Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
28 Ekim 2011 Cuma - 13:02

AKUT'un vergi isyanı

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Antalya Birim Sorumlusu Yılmaz Sevgül, Van depreminde 190 kişilik bir ekiple çalışan derneğin bölgeye 70 bin TL borçla gittiğini söyledi. Van ve ilçelerinde şu ana kadar 15 kişiyi enkaz altından sağ çıkarttıklarını belirten Sevgül, "Sabit giderlerimiz var.

AKUT un vergi isyanı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Telsiz vergisi, kullandığımız arazi araçlarının vergisi var. Bu bizim için kanayan bir yara oldu. Topladığımız bağışları vergi olarak devlete geri ödüyoruz" dedi.
AKUT Antalya Birim Sorumlusu Yılmaz Sevgül, Van depremine 190 kişilik bir ekiple müdahale ettiklerini söyledi. Bölgeye özellikle Van'a yakın olan birimlerin hareket ettiğini kaydeden Sevgül, "Şimdilik enkaz altından 15 kişiyi canlı olarak çıkarttılar" dedi. AKUT'un,taktik olarak, özellikle ulaşılmayan, gidilmeyen yerlerde çalıştığını kaydeden Sevgül, ekipler canla başla çalışırken 1999 Marmara depreminden bu yana 'trajik' bir olayı yaşadıklarını söyledi.
'70 BİN TL BORCUMUZ VAR'
AKUT'un Marmara depremine 5 bin dolar borçla müdahale ettiğini kaydeden Sevgül, "Bugün yine aynı hikaye var. Van depremine gidiyoruz, 70 bin TL borcumuz var. Şu anda kasamızda hiç paramız yok" diye konuytu. Aynı zamanda Bakanlar Kurulu'nun aldığı kararla 'kamu yararına çalışan dernek' statüsünde bulunan AKUT'un belirli sabit giderleri olduğunu kaydeden Sevgül, bunlar içinde en büyük kalemi vergilerin oluşturduğunu söyledi. Yılmaz Sevgül, şöyle dedi: 
"Telsiz vergisi, kullandığımız arazi araçlarının vergisi var. Bunları devlete ödüyoruz. Vatandaş Ahmet amcadan, Ayşe teyzeden aldığımız bağışları devlete vergi olarak ödüyoruz. Burada gönüllü bir hizmet üretiyoruz. Bu mağduriyetin giderilmesi lazım. Her yıl 100 bin TL dolayında vergimiz var. AKUT sadece depremde görev yapmıyor. Dağ arama kurtarma yapıyor, sel arama kurtarma yapıyor. Buralara güçlü arazi araçlarıyla girmemiz gerekiyor. Onların da vergileri yüksek."
'VERGİLERİMİZ KALDIRILMALI'
Vergiler konusunda 2004'ten bu yana mücadele içinde olduklarını ve açıkça kaldırılmasını talep ettiklerini belirten Sevgül, bu konuda Maliye Bakanlığı'na iki kez dilekçeyle başvurduklarını, ancak sonuç alamadıklarını kaydetti. 16 yıllık bir geçmişi arkasında bırakan AKUT'un artık düzenli bağış ve gelir ortamının yaratılması gerektiğini savunan Yılmaz Sevgül, "27 bölgede örgütlendik ve başı belada olan her insana ulaşmaya çalışıyoruz. Bunu da tamamen gönüllülük esası çerçevesinde gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.
'ÇOCUKLARIN SİGORTASI YOK'
Amaçlarının kimseyi suçlamak olmadığını ama artık AKUT'un bir trajedi ile karşı karşıya olduğunu kaydeden Sevgül, şunları söyledi:
"AKUT Türkiye'deki sivil kurtarma birimleri içinde Birleşmiş Milletler çatısı altında afetlere müdahale konusunda çalışma yapan 'Uluslararası Arama Kurtarma Tavsiye Grubu'na (INSARAG) kabul edilen tek kurum. Ama biz kasamızda eksi 70 bin TL ile Van depremine gidiyoruz. 190 insan orada mücadele ediyor. Bunların sigortası bile yok. Hiçbir sigorta firması bize sponsor olmuyor. O çocukların birisinin başına bir şey geldiğinde nasıl sağlık giderlerini karşılayacağız?"
Sevgül, yabancı ülkelerde gönüllü kuruluşlarının giderlerinin yüzde 50'sinin devlet tarafından karşılandığını belirterek, "En azından temel giderlerimiz bari karşılansın, ya da karşılanmasını sağlayacak ortamlar yaratılsın. Deprem olmadan önce Antalya'da sel felaketi vardı. Ben aracımın mazotunu karşılayamazsam nasıl giderim?" diye sordu.
ANTALYA BİRİMİ NÖBETÇİ
Aynı zamanda Akdeniz Üniversitesi'nde Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Görevlisi olan AKUT Antalya Birim Sorumlusu Yılmaz Sevgül, Van'da meydana gelen deprem felaketi için 10 kişilik profesyonel bir timi turizm kentinde hazır beklettiklerini söyledi. AKUT Antalya biriminin 30 kişiden oluştuğunu ve herhangi bir ihtiyaç halinde tam donanımlı şekilde felaket bölgesine intikal edebilecek yapılanmada olduklarını belirten Sevgül sözlerini şöyle sürdürdü:
"AKUT Türkiye genelinde 15 ayrı bölgeden gelen ekip ile Van'da görev yapıyor. Biz Antalya birimi olarak nöbetteyiz. Tüm ekipleri aynı bölgeye yönlendirmenin yanlış olduğunu düşündük. Bu tarafta da olabilecek bir arama kurtarma görevine müdahale edecek yedek birim olarak beklemedeyiz. Antalya birimi olarak gerek lojistik, gerekse teknik anlamda tam donanımlıyız. Şu an Antalya biriminin üzerinde İskenderun, Mersin, Adana, Antalya, Muğla şehirleri, ilçeleri ve köylerinin sorumluluğu var."
Emre BAYLAN- İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA)
 

 
Sürücünün korkusu yaban domuzları
 
Mankenlerin iguana ilgisi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sürücünün korkusu yaban domuzları
Antalya'nın Akseki İlçesi'nde sürüler halinde dolaşan ve karayoluna giren ...
128 kilo esrarla yakalandılar
Antalya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Burdur'un Bucak İlçesi'ne bağlı bir ...
Yapı sektörünün devleri fuarda buluştu
Ondokuzuncu Uluslararası Yapı İnşaat ve Yenileme Fuarı (Yapex), Antalya ...
 
Aylin öğretmen duvakla uğurlandı
Van'da geçen pazar günü meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depreme 2 ay ...
Kasaplardan 'paket kurban' tepkisi
Türkiye Kasaplar Besiciler Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarlar Federasyonu ...
Liseli kızı taciz edeni linç etmek istediler
Antalya'da lise öğrencisi 17 yaşındaki E.E.'yi otobüste elle taciz ettiği ...
 
Turistleri dolandıran çeteye operasyon
İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin alışveriş yapan turistleri dolandıran ...
Gün Haber’in çağrısına turizmci duyarlılığı
Antalyalı turizmciler el ele verdi, ilk etapta kimsesiz 97 çocuğa otellerini açtı.
Güneş enerjisinde öncüyüz
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Türkiye’nin ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva