderdik.kuytu uzak diye.bence köyden 2-3 km rahat uzak.

Yorumu oyla      38      5  
berdan 24 Ağustos 2011 Çarşamba 10:38

tekkeköyünü yakından biliyorum.ordaki mermer ocağının türbeyle hiç alakası yok.hatta protestoya giden bir arkadaş dalga geçiyordu.yürüyüşte yarı yolda geri dönmüş.arada 2 km den fazla mesafe varmış:)ocaktada köyden bir sürü işçi çalışıyor.ocakta çalışan aşçı yı tanıyorum.ayrıca firma sahibi hintlilerin ortağıda eski devrimci bir ailenin çocuğuymuş:)yani sayın vekil yine dogrulanmamış bilgilerle bizi rezil ettin.

Yorumu oyla      61      8  
zeliha 24 Ağustos 2011 Çarşamba 10:33

saklıkentteki mermer ocaklarından birisi dyp eski il başkanıymış.ve de ciddi bir akp karşıtı. 5-6 tane mermer ocağı var orada ve hepside yani akp limidir?ayrıca akp li olsaydılar bizim düşmanımızmı olacaklardı? bu vekil neye istinaden akp işbirlikçileri demiş:)yine birileri bunun önüne bişeyler koymuş oku diye oda araştırmadan okumuş.yazık.gittikçe prestij kaybediyor partimiz bunlar yüzünden.tekke olayındada sürekli chp bunu öne sürerek açıkçası mezhepçilik yapıyor. yeter bıktık bu haberlerden.mahkemeler var uğraşsın herkes konusuyla.

Yorumu oyla      60      8  
serra coşkun 24 Ağustos 2011 Çarşamba 10:26

vekil hiç görmediği bir türbe ve taş ocağı hakkında yorumlar yapmış.türbeye gitseydi türbeyle ocagın uzaktan yakından alakasının olmadığını görecekti.ayrıca orası mermer ocagı taş ocagı değil.türk ortaklı bir firma.ayrıca basına sürekli demeç veren birisi var oda dernek temsilcisi değil.abdal musa derneği davadan vazgeçmiş zaten.bildiğim kadarıyla ordaki köylerden pek çok işçide çalışıyormuş.yine birisinin yanlış bilgilendirmesinden olan bize oluyor.halkın gözünde chp küçük düşüyor:(

Yorumu oyla      58      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cihaner'i tutuklayan savcı Antalya'ya atandı
Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı iken dönemin Erzincan Cumhuriyet ...
İşçilerden 'tazminatıma dokunma' mesajı
Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (DİSK) bağlı Genel Hizmetler ...
Yürüme engellinin sandalyesini çaldılar
Antalya'nın Alanya İlçesi'nde, doğuştan yürüme engelli 37 yaşındaki Resul ...
 
Antalya'da kaza: 1 ölü, 5 yaralı
Antalya'da iki otomobil ve bir işçi servisinin karıştığı kazada 16 yaşındaki ...
Şehit yakınlar ve gazilere övünç madalya verildi
Antalya Valiliği'nce her yıl Ramazan ayında, şehit aileleri, gazi ve yakınlarına ...
Rus turistler Lazerev'le buluştu
Antalya'nın Kemer İlçesi'ndeki bir gece kulübünde konser veren Rusya'nın ...
 
Emeklilik vaadiyle dolandırıcılık yaptı
Antalya'da gözüne kestirdiği kişileri, Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) ...
Geçmeyen karın ağrısı ile başvurdu
Yıllardır geçmeyen karın ağrıları ve idrar yolu enfeksiyonları nedeniyle ...
Hürriyet’e Milliyet’ten temsilci
Gün Haber yazarı Dursun Gündoğdu’dan boşalan Hürriyet Gazetesi Antalya ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva