Konyaaltı'nda gönüllülerden resim sergisi
Konyaaltı'nda gönüllülerden resim sergisi
Kırmızı Takım'dan o isim arkadaşlarına veda etti
Kırmızı Takım'dan o isim arkadaşlarına veda etti
7 ilde suç örgütüne 'Mahzen-32' operasyonu
7 ilde suç örgütüne 'Mahzen-32' operasyonu
100 yıldır kayıptı, değerinin altında satıldı
100 yıldır kayıptı, değerinin altında satıldı
30 Kasım 2021 Salı - 18:10

ATSO Başkanı Çetin'den 2022 sezonu için önlem çağrısı

ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, 2022 turizm sezonu için Covid'le ilgili önlemleri şimdi alınmış ve sezon öncesinde vaka sayısının düşürülmüş olması gerektiği uyarısında bulundu.

ATSO Başkanı Çetin den 2022 sezonu için önlem çağrısı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

ATSO'nun 2021 yılının son meclis toplantısı Aralık ayı meclisi, Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, Yönetim Kurulu ve meclis üyelerinin katılımıyla yapıldı. Başkan Çetin, pandemi süreci, ülke ve kent ekonomisi ve gündemlerine yönelik genel değerlendirmelerde bulundu. Son 3 haftada ne değerlendirme ne de beklenti kaldığını anlatan Çetin, “Doların bir günde yüzde 18 arttığını gördük. Bir ayda yüzde 28 civarında bir artış oldu, yıllık artış yüzde 60'a yaklaştı. Bu tür döviz krizlerini 1994'te, 2001'de ve 2018'de de yaşamıştık. Fakat bu olay hepsinden farklı oldu. Enflasyona karşı maliyetleri düşürücü önlemler beklerken faiz indirimleri başladı. 'Merkez Bankası önce güven sağlamalıdır, faizi daha yavaş düşürmelidir' dedik, anlatamadık" dedi.

BELİRSİZLİK ENDİŞESİ

Dövizdeki dalgalanmada fiyatlama yapılamadığı için ödemeler ve mal sevkiyatının durduğunu anlatan Çetin, dalgalanma nedeniyle önümüzdeki aylar ve gelecek yılın iyice belirsiz hale geldiğini söyledi. Davut Çetin, “Enflasyon ve döviz nereye gidecek bilmiyoruz. Kur artışı piyasada talebi düşürmektedir, önümüzdeki yılın büyüme hedefi de belirsizleşmiştir. Belirsizliğin azalması için Merkez Bankası'nın ve Hükümet'in ortaya yeni bir program ve hedefler koyarak bunu açıklaması gerekiyor" diye konuştu.

SİYASİ UZLAŞMA ÇAĞRISI

Ekonominin teknik bir konu ve kurallarının belli olduğunu da vurgulayan ATSO Başkanı Çetin, “Ekonomiyi siyasi bir konu olmaktan çıkarmalıyız. Yıllardır siyasi uzlaşma olmadıkça yapısal sorunların çözülemeyeceğini söylüyorum. Aslında ne çekiyorsak bundan dolayı çekiyoruz. Geniş bir uzlaşma olmadıkça, ancak popülizm olur, bir yılı kurtarsak diğer yılı kaybederiz" çağrısında bulundu.

ASGARİ ÜCRET ÖNERİSİ

Asgari ücretin yüzde 30-40 artmasının gündemde olduğunu belirten Çetin, bu enflasyon karşısında asgari ücretin kesinlikle artması gerektiğini söyleyerek, şu öneride bulundu:

“Altı aylık, bir yıllık iş bağlantısı yapmış, fiyat vermiş bir şirket, bu ücret ve maliyet artışına dayanamaz. Asgari ücret, hatta bütün ücretler artmalı ama işletmelerin vergi yükü de azaltılmalıdır. Aksi halde KOBİ'lerin bir kısmı bunun altından kalkamaz ve işten çıkarmalar olur, kayıt dışılık artar. Dolayısıyla ücretler üzerindeki gelir vergisi ve prim yükleri mutlaka azaltılmalıdır. Hükümet'in ücret üzerindeki işveren yükünü azaltacağını ve yükü paylaşacağını düşünüyorum."

BEKLENENDEN DAHA İYİ TOPARLANMA OLDU

Antalya'nın pandemi hasarından sonra bu yıl beklenenden daha iyi toparlandığını belirten Çetin, turizmde 9 milyona yakın ziyaretçi sayısıyla 2019'un yüzde 60'ı düzeyine erişildiğini söyledi. Çetin, “Türkiye, Avrupa'da en iyi performansı gösteren ülkeler arasında. Antalya olarak Türkiye performansının da biraz üzerine çıktık. Elbette fiyat ve gelir bakımından halen gerideyiz, ama yine de bunu da olumlu bir gelişme olarak görüyoruz" dedi.

'2022 İÇİN ŞİMDİDEN ÖNLEM ALINSIN'

Covid-19'un omikron varyantının ciddi risk doğurmaya başladığını ve disiplinli olunmasını gerektiğini belirten Davut Çetin, Covid'in omikron varyantı büyük kayıp yaşatmazsa 2022 yılında dünya turizminin 2019'u aşacağı beklentisi olduğunu kaydetti. Çetin, “Covid'de dördüncü dalga atlatılırsa gelecek yıl çok daha iyi bir performansa imza atacağımıza inanıyorum. 2022 yılı turizm sezonu için Covid'le ilgili önlemleri şimdi, yani kış aylarında almalı ve sezon öncesinde vaka sayısını düşürmüş olmalıyız. Sonradan sert kapanma kararlarına ihtiyaç bırakmamalıyız" diye konuştu.

2019'UN YÜZDE 60'INI YAKALADIK

İhracat performansının da iyi gittiğini, konut satışlarının fiyat artışlarına rağmen beklenenden daha iyi olduğunu anlatan Çetin, Antalya ekonomisinin turizmdeki çıkışla Türkiye ortalamasının çok üzerinde büyüdüğünü söyledi. Antalya'da turizm sezonunun bitmesiyle canlılığın azaldığını kaydeden Çetin, şöyle konuştu:

“Festivallerin Ekim'de yapılması nedeniyle bir kış durgunluğu başlıyor. Oysa Antalya her zaman canlı bir şehir olmalıdır. Turizm sezonu hiç bitmemelidir. Antalya yılbaşı gibi zamanlarda etkinlikleriyle yerli ve yabancı turist çekmeye devam etmelidir. Pandemi de ekonomik sıkıntılar da geçecektir. Antalya ekonomisi gelecek yıl kayıplarını telafi edip, yeni rekorlara uzanacaktır."

ATSO'NUN 2021 YILININ SON MECLIS TOPLANTISI ARALIK AYI MECLISI, YONETIM KURULU BASKANI DAVUT CETIN, YONETIM KURULU VE MECLIS UYELERININ KATILIMIYLA YAPILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ATSO'NUN 2021 YILININ SON MECLIS TOPLANTISI ARALIK AYI MECLISI, YONETIM KURULU BASKANI DAVUT CETIN, YONETIM KURULU VE MECLIS UYELERININ KATILIMIYLA YAPILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

 
Sultan hemşire, koronavirüsten yaşamını yitirdi
 
Antalyaspor - Amed Sportif Faaliyetler: 4-0
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Turuncu kod' uyarısı verilen Antalya'da deniz keyfi
METEOROLOJİ'nin 'turuncu kod' uyarısı verdiği Antalya'da güneşli hava ...
Kumluca'da Liseler Arası Hentbol Şampiyonası sona erdi
KUMLUCA'da Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından 2020-2021 eğitim öğretim ...
Dalgalı denizden çıkamayınca halatla kurtarıldı
ANTALYA'da, dalgalara rağmen girdiği denizden çıkamayan Mustafa Zeren ...
 
Serik'te yağmur ve fırtına sonrası tarım alanlarında zarar tespiti
ANTALYA'nın Serik ilçesinde etkili olan yağış ve kuvvetli rüzgar sonrası ...
Babasını öldüren amcasından şikayetçi olmadı
ANTALYA'da babası Cengiz Balık'ı (49) öldüren amcası Yılmaz Balık'ın (31) ...
Jandarma otomobilde uyuşturucu kullanan 3 kişiyi yakaladı
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde devriye görevi yapan jandarma ekipleri, ...
 
CHP'den Tütüncü'ye; 'Dokuma'yı sen kurtarmadın'
Başkan Hakan Tütüncü’nün ilk döneminde, Dokuma alanını peşkeşten kurtarmak ...
AKP'li vekil Çokal'a CHP'li başkandan ağır suçlamalar
CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz’in hedefinde AKP Antalya Milletvekili ...
Belediye 170 dönüme buğday ekti
SERİK Belediyesi tarafından buğday ekimi yapılan arazi 170 dönüme ulaştı. ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva