Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
25 Ağustos 2021 Çarşamba - 14:53

ATSO ağustos meclis toplantısı yapıldı

AĞUSTOS ayı meclis toplantısında konuşan Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, “Pandemiye ve yangına rağmen havalimanımızdan günde 70 bin civarında turist giriş yapıyor. Bu koşullarda bu performans çok önemli bir başarıdır" dedi.

ATSO ağustos meclis toplantısı yapıldı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

ATSO Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Süleyman Özer'in başkanlığında çevrimiçi olarak gerçekleşti. Meclis Başkanı Özer, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, operasyonlarda şehit düşen kahraman askerler ile orman yangınları ve sel felaketlerinde yaşamını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diledi.

KABUS GİBİ BİR AYI HEP BİRLİKTE YAŞADIK

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, oda çalışmaları ve ekonominin yanı sıra, kent ve ülke gündemine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Başkan Davut Çetin, “Kabus gibi bir ayı hep birlikte yaşadık. Bu ayın önemli bir kısmını Manavgat'ta geçirdik, Manavgat, Akseki, İbradı, Gündoğmuş bölgesinde ve Serik'e yakın bir kısımda 75 bin hektar civarında orman yandı, can kayıpları yaşandı. 3 bine yakın ev etkilendi, binlerce evcil hayvan ve yaban hayvanı kaybettik" dedi.

Antalya'nın bütün kurumlarıyla, özel sektörüyle ilk saatlerden itibaren Manavgat yangınının durdurulması ve afetzedelere yardım için seferber olduğunu belirten Davut Çetin şöyle konuştu:

“Biz de ilk günden itibaren Manavgat'taydık, yardım için azami çabayı gösterdik, kriz merkezinde yardımlara bizzat destek olmaya çalıştık. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Manavgat'a geldi ve TOBB ilk anda 5 milyon TL yardımı Valiliğimize gönderdi. Türk özel sektörü, Antalya iş dünyası büyük bir dayanışma sergiledi. Destek veren herkese bütün kalbimle teşekkürlerimi sunuyorum. Oda olarak biz ilk anda 500 bin lira destek verme kararı aldık. Bölgedeki üyelerimizi yalnız bırakmadık, 800 civarında olan üyemizi tek tek aradık. Afet yardımları konusunda bir karışıklık yaşanıyor, camilerden anons yapıp 7-8 ilde yardım için banka hesaplarına para yatırılması isteniyor. Devlet afetlerde IBAN numarası vermemelidir, devletin bütçesi 1,5 trilyon liradır, afet yardımlarına 5 milyar lira ayrılsa, bütçeyi etkilemez. Biz yine de elimizden geleni yapacağız. AFAD konteyner ve çadır temin ettiği ve gıda-giyim malzemesi çok geldiği için biz de ev eşyası yardım kampanyası başlattık. Yardımlarda bir güven sorunu var, insanlar yaptığı yardımın gerçekten ihtiyaç sahibine gitmesini istiyor. Yardımın siyasi bir konu olması istenmiyor. İşte biz bunu gerçekleştireceğiz."

YETERLİ BİLGİ AKIŞI SAĞLANAMDI

Büyük yangınlara hazırlıklı olmadığımızı, uçak ve helikopterimizin yeterli olmadığını gösterdiğini belirten Başkan Çetin, "Afetlerle ilgili soruşturmalar başlatılmalı ve kamu vicdanı rahatlatılmalıdır. Maalesef yangın felaketinde bile siyasi çekişmenin, ayrışmanın devam ettiğini görmekten büyük üzüntü duyuyorum. Manavgat'ta bakanlık ve belediye ayrı ayrı koordinasyon merkezleri kurdu, yangın devam ederken Orman Bakanlığı ve belediyeler arasında yetki tartışması yapıldığını gördük" dedi.

Afetlerde görülen bir başka üzücü durumun yeterli bilgi akışının sağlanamaması olduğunu kaydeden Davut Çetin, "Sayın Bakanların günde bir kez basın toplantısı yapmasıyla bilgi vermek yeterli değildir. Böyle afetlerde siyasi olmayan teknik bir uzmanın saat başı bilgi vermesi gerekir. Aksi halde sosyal medyadan yanlış haber yayılması kaçınılmazdır. Bu yangınlar ve seller her yıl olacak. Önümüzde bizi bekleyen büyük deprem felaketleri var. Bunları söylemek felaket tellallığı değil, bilim artık sel, yangın ve deprem riskini hesaplıyor, ne yapılması gerektiğini söylüyor, sadece afetin zamanını söyleyemiyor. Bir an önce her il ve ilçede risk senaryoları çalışarak bütün halkın katıldığı tatbikatlar yapılmalıdır" diye konuştu.

AFGAN GÖÇMENLER SORUNU

"Pandemi, yangın, sel derken bir de başımıza Afgan göçmenler sorunu çıktı" diyen ATSO Başkanı Çetin, şöyle konuştu:

"Afganistan'dan gelen göçün bir kısmı organize bir iştir.  Türkiye, bu göçler yüzünden bir Avrupa ülkesi olmaktan çıkıp Orta Doğu ülkesi haline gelmeye başladı. Bu grupların ülkemizde barındırılması akla gelmeyecek riskler yaratır. Umarım bu riskler görülür, bu göç durdurulur ve bu iş kontrol altına alınır."

PANDEMİ GERİ PLANDA KALDI

Yangın felaketi nedeniyle Covid-19 salgınının geri planda kaldığını, fakat vaka sayısı ve ölüm sayısının arttığını belirten Başkan Çetin, "Aşı sayısı halen gerekli düzeyde değil, toplum olarak kurallara da dikkat etmiyoruz. Pandemiye rağmen okulların bir kısmı açıldı, bir kısmı da bugünlerde açılacak. Okulların açılması gerekliydi, ancak planlamalar zamanında yapılmalı, gerekli önlemler alınmalıdır. Yangın ve pandemi ekonomiyi unutturdu. Bu ay komitelerimizin gündeminde de ana konu yangın oldu ve sektörel sorunlar ikinci planda kaldı. Haziranda kafe ve restoranlar açılınca, turist gelişleri başlayınca, bazı sektörlerde ertelenmiş talep piyasaya girince biraz nefes alındı. Türkiye ekonomisinde döviz tarafında bir sakinleşme dönemindeyiz" şeklinde konuştu.

TURİZM SEZONUNDA DURUM

Antalya'ya yılbaşından bu yana havayolu ile gelen turist sayısının  4 milyon 800 bine ulaştığını belirten Çetin, şunları söyledi:

"Bu ay sonunda 5,5 milyon turist sayısına ulaşacağız. 2019 Ağustos ayı giriş sayısı 2,5 milyondu, bu yıl 2 milyona yaklaşıyoruz. Özellikle Almanya'dan vatandaşlarımızın da daha yoğun bir şekilde gelip tatil yaptığını görüyoruz. Bu yıl iç turizm de geçen yıla göre daha iyi. Pandemiye ve yangına rağmen havalimanımızdan günde 70 bin civarında turist giriş yapıyor. Bu koşullarda bu performans çok önemli bir başarıdır. Şimdi İngiltere'nin Türkiye'ye kısıtlamayı kaldırması bekleniyor, İngiltere açılırsa ve sezonu uzatabilirsek biraz daha rahatlama olur. Elbette işleri 2019'dan da iyi olan sektörlerimiz var, ama toplama baktığımızda kayıptayız. Yani, Antalya için ekonomik afet henüz bitmedi. Şu anda krediler ertelendiği için henüz çok sıkıntı yaşanmıyor, ama önümüzdeki dönemde kredi ödemesinde, vergide, istihdamda, yatırımdaki sorunları daha fazla göreceğiz. Umarım ki pandemide daha kötüsünü görmeyiz, turizm sezonunu uzatabiliriz."

AGUSTOS AYI MECLIS TOPLANTISINDA KONUSAN ANTALYA TICARET VE SANAYI ODASI (ATSO) BASKANI DAVUT CETIN, "PANDEMIYE VE YANGINA RAGMEN HAVALIMANIMIZDAN GUNDE 70 BIN CIVARINDA TURIST GIRIS YAPIYOR. BU KOSULLARDA BU PERFORMANS COK ONEMLI BIR BASARIDIR. ELBETTE ISLERI 2019'DAN DA IYI OLAN SEKTORLERIMIZ VAR, AMA TOPLAMA BAKTIGIMIZDA KAYIPTAYIZ. YANI, ANTALYA ICIN EKONOMIK AFET HENUZ BITMEDI" DEDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA (DHA)

 
Feci şekilde can verdi
 
Sanatçı Metin Çekmez hayatını kaybetti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Feci şekilde can verdi
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde çıktığı direkte elektrik kablosu keserken ...
Kemer Belediyesi 113 çocuğu sünnet ettiriyor
KEMER Belediyesi, ilçedeki 113 çocuğu ücretsiz olarak sünnet ettiriyor.
Ormanı yakanı ihbar eden Özlem: Vatandaşlık görevimi yaptım
ANTALYA'nın Akseki ilçesinde, büyük Manavgat yangınıyla eş zamanlı başlayan ...
 
Konyaaltı'nın Kız Öğrenci Yurdu kayıtları başladı
KONYAALTI Belediyesi Zübeyde Hanım Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu, yeni ...
Haşmet Öyken, AGC Başkanlığı'na adaylığını açıkladı
ANTALYA Gazeteciler Cemiyeti'nin (AGC) mevcut yönetiminde de yer alan ...
Cehennemi yaşatan adamın cennet hayali havalimanında bitti
Almanya’da hakkında tutuklama kararı çıkarılan 42 yaşındaki bir Alman, ...
 
Alanya'da yangın büyümeden söndürüldü
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde iş yerlerine yakın noktada çıkan yangın büyümeden söndürüldü.
Genç müzisyenler büyük konsere hazır
ANTALYA'da, Muratpaşa Belediyesi'nin 40 kişilik gençlik orkestrası, Büyük ...
ATB ağustos meclisi toplandı
ANTALYA Ticaret Borsası Ağustos ayı Meclis toplantısı, Meclis Başkanı ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva