Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
5 Ocak 2024 Cuma - 14:24

ATSO güneş enerjisi ile tasarruf etti

Antalya TSO, hayata geçirdiği GES Projesi ile tükettiği enerjiden kaynaklı sera gazı emisyonunu yüzde 40 oranında azalttı.

ATSO güneş enerjisi ile tasarruf etti
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), çevreye duyarlı kurum politikası ve kurumsal sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında gerçekleştirdiği Güneş Enerji Sistemi (GES) Projesi ile elektrik tüketiminin yüzde 40'ını güneş enerjisinden sağladı. Haziran ayında tamamlanan GES Projesi ile elektrik tüketimi konusunda temiz enerji kaynaklarından yararlanma hedefi için önemli bir adım attıklarını kaydeden ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, “Odamızın karbon ayak izi ölçümlerinde de gördük ki 2020-2022 yılları arasında en büyük giderimiz enerji, bu yatırımla 6 ayda 124,48 ton karbondioksit salınımını engelleyerek, elektrik enerjisini üretmek için gerekli olan 398 adet ağacın da kesilmesinin önüne geçtik. Böylece elektrik tüketimi kaynaklı oluşan sera gazı emisyonumuzu 6 ay gibi bir sürede yüzde 40 azaltmış olduk" ifadelerini kullandı. 

YÜZDE 40 TASARRUF SAĞLANDI

ATSO olarak güneş enerjisi sistemlerinin yaygınlaşması için yol haritası belirlediklerini dile getiren Başkan Ali Bahar, “Firmalarımızın güneş enerji kurulu gücünü artırmak için öncelik olarak odamızdan başlamaya karar verdik. Bu vesileyle, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın çatılarına ilimizde üretim yapan enerji firmasından oldukça düşük bir maliyetle 456 adet güneş paneli yerleştirdik ve altı aylık sürede elde ettiğimiz enerji ile tükettiğimiz enerjinin yüzde 40'ını karşıladığını belirledik. Kurulu paneller ile 6 ayda 124,48 ton karbondioksit gazının atmosfere salınımını ve yılda kullandığımız elektrik enerjisini üretmek için gerekli olan 398 adet ağacın da kesilmesini de engelledik" dedi. 

ANTALYA'YI İLK 5'E TAŞIYACAĞIZ

Antalya'da faaliyet gösteren firmaların dünya pazarında öncü olması için ATSO olarak çalışmalarını gayretle sürdüreceklerini kaydeden Başkan Bahar, “2022 yılında Türkiye'de kurulu elektrik gücünün yaklaşık yüzde 4,7'sini oluşturan güneş enerji sistemlerinin payının 2023 yılında toplam yüzde 9,4 oranına ulaşması büyük bir adım. Biz Antalya olarak 262,2 MW Kurulu güç ile 9'uncu sıradayız. Yapacağımız çalışmalar ile önümüzdeki yıllarda ilk beşe girmeye çalışacağız. Ülkemizde bulunan büyük ölçekli güneş paneli üreten firmalarımızın içerisinde ilimizde faaliyet yürüten ve aynı zamanda dünyanın neredeyse her yerine ihracat yapan firmalarımızın olması bizler için gurur kaynağıdır. Hali hazırda bu firmalarımızın üretim kapasitelerini artırmaları durumunda ihtiyaç duyacakları yerlerin sağlanması için Korkuteli OSB bölgemizin kullanımı için firmalarımıza açık çağrı da bulunmaktayız" ifadelerini kullandı. 

KENTTE FARKINDALIK YARATTILAR

ATSO'da karbon ayak izi hesaplaması yaptırdıklarını ve kentte farkındalık başlattıklarını belirten Başkan Ali Bahar, “Çevre yönetim sistemi ve enerji yönetimi belgelerini alarak hedeflediğimiz sonucu belgelendirmek istiyoruz. Sıfır karbon düzenlemesi ve firma yükümlüklerine yönelik paneller, eğitimler gerçekleştireceğiz. Bu çalışmaları hem ulusal hem de uluslararası paydaşlar ile birlikte yürüteceğiz" diye konuştu. Sürdürülebilir enerjide Antalya'ya ve iş dünyasına örnek bir çalışma yaptıklarını dile getiren Başkan Ali Bahar, “Aksiyon aldığımız her işin neticesinde bölgemizi ve ülkemizi düşünüyoruz. Sürdürülebilir kalkınma hedeflerini iş dünyamıza entegre etmek, bunu da gençlerimiz, bölgemiz ve ülkemiz adına hedeflemek bizim için çok değerli. Burada ana kalemimiz enerji, bunun için de doğayı koruyan ve daha iyi bir çevre oluşturmaya katkı sağlayan projeleri hayata geçirmeyi önemsiyoruz" dedi. 

ANTALYA TICARET VE SANAYI ODASI (ATSO), CEVREYE DUYARLI KURUM POLITIKASI VE KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK CALISMALARI KAPSAMINDA GERCEKLESTIRDIGI GUNES ENERJI SISTEMI (GES) PROJESI ILE ELEKTRIK TUKETIMININ YUZDE 40'INI GUNES ENERJISINDEN SAGLADI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

 
Kepez’de yılın ilk açılışı; Erkin Koray Kütüphanesi
 
Uysal’a muhtarlardan tam destek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kepez’de yılın ilk açılışı; Erkin Koray Kütüphanesi
Cumhuriyetin ikinci yüzyılına yön verecek nesli kitapla ve bilgiyle buluşturmak ...
Antalya'da üniversitelilere KADES eğitimi
ANTALYA'nın Serik ilçesinde üniversiteli gençlere KADES ve kadına karşı ...
Konyaaltı'nda 2024'te hedef 300 bin çiçek
Konyaaltı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ilçedeki refüj ...
 
Antalya'da dairede çıkan yangında yaşamını yitirdi
ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde Rahmi Kaya (60), 2 katlı evin giriş katında ...
Antalya'da bir avukat 4 şişe viski açtırdı, 120 şampanya patlattırdı
Gazeteci Mesut Gürkan, Antalya'da bir avukatın, yılbaşı gecesi bir meyhanede ...
'Otoyol yapılırsa Kaş, Bodrum gibi olacak'
ANTALYA'nın Kaş, Demre ve Finike ilçelerini kapsayan otoyol projesinin ...
 
Antalya'da önemli keşif!
ANTALYA'da, Birinci Dünya Savaşı'ndan kalma, 2 kilometre uzunluğunda savaş ...
Antalya'da 155 skuter trafikten men edildi
ANTALYA'da yapılan skuter denetimlerinde, 210 sürücüye trafik idari cezası ...
Milli Takıma Kepez’den 2 sporcu
Bu sezon ilk kez lig deneyimi yaşayan Kepez Belediyesi Spor Kulübü Kadın ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva