Konyaaltı'nda gönüllülerden resim sergisi
Konyaaltı'nda gönüllülerden resim sergisi
Kırmızı Takım'dan o isim arkadaşlarına veda etti
Kırmızı Takım'dan o isim arkadaşlarına veda etti
7 ilde suç örgütüne 'Mahzen-32' operasyonu
7 ilde suç örgütüne 'Mahzen-32' operasyonu
100 yıldır kayıptı, değerinin altında satıldı
100 yıldır kayıptı, değerinin altında satıldı
12 Şubat 2016 Cuma - 10:48

ATSO Yönetimi, Bakan Soylu'yu ziyaret etti

ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'yu makamında ziyaret ederek sektörel değerlendirmelerin yer aldığı kapsamlı bir dosya sundu.

ATSO Yönetimi, Bakan Soylu yu ziyaret etti
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

ATSO Başkanı Davut Çetin ile yönetim kurulu üyeleri Erol Erkan, Ethem Tayfun Kavukcu, Ayhan Kızılsavaş ve danışman M. Serhan Sekreter, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'yu ziyaret etti. Ziyarette Antalya turizminin yapısal sorunlarına dikkat çeken ATSO Başkanı Çetin, "Antalya'da turizm 12 aya yayılamadığı için kış dönemlerinde çok sayıda otel kapanmakta ya da eleman çıkarmak zorunda kalmaktadır. Türkiye'de konaklama sektöründe yaz aylarında 400 bine yaklaşan kayıtlı istihdam kış aylarında 200 bin düzeyine düşmektedir. Bu düşüşün yaklaşık yarısına yakını Antalya'da gerçekleşmektedir. Bu nedenle otellerin kışın da açık kalması ve çalışan istihdamının istikrarlı hale gelmesi için kış aylarında SGK prim desteği verilmesi son derece önemlidir" dedi.

KRİZİN ANTALYA'YA ETKİSİ

Antalya turizminin bu yıl zor bir süreçten geçtiğini de kaydeden Başkan Çetin, "Antalya turizm pazarının yaklaşık 3'te 1'i, sebze meyve ihracatının 3'te 2'sini karşılayan Rusya ile yaşadığımız kriz Antalya ekonomisi için ciddi bir risk oluşturuyor. Buna Suriye sorunu, ülkemizin doğusunda yaşanan olaylar da eklenince ülke imajımız da yara almış durumda. Tüm bu sorunların lokomotif sektörleri turizm ve tarım olan Antalya ekonomisine bir yansıması olacaktır. 2016'ya özel tedbirlerin de bir an önce masaya yatırılması gerekiyor" diye konuştu.

ÖZEL ALANLARDA YABANCI PERSONEL İSTİHDAMI

Konuşmasında bazı özel alanlarda yabancı personel çalıştırmanın zorunlu olduğunu ancak mevzuatın buna izin vermediğini de kaydeden Başkan Çetin, şunları kaydetti:

"Akdeniz çanağındaki tüm ülkelerin imrenerek baktığı turizm tesislerine sahibiz. Bu tesislerde uluslararası standartlarda hizmet vermek için bazı özel alanlarda yabancı işçi çalıştırmak zorunlu. Örneğin yabancı dil bilen animasyon, spa elemanı, servis elemanı, kat görevlisi gibi alanlarda önemli eleman açığı var. Bu açıkları vatandaşlarımızdan karşılamak mümkün olmuyor. Nitekim, 2015 yılında Rusya'dan gelen turist sayısının azalması ve mevzuat kısıtlamaları dolayısıyla istihdam edilen SGK'ya kayıtlı yabancı personel sayısı Antalya'da 6 bin 990'dan 4 bin 988'e düştü. 2016 turizm sezonuna dönük beklentilerin de olumsuz olduğu değerlendirildiğinde yabancı personel çalıştırmanın önemi daha da artacaktır. Mevcut mevzuatla bu açığın karşılanması mümkün olamıyor. İşletmeler de kayıt dışına yönelmek durumunda kalıyorlar. Bu konuda bir düzenleme yapılması gerekiyor."

Başkan Davut Çetin ayrıca ATSO Meslek Komiteleri tarafından belirtilen sorunların derlendiği bir dosyayı da Bakan Soylu'ya sundu.

BELİRTİLEN KONULARDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Bakan Süleyman Soylu belirtilen konulardaki sorunları bildiklerini ve yakından takip ettiklerini ifade etti. Bakan Süleyman Soylu, "Özellikle turizm bölgelerinde kış aylarında ortaya çıkan istihdam sorununun çözümü, belirttiğiniz alanlarda yabancı işçi çalıştırma konusundaki sorunlara hâkimiz ve çözüm için çalışmalarımız devam ediyor. Tespit ve önerileri değerlendirmeye alacağız. Belirttiğiniz konularda en kısa sürede çözüm üreteceğiz" dedi.

ATSO Başkanı Davut Çetin, ziyaretin anısına Bakan Soylu'ya yağlı boya Antalya tablosu ile ATSO Tarihi ve Antalya Tanıtım kitabı hediye etti

ANTALYA TICARET VE SANAYI ODASI (ATSO) BASKANI DAVUT CETIN, CALISMA VE SOSYAL GUVENLIK BAKANI SULEYMAN SOYLU'YU MAKAMINDA ZIYARET EDEREK SEKTOREL DEGERLENDIRMELERIN YER ALDIGI KAPSAMLI BIR DOSYA SUNDU.(fOTO:ANTALYA-DHA)
 

 
Türkiye'nin ilk turistik denizaltısı
 
Ahmet Hakan'ı niye aradı?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ANSİAD yönetimi Vali Türker'i ziyaret etti
ANTALYA Valisi Muammer Türker, Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği ...
ATSO Akademi eğitime devam
ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, ATSO Akademi ...
1.3 milyon borçlu yasal takipte
Bireysel kredi veya kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe girenlerin ...
 
Enflasyon rakamları açıklandı
Ocak 2016 ayı Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) verileri açıklandı.
Mostar, Antalyalı yatırımcıları bekliyor
BOSNA Hersek Mostar Cemal Biyediç Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Asım Peco ...
Demre'deki hortumun zararı 11 milyon lira
ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde yaklaşık iki hafta önce meydana gelen hortum ...
 
Batı Akdeniz'in ocak ayı ihracatı 100 milyon dolar
BATI Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) üzerinden ocak ayında 100 milyon ...
Döşemealtı'na yapılıyor
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, tarımsal sulamada çiftçinin enerji maliyetini ...
Antalya'da soğuk hava çiftçiyi vurdu
ANTALYA'da örtü altı domates üreticileri, hava sıcaklığının sıfırın altına ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva